Parochienieuws

Week Nr. 17 - 24 april 2013

SCHOOLFEEST
Op 27 april
gaat het topschoolfeest door te Vogelzang 81. Je leest het goed: we feesten dit jaar op een andere locatie. Omwille van de verstrengde veiligheidsmaatregelen, kunnen we geen grote feesttent meer plaatsen. En dus zal er ook niet meer gebarbecued worden.
Topleerkrachten, ouderraadleden en kinderen zijn volop bezig met de voorbereidingen. Het wordt een heus Art Eco-feest. Met Afrikaanse koken + juwelen en maskers maken. De kleuters treden op om 13.30 u en om 14.15 u. De toppers van de lagers school nemen deel aan workshops.

BEZOEK DE FLY-OVER WERKEN TIJDENS OPEN WERVENDAG
Op zondag 28 april is het weer Open Wervendag. Op die dag zet de Noord-Zuid Kempen de werfhekken wagenwijd open. Tijdens deze editie kan u terecht op de werf van het op- en afrittencomplex Geel-West. Als omwonenden worden we bijna dagelijks geconfronteerd met deze ingrijpende werken. Kom kennismaken met de opvallende infrastructuurwerken. Ontdek hoe de grote rotondes aan beide kanten van de E313 stilaan vorm krijgen, hoe de indrukwekkende fly-over intussen uit de stellingen is en hoe de imposante nieuwe brug tot 55 meter hoog over het Albertkanaal torent. Te voet kan u een boeiend traject volgen dat u leidt langs de meest indrukwekkende constructies. De route start ter hoogte van Grand Café Sfinx, waar een overzichtelijk plannetje en leuk gadget voor u klaarliggen. Onderweg krijgt u op diverse locaties meer uitleg over de projecten en toegepaste technieken en kan u enkele machtige werfmachines bewonderen. U zal als één van de allereersten wandelen over een stukje van de nieuwe brug over het Albertkanaal, hét nieuwe landmark van de Kempen!

Praktische info:
Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 17.00 uur op het werfterrein bij Geel-West. Ingang en start van de route: bij Grand Café Sfinx. Er is een ruime parking voorzien ter hoogte van DAF Trucks.

EERSTE COMMUNIE
Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, ontvangen de kinderen van het tweede leerjaar voor het eerst de communie. Een jaar lang hebben ze zich voorbereidt op de grote dag. Samen leerden ze over Jezus, gingen ze naar de viering, samen leerden ze bidden, zingen, … Als echte vrienden van Jezus mogen ze op 9 mei voor het eerst aanzitten aan de grote tafel van de Heer. Wij nodigen jullie uit om samen mee te komen vieren in onze kerk. De viering heeft plaats om 11.00 en zal worden voorgegaan door onze ere – pastoor Jos Versmissen. Via deze weg wensen we onze eerste communicanten en hun ouders van harte proficiat. We danken ook de juffen en iedereen die er weer voor gezorgd heeft dat deze dag een echt feest kan worden. We hopen dat de eerste communie geen eindpunt is, maar wel een stapje in het op weg gaan met Jezus. We hopen jullie dan ook regelmatig nog eens te mogen ontmoeten in de gezinsviering, een gewone viering of zomaar in de parochie…. Proficiat!

VORMSEL
Op zondag 12 mei 2013 zullen onze vormelingen op Punt uit de handen van E.H. Rik Aegten het sacrament van het vormsel ontvangen. Wij nodigen u van harte uit om met onze vormelingen te komen meevieren.  De viering heeft plaats in de kerk om 11.00. Via deze weg wensen wij onze vormelingen van harte proficiat en wij danken ook de catechisten, leerkrachten en alle helpers die er voor gezorgd hebben dat onze vormelingen weer een prachtig catechesejaar achter de rug hebben.

KVLV
We hopen dat de lange winterperiode en de zeer koude wind stilaan voorbij is. Dan kunnen we weer ijverig in de tuin gaan werken. Daarom staan onze activiteiten nu op een laag pitje.

‘t PUNT PAKT UIT
Noteer ook reeds in het eerste weekend van juni zullen we op ’t Punt weer uitpakken met “Punt pakt uit” . We maken er weer een echt Punts kermisweekend van. Dus hou deze data dus al maar vrij en kom zeker met ons meefeesten. Je ontvangt hiervoor nog wel een affiche in de bus.

DOPEN
Zondag 28 april
Doopzondag in Punt

EERSTE COMMUNIE
Donderdag 9 mei Ons-Heer-Hemelvaart
Eerste communie in Punt  

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16    

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT