Wedstrijden Januari 2005

Weekend 29 - 30 januari
Preminiemen Alberta & Punt A (2de j.) - Ezaart C :1 - 3
De preminiemen A van Alberta/Punt konden lang stand houden tegen Ezaart, in een gelijkopgaande match. Het leek dan ook op een gelijkspel te zullen uitdraaien. Maar laat in de 2de helft kon Ezaart toch het verschil maken en verloren we nog met 1 – 3.
Pieter Loos kon als enige scoren.

Netezonen - Miniemen: 5 - 0
Tegen dit Netezonen waren wij niet opgewassen. De steun van de meegereisde spionkop (merci knapen !) kon daar niks aan veranderen.
De eerste helft konden we nog gelijk tred houden en het ging snel op en neer. Een eerste kansje was er voor Stef, maar die werd net toen hij een knappe solo wou afronden toch nog vakkundig (maar niet foutief !) de grond in geboord. Ook Xander had snel in de gaten dat de tegenstrever handen en voeten zou gebruiken om ons af te stoppen. En dat lukte hen ook aardig. Wij daarentegen konden hun draaischijf niet lam leggen en daarmee is eigenlijk alles gezegd.
De 1-0 ruststand gaf nog een sprankeltje hoop, maar toen heel snel - en hééééél dom - de '2-0' en de '3-0' op de bordjes kwamen was't met onze jongens gedaan. Een zeer zwakke tweede helft leidde uiteindelijk tot de 5-0 eindstand. En niet eens onverdiend. Met de billen bloot en schaamrood op de wangen terug gestuurd !

Linda Olen - Preminiemen
Door te veel zieken hebben we moeten FF geven!

Exc.Vorst - Reserven: 2 - 2
Een vinnig potje voetbal leverde voor onze reserven een gelijkspel op. Leider Vorst werd een lijder, sommige van hun spelers konden zich amper sportief bezig houden, zelfs onze afgevaardigde moest het bekopen en moest zich na de match in veiligheid brengen. Hun trainer kwam zich na de match verontschuldigen. zo hoort het!

Ezaart C - Duiveltjes A : 8 – 4
De wedstrijd was tot en met de rust in evenwicht. Na de pauze vergaten we af te werken met alle gevolgen vandien. Opmerking : het was wel een andere ploeg dan in de heenronde. Een typisch wederkerend fenomeen bij Ezaart. Van competitievervalsing gesproken ! En dan nog een scheidsrechter die niet weet wanneer hij op zijn fluitje moet blazen en verkondigen dat wij niet tegen ons verlies kunnen. Wie schuift er hier met zijn jeugd om toch maar niet te verliezen ? Triestig !

Ezaart D - Duiveltjes B: 22-0
Onze duiveltjes waren zoals gewoonlijk weer 2 klasse minder door het grote leeftijdsverschil.Maar onze jongens liggen er niet wakker van en hebben alles gegeven ,alle geluk dat die mannekes hun elke keer reuze amuseren.

Knapen + Scholieren ...Vrij

Westmeerbeek - 1ste Team: 1 - 1
Tom Meulemans scoorde !

Weekend 22 - 23 januari
Miniemen - HIH Turnhout A  8 - 2
Een walk over van onze miniemen. Na 5 minuten stond het al 3 – 0 en was de wedstrijd gespeeld. Voortdurend overwicht in alle geledingen en afwerken aan bijna 100% leidden tot een zeer comfortabele 5 – 0 voorsprong bij de rust. De tweede helft was nog een formaliteit en de teugels werden duidelijk gevierd. Er werden niet zoveel kansen meer gecreëerd en onze treffers kwamen dan ook voort uit foutjes die genadeloos door onze spitsen werden afgestraft.

Preminiemen - Hulshout  2 - 3

Racing Mol &Wezel C - Preminiemen Alberta&Punt A (2de jaars)  3 - 1

Duiveltjes A en B waren vrij..

