Parochienieuws

Week Nr. 14 - 4 april 2012

OOK WIJ VIEREN PASEN. EN HOE!
De voorbereiding op Pasen vierden we met de school. Zij sloten de vasten af met een gezinsviering waar het 1ste en 2de leerjaar de hoofdrollen in speelden…Met Passiezondag. Het thema was, hoe kan het ook anders “DELEN DOET WONDEREN”. De kerk liep weer vol met de kinderen maar natuurlijk ook de ouders, de bomma’s en de bompa’s die gelukkig waren als ze hun kinderen en kleinkinderen hoorden zingen, een pracht van een koor, begeleid door de gitaristen. En verwonderd stonden dat die klein mannen als echte TV presentators mooie teksten voorlazen. Irène had weer een mooi Bijbelverhaal en de kinderen op de grote mat gezeten leefden in spanning mee. Delen doet wonderen en het verhaal van de vijf broden en de twee vissen sprak voor zichzelf. Het was weer een viering om van te snoepen.

En het feesten is nog niet gedaan. Ook met Pasen komen vele kinderen met hun familie naar onze kerk, want ook dan is er een gezinsviering om 11 uur. Komt er een verrassing. In ieder geval ga ik de klokken in ’t oog houden af zij ook naar Rome vertrekken en weerkeren met….?

’s Morgens om 8 uur hebben we onze traditionele morgenviering mooi gemaakt door ons Clemenskoor. En weer met een volle kerk? Want heel wat mensen uit de parochies van geel, en ook uit de gemeenten rondom zijn blij dat er nog een vroegmis is. Zelfs een sportieve man uit Mol is wekelijks bij ons om mee te vieren, hij komt met de fiets!

Het wordt weer een mooi Paasfeest want dat is toch voor elke Christen een hoogdag. En niet alleen in de kerk vieren we Pasen. Ook in de zaal. Woensdag 4 april houdt ziekenzorg zijn paasfeest met in de viering de mooie ziekenzalving. Ook dat wordt een feestelijke gebeurtenis.

En ook nog dit: Witte Donderdag vieren we in de kerk van Ten Aard om 19 uur. Met Goede Vrijdag is er een viering in Winkelomheide om 19 uur en de vooravond van Pasen vieren we in St-Amands om 20 uur.

OOK DAT IS HET PUNT
Je moet het maar kunnen, woensdag 11 april, en dat is midden in het passverlof, komen de kinderen van het tweede leerjaar om kwart over twee samen in de kerk om alles te leren over kerkmeubels, gewaden en zoveel meer. Mijnheer Pastoor vertelt er over. En ze moeten goed luisteren want daarna gaan ze naar de schoolrefter waar een kwis wordt gehouden tussen groepen kinderen. Spannend. Ondertussen hebben moeders lekkere pannenkoeken gebakken er heerlijk chocolademelk gemaakt. Het wordt een fijne vakantiedag… in de school. Tof is dat.

KVLV

Bloemschikken
Verleden week op onze bloemschikles werden weer mooie paasstukken gemaakt.
Deze zullen in vele huiskamers weer zorgen voor een echte lentesfeer en de paassfeer tot zijn recht doen komen.

Gezondheidsles
Dinsdag 17 april om 19 uur
heeft een informatievergadering plaats over “ Hoe brandwonden voorkomen” en welke maatregelen moeten we nemen.
Wij hebben voor deze les een specialiste kunnen op de kop tikken.  Volgens de informatie die wij van andere afdelingen doorkregen . Is het echt de moeite om deze les bij te wonen. Het wordt vloeiend gebracht en men kan er veel nuttige ideeën opdoen.
Hebt U interesse voor deze gezondheidsles. Schrijf U dan in bij uw bestuurslid of geef een seintje aan Maria 014 587879 ( 0494 400724) of Josfine 014 586436.

WHISKYPROEFAVOND op vrijdag 13 april om 19u30 (organisatie KWB, ook niet-leden kunnen deelnemen)
Na de wijn, trappisten en abdijbieren van de voorbije jaren gaan we dit jaar een keer whisky proeven. Hiervoor hebben we een echte kenner uitgenodigd om ons wegwijs te maken in de boeiende wereld van de whisky nl. Jurgen Vromans van de Molse whiskytasteclub Cask Six. Met meer dan 550 verschillende whisky´s op zijn teller mogen we inderdaad spreken van een specialist. In totaal gaan we een 6-tal whisky’s proeven die qua smaak (oa geturfde of rokerige), afkomst (uiteraard Schotse maar ook een Ierse en een Japanse!), regio, vat (eik, sherry) mengeling (single malt, blended) en botteling zeer gevarieerd zijn. Sommige van deze whisky’s zijn zelfs bij ons in de winkel niet te verkrijgen. Kostprijs 15 euro voor KWB-leden, 20 euro voor niet KWB-leden. Om te kunnen deelnemen aan deze unieke avond moet je wel vóór 5 april inschrijven. (Max. 25 personen. johan.jacobs@geelpunt.be; guido.verhaert2@telenet.be of tel 014583147) . Wij nemen alvast volgende regels bij het proeven in acht. Er zal dus tussendoor voldoende water en brood voorzien worden zodat we tot de laatste whisky kunnen blijven genieten van de verschillende smaken. Nadien voorzien we nog een knabbeltje.

SCHOOLFEEST TOPPUNT
Ons jaarlijks schoolfeest gaat door op zaterdag 21 april 2012. Iedereen is welkom in de feesttent Vogelzang 64 vanaf 13.00 uur.
De voorstelling van onze musical Hippie Hotel gaat door in de parochiezaal; er zijn meerdere optredens voorzien op vrijdag en zaterdag.
Er wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven omdat de plaatsen beperkt zijn.
Meer informatie vindt je op de vernieuwde site van Top@Punt. Daar vind je ook een inschrijvingsformulier voor de BBQ.

BEDRIJFSBEZOEK JANSSEN PHARMACEUTICA GEEL op vrijdag 27 april om 18u
(organisatie KWB, ook niet-leden kunnen deelnemen)
(samenkomst aan de kerk van Punt om 17u45 om maximaal te kunnen samenrijden)
Enkele bestuursleden van KWB maken reeds jaren deel uit van de burenraad van Janssen in Geel. Daardoor krijgen we nu de kans op een unieke bedrijfsrondleiding. Wil je meedoen geef dan je naam door aan Jos Drijkoningen, St. Kristoffelstraat 31 vóór 20 april. (tel. 014/582038) (we moeten namelijk op voorhand een deelnemerslijst binnenleveren). Ook niet-KWB leden kunnen mee indien ze op voorhand inschrijven.

Zondag 22 april
Doopzondag in Punt

Donderdag 17 mei Ons-Heer-Hemelvaart
Eerste communieviering in Punt

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT