Parochienieuws

Week Nr. 06 - 6 febuari 2013

WIE WEET WIE HET IS
Tijdens de tentoonstelling, 70 jaar Punt, zei een dame: “Ik heb thuis een schilderij van de kerk van ’t Punt”, geschilderd door een kostgast, als je wilt bezorg ik u een foto van dat schilderij. Graag zei Staf Verhaert. Hij kreeg die foto en gaf ze door aan Johan Jacobs die ze op de voorpagina van de jaarkalender van Geel-Punt 2013 zette. Nu heeft Staf spijt dat naam en adres van die dame niet vroeg om te weten wie die schilder was. Misschien weet een lezer van ons parochieblad wie die dame is om zo te weten wie die schilder is . Staf heeft dezelfde microbe als de pastoor. Elk papiertje, elk document dat iets vertelt van onze parochie is belangrijk. Weet je het, geef dan een seintje.

GESCHIEDENIS DEEL 8
De aanleg van het Albertkanaal bracht niet alleen verdriet of nadeel mee. Er was ook een positieve noot aan verbonden. Het kanaal sneed wel wat secundaire wegen af en de staatsbaan Geel-Diest werd belangrijker. En die hobbelige, gekasseide weg met een zanderige voetpad (zomer) ofwel plassen (winter) werd in 1931 in volle breedte gebetonneerd.
Onder de regeerperiode van koning Leopold III en Prins-Regent Karel (1934—1951) werd onze parochie gesticht als 11-de parochie van Geel. En ja, dat Albertkanaal lag eigenlijk aan de basis van het ontstaan van onze parochie. Maar voor we hier verder over uitweiden: toch nog even aanhalen dat het graven van het Albertkanaal en het begin van WO II voor ’t Punt toch ernstige ongemakken meebrachten. Hierover later meer ….

KVLV

Aan iedereen
Volgende dinsdag 12 februari om 20 uur heeft er in de Parochiezaal te Geel- Stelen een Café verkeersquiz plaats. Het verkeer…zowat iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Bovendien valt er heel wat over te vertellen. Reden genoeg dus om er een ontspannende activiteit met veel tips en tricks rond te organiseren. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde werkte voor KVLV een verkeersquiz uit. Dit wordt gespeeld met verschillende ploegen van 3 tot 4 personen. Het is een initiatief georganiseerd door gewest Geel. Maar iedereen is er welkom om te komen supporteren voor de ingeschreven ploegen.

Ter informatie
Volgende zaterdag 16 februari heeft er een avondwandeling plaats op het Punt, ingericht door de Landelijke Gilde.
Iedereen mag hier aan deelnemen. Schrijf U wel op voorhand in bij een bestuurslid van de landelijke gilde. Dus veel stapplezier.

Bestuursleden
Noteer al de datum van onze volgende bestuursvergadering Deze gaat door bij Grete op dinsdag 26 februari om 20 uur.

Zondag 24 februari
Doopzondag in Punt

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05      

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT