Parochienieuws

Week Nr. 02 - 9 januari 2013

Gezellig samen zijn LANDELIJKE GILDE op zaterdag 19 januari 2013 

DOOP LAMMETJE POIEL

Onze nieuwe pastoor Dirk heeft reeds uitgebreid kennis gemaakt met zijn parochianen in het Poiels Kerstdorp.
Hij heeft zelfs een klein lammetje gedoopt in aanwezigheid van een trouwe peter.
 

KVLV
Aan iedereen
Wanneer je dit leest is het nieuwe werkjaar voor onze KVLV afdeling reeds gestart. De bestuursleden zijn al bij elkaar geweest  en hebben het jaarprogramma dus reeds in gang gezet. De nodige gelukwensen voor het nieuwe jaar werden aan elkaar doorgegeven en er werd ieder een vruchtbaar en deugddoend KVLV werkjaar toegewenst. Er werd nuttige informatie  uitgewisseld  en de nodige zaken besproken om onze eerst volgende bijeenkomst  voor onze leden – op dinsdag 29 januari – te doen lukken. Wij wensen dus alle leden een gelukkig Nieuwjaar en een deugddoend KVLV jaar. En tot op onze bijeenkomsten.

Hobbyclub
Onze ijverige hobbyliefhebbers starten op maandag 14 januari om 13 uur met hun veertiendaagse bijeenkomsten. Bent U der nog niet geweest en bent U een beetje creatief en doet U ook graag aan handwerk, dan moet U zeker eens  komen kijken. U bent allen van harte welkom. De bijeenkomst is van 13 tot 16 uur. Kom dus gerust eens langs.

AAN IEDEREEN
Zaterdag 12 januari,
dus nu zaterdag hebben we op ’t Punt onze nieuwjaarsreceptie. Deze gaat door in onze parochiezaal van 14 tot 19 uur. Hierop is iedereen van harte uitgenodigd. Dit is een perfecte gelegenheid om elkaar de beste wensen door te geven voor het nieuwe jaar. Graag zouden we op deze bijeenkomst ook zeker vele KVLV Leden  samen met hun huisgenoten willen ontmoeten. Dus tot dan.

POIELS KERSTDORP
Voor enkele weken schreven we “Het kerstdorp is weer open”. Nu moeten we spijtig melden dan het kerstdorp weer gesloten is voor één jaar. De dieren hebben hun gelegenheidsstallen verlaten en zijn terug gekeerd naar hun oorspronkelijke eigenaars.  Waarvoor dank aan deze mensen om het ter beschikking stellen van deze dieren. En is onze straat terug in duisternis gehuld. Want onze sfeervolle verlichte huizen werden terug ontmanteld en alle kerstverlichting werd weer opgeborgen voor ongeveer één jaar. Wij willen ook de vele bezoekers bedanken, die samen met ons toch voor een gezellige kerstperiode gezorgd hebben. Want – niettegenstaande het echt geen winterweer was; maar  we eerder een overvloed van water over ons kregen -  was het toch voor vele mensen een bezoekje aan ons dorpje waard. Laat ons dus zeggen tot volgende keer.

AAN ALLE PUNTSE VERENIGINGEN
In 2011 zijn wij met zeer veel mensen samen gekomen in het parochiecentrum van St.-Amands, om onze bekommernissen naar de kerk in het bisdom Antwerpen toe te formuleren. De hele beleidsploeg van ons bisdom heeft de inbreng van een paar duizend groepen doorgenomen en verwerkt. Neem daarbij de visie van de bisschop zelf en zijn ploeg en dit alles heeft geleid tot een compacte brochure die het beleid van de plaatselijke kerk moet tekenen voor de komende jaren.
Wij willen samen met zo veel mogelijk mensen deze visie toelichten en vertalen naar de situatie in Geel en doen dat in die zelfde parochiezaal van St.-Amands op woensdag 30 januari 2013 om 20.00 u.
Het gaat hier over : Het inrichten van parochies in de toekomst.

Vermits het een uitdrukkelijk verzoek van onze bisschop is, om dit beleid mee te laten dragen door de brede gelovige gemeenschap, willen wij U vragen, om deze avond aan je (bestuurs)leden aan te bevelen.
Wij hopen uw vereniging met een vertegenwoordiging te mogen ontmoeten en zien uit naar uw positieve inbreng.
Afspraak, woensdag 30 januari om 20.00 u. in het parochiecentrum van St.-Amands op de Werft.

Namens het federatieteam
Marcel De Vries


BUURTWERKING
Met het team van de buurtwerking zijn we volop bezig om het boekje van volgend jaar samen te stellen. Daarom vragen we aan alle buurtwerkers om alle veranderingen: geboorten, sterfgevallen, verhuizingen in uw buurt door te geven. Het liefst via mail aan Lilian (lilian@telenet.be), Ludo (ludo_bens@msn.be) of Paul (karin.boeckx@skynet.be).

Archief

Deze Week Week 52 Week 01
         

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT