FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Nieuws

Droevig nieuws
Hierbij melden wij het overlijden van Christa, echtgenote van Luc Verstricht, jeugdverantwoordelijke en trainer van de Puntse Knapen.
Christa streed een ongelijke strijd die niet te winnen viel. We wisten allemaal dat het wel eens snel kon gaan maar dit is toch een beetje sneller dan verwacht.
Bij deze hoop ik dan ook dat jullie allemaal Luc zullen helpen om dit zware verlies te helpen dragen. Het zal ook voor de gehele ploeg van de Knapen een zware slag zijn, iedereen van de jongens zag haar graag en het niet meer aanwezig zijn van Christa op trainingen en wedstrijden was dan ook een groot gemis voor de ploeg.

Kris

Te Spelen Wedstrijden

Nationaal
  • Algemene afgelasting van alle officiële en vriendschappelijke wedstrijden van de Nationale Reserven Afdelingen 1, 2, 3 en Bevorderingen, evenals van alle nationale jeugdploegen voor de periode gaande van vrijdag 3 maart tot en met maandag 6 maart 2006. De wedstrijden van Het Vierlandentornooi (-16 jaar) van maandag 6 maart 2006 zullen doorgaan.

 

Antwerpen
  • Voor vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart 2006 is er een algemene afgelasting van alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden voor reserven en jeugd.

Alle wedstrijden voor reserven en jeugdploegen zijn afgelast voor het weekend 4-5 maart !
Alle info hierover op http://www.footbel.com/nl/Competitites/afgelastingen.html

Zaterdag 04 maart
13.30u. Achter Olen A - Duiveltjes A
13.00u. Duiveltjes B - Houtvenne C
13.00u. Preminiemen - Verbr.Balen C
09.30u. St.Dimpna B - Preminiemen B(A&P)
13.30u. Miniemen(A&P) - Ezaart A....terrein Punt

15.00u. Reserven - Netezonen B
15.00u. Berg & Dal - Juniors(A&P)

Zondag 05 maart
09.30u Verbr. Balen - Knapen(P&A) vriendenmatch

15.00u. Achter Olen - Punt 1

Zaterdag 11 maart
13.00u. Beekhoek B - Reserven
13.00u. Veerle - Miniemen(A&P)
13.00u. VV Schoor - Preminiemen
13.00u. Duiveltjes A - Alberta B
Preminiemen B(A&P) en Duiveltjes B.. vrij
15.00u. Juniors(A&P) - Herselt
Zondag 12 maart
09.30u. Knapen(P&A) - Molenkring B
Punt 1.....vrij.
 

Gespeelde Wedstrijden

Weekend 25-26 februari

KFC Mol A - Miniemen(A&P) ??

Herselt D - Duiveltjes B: 10 - 2
De eerste helft kon de schade nog beperkt worden tot 4- 2 maar de motor sputterde helemaal in de 2de helft. Een match om snel te vergeten. Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen (1), Tiemen Moelants, Thijs Van Looy (1), Lennert Van Gelder, Santo Roger, Gilles Liekens

Rauw C - Preminiemen: ...niet gespeeld
o.w.v. het griepvirus in de ploeg waardoor we maar liefst 8 spelers misten .
Wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk op een andere datum gespeeld worden.

Preminiemen B(A&P) - Zammel B: 14 - 2
Op deze koude winterdag moesten de preminiemen B van Alberta aan de bak tegen Zammel. Na een aarzelende start kon Jarne Del Ciotto de score openen. Alberta behield de hele eerste helft het overwicht en via 2 maal Laure Goeminne, nogmaals Jarne Del Ciotto en Senja Vanderheyden konden we verder uitlopen naar 5 - 0. Hierna was het hoog tijd om ons even gaan te verwarmen tijdens de rust. Gelegenheidsdoelman Joren Branckaerts had nog niet veel werk gekregen maar bleef het spel steeds attent volgen. Na de pauze werd Zammel werkelijk overklast. Na schitterend samenspel konden Bikash Michiels en Michiel Robeyn beide een doelpuntje scoren, waardoor de stand op 7 - 0 werd gebracht. Na een kleine aarzeling in de verdediging kon Zammel, toch wel verdiend, de eer redden en tegenscoren. 7 - 1. Niet getreurd! Opnieuw Bikash en Senja konden de voorsprong uitdiepen, de stand liep zo op naar 9 - 1. Hierna kon Zammel nog eens tegenscoren, maar via wervelend voetbal en goed samenspel werd er nog 5 maal gescoord. Bikash en Jarne met nog 2 doelpunten en Senja met haar derde zorgden voor de 14 - 2 eindstand. Oververdiend en meteen ook de grootste overwinning van het lopende seizoen. Proficiat aan alle spelertjes, ook verdedigers Annabel Verhulst, Diederik Puts en Jefke Vanendert die de boel goed gesloten hielden en Zammel niet in de wedstrijd lieten komen!

Duiveltjes A - Netezonen B: 5 - 4
Een wedstrijd met slechte verliezers(ouders). Van bij de opwarming al stonden ouders van de tegenpartij onze keeper af te leiden door allerlei zaken te roepen die niet thuishoren in een wedstrijd waar het om het leren voetballen gaat en niets met winnen of verliezen. Spijtig dat deze mensen zich volwassenen noemen en het voorbeeld voor hun kinderen zouden moeten zijn. Maar laat ons het over de jongens hebben die de wedstrijd speelden. In de eerste helft brachten we niet echt aanvallend voetbal en moesten we meer in de verdediging spelen. Snel gezegd ruststand 1 – 3, met een doelpunt van Michiel die ons vandaag nog van grote dienst zou zijn. Onder de rust werd keeper Siebe gewisseld met Seppe. Zo konden we meer kracht in de aanval gooien. De resultaten lieten niet lang op zich wachten en in een mum van tijd hadden onze jongens hun vechtlust getoond aan de tegenstander zodat we zelfs op voorsprong kwamen 4 – 3. Seppe deed goed werk in zen doel, toch kon Netezonen nog gelijk komen. Maar wie anders dan Michiel scoorde de overwinningstreffer, eindstand 5 – 4. Doelpunten ; Michiel liefst 5x. De ploeg ; Thomas Vanspringel, Seppe Steurs, Maxim Verschueren, Jens Van den Ouweland, Siebe Gielen en Michiel Krieckemans.

Weelde B - Reserven: 1 - 1
Met een mooi afstandsschot, liet Guy Belmans Punt juichen, Weelde was geen gemakkelijke tegenstander + de ijzige kou...prrrrrrr....Prachtig gespeeld mannen!

Juniors(A&P) ...vrij.

Verbr. Meerhout - Knapen(P&A): 3 - 2
Dit was een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar of verliezer verdiende. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het was vooral wennen aan het harde veld van Mol. (Mol werkt samen met Meerhout, daarom dat we in Mol moesten zijn.) Ook was het wennen aan de opstelling van de ploeg. We missen maar liefst vier kernspelers omwille van vakantie, ziekte en blessures. De trainer had echter zijn tactisch plannetje klaar. Zoals steeds zat het ook nu redelijk goed in elkaar. De eerste helft met kansen aan beide kanten werd met een 0 - 0 stand afgesloten. Wel vermelden dat we ondertussen Kenny verloren hadden met een ernstige handblessure (nog eentje bij in de ziekenboeg en bij het schrijven van dit verslag lag hij op de operatietafel). Bij deze wensen we Kenny dan ook van harte beterschap vanwege de gehele ploeg en de begeleiders. De tweede helft was heel andere koek. De richtlijnen die de trainer tijdens de rust gegeven had, werden niet naar behoren opgevolgd en we stonden snel 2 - 0 achter via twee snel uitgevoerde uitbraken van de thuisploeg. Het geloof in eigen kunnen was even weg maar een knap schot van Tommy Fonken deed de hoop weer oplaaien, 2 - 1. Maar het was weer concentratieverlies van onze ploeg die meteen de derde tegentreffer deed optekenen. Alles wat maar fout kon gaan in die fase ging dan ook fout. Maar de weerbaarheid van onze ploeg bleek groter dan verwacht en Nick Wuyts schudden een lange rush uit zijn benen. Van ver op eigen helft vertrokken rolde hij de gehele rechterkant op en besloot in doel., 3 - 2 en de hoop op een gelijkspel groeide weer. Het mocht echter weer niet zijn voor onze jongens. Spijtig een gelijkspel was billijk geweest. Nu maar hopen dat we onze jongens die ziek of gekwetst zijn snel kunnen recupereren, dan gaan we nog enkele leuke wedstrijden zien.

Punt 1- FC Gierle: 2 - 1
Straffe match, verdiend gewonnen door Punt, een rare goal waar de bal net niet of net wel over de doellijn ging werd uiteindelijk gevalideerd..en onze zwarte parel Claude Mambou deed Gierle iets nadien de das om..

Weekend 18-19 februari

Olmen - Punt 1:  2 - 3

Alle andere wedstrijden afgelast wegens wateroverlast.

Weekend 11-12 februari

KVC Westerlo - Preminiemen: 4 - 3
Zeer sterke wedstrijd van onze jongens.De eerste helft werd het sterke Westerlo volledig weggespeeld.
De mooie combinaties volgden elkaar snel op en verschillende acties op rechts via spelverdeler Glen Horemans en Siebe Daems werden mooi afgerond door Ruben Daems (2x) en Sam Peeters . De verdediging en keeper speelden ook sterk ;de score kon zelfs nog hoger oplopen maaar toch was het Westerlo dat kon tegenscoren . Ruststand 1-3 .
De 2de helft konden we vanzelfsprekend dit hoge tempo niet meer aanhouden en de fysieke gestalte en sterkte van Westerlo kwam boven.Toch hadden we op de tegenaanval de voorsprong kunnen vergroten maar het streven naar persoonlijk succes en een puike keeper verhinderden dit.De druk van Westerlo bleef echter aanhouden en zo konden zij nog 3x scoren. Toch even vermelden dat het jammer is dat dit 2x moest gebeuren na een onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissing wat zelfs werd toegegeven door de gelegenheidsscheidsrechter himself ??? Spijtig dat zo een wedstrijd verliezend wordt afgesloten maar niet het resultaat primeert en onze jongens mogen trots zijn op hun fantastiche wedstrijd . Nogmaals EEEN DIKKE PROFICIAT voor de ganse ploeg.

Alberta C - Duiveltjes B: 2 - 5
Alberta had minder last van het vroege aanvangsuur en begon net zoals in de heen ronde fel aan deze derby. Er waren 2 tegendoelpunten nodig om sommige van onze spelertjes wakker te schudden maar vanaf dan begon het tij te keren. Onze ploeg begon meer en meer het spel naar zich toe te trekken en dank zij een doelpunt van Jens konden we met 1 doelpunt verschil gaan rusten. De tweede helft stond er een sterker Punt op het veld en kon Jens na een verre ingooi van Jorne de stand vrij snel terug in evenwicht brengen. Vervolgens kon Jorne na wat gehakketak voor de goal de netten voor de derde keer doen trillen. Het verdere verloop van wedstrijd was voornamelijk éénrichtingsvoetbal naar het doel van Alberta. Van de vele kansen die af en toe met mooi samenspel werden gecreëerd konden Jens en Thijs er nog twee verzilveren. Een knappe revanche voor fel bevochte maar nipt verloren wedstrijd van de heen ronde. Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen (1), Tiemen Moelants, Thijs Van Looy (1), Lennert Van Gelder, Thomas Vanspringel, Jens Van Den Auweland(3)

Netezonen - Miniemen(A&P): ?

St.Dimpna B - Reserven: 1 - 0
Een gelijkspel had billijk geweest, SAV kreeg te veel, knappe match...

Preminiemen B(A&P) ....vrij

Juniors(A&P) - Tongerlo: 0 - 5

Stand.Vorst - Duiveltjes A: 2 – 1
Dat we sterker geworden zijn is gebleken vandaag want in de heenronde werden we door Vorst van het veld gespeeld, het enige wat we misten was een afwerker. In de eerste helft ging de partij gelijk op, doch kon enkel Vorst scoren zodat we bij rust 2 – 0 achterstonden. Een beetje peptalk en wissel van keeper, Seppe ipv Jan heeft blijkbaar geholpen. Punt drukte de tegenstander terug op eigen helft en moest maar enkele keren de bal bij onze keeper komen oppikken om vervolgens weer in de aanval te gaan. Het lang verwachte doelpunt viel dan toch ( Niels ). Kansen genoeg in de tweede helft maar geen afwerking en dat is wat ons vandaag de overwinning heeft gekost. Goede inzet van alle spelers, de rest volgt wel. Eindstand 2 – 1 ; doelpunt Niels Vansant. De ploeg ; Jan Kerckhofs, Michiel Krieckemans, Siebe Gielen, Seppe Steurs, Niels Vansant, Gilles Liekens en Maxim Verschueren.

Moldavo - Knapen(P&A): 2 - 1
Het was weer de wedstrijd van net niet. Waren onze jongens onder de indruk van de tegenpartij???? Feit was dat we te ver van de man (euh vrouw) gespeeld hebben, te veel ruimte hebben weggegeven in de eerste helft en een pak individuele fouten de oorzaak waren dat we reeds na 10 minuten achter de feiten aan liepen en het 2 - 0 stond. Het te kleine veld en de zeer licht fluitende ref waren ook al niet in ons voordeel. Na enkele tactische ingrepen van de trainer kwam er eindelijk spirit in de ploeg en de fouten bleven gelukkig uit. Voor rusten konden we nog de aansluitingstreffer aantekenen via een doelpunt op hoekschop, gegeven door Nick en goed aan de tweede paal ingekopt door Tommy. Tijdens de rust weer noodgedwongen enkele wijzigingen aangebracht in de ploeg en met de juiste mentaliteit aan de tweede helft begonnen. Maar het was dus weer net niet. De wenkende kansen werden niet benut en ook de tegenpartij kwam niet meer tot scoren. In tegenstelling tot de heenwedstrijd lagen we nu voetballend niet onder en werd er bij momenten, zeker in de tweede helft aardig gevoetbald. We zullen het blijven herhalen jongens.... Blijven werken en de goede spirit aanhouden tot het einde van het seizoen, want we kunnen voetballen dat hebben we al meermaals bewezen.

Punt 1- Heibloem Zittaart: 3 - 0

Weekend 04-05 februari

Preminiemen, Duiveltjes en Debutantjes door KBVB afgelast.

Miniemen(A&P) - Verbr.Balen A: 2 - 7

Reserve - Olmen B: 3 - 0
Strijden tegen een ploeg die zelden met meer dan 4 man over de middenlijn durfde te komen is niet makkelijk, dat ondervond Punt vooral de 1ste time..ruststand 0 - 0....door enkele frisse vervangingen lukte het de 2de time wel...doelpunten van Jimmy Vandoninck(2) en Stijn Binnemans. 33 punten, lang geleden dat onze reserve er zoveel op een seizoen konden sprokkelen...op naar 50!?.

Juniors(A&P)......Vrij

Knapen(P&A) - Herselt B: 3 - 5
Moet je nu eens iets weten? We kunnen toch doelpunten maken! Het feit dat we de wedstrijd niet winnend hebben kunnen afsluiten ligt aan het feit dat we het hebben weggegeven in het eerste kwartier van de tweede helft. Het moet gezegd worden. De opstelling van de trainer was gedurfd met Andy als sluitstuk en Nick op het middenveld. Het resulteerde al direct in doelgevaar van onze kant met een doelpunt van Nick als logisch gevolg. De snelle spitsen van Herselt werden de eerste helft goed opgevangen door de verdediging. De weinige keren dat ze er toch door kwamen werden door onze doelman Jan goed gepareerd. Eén keer moest hij zich gewonnen geven. We gingen toch de rust in met een kleine voorsprong dankzij een mooi gekruld schot van Nick. Maar toen kwam die catastrofale tweede helft. Op een kwartier tijd kregen we drie doelpunten binnen. Die tijd was het middenveld gewoon nergens en werden de verdedigers overspoeld door de snelle jongens van Herselt. 2 - 4 En wedstrijd gespeeld denk je dan. Toch niet, want onze jongens herpakte zich wonderwel van de klap en met een prachtig vrijschopdoelpunt van Tom kwamen we terug in de wedstrijd. Tijd om nog meer risico's te nemen. Andy en Nick werden naar voor geschoven. Verliezen met 3 - 4 of gelijkmaken was de enige optie. Maar zoals steeds was het geluk niet aan onze kant en werden we koud gepakt op de counter met een 3 - 5 eindstand tot gevolg.

Netegalm - Punt 1: 2 - 0

Weekend 28-29 januari

Oosterzonen B - Duiveltjes B: 1 - 13
FC Punt had op deze toch wel zeer koude zaterdag morgen (-6°C) het minste last van het harde veld en nam de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen.2 x Gilles, 1 x Tiemen, 3 x Jorne en keeper Thijs die de weinige keren dat hij moest ingrijpen dat ook subliem deed, zorgden voor een droge 0-6 ruststand. Direct in de tweede helft kon Oosterzonen tegen scoren maar dit was dan ook hun enige wapenfeit. Het overige deel van de tweede helft werd gedomineerd door onze spelertjes. Gilles en Jorne lieten elk met enkele individuele actie maar ook met knap samenspel de netten nog drie keer trillen en ook Lennert werd beloond voor zijn inzet met een prachtig doelpunt. Uit naam van alle supporters : “Proficiat jongens”! Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen (6), Tiemen Moelants (1), Gilles Liekens (5), Thijs Van Looy , Lennert Van Gelder (1)

Larum B - Duiveltjes A: 3 – 3
De winterstop is al achter de rug maar het blijkt nu pas winter te worden want het was middag en nog steeds ijzig koud op het veld. Het zonnetje zorgde enigszins voor een warme streling maar het veld lag er steenhard bij. De derby tussen de buren kon van start gaan, in de eerste helft gelijkopgaand spel met kansen langs beide kanten. Toch werd de eerste helft afgesloten met een 0 – 0. Niels werd als doelman gewisseld door Seppe onder de rust. In de tweede helft gingen we iets beter van start wat resulteerde in een 1 – 0 voorsprong. De tegenstanders bleven aandringen en een tegendoelpunt was het gevolg van wat geharrewar voor onze goal stand 1 – 1. Ons positiespel begon wat te verwateren waardoor Larum een tweede maal kon scoren. Weer konden we aanpikken en de stand terug in evenwicht brengen. Larum kon een derde maal scoren door slecht uitverdedigen van Punt. Ook deze situatie werd weer rechtgezet voor het eindsignaal. Een evenwichtige wedstrijd maar er is werk aan de winkel tegen volgende week als Westerlo ons een bezoek komt brengen. Eindstand : 3 – 3 doelpunten Niels 2 en Siebe. De ploeg; Thomas Vanspringel, Maxim Verschueren, Seppe Steurs, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Siebe Gielen, Jan Kerckhofs en nieuwkomer Michiel Krieckemans.

Larum - Preminiemen :?

Ezaart B - Reserven: 0 - 2

St.Dimpna A - Miniemen(A&P) : 7 - 0
Met de heenwedstrijd van 1-12 mogen we niet klagen ! Zeker gelet op het feit dat wij moesten aantreden zonder onze laatste man Alexander VD Brande en onze spits Pieter Loos waardoor onze ploeg serieus gehandicapt was en geen reserves.
Met de rust was het 2-0 maar de laatste 15 minuten eronder doorgegaan door een fysiek sterker St.Dimpna.

Preminiemen B(A&P) - Herselt B: 4 - 4
Juiste uitslag voor een evenwichtige partij !
De preminiemen B van Alberta&Punt moesten deze week het sterke Herselt partij geven. Na een evenwichtige start van de wedstrijd kon Alberta de score openen via Bikash Michiels. Herselt kon evenwel nog voor de rust gelijkstellen. Gedurende de hele eerste helft gaven beide ploegen weinig kansen weg en was de wedstrijd volledig in evenwicht. Na de pauze kwam Alberta het snelst onder stoom en konden uitlopen tot 3 - 1 via 2 doelpunten van Jarne Del Ciotto. Herstelt gaf zich echter nog niet gewonnen en kon de stand terug in evenwicht brengen. De wedstrijd kon nog alle kanten uit. Annabel Verhulst kon samen met Michiel Robeyn en Joren Branckaerts de aanvallen van Herselt afslaan en wanneer ze toch eens door de verdediging geraakten was er nog altijd doelman Joren Lahou om de meubelen te redden. Vijf minuten voor affluiten kon Jarne Del Ciotto Alberta terug op voorsprong schieten 4 - 3. In een alles of niets slotoffensief van Herselt werd de bal onvoldoende weggewerkt, en Herselt liet met een droge knal doelman Joren Lahou kansloos. 4 - 4! Meteen ook de eindstand. Na een schitterend gevecht een juiste uitslag, al is het altijd bitter om een late tegengoal te slikken. Toch een proficiat aan alle spelertjes en voor de zieken Jef Vanendert en Laurens Bens een spoedig herstel.

Juniors(A&P) - Verbr.Balen B: 5 - 1

Oevel B - Knapen(P&A): 2 - 0
Gezocht: afwerker! Misschien iets om in het Nieuwsblad van Geel te plaatsen. Het is toch godgeklaagd zou Van Rossem zeggen. De beter voetballende ploeg zijn en toch het deksel op de neus krijgen omdat we geen doelpunten kunnen maken. In de eerste helft drie, vier open doelkansen de nek omwringen is niet meer mooi om zien. Pas op we hebben goed voetbal gezien van de hele ploeg, goede balwisselingen, posities die goed werden overgenomen, de driehoekjes waren er maar zoals reeds eerder gemeld, WE KUNNEN GEEN DOELPUNTEN MAKEN. We kunnen alleen maar positief verder blijven werken aan de opbouw van de ploeg. Het voetbal dat we nu brengen, daar konden we vorig jaar alleen maar van dromen. Dat wil dus zeggen dat de jongens op de goede weg zijn. Er zit progressie in de ploeg en dat is belangrijk. Een spijtige melding nog vanuit het ziekenhuis. Glenn Belmans die gekwetst het veld moest verlaten heeft een scheurtje opgelopen in zijn voet en zal zeker een week in het gips moeten. Afwachten dus hoe deze kwetsuur evolueert. Bij deze wensen we Glenn vanwege de ganse ploeg van harte beterschap.

Punt 1 - Wortel: 2 - 1


Knal op doel, klemvast gepakt door de keeper van Punt.

Weekend 21-22 januari

VV Schoor - Miniemen (A&P) : 2 - 2
Onze miniemen moesten het ditmaal opnemen tegen een gemengde ploeg van miniemen en kadetten. Ook wij versterkten onze ploeg met 3 kadetten : bedankt Jan, Youssef & Giel. Dit bleek geen al te grote luxe te zijn want we waren juist met 12 spelers. Onze basis ontbrak 6 spelers wegens ziekte & kwetsuren. Wij kwamen aan de aftrap met een volledig nieuwe opstelling. Door deze nieuwe spelwijze en door het agressieve begin van Schoor hadden wij het gedurende de eerste 10 minuten zeer moeilijk en het lukte ons niet om over hun helft te komen. Daarna begon ons team meer en meer de wedstrijd in handen te nemen en dit bleef zo ook na de pauze. Uiteindelijk moesten we ons tevreden stellen met een gelijkspel en eigenlijk zat er veel meer in.....

Preminiemen - Oosterzonen: 0 - 17
De zware nederlaag die verwacht werd is er ook gekomen tegen een zéér sterke tegenstander die dit seizoen al zijn wedstrijden met minstens 10 doelpunten heeft gewonnen. Een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten en verder opbouwen op basis van het positieve van de vorige weken.

Duiveltjes A - Zoerle B: 3 - 4
De eerste thuiswedstrijd na de winterstop heeft geen overwinning opgeleverd voor onze duiveltjes. In de heenronde werd er in Zoerle nipt gewonnen met 4 - 3, en dat het een spannende wedstrijd ging worden was geweten. Zoerle kwam om revanche te nemen en dat was in de opwarming al te merken. Punt moest daarentegen al in de opwarming keeper Thomas omwisselen (ziek) met Jan en Seppe werd uitgeleend aan onze B duiveltjes. Toch brachten we mooi voetbal met vele kansen die gestopt werden door een doelman met het niveau van préminiem bij Zoerle. Een aanval van op links met Gilles en Siebe die een knap schot op doel gaf, de keeper moest de bal lossen en daar profiteerde Jens van om de bal binnen te tikken 1 – 0. Daarop volgden nog een paar mooie acties die telkens gestopt werden door de doelman. Zoerle kon dan toch een keer doorbreken en bracht de ruststand op 1 – 1. De ploeg bleef ongewijzigd in de tweede helft, we kwamen sterker opzetten maar het was Zoerle die 2x kon profiteren om tot 3 – 1 te komen. Dan begon een sterk Punt aan de tegenaanval, eerst door een vrije trap van Niels die weerom gestopt werd door de doelman, nu was het Siebe die de bal langszij bracht stand 2 – 3. We bleven druk zetten en Zoerle had geen antwoord op onze aanvallen, Siebe scoorde een tweede maal stand 3 – 3. Het werden nog spannende minuten tot Zoerle een vrije trap kreeg en de bal mooi binnentrapte. De laatste minuut kregen we nog een paar doelkansen maar eens te meer was het de doelman die voor de redding zorgde, eindstand 3 – 4 . Proficiat voor de goede partij jongens.....De ploeg ; Siebe Gielen, Jan Kerckhofs, Maxim Verschueren, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland en Gilles Liekens.

Duiveltjes B - Ramsel B: 0 - 4
Maar toch knap gespeeld. De motivatie en de vechtlust waren weer aanwezig en eigenlijk hadden we toch minimum 2 doelpunten verdiend. Op naar de volgende wedstrijd. Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen, Tiemen Moelants, Santo Roger, Lennert Van Gelder, Thijs Van Looy, Seppe Steurs

Berg en Dal B - Preminiemen B(A&P) : 2 - 1
Een wedstrijd om snel te vergeten om 2 redenen:
1. Het veld waarop de jongere jeugd moest spelen is bij mijn weten al jaar en dag een "patattenveld", en het woord voetbalveld onwaardig.
2. Kwam het door het spel van de tegenstrever, of het onze, maar het leek net of er een zwerm bijen over het veld hing. M.a.w. iedereen speelde op een hoopje en tot mooi voetbal is het nooit gekomen. Uiteindelijk zijn er dan toch 3 doelpunten gevallen, waarvan één meer in het voordeel van B&D. Volgende week moet zeker beter zijn, want dan komt Herselt op bezoek. Meisjes en jongens... werk aan de winkel!

Reserven - KVC R.H.Sportief B: 5 - 2
Doelpunten van Ken Goos(2), Jimmy Vandoninck(2) voor rust en Geert Vroemans op penalty na rust in een zeer sportieve match.
Onze fotograaf was ter plaatse en legde het mooie strafschopdoelpunt van onze sympatieke speler Geert Vroemans op de gevoelige plaat vast.


Knapen(P&A) - RC Mol-Wezel B: 2 - 4
Een teleurstellend resultaat. Voetballend hebben we enkele leuke dingen gezien op het veld. Bij momenten waren we zelfs de betere ploeg die de tegenstander overspeelde met aanvallende impulsen van achter uit. Echter lagen enkele individuele fouten aan de basis van dit verlies. Ook het feit dat de ref na 2 minuten al een gele kaart trok voor een van onze jongens bracht ze aan het twijfelen en ze durfde niet meer doorgaan zoals de begeleiders het altijd vragen. De schrik om die tweede gele en dus rode kaart zat er toch wel in. Maar ja wedstrijd verloren dus en nu gaan we weer naar onder moeten kijken in plaats van naar boven. Er moeten terug dringend wedstrijden gewonnen worden. Waarom niet beginnen volgende zondag. Met deze tegenstrever hebben we nog een eitje te pellen.

Alberta - Punt 1: 1 - 4
REVANCHE......de mannen uit de Hei zullen het geweten hebben!!! en Punt op de vierde plaats....´t gaat vooruit...

Weekend 14-15 januari

Oosterzonen A - Duiveltjes A: 2 - 11
Niettegenstaande het vroeg in de ochtend was, waren onze jongens in topvorm. Ze speelden de ene mooie combinatie na de andere waaruit mooie doelpunten volgden. Het werd in de eerste helft al snel 1 - 6 en ook in de tweede helft bleven onze jongens aan een hoog tempo spelen. Er volgden nog 5(?) doelpunten en zo werd de eindstand 2-11. Proficiat aan al onze jongens voor deze mooie wedstrijd. Ploeg/doelpunten: Jan(1), Sieben(3), Gilles(2), Jens(3), Seppe, Thomas, Niels(2).

Wiekevorst C - Duiveltjes B: 6 - 1
De nederlaag van de heen ronde (2-17) in gedachte waren onze jongens van plan hun huid duur te verkopen. Het was een op en neer gaande partij maar het fysiek sterkere Wiekevorst, het merendeel van de spelertjes was 1 jaar ouder, had het meeste geluk bij de afwerking. Jorne wist in de tweede helft met één van zijn knappe solo langst de lijn het enige doelpunt voor FC Punt te scoren en met een beetje meer geluk bij de afwerking had er misschien een 2de en zelfs een 3de doelpunt in gezeten. Verliezen is niet leuk maar door de vechtlust en de inzet waarmee onze duiveltjes speelden hadden trainer Gunther en ikzelf toch een positief gevoel. Doe zo verder jongens we zijn op goede weg. Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen (1), Tiemen Moelants, Santo Roger, Lennert Van Gelder, Thijs Van Looy, Maxim Verschueren

SKS Herentals C - Preminiemen: 3 - 4
Opnieuw een mooie collectieve prestatie van onze jongens. De eerste helft werd Herentals totaal op hun helft gedrukt en werd er 2x gescoord via Ruben Daems en Glen Horemans. Bij een schaarse tegenaanval kon Herentals tegenscoren. Rust 1-2. De 2de helft verliep meer evenwichtig maar dankzij prima werk van de doelman en verdediging en mooie aanvallende acties konden we uitlopen tot 1-4 via Ruben Daems en een own-goal. De scheidsrechter liet echter 5 min overspelen en zo kon Herentals toch nog 2x scoren. Eindstand 3-4. Prima inzet van de ganse ploeg.

Preminiemen B(A&P) - Oevel B: ?

Miniemen(A&P) - Branddonk :?

Juniors(A&P) - Oevel: 2 - 3

Rauw B - Reserven : 2 - 2
Als ge alle OPEN kansen mist kunt ge nie winnen...!!!.doelpunten : Guy Belmans en Stijn Binnemans...een prachtig kijkstuk voor onze weinige(3) supporters toch.
Knapen(P&A)......Vrij

Punt 1 - Molenkring: 2 - 1
5de plaats...waar gaat dat eindigen??

Weekend 7-8 januari

Preminiemen - VC Tielen C: 6 - 0
Het jaar werd prima ingezet.
Onmiddellijk werd Tielen onder druk gezet en kregen we enkele mooie kansen maar pech en een goede doelman zorgden ervoor dat we de rust ingingen met slechts 1-0 via Ruben .
Bij deze stand verhinderde onze doelman Bram wel de 1-1 met een puike redding .
De 2de helft verliep hetzelfde maar nu hadden we meer succes met de afwerking en konden nog 5x scoren via Glen (3x),Ruben en Sam .
Mooie prestatie van de ganse ploeg en een opsteker voor de volgende matchen !

Duiveltjes B - Oevel C: 6 - 4
Onze jonge helden begonnen gedreven aan de wedstrijd en konden vrij snel 3 doelpunten scoren maar dan zakte het tempo zodat Oevel meer greep kreeg op het spel en terug kon komen tot 3-2. Ook in de tweede helft konden we het tempo van de eerste 10 minuten niet terug vinden zodat het spel op en neer verliep. FC Punt wist net als in de eerste helft toch 1 keer meer te scoren zodat er met 2 doelpunten verschil werd gewonnen.
Ploeg/doelpunten: Jorne Gielen (1), Tiemen Moelants, Santo Roger, Thijs Van Looy , Gilles Liekens (5)

Preminiemen B(A&P) en Duiveltjes A.....waren vrij

Reserven - Berg en Dal B: 6 - 1
Doelpunten: Jimmy Vandoninck, Wouter Verherstraeten(2), Ken Goos en Dimitri De Smedt(2)

Veerle - Juniors(A&P) : 4 - 1

Retie A - Miniemen(A&P) : 6 - 1
Begrijpelijk...Retie staat 1ste??

Knapen(P&A) - Veerle : 0 - 1
Slecht, slechter, slechtst. Opdrachten die niet uitgevoerd werden, fysiek ten onder gaan en geen inzet waren de hoofdingrediënten van deze nederlaag. Het heeft geen zin om de zwarte piet door te schuiven naar elkaar. De hele ploeg heeft gefaald en dan is het nutteloos om je frustraties uit te werken op iemand anders. Eerst naar jezelf kijken voor je kritiek mag geven op iemand anders. Komen trainen jongens en wat meer bewegen, óók op dagen wanneer er geen training is kan het nuttig zijn om te gaan lopen of om andere fysieke inspanningen te doen. Kwestie van die eindejaars kilo's kwijt te raken en terug fysiek paraat te zijn en terug met meer scherpte en agressie aan de aftrap te komen van de volgende wedstrijd. We zijn er nog lang niet hoor. Blijven werken is de boodschap!

HIH Turnhout - Punt 1: 1 - 1

Voetbalhappening december 2005

Het was een koude dag maar onze jeugdspelers en begeleiders hebben hun wel degelijk vermaakt met de oefeningen die op het programma stonden alhoewel de opkomst maar pover was door ziekte en 2de kerstdag hadden we toch 18 jeugdspelers,4 duivels,1pré-min,5 miniemen en 8 knapen die ieder voor zich de 19 oefeningen moesten afleggen, dit was prachtig om te zien hoe groot en klein achter elkaar ging staan om alle oefeningen tot een goed einde te brengen. Mijn bevinding hierover is enkel dat de jeugd van FC PUNT een grote toekomst heeft en een groot hart voor onze club.

Bij deze enkele foto's van onze 2de voetbalhappening die gehouden is op 26 december 2005.                                    

                                                                                                                Luc Verstricht

Clubnieuws

Contactpersonen

GC: Geert Liekens, Steenovens 35 Tel. 014/59.25.20  
Jeugd: Luc Verstricht, Winkelomseheide nr 190 GSM 0498/126662
 
 

 

Links