Reserven - Heibloem Zitt: 5 - 2
Ferme match van onze reserven die de kleine schande van de heenmatch met brio uitwiste. Bert Berghmans, Tijl Milis(3) en een owngoal op schot van Jef Berghmans besliste de match.

Knapen - KVC Westerlo 1 - 5
Een verdienstelijke wedstrijd van onze knapen. Gedurende de eerste helft waren we de evenknie van leider Westerlo dat even een lijder was omdat onze ploeg zo sterk presteerde en ze zelf niet tot scoren konden komen. We kregen zelf enkele kansen maar die werden niet benut. Even voor rusten kregen we dan een doelpunt tegen. Jammer want we hadden graag met 0 - 0 de rust ingegaan. Na de rust was het gedaan met de pret, de eerste twintig minuten was de ploeg nergens meer. Kregen drie doelpunten om de oren en de moed stond in de schoenen. Dat we het toch niet opgaven is lovenswaardig voor de mentale weerbaarheid van onze ploeg en na een doelpunt van Nick Laeremans begonnen we terug beter en beter te spelen. Dit tot grote frustratie van Westerlo dat het spel leep begon te spelen en gemene fouten begon te maken. Onze jongens liepen in de val en begonnen ook te trappen. Met het spijtige gevolg dat Nick Laeremans met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Terrecht natuurlijk maar de gelegenheidsscheidsrechter had veel vroeger moeten ingrijpen, dan gebeuren zulke dingen niet. Maar ja wedstrijd gespeeld en we kregen nog een vijfde tegentreffer te verwerken. De enkele brandjes naast de zijlijn werden ook snel geblust en onze jongens gingen na de wedstrijd als faire verliezer de ploeg van Westerlo een flinke hand geven. Dank je wel jongens voor dit faire gebaar. Het werd in dank aanvaard door de entourage van Westerlo. Waar een kleine ploeg groot in kan zijn zullen ze nu in Westerlo ook wel gezien hebben.

Verbr.Balen A - Scholieren Alberta&Punt: 5 - 1
Balen staat voorniet tweede int klassement, niet!? Andy Lauwers redde onze eer.

1ste Team - Blauberg: 1 - 1
Beterschap!

Weekend 15 - 16 januari
VC Herentals B - Duiveltjes A : 6 -6
Met de heenwedstrijd in het achterhoofd (verlies 5-9) mogen we met dit gelijkspel niet klagen. Het spel was volledig gelijkopgaand en de uitslag kan dit enkel maar bevestigen. Beide partijen waren tevreden ! De goals werden gemaakt door : Sam 4, Siebe en Laurens.

VC Herentals C - Duiveltjes B : 7-1
De duiveltjes B hebben verloren met 7 - 1, het doelpunt kwam denk ik van Siebe Gielen. Ludo.

Preminiemen Alberta & Punt A (2de jaars) - Verbr.Balen C : ?

Berg en Dal - Miniemen : 1 - 1
Door de Oostenrijkse jodelkursus van Cedric, Stef B. en Vince was hulp van de premimiemen meer dan welkom.  Bedankt Stef L. en Pieter !  Pieter had in’t verleden al bewezen dat hij zijn mannetjes kan staan, maar toch was het maar de vraag of we tegen de hekkensluiter dezelfde prestatie konden neerzetten als tegen koploper St-Dimpna.
De eerste helft was alleszins niet slecht.  Enkel dankzij het zonnetje vroor Jan niet vast.  Niet één interventie moest hij doen.  30 minuten overwicht van onze kant leidde tot tal van halve kansjes, maar meer dan wat hoekschoppen leverden die niet op.
De rust bracht niet de gehoopte verandering.  Integendeel ; de groen rode verdediging had onze spitsen nog beter in hun greep en ook ons middenveld moest hun overwicht opgeven.  Op de koop toe kan Berg en Dal uit één van de snelle counters ook nog eens scoren.  Een koude douche voor onze jongens die hun status van “leider”-killer niet graag besmeurd zagen.  De achtervolging diende ingezet en pas 5 minuten voor tijd kon Glenn met een knap schot de gelijkmaker forceren.

VV Schoor - Preminiemen : ?

Zammel B - Reserven : 3 - 3
Zammel was bij de pinken..en gaf Punt flink weerwerk, een heel verschil tegen in de heenmatch, die met 8-1 door Punt gewonnen werd.

Berg en Dal - Knapen : 8 - 1
Zwakke wedstrijd van onze ploeg. Bang van het bevroren veld en geen lef om het op te nemen tegen de twee meisjes die meespeelde bij de tegenpartij. Waar was de ploeg die vorige week de tweede helft de pannen van het dak speelde? We konden zelfs niet scoren want het doelpunt was een own goal. Herpakken jongens of we gaan tegen Westerlo dik de boot in.

Scholieren Alberta & Punt - Kasterlee A : 0 - 2
De verdediging van Kasterlee was niet te omzeilen.

1ste Team - Heibloem Zittaart : 2 - 0
Meulemans, Schelles en cie deden Heibloem de das om...., de draad vasthouden en nog een paar keer winnen en ons seizoen is misschien nog een ietsje te redden?

Weekend 08 - 09 januari
Miniemen - St.Dimpna B: 2 - 1
“Derby van de week” kondigde Gazet van Antwerpen deze wedstrijd aan.  Het talrijk opgekomen publiek kon dit om 11.40h enkel maar bevestigen.  De co-leider zou warm onthaald worden en de vreugde uitbarsting na het laatste fluitsignaal liet niets van onduidelijkheid over : onze miniemen hadden de veldslag gewonnen.  De papa’s van St.-Dimpna hadden nochtans voor de wedstrijd een andere pronostiek in gedachten. De wedstrijd begon gelijkopgaand.  Onze verdedigers hielden opnieuw het zaakje goed gesloten en bij de enkele doorbraken die St. Dimpna kon forceren toonde Jan zich als een betrouwbaar sluitstuk.  “ ‘kzen in form” had hij bij de opwarming gezegd , en hij had overschot van gelijk met een paar mooie reddingen en knappe interventies !  Prima wedstrijd. Na 10 minuten wedstrijd wordt via Xander en Stef een mooie aanval opgezet die door Kenny met een knap schot wordt afgerond :1-0.  Net voor de rust kapt Stef zich nog mooi vrij maar zijn bal belandt in het zijnet. Dit verdiende meer !  Door met veel inzet en efficient te voetballen kunnen we de voorsprong vasthouden tot aan het rustsignaal. De tweede helft was een copy van de eerste.  Ons ploegske toonde veel meer inzet dan de tegenstrever die duidelijk dit Puntse varkentje op hun gemak wou komen wassen (lees onderschatten).  Wanneer na 15 min dan de gelijkmaker valt was er toch eventjes de vrees dat we tevreden zouden moeten zijn met één punt.  Niks daarvan.  Het was enkel de aanleiding voor een golf van aanvallen en het was een kwestie van minuten voordat hieruit een doelpunt zou vallen.  Als bij de zoveelste aanval Xander zich op links voorbij enkele verdedigers wurmt en de bal netjes voorbrengt staat Daan klaar om de klus af te maken.  De stunt van Punt is daarmee 5 min voor tijd een feit.   Zelfs de grootste St.-Dimpna supporter had daar niks tegen in te brengen : F.C. Punt is de verdiende winnaar.
Een dikke pluim voor GANS de ploeg ; we hadden vandaag 11 uitblinkers !  Proficiat !
Jan Peeters, Glenn Belmans, Cedric Verhulst, Evelien Belmans, Bart Van Meensel, Stef Belmans, Jason Rymenants, Xander Pironet, Pieter Loos, Kenny Elsermans, Daan van Looy.

Preminiemen - KSK Heist C: 1 - 8
Martijn Schildermans red onze eer

Preminiemen Alberta&Punt A (2de jaars)?

Duiveltjes A - St.Dimpna C: 8 - 5
De 1ste helft verliep zonder al te veel problemen en we konden gaan pauzeren met een ruststand van  5 – 1 . Er werd mooi en met inzet gespeeld ! De 2de helft verliep echter heel wat minder vlot. Zoals in de voorgaande matchen hebben we het in den 2de time steeds moeilijker. De tegenstrever kon terugkomen tot 7-5 en uiteindelijk beslisten we de partij in ons voordeel : 8-5.  De doelpunten werden gescoord door : Laurens 3, Sam 3,  Danny en Annabel.

Duiveltjes B - St.Dimpna D: 0 - 16

Reserven - Netezonen B: 4 - 0
Ondanks een ruststand 0 - 0 deden Gijs Leyman(2) en Pieter Schelles(2) de tweede time voor de Netezonen het licht uit...

Knapen - Heultje B: 7 - 3
De kop is er af. De eerste punten zijn binnen. Opluchting alom bij de supporters. Onze ploeg kan dus toch winnen EN scoren, maar liefst zeven maal werd de weg naar de netten gevonden.
Het zag er nochtans niet goed uit voor onze jongens. Heultje, dat maar met tien man was afgezakt naar Punt; was de eerste helft beter, sneller, snediger, agressiever, voetbal technisch beter dan Punt. Het resultaat tijdens de rust was er dan ook naar, we stonden 0-3 in het krijt, tegen 10 man. Hier moest iets aan gedaan worden. Tijdens de rust werden onze jongens met de neus op de feiten gedrukt, het was muisstil in de kleedkamer. Iedereen besefte dat het zo niet verder kon. De ploeg werd ook door elkaar gehaald, verdedigende middenvelder Christophe Verreyt werd samen met Nick Wuyts in de voorlijn geplaatst. Het middenveld werd versterk met centraal de grote jongens van onze ploeg; Nick Laeremans, Kristof Binnemans en nieuwkomer Andy Wijnants. Op de flanken Mathias van Braband en miniem Glenn Belmans. De achterhoede was gebleven met sterkhouders Jeff Peeters, Tom Viaene en Jelle Stevens. Betrouwbaar sluitstuk was Pieter Ruelens. Jongens op de bank waren Jens Stevens, Sam Turlinckx en miniem Jason Rijmenants. Het was het totaal andere ploeg op het veld tijdens de tweede helft. Al van de eerste minuut werd Heultje op eigen veld weggedrukt het kon niet uitblijven, we scoorden een doelpunt via gelegenheidsspits Christophe Verreyt. En toen ging het snel, bij Heultje de koppen naar beneden en bij ons kregen de jongens nog meer moed. Op vijf minuten tijd bogen we de 0-3 achterstand om in een 3-3 stand dankzij doelpunten van Nick Laeremans en Nick Wuyts. Het geloof in eigen kunnen bleef groeien en onze jongens kregen zowaar vleugels. Nick Laeremans scoorde nog twee maal, Nick Wuyts nog een keer en een individuele actie van Mathias Van Braband leverde de 7-3 eindstand op. Grote vreugde toen het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter weerklonk. Feest in de kleedkamer, trainer en delegee met kleding aan onder de douche. Proficiat aan heel de ploeg en aan trainer Luc. De goede prestatie van de tweede helft verder door trekken in de volgende wedstrijden en er volgen nog punten daar zijn we zeker van...
Kris.

R.H Sportief - Scholieren Alberta&Punt: 2 - 1
Met 10 man red Jef Veraghtert via een penalty onze eer..

VV Schoor - 1ste Team FC Punt:  2 - 0
Jammer..! maar te licht bevonden.