Parochienieuws

Week Nr. 16 - 17 april 2013

VAN HARTE DANK !


Op zondag 7 april werd Jos Versmissen met een feestelijke dankviering in de bloemetjes gezet voor zijn 60 jaar priesterschap. Heel wat parochianen tekenden dan ook al om 8u paraat om samen met Jos de misviering bij te wonen en nadien gezellig te blijven nakeuvelen bij een natje en een droogje. Jos, van harte proficiat en we hopen dat je het nog lang zal volhouden.
 


Onze jeugd had de mooie taak om de grote taart te presenteren

60 jaar priester: een diamanten jubilé. Ik zag er tegenop. Als je 86 jaar bent zijt ge vooral gelukkig met het gewone leven van elke dag. Een beetje dienst bewijzen in de parochie en genieten van je hobby, werken in je tuin. Ik wilde het stil houden, maar houdt Het Punt maar tegen! Achter de schermen, ik wist van niets, zorgden ze voor een viering om van te snoepen. Al had ik niemand uitgenodigd, ook mijn priester-collega’s niet – ik wilde het stil houden- zat de kerk vol met vrienden en parochianen. Mooie teksten, het zangkoor, een fijne viering waar ik deugd aan beleefde. Ook kwamen heel wat mooie herinneringen in mij op, ook van oude vrienden van St-Amands en Stelen die me terug deden deken aan de jaren die ik er beleefde. En wie er voor zorgde weet ik niet, maar kinderen brachten twee mandjes naar voor met lekkere dingen vergissen was onmogelijk, wat voor mijn zus Julia, en wat voor mij bedoeld was. Met ook een reuze taart met een foto van mij, ingebakken op hostiebrood. Ze maakte van mij een kannibaal, ik kon mezelf opeten. Bedankt. Ook een fijne mistekst met liederen van het zangkoor en twee mooie foto’s vielen in de smaak want, wanneer ik na de middag naar de kerk ging om nog enkele exemplaren te halen – sommigen vroegen me ernaar- was er geen een nog te vinden. De aanwezigen vonden ze zeker te mooi om te laten liggen. Ze namen ze mee naar huis. Ook dat maakte me blij. Ik vond de teksten mooi maar ik was niet alleen, iedereen zal ze fijn gevonden hebben. De receptie na de mis was een complete verrassing en maakte het mogelijk dat vele vrienden me konden feliciteren en even met elkaar konden nagenieten. Het was een mooie viering op een mooie zondag. Misschien hebben ze daarboven gedacht, we gaan meevieren met een mooie zon; En laat de noorderwind maar draaien zodat hij komt van paus Fransciscus. En dat is warme wind.

SCHOOLFEEST
Op 27 april
gaat het topschoolfeest door te Vogelzang 81. Je leest het goed: we feesten dit jaar op een andere locatie. Omwille van de verstrengde veiligheidsmaatregelen, kunnen we geen grote feesttent meer plaatsen. En dus zal er ook niet meer gebarbecued worden.
Topleerkrachten, ouderraadleden en kinderen zijn volop bezig met de voorbereidingen. Het wordt een heus Art Eco-feest. Met Afrikaanse koken + juwelen en maskers maken. De kleuters treden op om 13.30 u en om 14.15 u. De toppers van de lagers school nemen deel aan workshops.

FLY-OVER
Iedereen die van dichtbij de vorderingen van onze nieuwe bruggen wil zien is welkom op de Open Wervendag. Tijdens de Open Wervendag op zondag 28 april 2013 bezoekt u de tuikabelbrug over het kanaal, de fly-over aan de noordelijke rotonde met fietstunnels, de verhoogde bouw van de brug over de E313 en de zuidelijke rotonde.

echte chocolade ontdekken met KWB!

We proeven hier uiteraard niet de chocolades die je in de supermarkt vindt maar we gaan op wereldreis naar de landen waar men de origine cacao verbouwt en er originele chocolades laat van maken. Evert-Jan De Kort van Choqoa brengt voor ons een 10-tal verschillende chocolades mee die al je zintuigen (zien, ruiken, smaken) zullen doen tintelen en je een rijkdom van aroma´s leren kennen die je nog nooit geproefd had. Daarenboven vertelt Evert-Jan het verhaal van de cacao en de artisanale chocolademakers die hij op zijn expedities in Latijns- en Zuid-Amerika ondernam, met bijzonder veel passie.

KVLV

DOPEN
Zondag 28 april
Doopzondag in Punt

EERSTE COMMUNIE
Donderdag 9 mei Ons-Heer-Hemelvaart
Eerste communie in Punt  

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15      

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT