FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Wedstrijdverslagen FC Punt September 2006

Weekend 30 september-1 oktober

Preminiemen(P&A) - Preminiemen(A&P): 2 - 8
Vandaag stond de derby tussen "Punt en Alberta" op het programma, al is "derby" een groot woord als je weet dat beide ploegen bestaan uit spelertjes van zowel Alberta als Punt. Voor de start van de wedstrijd kregen de preminiemen B (Punt) al een eerste tegenvaller te verwerken. Ewout Puts was onvoldoende hersteld en diende tijdens de opwarming in extremis af te haken. Zijn plaats werd ingenomen door Daan Dijckmans. De wedstrijd op zich bleef een beetje onder de verwachtingen. Punt had iets te veel respect voor Alberta, en deze laatste namen het een beetje te gemakkelijk op waardoor er weinig tempo in de wedstrijd zat. De start was volledig voor Alberta en al gauw stonden ze 0 - 2 voor, met voor Punt toch wel vermijdbare doelpunten. De kopjes gingen al een beetje naar omlaag bij Punt, en Alberta controleerde de wedstrijd en pakte zo nu en dan uit met een paar mooie aanvallen waaruit nog 3 keer werd gescoord. We gingen rusten met een 0 - 5 op het scorebord. Trainer Dirk kon zijn jongens echter voldoende motiveren tijdens de rust om de tweede helft er terug volledig voor te gaan. Punt was scherper in de duels en kon het laken in het begin van de tweede helft naar zich toetrekken. In deze fase van de wedstrijd wisten ze ook 2 maal te scoren. En het dient gezegd, op dat moment was het zeker verdiend. In de loop van de tweede helft nam Alberta de wedstrijd terug in handen en kon de score verder uitgediept worden. Na het laatste fluitsignaal stond het Punt - Alberta: 2 - 8. Een mooie uitslag, waar beide ploegen mee konden leven. De spelertjes van "Alberta" zijn immers een jaartje ouder dan hun collega's van "Punt". Achteraf werd er samen verbroederd en was er van 2 ploegen eigenlijk geen sprake meer. Een dikke proficiat voor beide ploegen! De doelpunten van Punt kwamen van Thomas Vandervelde en Jeroen Rochette. Bij Alberta stonden Sam Peeters (3), Bikash Michiels (2), Jarne Del Ciotto, Michiel Robeyn en Laure Goeminne aan het kanon.

Miniemen(P&A) - SKS Herentals: 2 - 5
Het zou geen makkelijke karwei worden tegen Herentals, vermits zij op de tweede plaats in het klassement stonden, zij kwamen zeker om te winnen.
Het was Herentals dat de score opende 0-1, maar net voor rust werd het dankzij een snelle aanval van Timothy terug gelijk, ondanks een paar mooie kansen van de thuisploeg was het Herentals dat de voorsprong vergrootte tot 1-3. De thuisploeg bleef toch verder vechten, het was Ben die Rik kon lanceren langs de lijn die op zijn beurt een assist kon geven aan Jeroen die mooi kon afwerken zodat we terug kwamen tot 2 -3. We hebben nog wel wat kansen gehad maar in de afwerking liep het steeds mis. Herentals kon nog wel 2 maal scoren zodat de wedstrijd werd afgefloten met een 2-5 eindstand. Proficiat aan onze jongens voor hun goede inzet en harde werk. Onze spelers: Daan Bens, Vanlooy Daan, Vanderheyden Yenthel, Cederic, Bart, Aerts Yannick, Timothy, Ben Dams, Yves Cuyvers, Lemmens Jeroen en Van Ouytsel Bram

Duiveltjes B - KFC Zwarte Leeuw H: 9 - 5
In het begin van de wedstrijd werd het snel 1-0, doelpunt door Lennert, dankzij knap samenspel met Tiemen waardoor Lennert via de linkerflank kon doorbreken. Doch enkele minuten later werd er tegen gescoord ondanks puik verdedigingswerk van Sarai, Julie en Santo. Na goed samenspel toch nog verschillende kansen kunnen afdwingen doch niet kunnen afwerken. In de eerste helft was het een gelijkopgaande match met kansen aan beide kanten maar toch kon Lennert ongeveer 10 min voor de rust de 2-1 op bord brengen. Iets voor de rust kon de tegenpartij tegen scoren door een ongelukkige terugspeelbal van Punt. Ondanks zijn knappe prestaties was de bal niet tegen te houden door onze keeper Thys. Van bij de start van de tweede helft zijn onze jongens er direct ingevlogen wat resulteerde in 4 doelpunten van spits Tiemen rechterflank Lennert (2x gescoord) en een doelpuntje van verdediger Santo, eindstand 9-5. Ondanks puik verdedigingswerk van Santo en Sarai en niet te vergeten onze 2de keeper Julie die dankzij haar verre uittrappen goed ons middenveld (Toon, Thys, Mitse, Mats en Elias, die allen een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld)en spits kon bereiken kon de tegenpartij nog driemaal scoren. Zoals in de eerste helft ook in de tweede helft nog verschillende kansen gehad(aan beide kanten)doch niet kunnen benutten, daar onze spelers op goed weerwerk botsten. Onze spelers: Van Looy Thys, Van Looy Mats, Roger Santo, Moelants Tiemen, Van Gelder Lennert, Van Ham Toon, Moelants Mitse, Verachters Julie, Liekens Sarai en Wouters Elias.

Duiveltjes A - Achter Olen A: 15 - 4
Mooi weer, veel volk en een dijk van een wedstrijd, wat willen we nog meer? Bij het begin van de wedstrijd dacht Achter Olen een kans te maken, maar deze werd al snel in de kiem gesmoord na een paar minuten. De openingstreffer werd door Jens mooi in de bovenhoek geplaatst en dit was het sein voor onze jongens om verder afstand te nemen. De richtlijnen werden goed opgevolgd en dat resulteerde in mooie combinaties. Van achteraan bij Seppe onze doelman begon steeds voor de tegenstander een bang afwachtende aanval van Punt. Olen werd helemaal uit verband gespeeld. Het ene doelpunt volgde het andere. Zo werd de tegenstander uitgetikt en kwam Maxim alleen voor doel die knap in de benedenhoek afwerkte. Ook Gilles werkte na een dribbelactie knap af. Achteraan leverde onze verdediging puik werk. Er volgden nog een resem doelpunten van Jens, Niels, Jorne en Gilles. Olen kon slechts 1x tegenprikken in de eerste helft. Seppe stond als een volleerde keeper zijn netten schoon te houden. Ruststand 9-1. Gilles werd in de tweede helft onze doelman. Niels werd wat meer achteraan uitgespeeld en zo konden Thomas, Jorne en Jens vooraan voor mooie acties zorgen. De pechvogel van de dag was wel Seppe die grote inspanningen deed en mooie passes voor doel afleverde, hij zag zijn eigen schot spijtig genoeg juist over de lat gaan, als een grote kwam hij wisselen en zei zelf tegen de trainer “verdomme, die had erin moeten zitten”. Geen paniek Seppe dat gebeurd bij de besten. Niels en Jens 2x konden nogmaals scoren. Niels stuurde vanachter uit veelal over de linkerflank het duo Jorne en Thomas ten aanval. De vele supporters keken met veel bewondering naar de talrijke combinaties en kansen die hieruit volgden. Thomas kende een paar keren pech, op de paal en lat, maar kon toch zijn goaltje meepikken. Jorne scoorde nog een keer vanop afstand en het allerlaatste doelpunt was een juweeltje. Thomas gaf een voorzet vanuit de hoek en Jorne werkte prachtig in één tijd af. Gilles moest zich toch een paar keer gewonnen, wat geen schande is. Eindstand: 15-4. Proficiat gasten! De ploeg; Maxim Verschueren 1, Gilles Liekens 2, Jens Van den Ouweland 4, Seppe Steurs, Niels Vansant 3, Jorne Gielen 4 en Thomas Vanspringel 1.

Ezaart A - Reserven: 3 - 1
De eerste 25 min van de match waren volledig onder controle van onze jongens er werd mooi en snel voetbal op de mat gelegd, kansen gecreëerd maar die worden allemaal gemist, dan de 26' krijgen we toch wel een owngoal te slikken ...jammer, vanaf dan loopt het iets minder vlot, de 40' krijgen we dan nog een penalty tegen maar die word gelukkig voor ons gemist. We gaan rusten met een 1-0 achterstand...Kurt Cuyvers word gewisseld voor Bart Mols en we starten de 2de time met enkele kansen die weer niet lukken, uiteindelijk de 57' scoort Ken Goos de aansluitings treffer op pas van Jimmy Vandoninck 1-1. De 60' word Jeroen Douwen gewisseld voor Geert Vroemans de 66' Kristof Geens voor Dries Vanuytsel en de 71' Tom Lehman voor Rik Janssens, waarschijnlijk door de snel opeen volgende wissels(?) gaat de swung er voor onze ploeg wat uit...Ook de Scheids raakt het noorden wat kwijt en bezondigt zich aan enkele dubieuze beslissingen waardoor de match vervalt in roepen en zeveren, vooral de Ezaartse bank laat zich niet onbetuigd. In de 77' slaagt Ezaart er in om na een door ons ongelukkig gemiste kans(bal paal, lat, doelman) counterend te scoren en we staan 2-1 achter ipv 1-2 voor...dat komen we niet te boven en in de 80' moeten we dan nog een penalty toestaan en word het uiteindelijk nog 3-1, onverdiend voor ons maar match gespeeld. De Scheids laat zich weer opmerken door een grove duwfout op Ken Goos niet te fluiten waardoor plots enkele spelers zich aan verbaal duw en trek werk bezondigen. Om te eindigen, enkele opmerkingen; we verkwanselen te veel kansen de Scheids had het spel korter moeten volgen en had voor ons ook een penalty moeten fluiten en volgende week winnen we tegen Netegalm..begot!!!!

Knapen(P&A)....waren vrij.

Miniemen(A&P) - Veerle A: 4 - 1
We begonnen veel te slap aan de wedstrijd en na enkele minuten keken we al tegen een 0-1 achterstand aan .
Deze achterstand was blijkbaar nog niet voldoende om ons wakker te maken want we bleven te zwak in de duels, liepen teveel met de bal en gebruikten de ruimte niet. Onze doelman Jasper Van Immerseel verhinderde zelfs met enkele reddingen een grotere achterstand. Na enkele verschuivingen binnen de ploeg begon het na 20 min echter beter te vlotten en kon Ilja Helsen de stand op 1-1 brengen. In de tweede helft bleven we op dit elan doorgaan en op voorzet van Ilja Helsen kon Pieter Loos de verdiende 2-1 binnenkoppen. Bij Veerle was de veer nu gebroken en liepen we verder uit tot 4-1 na doelpunten van Alex Van den Brande en Stef Lenaerts. Verdiende overwinning!

Scholieren(P&A) - Beekhoek: 1 - 7
Geen verslag.

FC Zammel - 1ste Team: 0 - 3
Tom Meulemans, Nico Nijs en Sabrino Cuyvers scoorden tegen een zwak Zammel dat weinig kon inbrengen tegen de Puntse aanvallen, al deden ze zeker hun best.

Weekend 23-24 september

Preminiemen(A&P) - Verbr.Balen C: 16 - 2
Op deze vierde speeldag kregen de preminiemen A van Alberta&Punt het bezoek van Verbroedering Balen. Er werd geconcentreerd van start gegaan en de bal werd goed rondgespeeld. Al snel kwamen we op voorsprong en deze werd in de loop van de wedstrijd niet meer afgegeven. Met mooi samenspel van achteruit werd de voorsprong uitgediept. Na een afgeweken hoekschop kon Balen profiteren om na wat geharrewar tegen te scoren. We gingen rusten met een 7 - 1 stand op het bord. Tijdens de rust werd afgesproken dat we zeker voor 15 doelpunten zouden gaan, en de tweede helft was nog maar net op gang gefloten of we scoorden reeds opnieuw. Via de flanken Laure Goeminne, Senja Vanderheyden en Sam Peeters rolde de ene aanvalsgolf na de andere over de grasmat. Balen werd volledig vastgezet en een monsterscore was in de maak. Doelman Joren Lahou kwam met zijn verdediging Annabel Verhulst, Diederik Puts, Laurens Bens en Michiel Robeyn nog maar 1 keer in de problemen toen Balen tijdens één van de zeldzame counters kon scoren. Ondertussen was de scoren aan de overkant al serieus opgelopen. Einduitslag 16 - 2 en een perfecte voorbereiding op het treffen met Punt&Alberta volgende week. Doelpunten werden gescoord door Jarne Del Ciotto (8), Bikash Michiels (3), Sam Peeters (2), Senja Vanderheyden (2) en Michiel Robeyn.

Duiveltjes B - Lichtaart B: 13 - 3
Na een spetterende wedstrijd werd er met 13-3 gewonnen, proficiat jongens.
Spelers en doelpunten van het dreamteam. Lennert 10, Toon 2, Jorne 1, Senne en Elias.

KFC Nijlen B - Miniemen(P&A): 2 - 1 
Het werd snel duidelijk dat de 2 ploegen even sterk waren, nadat er aan beide kanten wat kansen waren was het Nijlen dat het eerst scoorde 1-0. Net voor de rust kon Daan Bens de stand terug gelijk brengen dankzij een mooie actie van Rik Vandecruys. De tweede helft ging het er hard aan toe, maar het was Nijlen dat de score op 2-1 bracht, ondanks de goede combinaties konden we de achterstand niet inhalen en werd het 2-1 voor Nijlen, toch een proficiat aan onze jongens voor hun goede inzet. Onze spelers: Daan Bens, Rik Vandecruys, Bulckens Dries, Verwimp Mathias, Aerts Yannick, Cuyvers Yves, Van Ouytsel Bram, Aarts Evert, Vanderheyden Yenthel, Van Immerseel Jasper, Lenaerts Stef, Michiels Bikash en Del Ciotto Jarne.

K.Lyra A - Duiveltjes A : 3 - 17
Vanaf de eerste minuten was het al duidelijk, FC Punt was naar Lyra gekomen om te winnen. Onze jongens begonnen gretig aan de partij en waren steeds iets sneller op de bal, sterker in de duels en ze speelden bovendien de bal veel beter en sneller rond. Doelpunten werden er dan ook gescoord aan de lopende band. Als Lyra, dat het voornamelijk probeerde met individuele acties, dan toch eens kon doorbreken, stuitte ze op onze sterke goalie Seppe. Resultaat 2 - 10 aan de rust met doelpunten van Jorne (4), Maxim, Niels, Jens(2), Gilles en Thomas. Het begin van de tweede helft begon iets moeizamer omdat Lyra wat extra talent tussen lijnen had gezet. De opflakkering van Lyra was echter van korte duur want door knap samenspel konden onze duiveltjes met doelpunten van Niels (2) Thomas (2), Jens (2) en Jorne de monsterscore verder aandikken. Een attente keeper Gilles, die enkele fantastische reddingen uit zijn mouw toverde, moest zich bovendien maar één keer gewonnen geven. Proficiat jongens!!!! Ploeg: Maxim Verschueren, Thomas Vanspringel, Seppe Steurs, Niels Vansant, Jens Van Den Ouweland, Gilles Liekens en Jorne Gielen.

Kasterlee C - Preminiemen(P&A): 0 - 6
Op een zeer moeilijk bespeelbaar (patatten)veld hebben we de zwakkere tegenstander onmiddellijk onder druk kunnen zetten.Na een snelle rush van Ruben langs de linkerflank kon hij fraai het eerste doelpunt scoren.Nog voor de rust op aangeven van Brent scoorde Maarten de 0-2.Door de goede samenwerking van de verdedigers,Siebe G., Thomas en Brent, had goalie Daan zo goed als niets te doen en de enkele doelpogingen van Kasterlee werden met gemak geweerd.Na de rust gingen we gewoon door met druk te zetten en het derde doelpunt was een juweeltje.De aanval begon op rechts met Jeroen die de bal naar het midden speelde naar Siebe Daems en die op zijn beurt de bal doorgaf naar Ruben die de linkse flank afliep tot de achterlijn.Daar gaf die een sublieme pas naar de ingelopen Siebe Daems die in één tijd prachtig afronde.De goede inzet van Brent werd ook beloond met een doelpuntje, na geharrewar bij een hoekschop kon hij de bal in het net deponeren.Jan moest nog een paar kansen van Kasterlee retourneren maar kon onze netten schoon houden.We scoorden nog twee keer door Ruben en Jeroen en gingen met een welverdiende overwinning terug naar huis. Ook met de penalties lukte het aardig en Pieter-Jan scoorde heel netjes door de bal te plaatsen naast de rechter paal. Voor de hele ploeg een dikke proficiat en voor Ewout een snel herstel toegewenst van iedereen.

Reserven - St.Dimpna A: 6 - 4
SAV begon furieus aan de match, het 1ste kwartier werden we gewoon door hun jonge garde onder de voet gelopen, we hadden de voetbalgoden mee, anders had het al 0 - 3 geweest ipv 0 - 1, voor we er iets konden tegen inbrengen, gelukkig voor ons liep het anders, vooral omdat onze verdediging zich beter organiseerde, toch werd het nog 0 - 2 met een kopbaldoelpunt uit hoekschop, maar vanaf toen werd SAV met hand en tand(voet) afgehouden en konden we net voor rust tegen scoren door Guy Belmans; ruststand 1 - 2. Tweede time tapten we uit een ander vaatje, De moegestreden Tom Lehman en kapt Jo Wuyts waren vervangen door Kristof Geens en Maarten Verbiest ...twee niet van de minsten zou later blijken..Guy Belmans werd als laatste man geposteerd. We konden SAV nu nog iets beter opvangen vooral omdat ze geen vervangers bij zich hadden en de oude garde(ene) van hun ploeg het lastig kreeg. Kurt Cuyvers zet een vrijschop om waarop de keeper van SAV zich verkijkt 2 - 2..geen minuut later verkijkt onze keeper zich op een poging van SAV ent stond weer 2 - 3.. tjonge tjonge... Dan Punt weer, Ruud Vandoninck zet voor en een verdediger van SAV devieert de bal over zijn keeper in doel(own)3 - 3 de Puntse aanvallen werden nu slimmer, SAV laten komen en counteren. Tom Meulemans werkt mooi af 4 - 3...Ook Ken Goos lukt een mooi doelpunt 5 - 3..dan SAV nog even een opflakkering 5 - 4..De keeper van SAV begint nu ver voor zijn doel mee te spelen, begrijpelijk.. alles of niks de tijd dringt!? ..jammer het werd niks..eerst kreeg hij nog een waarschuwing door Ruud Vandoninck die van zeer ver uithaalde en spijtig de bal ging nipt naast...iets nadien deed Maarten Verbiest het hem na, nu met succes ..eindstand 6 - 4...knappe match van beide elftallen! Nen Dikke proficiat!! En SAV..bedankt voor jullie zeer sportieve ingesteldheid..!

Berg en Dal - Knapen(P&A): 2 - 3
We waren nog maar pas aan het plein aangekomen en de psychologische intimidatie was al begonnen : we moesten op een patattenveld gaan spelen (dit waren onze jongens niet gewoon) – 15 minuten voor het begin werd onze opwarming verstoord : we moesten bij de scheidsrechter komen maar deze bleek niets te weten – we moesten zogezegd maar tegen een miniemen ploegje spelen. Ik telde 9 kadetten aangevuld met miniemen (en dan nog niet van de minste) in totaal 15 man sterk (wij hadden maar 1 reserve). Dan er nog een aantal vijandige supporters en ploegbegeleiders erbij. Voetbal is een feest zegt men...?! We begonnen zeer slap aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten werden volledig gedomineerd door Berg en Dal. We slaagden er niet in om uit hun wurggreep te geraken en werden op onze speelhelft teruggedrongen. Daarna begonnen we meer en meer in de wedstrijd te komen. Zoals de vorige keren kregen we ook nu weer een aantal open doelkansen maar we slaagden er weer niet in om deze af te werken. Tot op een gegeven moment Kenny met zijn linker kon aanleggen en snoeihard binnenknalde 0 – 1. Berg & Dal was helemaal niet aangeslagen door dit doelpunt en kon vrij kort daarop terug gelijk maken. Op slag van rust konden we verder uitlopen via Glenn Belmans. 1 – 2. In de 2 de helft bakten we er niets meer van : het middenveld bestond niet meer en onze verdediging kreeg het zwaar te verduren. Doordat het midden steeds bleef hangen vooraan en niet terugkwam kregen we de bal niet meer richting doel van Berg en Dal. Logisch gevolg : 2 – 2. We kwamen nog goed weg op een o.v.s. als gevolg van terugspeelbal die door onze keeper foutief werd geïnterpreteerd. De muur werd opgesteld maar het schot ging erdoor rechts op doel af. Onze Jan kon met een magistrale safe onze ploeg van een 3 – 2 achterstand vrijwaren. Daarna was het welletjes geweest hebben onze jongens gedacht. Het laatste offensief van FCP barstte los en dit resulteerde in een reeks hoekschoppen op rij. In de laatste hoekschop was Cédric mee in de kleine baklijn gedoken en kon volledig ongedekt aan de 2de paal de 2 – 3 binnenkoppen.
Game over voor Berg en Dal die gefrustreerd achter bleven !

FC Gierle - Scholieren(P&A): 9 - 0
Een te zware uitslag voor deze wedstrijd. Als je vier doelpunten tegen krijgt uit een zuivere buitenspelpositie en twee waarbij een voorafgaande fout op één van onze jongens niet gefloten wordt, dan kan je het wel schudden natuurlijk. Als we zelf onze kansen afwerken kunnen we ook een doelpunt of vier scoren. Laten we ook nu weer het positieve van de tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijd. Hopelijk kunnen we dan met onze volledige ploeg aantreden. Ook nu weer ontbraken er twee pionnen op het schaakbord van de trainer. De elf jongens deden hun best maar het gebrek aan wisselspelers laat zich voelen. Aan onze gekwetse en zieke jongens wensen we een van harte beterschap. Blijven werken mannen en met het juiste strijdershart voetballen.

VC Herentals - Miniemen(A&P): 7 - 1
Verdiende en terechte nederlaag tegen een sterk en snel spelende tegenstander . De eerste helft konden we nog stand houden en 2 minuten voor rust stond het zelfs nog 0-0 .Na een dom doelpunt kwamen we echter op achterstand en binnen de minuut was het 2-0 .
De tweede helft was nog maar pas gestart of we keken tegen een 3-0 achterstand aan.
Bij deze stand was de fut eruit . Ilja Helsen kon nog voor ons scoren maar we lieten te gemakkelijk nog 4x tegenscoren .

1ste Team.... vrij!

Weekend 16-17 september

Preminiemen(P&A) -Exc.Vorst: 7 - 3
Door verschillende omstandigheden misten we vandaag vier spelertjes maar met Bikash en Michiel hebben we dit goed kunnen opvangen .In de eerste helft hadden we veel veldoverwicht maar zonder echte doelkansen.Het ging allemaal net iets te traag om een goede kans af te dwingen. Daartegen één speldenprik van Vorst resulteerde direct in een 0-1 achterstand.Gelukkig kon Ruben heel snel de gelijkmaker binnentrappen maar Thomas moest zich toch nog één keer omdraaien en we gingen rusten met 1-2.De tweede helft begon beter en de gelijkmaker werd binnengetrapt door Bikasch.Door meer druk te oefenen op de tegenstander kon Thomas met een boogballetje de 3-2 scoren.Maar Vorst kwam weer langszij door een harde knal die Jan moest lossen en werd vervolgens binnengetrapt door een alleenstaande aanvaller. Maar daarna was het éénrichtingsvoetbal naar het doel van Vorst en konden we de welverdiende maar toch moeizame overwinning binnen halen door goals van Ruben, Bikash, Brent en Maarten .Ook een dikke proficiat voor de verdedigers Siebe G., Brent en Michiel want de tegenstander heeft geen kansen meer gehad in de tweede helft.Ook Pieter-Jan heeft zijn steentje bijgedragen.
Dus met luide stem klonk het vrolijke ziggezagge in de kabinekes van onze sjotterkes. Proficiat aan allen.

Miniemen(P&A) - Veerle B: 5 - 1
De thuisploeg nam vrij snel de wedstrijd in handen. Het was Lemmens Jeroen die het eerste scoorde via een samenspel van Vandecruys Rik en Loos Pieter zo was het 1 - 0.
Het was diezelfde Loos Pieter die de 2 - 0 voor zijn rekening nam, Vandecruys Rik kon dankzij het voorbereidend werk van Pieter de 3 - 0 ruststand vastleggen.
Na de rust maakte Pieter zijn 2 de doelpunt van de dag stand 4 - 0. Via een hoekschop van Pieter legde Bens Daan met een strak shot de 5 - 0 voorsprong vast.
Netezonen kon nog in de laatste minuten een eerreddend doelpunt maken. Proficiat aan de thuisploeg voor het harde werk en een goede inzet.
Spelers: Aarts Evert, Bulckens Dries, Vanderheyden Yenthel, Van Immerseel Jasper, Aerts Yannick, Cuyvers Yves, Bens Daan, Lemmens Jeroen, Vandecruys Rik, Vanouytsel Bram, Loos Pieter.

VC Poederlee B - Duiveltjes B: ?

Duiveltjes A - OG Vorselaar A: 7 – 10
Na een sterke start is ook de eerste nederlaag een feit geworden. Nochtans werd er een aardig potje voetbal gespeeld door onze jongens. In de eerste helft gingen we goed van start, vlotte combinaties brachten vervolgens veel kansen maar de afwerking ontbrak eraan. Geen vuiltje aan de lucht tot plots een doorbraak van de tegenstander in een tegendoelpunt resulteerde. Voetballend waren we de betere ploeg met momenten. Gilles en Jens zorgden vooraan voor de nodige dreigingen op het doel van Vorselaar. Thomas en Niels waren daarentegen de aanstuurders van achteruit en op de linkerflank. Gilles en Jens zorgden dan ook voor de doelpunten in de eerste helft, Vorselaar trof nog een keer het net zodat we de rust ingingen met een 2 – 2 stand. In de tweede helft ging het op en af, telkens kon Vorselaar raak treffen met afstandsschoten over onze doelman van dienst Seppe die trouwens mooie reddingen uit de mouw wist te schudden. Onze jongens bleven aanklampen en via Niels 2x konden we terug aansluiten. Het laatste kwartier kwam Jorne ons nog de nodige druk in de spits brengen die we toch wel wat hadden gemist gedurende de wedstrijd. Jorne, Gilles en Thomas troffen nog raak maar dat deed ook Vorselaar. Eindstand 7 – 10. Toch proficiat aan alle spelers! De ploeg : Maxim Verschueren, Seppe Steurs, Niels Vansant, Gilles Liekens, Jens Van den Ouweland, Jorne Gielen en Thomas Vanspringel.

RC Mol-Wezel C - Preminiemen(A&P): 0 - 14
De preminiemen A van Alberta moesten op bezoek bij RC Mol Wezel. Ondanks de zomerse temperaturen waren de kopjes fris genoeg om van bij de aftrap bij de les te zijn. Mol Wezel werd dadelijk bij de keel gegrepen en met een gezonde dosis agressiviteit drukte Alberta hen steevast achteruit. Er werd dan ook aan de lopende band gescoord door steeds weer verschillende spelertjes die voor het vijandige doel opdoken. De verdediging van Mol Wezel wist op bepaalde momenten niet meer welk gat ze eerst moesten toelopen. Ook achteraan klopte het plaatje perfect. Annabel Verhulst hield samen met Michiel Robeyn en Diederik Puts de meeste aanvallen tegen, en wanneer Mol Wezel dan toch eens een kans bijeenvoetbalde dan was er steeds doelman Joren Lahou om erger te voorkomen.
Einduitslag van dit voor ons bijna perfect gelopen duel: RC Mol Wezel - Alberta: 0 - 14!!
De doelpunten kwamen van Jarne Del Ciotto (4), Bikash Michiels (3), Sam Peeters (3), Laure Goeminne (2) en Senja Vanderheyden (2).
Een dikke proficiat aan heel de ploeg !!!

FC Oosterlo - Reserven: 2 - 3
Doelpunten van Guy Belmans op penalty, Tom Lehman en Rik Janssens.

Knapen(P&A) - KFC Mol B: 2 - 1
Zoals vorige week werd de tegenstander onmiddellijk bij de keel gegrepen en probeerden we zo vlug mogelijk te scoren. KFC Mol kwam gedurende de 1ste 15 minuten serieus onder druk te staan en kwam niet verder dan de middellijn. Dit resulteerde in een heleboel kansen maar of wel troffen we de keeper of wel het doelkader. De bal geraakte er maar niet in. Rond de 18de minuut konden we de score openen via Sander Briers. Op dat moment meer dan verdiend ! Daarna raakte onze brandstof op. Mol kwam meer en meer opzetten en kon juist voor rust tegen scoren. Na 5 minuten in de 2de time viel Sander Briers uit met een kwetsuur en moesten wij verder met 10 man. Onze jongens knokten fel terug en Daan Van Looy kon op 10 minuten voor het einde de einduitslag vastleggen. Verdiende overwinning op basis van de gecreëerde kansen.

Miniemen(A&P) - Exc.Vorst B: 6 - 1
De basis van deze vlotte zege werd opnieuw in het begin van de wedstrijd gelegd. Er werd gevraagd om de tegenstander onmiddellijk onder druk te zetten en dat werd prima uitgevoerd met een 3-0 stand na 15 min als gevolg. We bleven Vorst vastzetten en konden voor rust nog 2x scoren zodat we de rust bereikten met een verdiende 5-0 voorsprong.
De 2de helft kwam Vorst iets meer in de wedstrijd maar ons middenveld en verdedigers gaven weinig ruimte weg. We kregen zelf ook nog enkele kansen maar een goede doelman en de lat verhinderden een hogere score. Elke ploeg maakte nog 1 doelpunt : eindstand 6-1 met als afwerkers Jasper Baeck (2) en Pieter Loos (4) .

Scholieren(P&A) - Zandhoven: 1 - 6
Weer verloren, maar ditmaal hebben we de nodige inzet getoont. Waarom kunnen we pas de nodige agressieviteit tonen na een scheidsrechterlijke dwaling. Als we de eerste vijfentwintig minuten met dezelfde gezonde agressie aanvangen krijgen we nooit zoveel doelpunten tegen. Pas nadat het 0 - 4 stond werden we wakker. Moet beter kunnen jongens. De tweede helft was stukken beter dan de eerste en de posities werden prima overgenomen van elkaar. Dit positieve moeten we zeker meenemen naar de volgende wedstrijden. Doelpunt werd gescoord door Andy Wynants

Noordstar - 1ste Team: 2 - 2
Doelpunten van Nico Nijs en Steven Dergent....de laatste minuut de winst uit handen gegeven...jammer!

Weekend 9-10 september

Preminiemen(A&P) - Rauw: 3 - 5
De preminiemen A van Alberta hebben geen vervolg kunnen breien aan hun schitterende start van vorige week. Al dient te worden gezegd dat de tegenstander van een iets beter niveau was. Centraal werd Jarne Del Ciotto gemist, waardoor er enkele verschuivingen diende te gebeuren. Ook doelman Joren Lahou moest inextremis afhaken wegens ziekte, maar werd voortreffelijk vervangen door Thomas Van der Velde. Na een moeilijke eerste helft was het duidelijk dat Rauw de stevigere ploeg was en in de duels van man tegen man meestal de bovenhand haalde. Rauw leidde dan ook aan de rust verdiend met 1 - 3. Tijdens de tweede helft bracht Alberta iets meer voetbal op de mat en konden ze gelijke tred houden met Rauw. Beide ploegen konden nog 2 maal scoren, waardoor er na het laatste fluitsignaal 3 - 5 op het bord kwam te staan. De drie doelpunten van Alberta kwamen van de voet van Bikash Michiels. Hopelijk kunnen we ons aan deze betere tweede helft optrekken en terug gaan voor de overwinning!

KFC Dessel Sport - Preminiemen(P&A): 7 - 2
Het warme weer, het grote speelveld en de fysiek sterkere tegenstanders zorgden voor een moeilijke opdracht vandaag.Toch waren we zeker op technisch vlak niet de mindere.In de eerste helft zagen we mooie aanvallende flitsen maar zonder echt gevaarlijk te zijn.Dessel was iets beter in de afwerking en Jan moest zich driemaal omdraaien voor de rust.Ook in de tweede helft was het moeilijk spelen en liep Dessel verder uit tot 7-0.Toen kregen we iets meer speelruimte en konden we met Ruben twee goaltjes tegenscoren.Er werden nog een paar kansen gemist maar onze sjotterkes hebben hun best gedaan.

K.F.C.Pulle A - Duiveltjes A: 5 - 8
De duiveltjes A hebben hun seizoensstart die door het forfait van Poederlee een week later begon niet gemist. Het begon nochtans moeizaam en het was Pulle die een eerste doelpunt wist te scoren. Dit doelpunt deed iedereen uit zijn zomerslaap ontwaken en geen minuut later bracht Niels de stand gelijk. De stugge verdediging van Pulle kon ondanks enkele zware overtredingen waarvan één Jorne een geschaafd oog opleverde toch niet belette dat Gilles nog 2 en Jens nog één keer konden scoren. Met nog één tegendoelpunt konden we met 2-4 gaan rusten. De 2de helft begonnen onze jongens vrij snel aan de partij. Niels had de technische raadgevingen tijdens de pauze goed begrepen en zorgde er met enkele prachtige passen voor dat Jorne een echte hattrick kon scoren. Met nog drie tegendoelpunten en een prachtig afstandsschot van Niels, die zo zijn 2de doelpunt van de partij wist te scoren, konden we deze partij winnend afsluiten. Ploeg: Maxim Verschueren, Thomas Vanspringel, Seppe Steurs, Niels Vansant, Jens Van Den Ouweland, Gilles Liekens en Jorne Gielen.

Duiveltjes B - KFC Lille E: ?

Tongerlo B - Miniemen(A&P): 4 - 7
Gelijkopgaande en spannende wedstrijd.We domineerden volledig de eerste 20 min. van de wedstijd.Pieter Loos werd in de diepte gestuurd door Alexander Vandebrande en werkte fraai af : 0-1.Bij een hoekschop werd de bal teruggelegd naar Ben Daems en die bracht met een geplaatst schot onder de lat de stand op 0-2. We bleven drukken en opnieuw kon Pieter Loos na voorbereidend werk van Jasper Baeck de stand op 0-3 brengen.Na een zéér licht toegekende strafschop kwam Tongerlo echter terug in de wedstrijd en stond het net voor rust 2-3.Ilja Helsen bracht echter Pieter Loos opnieuw in schietstelling en die knalde de 2-4 tegen het net.
Na de pauze was het duidelijk dat de nazomerse warmte zou meespelen en kwamen we onder druk te staan.Tongerlo kon 2x scoren maar de ganse ploeg bleef vechten en op de tegenaanval kon Pieter Loos ook nog 2x scoren.
Rik Vandecruys nam in de laatste minuten alle twijfels weg en bracht de eindstand op 4-7.
Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was welkom voor onze moegestreden jongens.
Prima inzet en vechtlust van de ganse ploeg .

KSK Heist B - Miniemen(P&A): ?

Reserven - KVC.R.H.Sportief: 2 - 3
We wisten dat RHS een moeilijke tegenstander ging zijn..toch hebben we heel wat mooi voetbal laten bewonderen en hadden we zelfs zicht op winst maar een beetje tegenslag heeft alles teniet gedaan..Doelpunten van Tom Meulemans en eentje van Jan Vansweevelt op assist van Kurt Cuyvers.

RC Mol -Wezel B - Knapen(P&A): 0 - 7
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd slaagde Wezel er niet in op onze speelhelft door te dringen. Hun doel werd voortdurend bestookt en kansen volgden elkaar snel op maar zonder resultaat. Het duurde tot +/- 20ste minuut tot de 1ste goal viel. Daarna was het ijs gebroken en viel het ene doelpunt na het andere zodat we gingen rusten met een 0-4 voorsprong. Mol Wezel kon wel dreigen via hun snelle rechts half maar keer op keer strandden deze op onze uitstekende verdediging met Jan als sluitstuk. Voor de rust werd Daan Vanlooy nog foutief gestopt en kregen we een penalty. Deze kon spijtig genoeg niet verzilverd worden. Strafschoppen nemen is niet zo simpel dan het lijkt. Oranje kan hiervan meepraten. De tweede helft was een copie van de eerste. Het meeste opvallende doelpunt kwam van Tommy Fonken (onze laatste man) : deze vertrok vanuit onze verdediging en helemaal solo stormde hij op het doel van Wezel af om dan beheerst af te werken. De laatste minuten werd het gaspedaal minder fel ingedrukt dit vooral door het feit dat we slechts met 11 waren en dus geen reserves hadden. Doelpunten werden gescoord door : Kenny 3, Levent 2, Giel en Tommy.

Brecht B - Scholieren(P&A): 7 - 1
Geen commentaar... althans toch niet voor in een verslag. Wordt intern besproken op de volgende training.
Het doelpunt werd gescoord door Jeff Peeters.

1ste Team - Hezewijk: 3 - 1
Knappe partij met twee goals van Nico Nijs en een van Maarten Verbiest op assist van Steven Dergent.

Woensdag 6 september

Finale Beker van Geel: FC Punt - Zammel  1 - 0
Punt mocht aftrappen en direct binnen de minuut scoorde Claude Mambou via zijn hoofd de 0 - 1.
Wat er daarna allemaal gebeurde is echt veel te veel om te vernoemen maar scoren lukte niet.
Zekers 20 kansen, waarvan er bij, die onze miniemen niet zouden missen werden de nek omgedraaid.
De supporters kregen waar voor hun geld dat wel...maar voor sommige ook pijnlijk aant hart..lol.
Al bij al een dik verdiende overwinning voor Punt..De kansen die Zammel kreeg waren op een hand te tellen.
Wat gaan we dit seizoen plezier beleven aan FC Punt zowel aan ons 1ste Team als aan onze jeugdploegen.

Weekend 2-3 september

Molenkring E - Duiveltjes B: ?

Duiveltjes A - VC Poederlee A
wegens algemeen niet opkomen van Poederlee....vrij!

Verbr.Geel - Preminiemen(Alberta&Punt): 0 - 18
Het was eenrichtingsvoetbal vooral door een volledig onmondig en zwak Geel. Het was een ploeg samengesteld uit laatstejaars duiveltjes en 1ste jaar preminiemen. Duidelijk veel te zwak voor onze 2de jaars.

Preminiemen(Punt&Alberta) - VC Tielen: 3 - 1
Een zeer goede start van de hele ploeg met een uitstekende eerste helft waarin we aanvallend de betere kansen hadden. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong na doelpunten van Siebe Daems en Thomas VDV. Toch moest Daan Dijkmans onze goalie van dienst een paar goede reflexen uit zijn mouwen toveren om de nul op het bord te houden.Ook werden er mooie kansen gemist aan onze zijde door Ruben Daems en Siebe Daems om verder voor de rust te kunnen uitlopen.De tweede helft kwam Tielen iets meer opzetten en Jan Kerckhofs ,onze vervangende keeper ,moest met hand en tand zijn doel verdedigen.Na 10 min werd er ook gescoord door de aanvaller van Tielen.
Alhoewel de fysiek aan het slabakken was zijn onze sjotterkes blijven vechten en kon hun voorsprong nog met een doelpuntje van Jeroen Rochette worden aangedikt.
Voor iedereen een welverdiende proficiat en de ziggezagge klonk vrolijk in de kleedkamer van onze preminiemen.


Miniemen(A&P) - Herselt B : 7 - 0
Prima start van onze miniemen die duidelijk te sterk waren voor Herselt. De match werd vanaf het begin door onze jongens gedomineerd en na een ver afstandschot bracht Alexander Van den Brande de stand op 1-0. We bleven drukken en konden voor de rust nog uitlopen tot 3-0 via Pieter Puts en Pieter Loos. De verdediging gaf weinig ruimte weg en als Herselt toch eens kon dreigen botsten ze op een secure doelman Jasper Van Immerseel.
Na de rust werd het eenrichtingsvoetbal en kon Ilja Helsen, na mooi samenspel op eigen helft, zijn rush beheerst afwerken : 4-0 .
Pieter Loos bracht met een hattrick en enkele fraaie doelpunten de stand op 7-0 na samenspel op het middenveld tussen Stef Lenaerts,Alex Van den Brande en Jens Van Avondt.
Mooie prestatie van de ganse ploeg.

Miniemen(Punt&Alberta) - Kasterlee: 1 - 7
De Miniemen B konden lang standhouden tegen Kasterlee, maar lieten even de kopjes hangen bij een 0 – 2 achterstand. En toen begon het doelpunten te regenen. Ze herpakten zich echter, en begonnen terug beter te spelen, wat resulteerde in een mooi tegendoelpunt door Stef Lenaerts

Heibloem Zitt.- Reserven: 1 - 1
Ondanks een numerieke minderheid(10man), goed stand gehouden tegen Heibloem, der had meer ingezeten als we wat beter hadden afgewerkt....verdienstelijke match.
Doelpunt: Jimmy Vandoninck

Knapen(P&A) - St.Dimpna C: 9 - 2
Onze knapen hebben hun seizoenstart niet gemist en speelden een puike wedstrijd. Snelle combinaties en goed positiespel lagen aan de basis. Enkel 10 minuten voor de rust kregen we het moeilijk door vermoeidheid. We gingen de rust in met 4 – 1 voorsprong en konden in de 2de helft ons spel verder opdringen. Enkel de keeper van St Dimpna kon erger voorkomen. Nogmaals proficiat aan de ganse mannschaft want we hadden 12 uitblinkers. Samenstelling van de ploeg : Jan Peeters – Tommy Fonken – Cedric Verhulst – Vince Vandewinkel – Bart Van Meensel – Karel Coppen – Giel Geerinckx – Daan Vanlooy – Levent Caleiskan – Timothy Lontie – Glenn Belmans en Kenny Elsermans.

Scholieren(P&A) - Ranst : 1 - 2
Een leuke pot voetbal, deze wedstrijd die alle kanten opkon. Het winnende doelpunt viel spijtig aan de verkeerde kant en zo hebben we onze eerste wedstrijd niet gekregen wat we wel verdiende, minstens één punt. Maar ja dat is voetbal. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kansen gingen over en weer. Een eerste doelpunt van de tegenpartij dat nooit had mogen vallen heeft ons genekt. Onze ploeg speelde goed samen maar het was er aan te zien dat het de eerste wedstrijd was die we speelde. Het was ook de eerste keer dat we met elf man waren. Jongens vanaf nu dus allen op post op de trainingen en de wedstrijden zodat we verder kunnen werken aan deze toffe ploeg. Ons doelpunt kwam er op hoekschop van Christophe Verreyt, knap verlengd door Stef Peeters en in doel gewurmd door Nick Laeremans. Nog enkele kansen gehad op de winning goal, maar heb het al verteld, die goal viel aan de verkeerde kant. Nog een welgemeende dank aan de twee knapen die onze rangen hebben versterkt, Giel en Tommy.

Olmen -1ste Team: 0 - 5
Duidelijker kan niet!
Doelpunten van Sabrino Cuyvers, Nico Nijs op penalty, Nico nog eens, Maarten Vanwaelderen en een corner rechtstreeks in doel door "man van de match" Steven Dergent.

Gazet van Antwerpen van woensdag 6 september
Ambitieus Punt wil breken met verleden
"Punt trapte zich op de eerste speeldag in de kijker met een opvallende 0-5 zege op Olmen."

"Vijfmaal scoren op verplaatsing is niet niks", zegt een tevreden trainer Wim Wuyts. "Ik hoop dat deze overwinning de start betekent van een succesvol seizoen. De voorbije jaren was het veelal kommer en kwel en bengelde mijn ploeg meestal in de onderste regionen van het klassement. Het bestuur gooide het ditmaal over een andere boeg en spaarde kosten noch moeite om de spelerskern gericht te versterken."

"Afgaand op de successen in de voorbereiding ziet het ernaar uit dat een versterkt Punt ook in competitieverband potten gaat breken. Kleppers als Nico Nijs en Steven Dergent kwamen het scorend vermogen gevoelig verhogen. Maar ook de jonge invallers Jimmy Van Doninck, Ken Goos en Bart Mols trokken meer dan hun streng. Met mijn sterke kern wil ik het imago van de club oppoetsen."

Tornooi in Alberta

De duiveltjes A speelden 2 wedstrijden, deze werden beide met veel overtuiging gewonnen.
Eerste wedstrijd tegen Mol Rauw eindstand na 2x12,5min 9 – 4 voor FC Punt.
Tweede wedstrijd tegen KSK Herentals (tegenstander competitie) eindstand na 2x12,5min 10 – 2.
Een flinke start van onze ploeg, Duiveltjes A, waar heel wat potentieel in zit.
Trainer Johan VanSpringel

Transfertnieuws

IN
Maarten Vanwaelderen, Veerle
Tom Van de Poel, Kasterlee
Steven Dergent,Kasterlee
Kurt Cuyvers, Kasterlee
Andy Verwimp, Oosterlo
Nico Nys, Oosterlo
Jeroen Douwen, Ezaart
Bart Anné, SAV St Dimpna
Janssens Wim, SAV St Dimpna
Vansant Erwin, Beekhoek
Vandoninck Ruud, Beekhoek
Mols Bart, Beekhoek

UIT
Geukens Wesley, Oosterlo
Bulckens Jan, FC Oerlikon/Polizei ZH (Zürich)
Van Laarhoven Benny, Stopt