Parochienieuws

Week Nr. 13 - 28 maart 2012

HOOGDAG
Op woensdag 4 april is het weer een hoogdag voor Ziekenzorg met de  Paasviering en ziekenzalving.
Heel wat parochianen komen samen om Pasen te vieren. We beginnen om 11 uur met een mooie en speciale mis want de viering begint met de ziekenzalving en dat is voor mij, misschien omdat ik ook oud wordt het mooiste sacrament. De apostel Jacobus schrijft in een brief aan zijn christenmensen: “Is er iemand van u ziek, laat hij dan de priester roepen en die moet hem zalven met heilige olie. En het gelovig gebed zal de zieken helpen, opbeuren en , als hij zonden heeft begaan, zullen ze worden vergeven. “ Iedere oudere mens is een beetje een zieke want dag na dag ondervindt hij kleine kwalen. De ziekenzalving maakt van hem een gezalfde, iemand die weet dat zijn kleine miseries niet zinloos zijn, maar heilzaam. Schrijft Paulus niet: als ik lijd vul ik aan wat aan het lijden van Christus ontbreekt.
Omdat dit sacrament zo belangrijk is nodigt Ziekenzorg ook niet leden uit om naar de paasviering te komen. Ze zijn welkom maar als ze graag meedoen aan het feestmaal, na de ziekenzalving en de mis dan moeten ze dit laten weten aan een ziekenbezoeker, of aan Dympna Verachtert 014/ 58 26 34 of aan de proost Jos Versmissen 014/ 58 83 63. Zo weten de koks hoeveel lekkere schotels ze moeten klaar maken. Ik zie er naar uit want het wordt voor velen een hoogdag, een echt feest.

KVLV Bestuursvergadering
Dinsdag 3 april om 20 uur bestuursvergadering bij Ingeborg.

We bereiden onze volgende bijeenkomsten voor.
Gezondheidsles op dinsdag 17 april –kookles op dinsdag 24 april –ledenvergadering op 8 mei—feestactiviteiten parochie 70 jaar bestaan.
Dus een heel druk programma. Wees allen op post.

WHISKYPROEFAVOND op vrijdag 13 april om 19u30 (organisatie KWB, ook niet-leden kunnen deelnemen)
Na de wijn, trappisten en abdijbieren van de voorbije jaren gaan we dit jaar een keer whisky proeven. Hiervoor hebben we een echte kenner uitgenodigd om ons wegwijs te maken in de boeiende wereld van de whisky nl. Jurgen Vromans van de Molse whiskytasteclub Cask Six. Met meer dan 550 verschillende whisky´s op zijn teller mogen we inderdaad spreken van een specialist. In totaal gaan we een 6-tal whisky’s proeven die qua smaak (oa geturfde of rokerige), afkomst (uiteraard Schotse maar ook een Ierse en een Japanse!), regio, vat (eik, sherry) mengeling (single malt, blended) en botteling zeer gevarieerd zijn. Sommige van deze whisky’s zijn zelfs bij ons in de winkel niet te verkrijgen. Kostprijs 15 euro voor KWB-leden, 20 euro voor niet KWB-leden. Om te kunnen deelnemen aan deze unieke avond moet je wel vóór 5 april inschrijven. (Max. 25 personen. johan.jacobs@geelpunt.be; guido.verhaert2@telenet.be of tel 014583147) . Wij nemen alvast volgende regels bij het proeven in acht. Er zal dus tussendoor voldoende water en brood voorzien worden zodat we tot de laatste whisky kunnen blijven genieten van de verschillende smaken. Nadien voorzien we nog een knabbeltje.

SCHOOLFEEST TOPPUNT
Ons jaarlijks schoolfeest gaat door op zaterdag 21 april 2012. Iedereen is welkom in de feesttent Vogelzang 64 vanaf 13.00 uur.
De voorstelling van onze musical Hippie Hotel gaat door in de parochiezaal; er zijn meerdere optredens voorzien op vrijdag en zaterdag.
Er wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven omdat de plaatsen beperkt zijn.
Meer informatie vindt je op de vernieuwde site van Top@Punt. Daar vind je ook een inschrijvingsformulier voor de BBQ.

BEDRIJFSBEZOEK JANSSEN PHARMACEUTICA GEEL op vrijdag 27 april om 18u
(organisatie KWB, ook niet-leden kunnen deelnemen)
(samenkomst aan de kerk van Punt om 17u45 om maximaal te kunnen samenrijden)
Enkele bestuursleden van KWB maken reeds jaren deel uit van de burenraad van Janssen in Geel. Daardoor krijgen we nu de kans op een unieke bedrijfsrondleiding. Wil je meedoen geef dan je naam door aan Jos Drijkoningen, St. Kristoffelstraat 31 vóór 20 april. (tel. 014/582038) (we moeten namelijk op voorhand een deelnemerslijst binnenleveren). Ook niet-KWB leden kunnen mee indien ze op voorhand inschrijven.

CAFE
We hebben terug een dorpscafé, met een mooie naam: Café ’t Punt. Kan het beter!
Steve Vanmaele is de nieuwe cafébaas en was blij dat hij op zaterdag 9 maart zijn zaak kon openen.
We wensen hem van harte welkom en veel succes.

Zondag 22 april
Doopzondag in Punt

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12  

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT