FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Gespeelde Wedstrijden

Weekend 26-27 november

Alle  wedstrijden afgelast wegens sneeuwval.

Preminiemen B(A&P) .... Vrij
Duiveltjes A - Alberta B 
Duiveltjes B - Schriek C
Preminiemen - VV Schoor
Miniemen(A&P) - Veerle ......terrein Alberta
Herselt - Juniors(A&P)
Reserven - Beekhoek B
Molenkring B - Knapen(P&A)
PUNT 1 - Weelde

Weekend 19-20 november

Houtvenne C - Duiveltjes B: 1 - 4
De eerste minuten begon Houtvenne vrij sterk aan de partij maar onze jongens waren duidelijk niet gekomen om te verliezen en begonnen stilletjes aan meer veldoverwicht te bekomen. Een paar knappe tussenkomsten van beide keepers waren nodig om de 0 – 0 op het bord te houden. Omdat we maar met vijf spelertjes en dus geen wisselspeler waren, dachten we het moeilijk te krijgen in de tweede helft. Onze vrees was echter ongegrond want direct na het fluitsignaal zette FC Punt de tegenstander onder druk. Na enkele hete standjes voor het doel van Houtvenne wist Jorne de score te openen. Geen twee minuten later werd het 0 – 2 door een prachtig schot van Gilles. Door dom balverlies achteraan moest keeper Thijs, die wederom liet zien dat hij een klasse keeper is, zich één keer gewonnen geven. Dit tegendoelpunt was voor FC Punt de aanleiding om in een nog hogere versnelling te spelen. Met af en toe mooi combinatie voetbal en een mooie solo wisten Tiemen en Jorne de stand op 1 – 4 te brengen. Proficiat jongens! ..Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen (2), Tiemen Moelants (1), Gilles Liekens (1), Thijs Van Looy , Santo Roger

Preminiemen B(A&P) - St.Dimpna B: 2 - 2
Een uitstekende match van onze B ploeg en dit tegen een zeer sterk St.Dympna.

Duiveltjes A - Achter Olen A: 6 – 3
Stop met dolen en kom naar(Olen)Punt. Wel ze zijn gekomen en met lege handen moeten terugkeren. Onze duiveltjes speelden weer een goede wedstrijd. Voor de verandering stond Niels nog eens een keer in het doel en moest er op het veld gezocht worden naar de juiste posities. Na enkele minuten kregen onze jongens al een paar mooie kansen die net over de lat en naast de paal stranden. Door aanhoudende druk konden we dan toch scoren uiteindelijk. Thomas werd als verdediger opgesteld en van daaruit vertrokken een aantal mooie aanvallen. In de spits deden Jan en Siebe het nodige om de voorsprong verder uit te breiden. Tijdens de rust werd Niels als doelman vervangen door Seppe. Het tempo in de tweede helft lag een stuk lager en er werd moeilijker gecombineerd, toch vielen er een paar prachtige doelpunten. Na een snelle opbouw over links wist Siebe prachtig af te werken van op de doellijn en een tweede maal door een actie in het midden. Niet te vergeten dat alle spelers bijgedragen hebben tot deze overwinning! Doelpunten; Siebe Gielen 4 en Jan Kerckhofs 2. De ploeg; Siebe Gielen, Jan Kerckhofs, Maxim Verschueren, Niels Vansant, Thomas Vanspringel, Seppe Steurs, Jens Van den Ouweland en Gilles Liekens.

Verbr.Balen C - Preminiemen : ?

Juniors(A&P) - Berg en Dal: 4 - 1

Netenzonen B - Reserven: 1 - 1
Dries Vanuytsel was alert en zorgde voor een mooie gelijkmaker.

Ezaart A - Miniemen(A&P) : ?

Knapen(P&A) - Verbr.Balen B.....vriendschappelijk : 0 - 6
Een wedstrijd waarin duchtig geëxperimenteerd werd. Andy werd onze trainer en Jelle was de delegée. Nu was het aan de andere jongens om te bewijzen wat ze waard waren. En dat hebben ze dan ook verrassend goed gedaan. We zijn wel verloren met zware cijfers maar Luc heeft toch veel geleerd uit deze wedstrijd en gezien dat onze zogenaamde zwakkere pionnen ook goed uit de verf komen in een wedstrijd. De jongens coachten zichzelf zowel op als naast het terrein en dat is iets wat we in de volgende wedstrijden zeker ook moeten doen. Op dat vlak is het zeker een leerzame wedstrijd geweest. Volgende week is het de laatste wedstrijd van de heenronde tegen misschien wel de sterkste ploeg uit de reeks maar als we blijven strijden met een groot hart zien ze deze wedstrijd dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Flandria - PUNT 1 : 4 - 1

Weekend 12-13 november

Zammel B - Preminiemen B(A&P) : 3 - 2
Weeral de beter voetballende ploeg, maar de afwerking liet het afweten. Zammel bezondigde zich aan het onsportief inzetten van een A speler. Wat dan ook zeer duidelijk werd in de tweede helft, als deze werd vervangen. Er werd vandaag wel gestreden van begin tot het einde, en ze bleven er allemaal in geloven. Als deze wedstrijd niet vroegtijdig werd afgefloten, zat er meer in. Doe zo verder jongens en meisjes!?

Netezonen B - Duiveltjes A: 2 - 10
Na een weekje vrijaf en twee nipte nederlagen werd er de voorbije week deftig getraind door onze jongens en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De pers stond ons al op te wachten maar zonder afspraken zijn onze felbegeerde spelers niet beschikbaar, daar we onze eigen professionele cameraman bij hadden werden er ook geen foto’s genomen. Dit allemaal om de jongens goed voor te bereiden op de wedstrijd. Nu de wedstrijd, die begon ijzersterk want na slechts 1 minuut kregen we een vrije trap van op rechts, door een ingestudeerd nummertje met Thomas en Niels werd deze feilloos door Niels in de linkerbovenhoek getrapt. Dit was het begin van een mooie wedstrijd, want er werd aan hoog tempo gespeeld en daar waren onze jongens de sturende motor van. Na 20min(?)spelen blies de scheidsrechter het rustsignaal en konden we gaan rusten met 1 – 3. De tweede helft kwamen we echt op dreef en volgden de doelpunten elkaar snel op en weer na 20min werd de wedstrijd ten einde gefloten. Eindstand 2 – 10 , Jan was weer de grote uitblinker met 4 goals, Jens 3 met een mooi lobdoelpunt, Niels 2 en Siebe die z’n wederoptreden deed 1 doelpunt. Een mooie partij met goede acties en uiteraard een zeer goede inzet van alle spelers. Blijven voortdoen op deze manier is de boodschap. De ploeg; Jan Kerckhofs, Siebe Gielen, Maxim Verschueren, Thomas Vanspringel, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland en onze doelman Seppe Steurs.

Duiveltjes B - Herselt D: 5 - 1
De eerste helft begonnen we moeizaam aan de partij en ontbrak het bij sommige aan overtuiging, toch wist Lennert met een knappe trap de 1 – 0 op het bord te brengen. De tweede helft kwam de winnaars mentaliteit terug in gans de ploeg. Gilles, Jorne (2) en Tiemen deden de netten nog 4 maal trillen. Een speciale vermelding voor onze keeper Thijs die zich enkel op het laatste 1 keer moest gewonnen geven. Eindstand 5-1....Ploeg: Jorne Gielen, Tiemen Moelants, Gilles Liekens, Lennert Van Gelder, Thijs Van Looy , Santo Roger

Preminiemen - Rauw C: 2 - 10

Miniemen(A&P) - KFC Mol A: 0 - 6

Verbr.Meerhout - Juniors(A&P)..FF.. 0 - 5
......gemakkelijk.

Reserven - Weelde B: 4 - 7
Een goei match maar O zo jammer van enkele match beslissende flaters al moet zeker vermeld worden dat de tegenstrever een goede en sportieve ploeg was......Guy Belmans en Ken Goos(3) zorgden voor de tegengoals.

Knapen(P&A) - Verbr.Meerhout: 1 - 2
De eerste tien minuten van de wedstrijd hebben het hem weer geflikt. We waren nog geen drie minuten onderweg en we keken al tegen een 0 - 1 achterstand aan. Zeven minuten later werden we op snelheid gepakt en het stond 0 - 2. We hebben toen de wedstrijd in handen genomen en na een lange rush van Nick Wuyts die vertrok van aan zijn eigen kleine baklijn de gehele rechterflank oprolde tot aan het doel van de tegenstrever, nog degelijk kon afwerken zodat de doelman de bal moest lossen en zo kon Mathias Van Braband makkelijk de aansluitingstreffer binnen tikken. 1 - 2 en alles was weer mogelijk. Het werd nu een aangename partij om te volgen met kansen aan beide zijden, maar de doelmannen stonden er niet voor niets. Enkele mooie safes van Jan en in de tweede helft Kristof bleven onze kansen gaaf houden op een tweede treffer. Bijna was die er ook. Een ver afstandschot van Nick spatte uiteen op de paal. Deze poging verdiende een beter lot maar het zij zo. Enkele wijzigingen op het einde van de wedstrijd bracht nog een beetje druk op de bezoekers maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Toch een knappe wedstrijd van onze jongens. En we moeten eerlijk zijn Meerhout (Mol in dit geval) verdiende ook de punten. Moesten onze doelmannen niet zo goed gepresteerd hebben gingen we met zwaardere cijfers de boot in. Er blijven in geloven jongens!

PUNT 1......Vrij!

Weekend 5-6 november

Duiveltjes A ....Vrij

Itegem C - Duiveltjes B: 2 - 0
In de duels en qua veldoverwicht waren onze jongens de sterkste maar de paal, een goede keeper en weeral een gebrek aan efficiëntie bij de afwerking bepaalde de 2 - 0 eindstand. Ploeg: Jorne Gielen, Tiemen Moelants, Gilles Liekens, Lennert Van Gelder, Thijs Van Looy, Santo Roger.

Preminiemen A&P - Exc. Vorst: 4 - 5
Onze mannen werden een beetje verrast door het overwegend groter in gestalte zijnde ( 5 man vn bouwjaar' 95) Exc.Vorst. Die dan ook konden profiteren door een paar goalen van ver en veel geluk ( hoekschop die tegen een man valt en binnen rolt) wat bij ons het liet afweten, toch moet verteld worden dat onze ploeg er voetballend ver boven uit stak en dan ook de 4 goalen zelf bij elkaar voetbalde. Als de leiding de wedstrijd iets langer zou laten spelen zat het gelijk spel er zeker aan te komen. Als ze de inzet van de eerste en het laatste kwartier over de hele wedstrijd konden door trekken zou er zelfs een overwinning in zitten. Volgende keer er volledig tegennaan en u niet laten wegzakken, want het zit er in je moet er alleen in geloven.

St. Lenaarts A - Miniemen(A&P): 16 - 1
1 ste helft 12 goals binnengekregen.
2 de helft nog maar 4 + 1 gemaakt, dit tegen een ploeg die er nog maar 3 had binnengekregen. Een meer verdedigende opstelling in de 2de helft, iets waar de trainer eigenlijk niet wil van horen met alle gevolgen van dien in deze reeks toch.
Volhouden jongens!

Juniors(A&P) - Noordstar A: 1 - 6

Zammel B - Reserven: 1 - 3
De match was nog maar net bezig ...1' een solo van Dimitri De Smet en 0 - 1, nadien moest Dimitri wegens kwetsuur vervangen worden door Ken Goos die niet beter vond dan direct 0 - 2 tegen de touwen te knallen...Wouter Verherstraeten net voor rust 0 - 3 en match gespeeld....meer dan een eerredder zat er de 2de time niet in voor Zammel.

Verbr.Meerhout B - Preminiemen: ? - ?

Ezaart - Knapen(P&A): 2 - 4
Goede wedstrijd van onze knapen, al waren ze de eerste 15 minuten niet echt wakker. Een euvel waaraan moet verholpen worden. Concentratie vanaf de eerste minuut is belangrijk ook in het voetbal. Wanneer we er vanaf de eerste minuut bij zijn dan vallen er geen domme doelpunten zoals de eerste tegengoal. Onze doelman liet de bal domweg door zijn handen en benen glippen en de Mollenaars stonden meteen op een 1 - 0 voorsprong. Onze trainer moest weer tactisch ingrijpen. Christophe en Niels werden aan de kant gehaald, Tommy werd terug van de spits op het middenveld geplaatst en Giel mocht zijn kunnen bewijzen op het middenveld, Kenny nam de plaats in de spits voor zijn rekening. Het was duidelijk dat nu het middenveld versterkt was en we kwamen er voetballend weer uit zoals het hoort. De verdiende gelijkmaker bleef echter in de schoenen van onze aanvallers steken. Met een achterstand de rust in. Een donderpreek tijdens de rust deed wonderen bij onze jongens. Er stond een veel agressievere en attentere ploeg op het terrein tijdens de tweede helft. Al vlug kon Andy Wijnants een individuele actie opzetten op de rechterflank. Zijn schot werd eerst nog gepareerd door de doelman maar de goed opgevolgde Tom Viaene kon in doel trappen. Dit was een verdiend doelpunt en we gingen verder op ons elan. Jelle Stevens, ondanks een lichte blessure uitblinkend op de rechterflank, werd mooi aangespeeld door Sam en we stonden 1- 2 voor. Doorgaan denk je dan langs de lijn maar dat was buiten de tegenstand en persoonlijke fouten van de achterlijn gerekend, 2 - 2 was het gevolg en bijna gingen de kopjes in de grond. Toch op inzet en karakter doorzetten. Een niet te missen kans werd vakkundig de nek omgewrongen, naast de lijn dacht men aan een doelpunt maar de bal liep tergend traag langs de doellijn buiten. Niet getreurd echter we komen 2 - 3 voor dankzij een doelpunt van Andy Wijnants. Nog tien minuten bibberen langs de zijlijn. De trainer werd door een niet al te sterk leidende ref uit de neutrale zone gestuurd. Er werd gekozen voor balvastheid in de ploeg en vooraan werd Kenny vervangen door Christophe. Op 1 minuut voor affluiten kwam de verlossende vierde goal via Tom Viaene. Een puike prestatie van onze jongens die hiermee op 10 punten komen in het klassement. Een rare reeks trouwens waar we in staan, hier kan iedereen van iedereen winnen. Oppassen is de boodschap en attent blijven op de trainingen en in de wedstrijd. DOE ZO VERDER JONGENS!!!

PUNT 1 - Achter Olen: 2 - 0
Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een lange reeks punten winst?

Gespeelde Wedstrijden

Clubnieuws

Contactpersonen

GC: Geert Liekens, Steenovens 35 Tel. 014/59.25.20  
Jeugd: Luc Verstricht, Winkelomseheide nr 190 GSM 0498/126662
 
 

 

Links