Parochienieuws

Week Nr. 05 - 30 januari 2013

INSCHRIJVINGEN KWB QUIZ 2013

Op zaterdag 2 maart gaat voor de 11e maal de KWB Punt Quiz door.
Onze quiz is na al die jaren alom gekend en geroemd om zijn mooie presentatie, plezante filmpjes en interessante vragen.
Het zal dit jaar niet anders zijn. Tegen middernacht zal weer een ploeg met de wisselbeker kunnen pronken.
De inschrijvingen zijn nu geopend en uit ervaring weten we dat als je wil meedoen dat je dan best niet te lang wacht
want er kunnen max. 30 teams van 6 personen deelnemen.
Ploegen die wensen mee te doen met de KWB Quiz op 2 maart 2013 kunnen zich via dit formulier inschrijven. 

WIE WEET WIE HET IS
Tijdens de tentoonstelling, 70 jaar Punt, zei een dame: “Ik heb thuis een schilderij van de kerk van ’t Punt”, geschilderd door een kostgast, als je wilt bezorg ik u een foto van dat schilderij. Graag zei Staf Verhaert. Hij kreeg die foto en gaf ze door aan Johan Jacobs die ze op de voorpagina van de jaarkalender van Geel-Punt 2013 zette. Nu heeft Staf spijt dat naam en adres van die dame niet vroeg om te weten wie die schilder was. Misschien weet een lezer van ons parochieblad wie die dame is om zo te weten wie die schilder is . Staf heeft dezelfde microbe als de pastoor. Elk papiertje, elk document dat iets vertelt van onze parochie is belangrijk. Weet je het, geef dan een seintje.

GESCHIEDENIS DEEL 7
Eind 19de eeuw (regeerperiode koning Leopold II) sloten verschillende steenbakkerijen hun deur: o.a. Van Vliet in 1888 en Remi De Pooter in 1895. Maar langs de nieuwe banen beginnen mensen huizen te bouwen en stilaan groeit een nieuwe leefgemeenschap. Begin 20ste eeuw: ons dorp heeft weinig oorlogsleed van WO I gezien, alleen kan er gemeld worden dat Alfons Lachi van de Hezewijk gesneuveld is in Luik op ’t einde van die wereldbrand. Sensatie op ’t Punt was er wel op 31 mei 1930 toen koning Albert I er de eerste spade stak voor het graven van “zijn kanaal”. Ernstiger werd het toen er onteigend werd: plots moesten boerderijen, woningen, gronden van eigenaar veranderen. Roos van Tongerlo bijv. was echt ontroostbaar en zeker toen werkelijk reuzegrijpers, excavatoren met hun stalen scheppers het slijk bovenhaalden en erna de beminde grond weggevoerd werd.

GEZINSVIERING
Op zaterdag 2 februari vieren we het feest van Lichtmis en is er een gezinsviering om 18 uur. De ouders van de dopelingen van het afgelopen jaar komen de beertjes afhalen, als herinnering aan de doop van hun kindje.

KVLV

AAN ALLE PUNTSE VERENIGINGEN
In 2011 zijn wij met zeer veel mensen samen gekomen in het parochiecentrum van St.-Amands, om onze bekommernissen naar de kerk in het bisdom Antwerpen toe te formuleren. De hele beleidsploeg van ons bisdom heeft de inbreng van een paar duizend groepen doorgenomen en verwerkt. Neem daarbij de visie van de bisschop zelf en zijn ploeg en dit alles heeft geleid tot een compacte brochure die het beleid van de plaatselijke kerk moet tekenen voor de komende jaren.
Wij willen samen met zo veel mogelijk mensen deze visie toelichten en vertalen naar de situatie in Geel en doen dat in die zelfde parochiezaal van St.-Amands op woensdag 30 januari 2013 om 20.00 u.
Het gaat hier over : Het inrichten van parochies in de toekomst.

Vermits het een uitdrukkelijk verzoek van onze bisschop is, om dit beleid mee te laten dragen door de brede gelovige gemeenschap, willen wij U vragen, om deze avond aan je (bestuurs)leden aan te bevelen.
Wij hopen uw vereniging met een vertegenwoordiging te mogen ontmoeten en zien uit naar uw positieve inbreng.
Afspraak, woensdag 30 januari om 20.00 u. in het parochiecentrum van St.-Amands op de Werft.

Namens het federatieteam
Marcel De Vries

Zondag 24 februari
Doopzondag in Punt

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04        

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT