FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Nieuws

Scholieren 2007

Staand van links naar rechts: trainer Luc Verstricht, Andy Wynants, Nick Laeremans, Kristof Binnemans, Jeff Peeters, Tom Viaene, Stef Peeters en afgevaardigde Kris Verreyt. Zittend van links naar rechts: Jens Stevens, Christophe Verreyt, Jan Peeters, Jelle Stevens, Niels Mangelschots, Nick Wuyts en Vincent Schoonis

20/01 Afgelopen met racistisch gejoel in stadion
Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wil meer fatsoen in de voetbalstadions. Dat blijkt uit zijn rondzendbrief naar alle eersteklasseclubs. Dewael wil alle kwetsende, racistische en discriminerende uitlatingen, symbolen en spreekkoren definitief uit het voetbal bannen, schrijft de Gazet van Antwerpen zaterdag.
Alle eersteklasseclubs en politiediensten ontvingen zopas de rondzendbrief van Dewael. Opvallend: naast verbaal geweld wil hij ook bepaalde symbolen verbieden. Stok achter de deur is een stadionverbod.
Verboden zijn: liederen die bepaalde bevolkingsgroepen zoals moslims of joden denigreren, met haat beladen verwijzingen naar holebi's of gehandicapten, met haat beladen uitspraken over ziektes zoals aids en kanker en uiterlijke symbolen die verwijzen naar fascisme.
Opvallend: zelfs een rugnummer 88 of 18 op een trui kan als zodanig worden geïnterpreteerd. De cijfers kunnen, volgens bijbehorende letter, verwijzen naar Heil Hitler of Adolf Hitler.

Te Spelen Wedstrijden

De te spelen wedstrijden van FC Punt voor het komende weekend vindt u hier http://www.footbel.com/nl/Competitites/aanduidingen_per_match.html
U vult 07813 als stamnummer in voor FC Punt en 03926 voor Alberta daar sommige miniemen en preminiemen ploegen daar spelen.
U kan ook eerst 2440 in het vak postnummer invullen. U krijgt dan alle Geelse ploegen te zien.
Als u dan op de naam van de ploeg klikt krijgt u het programma van de komende week te zien.

Gespeelde Wedstrijden

Uitslagen

http://www.gva.be/nieuws/sport/voetbalbinnen/ant_prov4E.asp

Weekend 24-25 februari

Fc Meerle - Duiveltjes B  4 - 7
De eerste helft had Punt de wedstrijd onder controle en domineerde ze de thuisploeg. Goed samenspel goede combinaties idem afwerking. Mooie ruime voorsprong van 0 - 4 voor ons met de rust. De tweede helft was de tegenpartij veel gretiger op de bal en had veel meer doelgevaar. De helft verliep meer chaotischer, passes bleven achterwege, met momenten liepen ze elkaar zelfs voor de voeten. Hiervan werd natuurlijk geprofiteerd door de thuisploeg waardoor ze vrij gemakkelijk 4 keer konden scoren. Na een povere wedstrijd gaan rusten met een 4-7 eindzege. Spelers : Thijs (3x), Mats, Sarai, Julie, Stef, Elias, Tiemen(4x) en Mitse

KFC Dessel B - Scholieren  2 - 3

We hebben de drie punten mee naar huis kunnen nemen!! Het zag er nochtans niet goed uit. Op een zwaar speelveld waren onze mannen meer bezig met de staat van het veld dan met de wedstrijd. Gevolg... Na twee minuten hing de bal al tegen het net. 1 - 0 en op achtervolgen aangewezen. Een snelle doorbraak van Nick Wuyts werd niet beloond, zijn bal belandde op de dwarsligger. We bleven zwak presteren en na 20 minuten was het  2 - 0. Eindelijk werden onze jongens wakker en het spelpeil werd opgetrokken. Wat er ook getrokken werd was een aantal gele kaarten voor 't Punt, terwijl die van Dessel de grootste boosdoeners waren. Na veel zwoegen en knokken werd het voor rusten toch nog 2 - 1. Een vrije trap van Stef Peeters werd door de doelman verkeerd beoordeeld. Een goed gevolgde en fel opzittende Jelle Stevens ontfutselde de bal en vanuit een scherpe hoek deponeerde hij de bal in het doel. Tijdens de rust de afspraken nog eens overlopen en met veel inzet aan de tweede helft begonnen. De ambities werden vlug in de kiem gesmoord. We waren 10 minuten ver in de tweede helft en Nick Wuyts kreeg zijn tweede gele kaart onder zijn neus geduwd. Rood en meteen gaan douchen. Dessel dacht nu dat hun broodje gebakken was, maar onze jongens reageerde geprikkeld en op de juiste manier op deze tegenslag. Opnieuw een goed doorzettende Jelle Stevens nam de doelman te grazen en het stond 2 - 2.  Niet veel later kon Jeff Peeters met een trap van op afstand het derde doelpunt optekenen. De bal week een beetje af op het been van een verdediger en ging over de doelman in het net 2 - 3. Dessel was nu zwaar aangeslagen en begon een stormloop op ons doel. Een doorgebroken speler van Dessel werd door Niels Mangelschots professioneel aan het truitje getrokken, logisch gevolg was een terechte rode kaart voor Niels, MAAR dit namen we er graag bij anders stonden de bordjes gelijk en nu bleven onze kansen open. De vrije trap die volgde werd knullig naast het doel getrapt. Pompen of verzuipen was de boodschap met negen tegen elf. De scheids liet nog 7 (zeven!) minuten overspelen maar deze overwinning kwam niet meer in gevaar. Proficiat jongens

1ste Team Punt - Stand. Vorst 0 - 3

Weekend 17-18 februari

Scholieren - FC Lille 2 - 2
Een gelijk opgaande partij die een gelijkspel opleverde voor onze scholieren.Het begin was nogthans niet veel belovend. De jongens begonnen zeer zwak aan de partij en de mannen van Lille profiteerde optimaal van het slappe spel van ons. Een snelle aanval van hen en we stonden 0 - 1 in het krijt. Blijkbaar hadden ze dit nodig om wakker te worden. Er werd feller gespeeld, de duels werden nu wel gewonnen en Lille werd met de rug tegen eigen doel geplakt. Het was de verdienste van de ploeg dat Nick Wuyts de 1 - 1 kon optekenen. Het geloof groeide, de aanvallen bleven komen op het doel van Lille. Een lange inspanning van Andy Wynants op de rechterflank leverde een mooie voorzet op die door Nick Wuyts over de doellijn werd getikt. 2 - 1 We stonden nog eens op voorsprong. Na de rust was er te veel nonchalance in de ploeg geslopen en de mannen van Lille konden op een diefje de 2 - 2 eindstand vastleggen. De overwinning zet er zeker in maar een vrije trap van Stef Peeters werd door de doelman gepareerd en een mooie vrije trap van Tom Viaene plofte, jammer voor ons, net op de kruising van het doel. Er zat dus meer in maar laten we verder bouwen en volgende week met wat meer lef aan de wedstrijd beginnen

Duiveltjes B - HIH Turnhout 12-4
In tegenstelling wat de eindstand doet vermoeden toch een waardige sportieve tegenstander. Een gelijkopgaande moeilijke eerste helft waarin beide teams evenveel aan bal kwamen. Met de rust een nipte voorsprong opgebouwd, dus was het voor punt toch nog oppassen geblazen! Tijdens de tweede helft meer balcontrole, passes en afwerking veel zuiverder. Ruime eindzege van 12-4 als resultaat. Spelers Thijs (5x), Mats, Toon (2x), Tiemen (5x), Mitse Julie, Sarai, Elias en Stef.

Weekend 10-11 februari

Duiveltjes A – Zandhoven A   5 – 11
De sterkste ploeg van de reeks op bezoek in het Punt. Vorige keer gaven ze ons een flinke pandoering (19 – 4) trouwens deze ploeg heeft bijna elke wedstrijd gewonnen met een goal of twintig. We zouden toch een beter resultaat moet kunnen neerzetten hoorden we iedereen hardop denken. Op training oefenden we andere opstelling die ons tactisch sterker moest maken. De eerste helft begon met veel inzet van beide ploegen, al snel bleek dat ons tactisch spelletje het de tegenstander niet gemakkelijk zou maken. Zandhoven kwam op voorsprong met wat geluk, we konden snel tegenscoren en na een minuut of 10 was de stand 2 – 2. Zandhoven begon wat te twijfelen aan hun kunnen en begonnen met wat meer trek en duwwerk te spelen. Ze liepen uit tot 2 – 4, maar de aansluiting kwam er weer. Toch konden ze met wat geluk terug uitlopen. Tussenstand bij rust 3 – 5.
Onze jongens konden de rust goed gebruiken. In de tweede helft speelden ze met veel inzet en op karakter. Uiteindelijk begon al die inspanning te wegen op onze jongens met 1 wisselspeler. Er werden telkens weer mooie aanvallen vanuit onze verdediging opgezet, wat resulteerde in een prachtig doelpunt van Niels. Niet te vergeten dat ook Seppe en Thomas achteraan goed werk leverden. Jorne, Gilles en Jens zorgden vooraan voor het nodige aanvalswerk. Uiteindelijk maakte het technisch talent van een paar jongens bij Zandhoven het verschil. Toch mogen we heel fier zijn op ons eigen jongens , een dikke proficiat van de trainers!!! Eindstand: 5 – 11.
De ploeg: Jorne Gielen (1), Jens Van den Ouweland (2), Gilles Liekens (1), Niels Vansant (1), Seppe Steurs en Thomas Vanspringel.

Reserven Punt - Tongerlo A  1 - 1

Hoogstraten - Duiveltjes Punt B   3 - 5
In de eerste helft controleerde de thuisploeg de wedstrijd. Punt leed balverlies en doelpogingen werden slecht afgewerkt, alsook passes en combinaties bleven achterwege. Dankzij een goede verdediging, idem keeper gingen we rusten met maar een 0-1 achterstand. In de tweede helft lukte alles beter, passes en combinaties verliepen soepeler en het geluk stond ook wel aan onze kant. Kortom twee ploegen die mekaar waard waren, spannend tot het einde en ten slotte opdracht volbracht met een 3-5 eindstand.
Spelers Thys (2x), Mats, Tiemen(3), Mitse, Elias, Stef, Julie en Sarai.

Weekend 3-4 februari

Duiveltjes B - Wortel 9 - 3
Eerste helft twee ploegen die aan mekaar gewaagd waren. Punt speelde iets of wat terughoudend, liet de tegenpartij te veel aan de goal komen, wat resulteerde in een nipte ruststand in ons voordeel van 3-2. Tweede helft heel andere partij, veel gretiger en alerter. Knappe doelpogingen goed samenspel en mooie afgewerkte solo acties. Ruststand 9-3. Spelers van dienst Thijs (4x?), Mats, Mitse, Tiemen(4x?), Toon, Sarai (1x), Julie, Elias en nieuwkomer Stef.
 

Berg en Dal - Reserven Punt  10 - 1

Weekend 27-28 januari

Dosko - Duiveltjes B  8 - 2

FC Kessel - Scholieren  3 - 0

De uitslag doet het niet vermoeden maar onze scholieren hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld. Je moet weten dat we maar met 8 jongens (acht) aan de aftrap van de wedstrijd stonden. Trainer Luc had het tactisch plaatje haarfijn uitgelegd aan de jongens, en iedereen vervulde deze taak zo goed mogelijk naar eigen kunnen. Er werd maar met twee lijnen gespeeld zonder aanvallers. De snelle jongens op de flanken moesten proberen er uit te breken wanneer het kon, maar het was de noodzaak om de aansluiting naar achter toe niet uit het oog te verliezen. De tegenpartij wist de eerste minuten niet waar ze het hadden. De scholieren gingen voor elke bal en de duels werden hard maar op een faire manier aangegaan. Naargelang de minuten verstreken groeide onze jongens meer en meer in de wedstrijd. We konden zowaar enkele kansjes versieren, wat de nervoziteit bij de tegenstander alleen maar deed groeien. De trainer van de tegenpartij werd met de minuut ongeruster en trachtte met tactische wissels het tij te keren. Wat hij ook probeerde onze mannen bleven vechten en lopen. Het werd zo erg voor de tegenpartij dat zelfs hun eigen supporters het opnamen voor onze jongens en hen aanmoedigde langs de lijn. Het onvermijdelijke gebeurde jammer genoeg enkele minuten voor de rust. De 1 - 0 kwam bijna letterlijk uit de lucht gevallen. We konden onze jongens niets verwijten. Ze streden met een groot hart en de vrees voor een afstraffing was aanwezig bij de begeleiding. Tijdens de rust kregen we versterking van twee knapen die na hun wedstrijd nog naar Kessel kwamen afgezakt om de scholieren bij te springen in hun onmogelijk opdracht. Na de rust kwam Kessel agressiever voor de dag en dit zorgde ervoor dat onze jongens even het noorden kwijt waren. Dit was echter maar van korte duur, want wij namen zelfs het heft in handen! De pech blijft ons echter achtervolgen. Een magistrale vrije trap van Stef Peeters belande op de kruising en een mooi gedraaid schot van Tom Viaene kwam op de dwarsligger terecht. Wat niet bij ons gebeurde was wel het geval aan de andere kant, een tweede tegendoelpunt. Maar nog bleven onze mannen vechten en wroeten. We kregen echter het deksel op de neus via een scheidsrechterlijke dwaling. Hij keurde een derde doelpunt goed uit flagrant buitenspel. Wat de nodige commotie veroorzaakte naast de lijn. De man in het zwart was helemaal de pedalen kwijt en floot heel de wedstrijd naar de vaantjes. Het vat was af bij onze jongens, ze zijn moedig strijdend ten onder gegaan. De mooiste complimenten kregen we van de tegenpartij zelf die ruiterlijk kwamen toegeven dat ze goed weggekomen zijn in deze wedstrijd. De spelers zelf zeiden tegen trainer Luc dat we onze jongens PROFICIAT mochten wensen met de geleverde prestatie. Bij deze is het ook gebeurt. Ook van ons, Luc en Kris, een welgemeende proficiat voor deze wedstrijd. Woensdag op de training volgt de nabespreking van deze wedstrijd. Nogmaals een puike prestatie van de ploeg; Kristof Binnenmans, Stef Peeters, Tom Viaene, Jeff Peeters, Christophe Verreyt, Andy Wynants, Nick Laeremans en Vincent Schoonis. Een extra dank je wel voor knapen Jan Peeters en Giel Geerinckx.

1ste Team FC Punt - Zammel  3 - 1

Weekend 13-14 januari

Dit weekend geen matchen door algehele afgelasting tot en met reserven wegens rotweer.

Weekend 6-7 januari

Lichtaart B - Duiveltjes B 2-5
In het verleden tegen gewonnen, op papier een makkie! Toch hebben onze spelers een zware wedstrijd gehad. In de eerste plaats de weersomstandigheden idem dito het veld en we waren juist maar met genoeg spelers zodat er van vervanging geen sprake kon zijn. Zeer attractief voetbal van twee ploegen die mekaar waard waren. Kansen aan beide kanten toch kon punt de openingstreffer maken met als resultaat na 50 minuten spelen een eindscore van 2-5 in ons voordeel. Zwoegers van dienst Lennert(1x), Mitse (1x), Julie, Elias en Tiemen(3x).

Weekend 16-17 december

Preminiemen(A&P)....waren vrij.

KVV OG Vorselaar A - Duiveltjes A: 5 - 8
Met de 2 laatste wedstrijden in gedachte, wisten we dat de verplaatsing naar Vorselaar, waartegen onze jongens in de heen ronde de duimen moesten leggen, geen makkie zou worden. De twee weken rust hadden onze jongens echter goed gedaan want met een echte winnaars mentaliteit begonnen zij aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voor Niels de score kon openen. Vorselaar was echter niet van plan om zich zo maar gewonnen te geven en kwam dan ook snel langszij. Langs beide flanken werd er mooi combinatiewerk geleverd wat een aantal mooie kansen en een doelpunt voor Jens en Jorne opleverde. Vorselaar kon echter nog twee keer onze doelman Seppe, die weer uitstekend stond te keepen, passeren. Thomas wist met een afstandschot op een terugkomende bal de verdiende 4-3 ruststand vast te leggen. Ook na de rust startte onze jongens het gretigst en dit vertaalde zich al snel in een doelpunt van Jorne en Jens. Vorselaar gaf zich echter niet gewonnen en kon terugkomen tot 5-6. De laatste 10 minuten liet FC Punt de bal het beste rondgaan en dank zij dit knappe samenspel kon Jorne nog twee keer simpel scoren. Een dikke proficiat aan gans de ploeg. Ploeg/doelpunten: Maxim Verschueren, Thomas Vanspringel (1), Seppe Steurs, Niels Vansant (1), Jens Van Den Ouweland (2), Gilles Liekens en Jorne Gielen (4).

Duiveltjes B - VC Poederlee B: 6 - 18
Aan de eindstand te zien zwaar verlies geleden!  Doch hebben onze jongens en meisjes zeer goed gespeeld maar de tegenpartij was gewoon te sterk.
Eigenlijk een uitslag die te voorspellen was de heenronde verloren, Al bij al tegenpartij leverde knap voetbal, mag gezegd worden, zeer sterk, vernietigend middenveld, kortom niet veel tegen te beginnen!  Desondanks hebben onze jongens en meisjes zich niet laten gaan en 50 minuten gevochten en knap stand gehouden!  That's the spirit!  Doorbijters van dienst:  Thijs, Mats, Mitse, Tiemen, Santo, Toon, Sarai , Lennert, Julie.

Exc.Vorst - Preminiemen(P&A): 6 - 9
Ondanks de zware natte grasmat en het koude weer was het toch weer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Onze eerste doelpogingen werden onmiddellijk voor 100% afgewerkt door Siebe Daems en Jan Kerckhofs. Het was toch oppassen geblazen voor onze verdedigers want de aanvallers van Vorst kwamen met gevaarlijke afstandsschoten het doel van Daan bestormen. Gelukkig werd Daan bijgestaan door de deklat en de paal maar Vorst kon toch de aansluitingstreffer binnen trappen. Dan was het Ruben zijn beurt om een goaltje mee te pikken, die snel alleen voor de keeper kwam en beheerst scoorde. Vervolgens liepen we uit met doelpunten van Jan en Thomas. Toen scoorde Vorst nog eens tegen en onze sterke Jean kon met zijn derde goal voor de 2 - 6 ruststand zorgen. De tweede helft was nog niet goed begonnen en we kregen al een doelpuntje tegen. Ruben en Siebe Daems trapten met volle overtuiging onze zevende en achtste treffer tegen de netten. Keeper Jeanke hielp Vorst ook eens door over een gemakkelijke bal te trappen en het werd 4 - 8. Vorst dikte onze score aan door een own doelpunt op een afgeweken hoekschop. Op het einde van de wedstrijd scoorde de tegenstander nog tweemaal maar de verdiende winst was wel voor onze sjotterkes. ZIGGE ZAGGE ZIGGE ZAGGE en zo voortdoen mannekes, een dikke proficiat.
Doelpuntenmakers: Jan Kerckhofs 3, Siebe Daems 2, Ruben Daems 2, Thomas Vandervelde en Exc.Vorst 1.
Volledige ploeg aanwezig: Jan Kerckhofs, Pieter-Jan Boeykens, Siebe Gielen, Jeroen Rochette, Brent Peeters, Ruben Daems, Thomas Vandervelde, Ewout Puts, Maarten Peperstraete, Siebe Daems, Daan Dijkmans.

Reserven - Oosterlo: 2 - 2

Veerle B - Miniemen(P&A): ?

Exc.Vorst B - Miniemen(A&P): 0 - 3
Onze miniemen hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop verdiend gewonnen .Op een zwaar veld was het in het begin nog zoeken maar na een kwartier begon het beter te vlotten en volgden de kansen elkaar snel op .De voorzetten van een hardwerkende P.Loos werden verkwanseld of de doelpogingen werden gestopt door een goede doelman.
Na 25 min bracht A.Van den Brande met een knal onder de lat ons op voorsprong . De 2de helft waren we volledig baas. Jasper Baeck plaatste de bal mooi in de bovenhoek en bracht de stand op 0-2. Nadien schudde G.Horemans een mooie aktie uit zijn mouw(tjes) maar zijn schot belandde op de paal ; de goedgevolgde S.Lenaerts tikte de bal binnen : 0-3.
De score had weer veel hoger kunnen oplopen maar we troffen opnieuw 4x paal of lat. Dikverdiende rust nu voor onze spelers.

Zandhoven - Scholieren: 1 - 3
Je houdt het bijna niet voor mogelijk maar onze jongens zijn er in geslaagd om de rode lantaarn door te geven aan de ploeg waar we tegen gewonnen zijn. Opmerkelijk: de eerste keer dit seizoen dat de gehele ploeg aanwezig was, geen zieke of gekwetste jongens. Ook dit keer was het een zeer verdiende overwinning. Het harde werken op de trainingen werpt wel degelijk zijn vruchten af. Het werk van de trainer wordt eindelijk beloond met het nodige mooie voetbal én met de overwinning. De eerste helft hebben we echt goed gevoetbald. De combinaties zaten er goed in en de flanken werden goed uitgespeeld, de flankwissels waren er ook en de tegenpartij werd van het kastje naar de muur gespeeld. Het spijtige is dat we nog steeds te veel kansen nodig hebben om te kunnen scoren. Mocht het bij de rust 0 - 6 zijn zou niemand er iets tegen in te brengen hebben. Onze doelpunten waren van prima makelij, de eerste was van Andy Wijnants, die keihard in doel trapte na geharrewar voor de goal. Het tweede doelpunt was van Nick Wuyts na goed doorzetten van Niels Mangelschots die doorgaf aan Christophe Verreyt en zijn voorzet kwam bij Nick terecht. Het derde doelpunt was er ook eentje van Nick Wuyts, die op zijn gekende onverzettelijke stijl doorzette en de bal in doel werkte. 0 - 3 Bij de rust en een oververdiende voorsprong. Na de rust kwam Zandhoven veel agressiever voor de dag en onze mannen trokken zich terug. En wat niet kon uitblijven gebeurde dan ook, het onvermijdelijk tegendoelpunt. Dit hadden de jongens echter nodig om terug wakker te worden en terug in de wedstrijd te komen. Een uitbraak van Zandhoven werd subliem gekeerd door onze doelman Kristof Binnemans en ook de herneming bokste hij goed uit zijn doelvlak. De wedstrijd ging nu gelijk op en de kansen aan beide zijden werden niet afgewerkt. Na affluiten was het weer feesten geblazen voor onze jongens, die nadien op koffiekoeken getrakteerd werden door de aanwezige supporters (ouders). Tijdens de winterstop goed blijven doortrainen en dan op naar de volgende overwinning (hopelijk). Proficiat mannen !!

KFC Mol B - Knapen: 3 - 0
Zoals het ook KV Turnhout verging tegen Verloedering Geel zo gebeurde het ook voor de knapen van P&A. Verlies van 3-0 op een onbespeelbaar veld (goede tactische zet van de tegenpartij : continu gleedt er iemand uit ) + een scheidsrechter die niks en ook maar niks in ons voordeel heeft beslist. De heilige man in het zwart heeft de ganse match naar de kloten gedaan. En hij wist het. Toch moeten wij ook naar onszelf kijken want na de 1-0 gingen de kopjes reeds omlaag en het moreel van de Mannschaft was compleet onder nul. De winterstop komt goed van pas want wij zitten momenteel in een dipje.

1ste Team - Olmen  5 - 2

Weekend 9-10 december

Alle Jeugd- en reservenwedstrijden afgelast wegens slechte weer!

KFC Mol - 1ste Team   3 - 0
H
opelijk kan de trainer na dit debacle de trein terug op het goede spoor krijgen?

Weekend 2-3 december

Duiveltjes A....waren vrij

Preminiemen(A&P) - KFC Verbr.Geel: 22 - 3
De preminiemen van Alberta&Punt moesten deze week de wei in tegen Verbr.Geel. Door het uitvallen van Laurens Bens voor de wedstrijd (voetblessure) en doordat Geel slechts over 7 spelertjes kon beschikken werd beslist om 7 tegen 7 te spelen. Dit kwam ons spel zeker niet ten goede. Er werd van in het begin slap verdedigd en er zat veel te weinig tempo en bezieling in de ploeg. Hierdoor moest doelman Joren Lahou zich 2 keer gewonnen geven tijdens de eerste helft. Ondertussen hadden wij toch al wat kansen bijeen gevoetbald en vonden we 6 keer de weg naar de netten. Ruststand 6 - 2, na een slappe vertoning van onze ploeg! De rust deed blijkbaar wonderen (of was het de donderpreek?) want de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Nu volgde de ene aanval de andere op en werd kans op kans afgedwongen met bij momenten schitterend samenspel. De cijfers liegen er niet om. De Geelse netten trilden nog 16 keer terwijl wij nog slechts 1 doelpuntje moesten toestaan. Doelpunten kwamen van Bikash Michiels (9), Jarne Del Ciotto (4), Sam Peeters (3), Michiel Robeyn (3), Laure Goeminne (2) en Senja Vanderheyden. Volgende week zullen we er de hele wedstrijd moeten staan want we moeten immers op bezoek bij het sterke Rauw. Hopelijk kunnen we de goede prestatie van de tweede helft doortrekken en gaan voor de overwinning.

VC Tielen - Preminiemen(P&A): 4 - 6
De terugronde is schitterend ingezet. We hebben als toeschouwers genoten van de wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Toch hield iedereen van Punt zijn hart vast toen we een stuntelig doelpunt in de eerste minuut binnen kregen. Maar van toen af hebben we de wedstrijd voor 75% in handen genomen waarbij schitterende aanvallen met sublieme goals te zien waren. Het werd al snel 1-1 na een mooie rush van Ruben Daems. Daarna scoorde Thomas met een afstandsschot de 1-2. Na het nemen van een hoekschop door Maarten, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, kon Ruben met een prachtige kopbal de verdiende 1-3 op het scorebord zetten. Na de rust gingen we op ons elan door en na goed samenspel tussen Ruben en Thomas kon Daan Dijkmans cool afwerken. Ook Tielen pikte nog een goaltje mee na een solo doorbraak. In eerste instantie kon Jan Kerckhofs de bal weren maar een aangelopen Tielenaar kon die zo maar binnen lopen. Toen begonnen we iets te verzwakken en Tielen kon zo de 3-4 maken. Langs onze kant werden er een paar inleggers gemist maar Siebe Daems kon dan toch het vijfde doelpunt maken na een zuivere pas van Ruben. De zesde goal was weer een beauty van een aanval waar trainers op kicken als het goed afloopt. Als hoofdrol voetballertjes begon het met Daan die Siebe diep stuurde. Op zijn beurt gaf Siebe een gemeten voorzet in de voeten van Ruben die maar simpel in te leggen had. Dus 3-6. Toch moest Jan zich nog één keer gewonnen geven na een mooie aanval van Tielen. Het was een wedstrijdverloop met veel inzet die we hopelijk nog vele zaterdagen mogen meemaken. ZIGGEZAGGE ZIGGEZAGGE HOI HOI HOI ......en een dikke proficiat van alle mama's, papa's en de trainers.
Doelpuntenmakers: Ruben Daems 3, Thomas Vandervelde 1, Daan Dijkmans 1 en Siebe Daems 1. Spelers: Jan Kerckhofs, Ewout Puts, Jeroen Rochette, Maarten Peperstraete, Siebe Daems, Thomas Vandervelde, Ruben Daems, Pieter-Jan Boeykens, Daan Dijkmans. Ziekenboeg: Siebe Gielen. Verontschuldigd: Brent Peeters (zat in de zak van zwarte Piet,denk ik)

Kasterlee - Miniemen(P&A): 4 - 0

Duiveltjes B - Molenkring D: 4 - 2
Dit bleek op voorhand een zware match te worden met twee ploegen die voor de overwinning zouden gaan. Toch kon Punt de openingstreffer scoren waardoor onze ploeg nog met meer vertrouwen begon te spelen. Met een ruststand, lichtjes in ons voordeel (2-1) moesten we in de tweede helft toch nog zeer alert spelen, want de wedstrijd kon nog alle kanten op. 50 minuten lang hebben onze jongens & meisjes alles gegeven, uitstekende keeper weeral !! excellente verdediging en middenveld!! 50 minuten lang collectief spel, doelpogingen en scoren leidden tot een welverdiende eindstand van 4-2. Meisjes en jongens van de match waren Mitse, Julie, Sarai, Elias, Toon, Lennert, Tiemen, Mats en Thijs (4x?) proficiat!!

Reserven - Heibloem Zittaart: 1 - 2
Ze speelden slecht...

Herselt B - Miniemen(A&P): 1 - 1
Onze miniemen speelden één van de zwakste partijen van het seizoen . We kwamen nochtans snel op voorsprong toen P. Loos een mooie dieptepas van A.Van den Brande kon afwerken. Het samenspel verliep echter traag en slordig maar toch werden enkele kansen onbegrijpelijk gemist en troffen we 2x de paal. De 2de goal wou maar niet vallen en zoals het dikwijls in het voetbal gaat viel de goal aan de andere kant .

Ranst B - Scholieren: 2 - 3
Oververdiende overwinning vn onze jongens. We hebben er voor gevochten en eindelijk lukte het eens voor ons. De wind was een factor waar degelijk rekening mee gehouden moest worden. Eerste helft tegen de wind in hebben we goed voetbal gebracht, goed geluisterd naar de aangevingen van de trainer. Het plaatje klopte nog maar eens. Het resultaat is er ook naar. Maar laten we eerst focussen op de eerste helft. Goed voetballend gecombineerd, balletje goed over de grond gespeeld en uitgebroken waar het kon. Spijtig dat een fout in de verdediging afgestraft werd, we stonden 1 - 0 achter, maar de kopjes gingen niet omlaag en de weerbaarheid in de ploeg kwam naar boven. Posities werden goed overgenomen en er werd positief bijgestuurd door elkaar om fouten op te vangen. Met 1 - 0 de rust in en wetende dat we de tweede helft de wind mee hebben werden er goede afspraken gemaakt tijdens de rust. Het lukte wonderwel. De tweede helft was nog maar pas begonnen of we konden gelijk maken. Na een corner kreeg de tegenpartij de bal niet weggewerkt, Sam Turlinckx legde de bal breed naar Christophe Verreyt die de bal goed voor doel bracht. Jef Peeters ging het duel aan met de doelman die de bal wegbokste in de voeten van Andy Wynants, die ongenadig de bal in doel werkte.1 - 1 en de hoop op de overwinning steeg. Spijtig minpunt was dat de doelman van Ranst in deze fase zich kwetste en afgevoerd werd met de ziekenwagen. De scheids liet zich intimideren door dit voorval en begon te compenseren ten nadele van ons. Een tweede doelpunt was het gevolg 2 - 1 en weer op achtervolgen aangewezen. Nog maar eens bewezen onze jongens hoe sterk ze staan, mentaal en fysiek. Ze bleven er voor knokken. De 2 - 2 kwam er op hoekschop via Christophe en weer Jef Peeters die het duel met de reserve doelman aanging. Het duel won en de bal ging in doel. De hoop op de overwinning steeg bij onze jongens en het geloof in eigen kunnen steeg met de minuut. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er een vrije trap gefloten in ons voordeel. Op zo'n 25 meter van het doel gingen Christophe en Tom Viaene achter de bal staan. En oh grote verrassing voor de tegenpartij niet Christophe maar Tom werkte de bal mooi in doel. 2 - 3 en het feest kon beginnen. De scheids liet ondanks de lange blessure van de doelman niet overspelen en na het laatste fluitsignaal vielen de spelers al juichend in de armen van de trainer en ploegafgevaardigde. Een deugddoende overwinning die volgende week zeker zijn vervolg moet kennen. Een dikke proficiat aan de hele ploeg: Kristof Binnemans, Jens Stevens, Stef Peeters, Tom Viaene, Jeff Peeters, Niels Mangelschots, Andy Wynants, Vincent Schoonis, Sam Turlinckx, Nick Wuyts en Christophe Verreyt. Ook Jelle Stevens niet vergeten die ondanks zijn niet paraatheid de ploeg kwam aanmoedigen. Tot volgende week voor weer een driepunter.

St.Dimpna C - Knapen: 0 - 3
Voor het eerst was de volledige ploeg present, in totaal 15 man. Op het scheidsrechterblad waren alle spelerslijnen ingevuld en niemand kon er nog bij. Wij kwamen al na 5 minuten op voorsprong via Daan Van Looy. Enkele minuten later viel Kenny uit met een blessure. Om iedereen speelkansen te geven werd er voortdurend gewisseld wat het spelbeeld niet ten goede kwam : posities gingen verloren en de passing was niet goed. Het feit dat de laatst bijgekomen spelers nog matchritme missen en nog geen automatismen hebben is tevens een van de oorzaken. Doordat SAV compact verdedigde + met 10 man achter de bal speelde was het voor ons zeer moeilijk om te combineren op hun helft en om een goede aanval in te leiden. Ook werd er te weinig gebruik gemaakt van de flanken(vooral de linkerflank dan) desondanks de vele richtlijnen vanop de bank. Via een home goal werd het 0-2 en dat was tegelijkertijd ook de ruststand. Na de rust hetzelfde spelbeeld en daarbij werden we dan ook nog geplaagd door de felle wind. We kregen de bal niet meer goed richting doel SAV. 5 minuten voor het einde kon Tommy F. de einduitslag vastleggen. Verdiende overwinning maar met het resultaat van de heenronde (9-2 winst) in het achterhoofd kunnen we hier allerminst tevreden mee zijn.

1ste Team - Achter Olen: 3 - 2
0 - 2 achter gestaan.....maar toch nog recht gezet..

Wedstrijden november 2006
Wedstrijden oktober 2006
Wedstrijden september 2006

Gezocht

FC Punt wil haar voetbalfamilie vergroten en is daarom nog op zoek naar spelers die de voetbalsport
willen beoefenen met hun leeftijdsgenootjes.
Vanaf 5 jaar is het mogelijk om zich aan te sluiten bij onze club.
Ook oudere jongens en meisjes zijn welkom.

Ook trainers, begeleiders en vrijwilligers zijn welkom op onze club.

Contactpersonen
Geert Liekens: 014/59.25.20
Luc Verstricht: 0498/12.66.62

Clubnieuws

Geel, 21 augustus 2006

Beste sportvrienden,

Sinds jaren werken we met Alberta samen. Vanaf dit voetbalseizoen zullen we nog veel nauwer samenwerken. Zo hebben we dit seizoen 4 gemengde jeugdploegen; preminiemen en miniemen (telkens 2) waarin spelers van Alberta en F.C. Punt samen een ploeg vormen.

Deze samenwerking is er gekomen uit het feit dat geen van beide clubs in staat is om  met eigen jeugdspelers alle ploegen te vormen.

In samenpraak met het kerncomité van Alberta hebben we besloten om in de toekomst automatisch samen te werken vanaf preminiemen zodat alle spelers de kans krijgen met leeftijdsgenoten te voetballen. De wedstrijden zullen telkens een half seizoen in Alberta en een half seizoen op het voetbalterrein van F.C. Punt  gespeeld worden. Voor de trainingen kunnen soortgelijke afspraken gemaakt worden.

Dit zal voor sommige mensen misschien wat aanpassen zijn maar we hebben deze overeenkomst gesloten in het belang van onze kinderen. Op deze manier kunnen we ze maximale kansen geven om te voetballen op hun leeftijdsniveau. Daarom rekenen wij op uw begrip.

Voor eventuele vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij trainer en delegé of het kerncomité.

Ps. het kerncomité zijn enkele mensen uit het jeugdbestuur om het dagelijks bestuur te vergemakkelijken.

Alle informatie over Alberta kan u terug vinden op www.kfcvalberta.tk.
In de toekomst zal alle informatie over F.C. Punt terug te vinden zijn op www.geelpunt.be.

Het jeugdbestuur

Contactpersonen

GC: Geert Liekens, Steenovens 35 Tel. 014/59.25.20  
Jeugd: Luc Verstricht, Winkelomseheide nr 190 GSM 0498/126662
Verslagen: Karel Vandoninck
 

 

Links