Wedstrijden Oktober 2004

Weekend 30-31 oktober

Miniemen - RC Mol-Wezel B: 6 - 2

Na de catastrofe op AC Olen zou er vandaag uit een ander vaatje moeten getapt worden.  Prima voetbalweer, een uitstekende grasmat, wat scheve lijnen op’t plein en naar’t schijnt geen klein baklijn aan éne kant van het terrein ; kortom alle ingrediënten waren aanwezig om de supporters te verwennen.  Nu nog de spelers.  Eens kijken welk effect zo’n weekje met interim trainers (bedankt Luc en J.P.) heeft.  Kenny verkoos een exotisch strand boven onze Belgische nazomer en het elftal werd vervolledigd met Pieter Loos.  Vince schoof een plaatsje op naar voor en Daan zou als diepe spits Kenny “ Köller” Elsermans moeten doen vergeten.
De match begon met een blitzkrieg waar onze oosterburen in ’40 jaloers zouden op zijn.  In no time stonden we 3-0 voor en de wedstrijd was meteen gespeeld.  Al in de eerste minuut wordt Daan gelanceerd die met een mooi stiftertje koel de keeper verslaat.  In de daaropvolgende minuten lukt het hem en Xander om elk nog een keer te scoren : Xander van op afstand en Daan is er als de kippen bij als hun keeper flagrant onder de bal doorgaat.  De tegenstrever kan echt geen vuist maken tegen dit geweld.  Hun enige gevaarlijke speler wordt door Bart vakkundig geneutraliseerd, in  het centrum blussen Jason, Cedric en Evelien de brandjes en op links houdt Glenn alles dicht.  Met de rust is het 4-0, een derde doelpunt van Daan.  Dik verdiend : gedisciplineerd voetballen, mooie combinaties en bijna aan 100% afwerken.
De tweede helft was nog een schim van de eerste.  Overmoed leidt niet altijd tot goeie resultaten.  Posities werden verwaarloosd en sommigen waren te gretig om nog meer doelpunten te maken en vergaten dat er ook medespelers op het plein stonden.  We konden nog 2 keer scoren , maar ook de tegenstrever lukte daarin.  Met een paar mooie combinaties werd onze verdediging uit positie gespeeld.  Bij talrijke andere pogingen stond Jan telkens op de goeie plaats.  Het had dus anders kunnen uitdraaien !  Al bij al, vooral op basis van de overmacht tijdens de eerste helft, toch een verdiende overwinning.  FC Punt/Alberta : Jan Peeters, Cedric Verhulst, Evelien Belmans, Bart Van Meensel, Glenn Belmans, Vince Vandewinkel, Xander Pironet, Stef Belmans, Daan Verlooy, Jason Rymenants,  Pieter Loos
Doelpunten : Daan 3x, Xander 2x en Jason 1x

Preminiemen - Olmen: 3 - 8
...Martijn Schildermans, Ben Daems en Daan Vanlooy scoorden..de hand van de nieuwe trainer is al een beetje zichtbaar.

Duiveltjes A - Tongerlo C: 12 – 5
Tot en met de rust konden de mannen van Tongerlo gelijke tred houden met onze duiveltjes. Ruststand : 5 - 4. Na de pauze was blijkbaar de veer gebroken in het Tongerlose kamp en ondergingen ze de wet van de (fysiek) sterkste.Er was geen houden meer aan en de tegenstrever werd volledig onder de voet gelopen met als resultaat 12 - 5.   Aangezien Laurens Bens en Ludo Bens waren gaan herbronnen in Deutschland hadden we slechts 1 reserve en moesten we de wedstrijd zelf in goede banen leiden.  De ploeg : Joren Branckaerts, Annabel Verhulst, Danny Vandevoorde, Sam Peeters, Ruben Daems en Siebe Daems.Onze goalgetters : Sam 6, Siebe 3, Ruben 2 en Annabel 1

Duiveltjes B – Tongerlo D: 3 – 5
Was het omdat ze de hamburgers en curryworsten roken? Onze bengels speelden een goede wedstrijd met veel inzet. In de eerste helft ging het spel goed op en af, toch een paar kansen langs beide zijden. Maar pas na de 15de minuut kon de tegenpartij de openingstreffer opeisen. Sterk weerwerk van onze jongens en de score stond weerom gelijk ( Jan Kerckhofs ). Een paar minuten later kwam Tongel nog tot 2x scoren toe. Stand bij rust 1 – 3.  In de 2de helft ging Jorne de netten verdedigen en Niels werd mee het veld op gestuurd. We konden iets meer druk uitoefenen wat resulteerde in enkele mooie aanvallen. Tongel kon nog 2x scoren, maar dat deden onze duiveltjes ook ( Niels Vansant, Jan Kerckhofs ). Eindstand dus 3- 5 , weer een stapje dichter bij een nakende overwinning? De ploeg : Niels Vansant – Jan Kerckhofs – Thomas Vanspringel – Siebe Gielen – Jorne Gielen – Maxim Verschueren – Niels Van de Ven – Thijsje.

RC Mol-Wezel A - Preminiemen Alberta & Punt A (2de jaars) :
niks van binnen gekregen

Alberta - Reserven: 2 - 4
...doelpunten van Pieter Schelles, Guy Belmans en 2x Jimmy Vandoninck..ook een eervolle vermelding voor Mario(Totti)Willems die een reuze match speelde.

Knapen - Tielen B ..(vw):
niks van binnen gekregen

St.Dimpna B + de scheidsrechter - Scholieren Alberta & Punt: 4 - 1
..als ge de scheidsrechter tegen hebt kunt ge niet winnen!!!!!Jammerrr....

1ste Team FC Punt: vrij.

Weekend 23-24 oktober

Tongerlo B - Reserven: 4 - 1
.....beter in een cafeploeg spelen...of bij de KWB.... he mannen?

KAC Olen - Miniemen: 3 - 2
Teleurstellende wedstrijd voor ons team.  De psychologische oorlogsvoering van de tegenstrever had resultaat   Eerst stuurden ze ons heel Olen door alvorens we op het juiste terrein aankwamen … en zelfs daar deed een bereidwillige supporter dan nog moeite om ons nog ergens anders naartoe te sturen !  Vervolgens schotelden ze een klein, rommelig veld onder de voeten waar onze balvirtuozen duidelijk geen raad mee wisten.   En dan was er nog die oude man die altijd gelijk heeft en zelfs al zou hij fout zijn, dan nog gelijk heeft … De eerste 10 minuten stond onze ploeg nergens.  AC Olen was duidelijk de betere en dat resulteerde ook in een 1-0 voorsprong.  Geleidelijk aan kregen we toch greep op het middenveld en op één van de karige pogingen scoorde Xander  de gelijkmaker.  Zonder te imponeren kwamen we zelfs op voorsprong.  Kenny kopte reeds zijn vierde treffer op hoekschop tegen de touwen !  De vreugde is echter niet van al te lange duur want met een mooie lob wordt Jan verslagen en meteen staat de ruststand vast : 2-2. De tweede helft wordt volledig gedomineerd door … de scheidsrechter.  Een duwfout – of was het trekfout ? ; de scheidsrechter wist het na de wedstrijd ook niet zo goed meer ?!?! - bij een vrijschop wordt door het talrijk opgekomen publiek niet gemerkt.  Voldoende voor mijnheer om penalty te fluiten en 3-2 !   Grote ontgoocheling bij onze spelertjes maar blijkbaar voor mijnheer toch nog niet genoeg want op korte tijd worden er bij 2 dubieuze beslissingen gele kaarten getoond.  Nu beginnen de potjes wel over te lopen.  Wanneer Kenny zijn tweede kopbaldoelpunt van de dag niet wordt goedgekeurd – halve meter over de lijn – is het duidelijk dat het vandaag geen 3 punten zullen zijn.  Meerdere kansen worden nog vakkundig de nek omgedraaid maar ondanks het overwicht kunnen (mogen) onze jongens niet meer scoren. Samenstelling van de ploeg : Jan Peeters, Xander Pironet, Glenn Belmans, Kenny Elsermans, Vince Vandewinkel, Bart Van Meensel, Cédric Verhulst, Stef Belmans, Daan Van Looy, Evelien Belmans, Dieter Scheepers, Jason Rymenants en Pieter Loos. 

Berg en dal A - Preminiemen: 14 - 1

Meerhout A - Duiveltjes A: 8 - 10
Opnieuw een overwinning van onze A ploeg. Het was geen gevleide overwinning want met de rust stond het reeds 1 - 5. Daarna zijn ze stil gevallen. De tegenstrever heeft het hen nog heel moeilijk gemaakt en de overwinning was bijna een draw/of verlies geworden. Schuld van den trainer zekerst ! ..ja...welke trainer laat er nu zen manschappen in de steek?? jommo jomme!!!
Doelpuntenmakers van dienst waren:
Siebe Daems 6, Laurens Bens 3, Danny VD Voorde 1

Meerhout B - Duiveltjes B: 5 - 1
Vandaag leek het erin te zitten om onze eerste overwinning binnen te halen, maar het lot besliste er anders over. Onze duiveltjes speelden een puike wedstrijd met veel inzet. In de eerste helft was het zeer spannend met aanvallen van beide kanten. Het duurde tot in 17de minuut alvorens de bal tegen de netten ging, Meerhout kwam op voorsprong. Vastberaden trokken onze jongens in de tegenaanval waaruit een paar knappe acties volgden. Het duurde slechts tot de 20ste minuut wanneer onze duivels langszij kwamen. Doelpuntenmaker Niels Van de Ven zorgde voor de gelijkmaker. In de tweede helft bleeft het al even spannend, we zagen aanvallen met Jorne, Niels en Thomas die net niet tot scoren kwamen. De tegenpartij kon nog wel 4 keer scoren. Ondanks het verlies zien we onze jongste duiveltjes elke week vorderingen maken. De ploeg : Siebe Gielen – Jorne Gielen – Niels Vansant – Thomas Vanspringel – Maxim Verschueren – Niels Van de Ven – Jan Kerckhofs.

Scholieren - Ezaart B: 2 - 3
...doelpunten van Andy Lauwers en Jef Veraghtert..match om snel te vergeten..met Jan Slaets erbij winnen we met de vinger in de neus.....magere troost!
De boot(ploeg) door elkaar haspelen is niet zaligmakend, vooral als de stuurman naar de shouts is en de kapitein op zen bakkes gevallen ....lol. ...we roeien mee de riemen die we hebben.
Bleeten helpt niet se..!

Knapen....vrij

Olmen - 1st Team: 5 - 2
....geen compassie..

Weekend 16-17 oktober

Miniemen - Netezonen: 2 - 2
Zoals gezegd was deze ploeg klaar om Netezonen te ontvangen.  Na de wedstrijd stonden er frieten op het programma, maar eerst moest dit varkentje nog worden gewassen.  Ook al zat er deze keer extra preminiemen bloed op de bank (bedankt Ilja en Pieter), toch begonnen we met een klein hartje aan de wedstrijd. 
Nergens voor nodig zo bleek.  Al in de eerste minuut hadden we 1-0 voorsprong moeten kunnen nemen maar Vince was te verbaasd om af te werken.  Van de zo gevreesde doelpuntenmachine was niets te merken.  Het was FC Punt daarentegen dat met mooi combinatievoetbal – Stef en Glenn ! – de betere ploeg bleek te zijn, echter wel zonder uitgesproken kansen bij elkaar te voetballen.  Netezonen daarentegen kon enkel gevaarlijk zijn op tegenaanval.  Maar dan was er een solide verdediging (Bart, Evelien, Cedric en Glenn) die telkens gepast (soms net op tijd) tussenkwam.  De heren en dame hadden daar alles netjes onder controle.
Dat Kenny ne grote mens is bleek nogmaals halfweg de eerste helft.  Xander schilderde een hoekschop hoog voor doel, over de keeper, op het hoofd van Kenny die maar in te knikken had.  Jammer dat op de eerstvolgende counter de Netezonen spits alleen voor Jan kwam.  Deze keer kon hij de meubelen niet redden : 1-1.   Dit was meteen ook de ruststand, maar het was duidelijk dat dit voor Netezonen geen Walk Over zou worden !  Integendeel, ze kwamen nog goed weg wanneer een mooi schot van Xander op de deklat eindigt.
Met volle moed werd de tweede helft aangevangen.  Een dolle eerste 10 minuten hadden ons een comfortabele voorsprong van 3, 4 doelpunten moeten opleveren.  Netezonen was nergens en wij creëerden kans na kans.  Helaas, geen geluk voor Kenny.  En zoals zo dikwijls krijgt de ploeg die het niet afmaakt het deksel op de neus. 
Jan, kent de afmetingen van z’n goal zo goed dat hij feilloos aanvoelde dat een lodderbal op de paal zou belanden.  Dat het ronde ding daarna terug in het veld zou stuiteren was niet voorzien.  De Netezonen aanvaller was iets meer bij de pinken dan onze verdediger en 1-2.
Even gingen de kopjes naar omlaag.  Als echter iets later Xander vanop 25m op doel trapt is de Eindhoutse doelman de vliegenvanger van dienst.  De botsende bal belandt tegen de netten, grote vreugde in het zwart-witte kamp en de 2-2 staat op het bord !  Even later wordt Daan mooi vrijgespeeld.  Echter ook zijn trap belandt op de doelpaal.
De laatste 10 minuten ondergaan we de wet van de (fysiek) sterkste : net als vorige week is het opnieuw pompen of verzuipen.  En ook net als vorige week loopt deze thriller terug goed af.  2-2 al bij al de juiste uitslag.
Verbazend hoe een ploeg die de eerste 3 wedstrijden 20 tegendoelpunten rond de oren krijgt nu presteert.  Dit smaakt naar grote successen in de toekomst !  Dit ploegske moet van niemand schrik hebben.  Een dikke proficiat en hopelijk hebben de frieten gesmaakt.
FC Punt/Alberta : Jan Peeters, Cedric Verhulst, Evelien Belmans, Bart Van Meensel, Glenn Belmans, Vince Vandewinkel, Xander Pironet, Stef Belmans, Daan Van Looy, Kenny Elsermans, Jason Rymenants,  Pieter Loos en Ilja Helsen

Preminiemen - Linda Olen: 0 - 10
...geen verslag..jammer!

Ezaart C - Preminiemen Alberta & Punt A (2de jaars)
Eerste overwinning heb ik gehoord, uitslag ?(zie site Alberta?)

Duiveltjes A - Ezaart C : 10 – 6
Aangezien Danny en Ruben niet aanwezig konden zijn waren onze duiveltjes A slechts met 5. Juist genoeg om de match te kunnen aanvatten maar dit betekende ook : geen vervangingen mogelijk. Onze 5 spelertjes zouden dan ook gedurende 2 x 20 minuten het beste van zichzelf moeten geven tegen Ezaart. Ezaart altijd berucht om zijn grote jeugdploegen en moeilijk te bekampen.  Onze A’s konden al vlug scoren en bij de rust stond het 5-2.  Na de pauze begon Ezaart zeer sterk en kwamen op 2 minuten tijd terug tot 5 – 4. Onze mannen (en meisje) waren blijkbaar in slaap gevallen ! Na een tirade van den trainer langst de kant ontwaakten ze terug uit hun ‘winterslaap’ en begon de scoringsmachine terug te draaien. Uiteindelijk floten we de wedstrijd af met een einduitslag van 10 – 6. Ferm gespeeld zou ik zeggen !  Toch nog een extra vermelding : Laurens Bens maakte een wereldgoal ! Met een lobje verschalkte hij de Ezaartse keeper. Van wie zou hij dit geleerd hebben ? Van onze scheidsrechter  Ludo Bens ?  Wie zal het zeggen !
De ploeg : Joren Branckaerts (onze goalie) – Annabel Verhulst – Siebe Daems – Laurens Bens – Sam Peeters

Duiveltjes B - Ezaart D: 3 - 9.....klopt dit?

Reserven - Exc.Vorst:  0 - 10...zonder commentaar!

Knapen + Scholieren Alberta & Punt
....beide vrij, wegens algemeen niet opkomen van Berg en Dal B en Verbr.Meerhout A.

1ste Team FC Punt - Wiekevorst: 1 - 2
 ..... geen geluk.

Weekend 9-10 oktober

Duiveltjes A + B...vrij.

Preminiemen Alberta & Punt A (2de jaars) - R.C.Mol-Wezel : 2 - 6

HIH Turnhout A - Miniemen: 2 - 3
Dankzij de 4 “ongelovigen” die hun catechismus lieten voor wat het was, konden we de wedstrijd toch met een volledige ploeg aanvangen.  Deze 11 zouden het beste van zichzelf moeten geven tegen HIH Turnhout dat al een paar mooie overwinningen op zak had.  Aan het veld zou het alvast niet kunnen liggen.
De wedstrijd begon niet slecht met onmiddellijk enkele kansjes voor Punt.  In de 3e minuut stuurde Xander mooi Daan in het straatje.  De verdedigers konden onze pocketspits niet volgen en 0-1.   De vreugde was niet van al te lange duur.  Na een ongelukkige tussenkomst van Jan werd het 1-1.  De HIH vreugde was nog sneller over want bij de eerstvolgende actie van Punt werd een hoekschop van Xander door een verdediger in eigen doel gedevieerd 1-2.
De rest van de eerste helft blijft Punt baas maar HIH kan er soms uitkomen met scherpe counters.  Onze verdediging deed wat ervan verwacht werd : gepast inschuiven en optimaal gebruik maken van buitenspel ; dat jammer genoeg meermaals niet gefloten werd door de scheidsrechter.  Jan raapte de steken die de scheidsrechter liet vallen op en had al bij half-time zijn flater goedgemaakt.
De tweede helft was het echt pompen of verzuipen.  30 minuten lang bestookten de Turnhoutenaren onze verdediging en zelf konden we amper nog een paar kansjes bij elkaar voetballen.  Grote opluchting dan ook toen Kenny in de 23e minuut de voorsprong kon uitbouwen.  De tegentreffer op het moment van affluiten baarde ons dan ook geen zorgen meer.
Eindstand 2-3.  Prima wedstrijd met heel veel inzet van gans de ploeg.  Toch een speciale vermelding voor Jan Peeters : machtige wedstrijd gekeept !   Deze ploeg is klaar om Netezonen te ontvangen.
FC Punt/Alberta : Jan Peeters, Cedric Verhulst, Evelien Belmans, Bart Van Meensel, Glenn Bellemans, Vince Vandewinkel, Xander Pironet, Stef Belmans, Daan Verlooy, Kenny Elsermans

Hulshout - Preminiemen: 14 - 2
......het zal wel beteren nu want ze hebben vanaf woensdag een nieuwe trainer....

Heibloem Zitt. - Reserven:  2 - 1
....een genietbare partij, beetje ondankbaar verloren, doelpunt van Jimmy Vandoninck. Vermelden waard: een penalty tegen, gestopt door onze keeper Raf Sauvillers die een van zijn betere matchen keepte

KVC Westerlo - Knapen:

Scholieren Alberta & Punt - Verbr.Balen A. 0 - 4
.....Balen A was sterker, vooral in´t afwerken, wij van onze kant misten weeral te veel kansen

FC Hallaar - 1ste Team : 1 - 0
....wat scheelt er aan ons 1ste Team?

Weekend 2-3 oktober

Miniemen - Berg en Dal: 6 - 1
Deze tegenstrever, die voor 25% uit een vrouwelijke populatie bestond, werd door onze miniemen te licht bevonden. Dit wel niet zeggen dat de meisjes onderdoen maar is gewoon een vaststelling dat meer en meer meisjes zich aangetrokken voelen tot het voetbal.
Voor Berg en Dal zat er niets anders op dan met allemaal vanachter te spelen. Onze jongens en excusi meisje, hebben gedurende 60 minuten op een rood-groene muur moeten beuken. Al bij al toch een verdienstelijke partij van onze miniemen hetgeen resulteerde in onze 2de (officiële) overwinning van het seizoen.
Onze goalgetters : Xander die er een hattrick van maakte 3 , Daan 2 en Kenny 1.
De ploeg : Aangezien de ploeg 2 basisspelers ontbrak werd er een bestelling geplaatst bij de preminiemen van Alberta.
Samenstelling : Jan Peeters – Xander Pironet – Kenny Elsermans – Glenn Belmans – Evelien Belmans – Stef Belmans – Bart Van Meensel – Cédric Verhulst – Jason Rymenants – Daan Van Looy – Pieter Loos – Ilja Helsen.

Preminiemen - VV Schoor:
....geen verslag van binnen gekregen

Verbr Balen C - Preminiemen Alberta & Punt A (2de jaars)
...geen verslag van binnen gekregen

Duiveltjes A - VC Herentals B: 5 – 9
Onze duiveljes A konden hun overwinning van vorige week niet bevestigen. Tegen de “bomen” uit Herentals was niet veel te beginnen. Telkens wij terug in de wedstrijd kwamen werd de Jan Koller van de duiveljes B van VCH ingebracht en kantelde de wedstrijd terug in het voordeel voor de mannen uit Hertals. Ondanks het goede verdedigingswerk en onze puike doelman kregen we toch 9 doelpunten te slikken. Desalniettemin speelden allen een goede wedstrijd, hetgeen toch perspectieven biedt voor de toekomst.  De ploeg : Laurens Bens – Joren Branckaerts – Sam Peeters – Danny Van de Voorde – Siebe Daems – Annabel Verhulst – Ruben Daems.   Onze goalgetters : Siebe 2, Sam 2, Laurens 1.

Duiveltjes B - VC Herentals C
geen verslag van binnen gekregen

Reserven - Zammel B:  8 - 1
....een zwak Zammel B was geen partij voor onze reserven, al hielden ze de 1ste time nog redelijk stand.

Knapen - Berg en Dal A:  1 - 7
Het blijk niet te kunnen in de thuiswedstrijden. Op verplaatsing een goede wedstrijd spelen is één ding maar je moet het ook kunnen bevestigen in de thuiswedstrijden. Het begon nochtans niet slecht voor de jongens van Punt&Alberta. Na een onterecht goedgekeurde goal van de bezoekers kwamen we vrij snel terug gelijk dankzij een doelpunt van de doorgebroken Nick Laeremans, die de ver uit zijn doel staande doelman verschalkte. Net voor rust werd het dan toch 1 - 2 door een slecht ontzetten van de verdediging. Tijdens de rust werden de eerder gemaakte afspraken nog eens opgehaald en we gingen ervoor. MAAR het ging dus niet. Geen beweging in de ploeg, de fut was eruit en na de derde en de vierde goal gingen alle hoofden naar beneden. Moet je weten dat bij de tegenstrever twee meisjes meededen die veruit de beste speelsters op het terrein waren. Deze twee hadden helemaal geen moeite met onze zwakke jongens. Als het zo verder gaat komen we volgende week zondag met een korf vol terug van Westerlo en dat is ook niet prettig. Herpakken is de boodschap en méér inzet tonen tijdens de wedstrijd en niet alleen tijdens de training.

Kasterlee A - Scholieren Alberta & Punt: 5 - 2
...geen verslag, de verslaggever was op vakantie in Oostenrijk..jodela itie......

1ste Team FC Punt - Westmeerbeek:  1 - 2