Parochienieuws

Week Nr. 03 - 16 januari 2013

INSCHRIJVINGEN KWB QUIZ 2013

Ploegen die wensen mee te doen met de KWB Quiz op 2 maart 2013 kunnen zich via dit formulier inschrijven. 

WIE WEET WIE HET IS
Tijdens de tentoonstelling, 70 jaar Punt, zei een dame: “Ik heb thuis een schilderij van de kerk van ’t Punt”, geschilderd door een kostgast, als je wilt bezorg ik u een foto van dat schilderij. Graag zei Staf Verhaert. Hij kreeg die foto en gaf ze door aan Johan Jacobs die ze op de voorpagina van de jaarkalender van Geel-Punt 2013 zette. Nu heeft Staf spijt dat naam en adres van die dame niet vroeg om te weten wie die schilder was. Misschien weet een lezer van ons parochieblad wie die dame is om zo te weten wie die schilder is . Staf heeft dezelfde microbe als de pastoor. Elk papiertje, elk document dat iets vertelt van onze parochie is belangrijk. Weet je het, geef dan een seintje.

EN 2013 IS ANDERS BEGONNEN
Met in elke parochie nog één viering. En met afwisselend een priester of een pastoraal werkster als voorganger. De federatie wil zo de toekomst veilig stellen. Voor ’t Punt is de avondmis van 18 uur weggevallen, tenzij er een gezinsviering is met vormelingen of eerste communicanten, Lichtmis met overhandiging van de doopbeertjes. De data vindt ge in ’t portaal van de kerk. Het is een beetje wennen maar ik vind het heel positief, en de druk van het “moeten” valt een beetjes van mij af. We zullen elke voorganger hartelijk ontvangen.

BUURTWERKING
De algemene vergadering van de Buurtwerking waarop de boekjes verdeeld worden gaat door op woensdag 23 januari om 20 uur. We hopen dat alle buurtwerkers op post zijn.

AAN ALLE PUNTSE VERENIGINGEN
In 2011 zijn wij met zeer veel mensen samen gekomen in het parochiecentrum van St.-Amands, om onze bekommernissen naar de kerk in het bisdom Antwerpen toe te formuleren. De hele beleidsploeg van ons bisdom heeft de inbreng van een paar duizend groepen doorgenomen en verwerkt. Neem daarbij de visie van de bisschop zelf en zijn ploeg en dit alles heeft geleid tot een compacte brochure die het beleid van de plaatselijke kerk moet tekenen voor de komende jaren.
Wij willen samen met zo veel mogelijk mensen deze visie toelichten en vertalen naar de situatie in Geel en doen dat in die zelfde parochiezaal van St.-Amands op woensdag 30 januari 2013 om 20.00 u.
Het gaat hier over : Het inrichten van parochies in de toekomst.

Vermits het een uitdrukkelijk verzoek van onze bisschop is, om dit beleid mee te laten dragen door de brede gelovige gemeenschap, willen wij U vragen, om deze avond aan je (bestuurs)leden aan te bevelen.
Wij hopen uw vereniging met een vertegenwoordiging te mogen ontmoeten en zien uit naar uw positieve inbreng.
Afspraak, woensdag 30 januari om 20.00 u. in het parochiecentrum van St.-Amands op de Werft.

Namens het federatieteam
Marcel De Vries

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02
         

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT