Parochienieuws

Week Nr. 18 - 2 mei 2012

KWB
Zondag 6 mei om 05u00
: Scherpenheuvel. Dit start uur is enkel voor de moedige wandelaars. Zij vertrekken inderdaad stipt om 5u aan de kerk van Punt om rond 9u in Scherpenheuvel aan te komen. De andere moedigen (met de fiets of auto) worden ook om 9u verwacht aan restaurant De Ster indien ze samen met de wandelaars willen ontbijten. Nadien volgt er nog een eucharistieviering in de Mariahal.

KLEINE PAROCHIE ?
Onze parochieschool schitterde met een heuse Music-hall, Happy Hotel.
Helaas hebben wij geen sportpaleis en als er dan 700 kijklustigen komen opdagen dan moeten we hen opvangen in 4 vertoningen. Zo groot is onze zaal niet, zeker als er een groot podium wordt opgebouwd. Maar die 700 toeschouwers waren enthousiast.
En na de vertoningen wachtte er een lekker etentje. Er werd gezorgd voor een heerlijke BBQ in een grote tent op de speelplaats. 500 supporters van onze kleine artiesten kwamen er smullen.
Kleine parochiescholen kunnen groot zijn als het schoolhoofd, de leerkrachten, het oudercomité en zoveel vrijwillige helpers er voor zorgden dat alles vlot verliep. Formidabel!.

DOOP
En ook in de kerk werd er feest gevierd. Twee dopen brachten 200 mensen naar onze kerk. Britt Aerts, dochter van Gert en Nancy Haeverans die samen met haar zus Amber zo actief kon meevieren, telkens er een gezinsviering was wilde zo graag haar eerste communie doen met de kinderen van de klas, en wilde zo graag gedoopt worden. En ’t werd een feest met haar ouders, zus, familieleden, leerkrachten en zoveel kinderen van de school met hun ouders. Een viering om nooit te vergeten, en zeker Britt zal het nooit vergeten, ze was een echt prinsesje.
En ’t feest was nog niet gedaan of een tweede doopviering kon beginnen. Stig Spapen werd ook gedoopt. Hij is de flinke zoon van Geert en Tinne Boons, broertje van Tibo en Diete. Ook dat was een feest want de pastoor moest niet veel doen, de welkom, de voorbede, de toewijding aan Maria en zoveel zinvolle wijdingsmomenten waren het werk van de ouders, van broer en zus, van de catechiste. Zelfs voor een 85-jarige pastoor werd het een feest waarvan hij met volle teugen kon genieten.

KVLV Ledenvergadering
Onze laatste ledenvergadering voor de verlofperiode komt er aan nl op dinsdag 8 mei.
We hebben die “ Op zijn zomers” genoemd. We hopen dat de weergoden ons dan ook goedgezind zijn en zorgen voor iets zomerse temperaturen.
Het is nu toch al enkele jaren een traditie om het eerste deel van het werkjaar te onderbreken met een heuse aangename bijeenkomst.
Het zal weer een ledenvergadering worden waarover later nog zal gesproken worden.
Er zal gezorgd worden voor een gezellige aangename sfeer. Met een korte bezinning, een overheerlijke barbecue ,een klein dessertje  en een fantastische muzikale ontspanning. Kortom zeker de moeite om aanwezig te zijn.
Wel aandacht: wegens het drukke programma beginnen we om  19 uur. Dus op post op dinsdag 8 mei om 19 uur. 

Floriade in Venlo
Deze wereldtuinbouw expo wordt maar eens in de tien jaar georganiseerd.
De vorige tentoonstelling bezochten we met onze afdeling .Het is echt wel de moeite .
We hadden een bezoek aan deze tentoonstelling op ons programma staan. Maar wegens te weinig interesse vanuit de afdeling gaan we hiervoor geen verdere stappen ondernemen.
Wilt U die toch graag bezoeken. Dit kan  op eigen houtje, Venlo in Nederland is nu niet zo ver.
Of geef het door aan uw bestuurslid. Er zijn  toch mensen die rijden en dan kan je daar misschien met afspreken en mee rijden.

BIKKEN EN BIKEN
De jaarlijkse 'Bikken en Biken' georganiseerd door het gewest Geel van de Landelijke Gilde is er weer op zondag 20 mei. Dit jaar doet LG Geel Punt mee aan de organisatie. We verzorgen de startplaats (KHK te Kleinhoefstraat) Hier krijgen de fietsers een aperitiefje en een hapje. Om alles vlekkeloos te laten verlopen zoeken we voor die dag nog vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken. Omdat we de startplaats verzorgen is er nog wel de mogelijkheid om achteraf mee te fietsen. (inschrijven blijft nodig)

Donderdag 17 mei Ons-Heer-Hemelvaart
Eerste communieviering in Punt

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17  

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT