Parochienieuws

Week Nr. 4 - 25 januari 2012

Afbraak kerststal Punt

Ook voor het afbreken van de kerststal konden we weer beroep doen op vele helpende handen. Daardoor kunnen we de traditie van een eigen Puntse kerststal verderzetten. Bedankt aan alle helpers, zowel de opstellers als de afbrekers. Volgend jaar doen we graag weer een beroep op jullie.
 

MOOI SLOT EN TOF BEGIN
De nieuwjaarsreceptie, initiatief van de KWB, werd een topper. Veel volk en wat me heel blij maakte, ook heel wat nieuwe Puntenaars die kennis maakten met onze parochie. Het werd een plezante boel met niets dan stralende gezichten, parochianen die blij waren op een gezellige manier elkaar een zalig Nieuwjaar te kunnen wensen. Het werd ook een historisch feest, Jan Buyens mocht fier achterom kijken op de verwezenlijkingen die onder zijn beleid tot stand kwamen. En Guido Verhaert mocht met een gerust hart de fakkel overnemen om als nieuwe voorzitter het werk van Jan voort te zetten? Want hij weet dat hij er niet alleen voor staat, hij kan terugvallen op een enthousiaste wijkmeesters ploeg. Ik hoop van harte dat nog vele Puntenaars vooral jongeren, aansluiten om samen met heel de ploeg te werken aan een parochie waar het tof is om te wonen.

Nieuwjaarsreceptie Punt

In onze stoutste dromen hadden we het niet durven dromen maar stilletjes hadden we er toch op gehoopt dat heel wat Puntenaars op onze uitnodiging zouden ingaan. En ja hoor, eerst wat aarzelend maar nadien in grote getalen kwamen heel wat Puntenaars hun nieuwjaarswensen uitwisselen in de parochiezaal. Niets dan glunderende gezichten bij de organiserende KWB, die op deze manier ook de kans kreeg om zijn werking wat in de verf te zetten. Zeker voor herhaling vatbaar

LICHTMIS
Ik ken geen ander kerkelijk feest met zoveel folkloristische gebruiken. Is het omdat dit feest de deur openzet voor de Lente? Of om het feest zelf? Maria gaat met haar klein kindje naar de tempel om het aan god toe te vertrouwen. En in haar spoor zijn eeuwen lang jonge moedes naar de kerk gekomen om te doen wat Maria deed. En wij doen het ook. Onze doopcatechisten, Lutgard en Hilde hebben een mooie viering voorbereid en nodigen al de ouders en grootouders van kindjes die dit jaar gedoopt zijn, van harte uit om mee te komen vieren op zaterdag 4 februari in de viering van 18 uur. Ze mogen dan ook het beetje meenemen met de naam op van hun kind. Maar niet alleen zij, ook al de gezinnen met kleine kinderen zijn heel welkom om Gods zegen te vragen op voorspraak van Maria. We vragen haar, biddend, opdat zij haar beschermende hand zou houden boven onze kinderen in onze, zo kwetsbare , wereld.

GEZINSVIERING
Op zaterdag 28 januari om 18.00u
verwachten wij jullie samen met de eerste communiecantjes voor de tweede viering met als thema "Duimen voor Jezus

MOSSELFEEST FC PUNT-LARUM
Iedereen van harte welkom op ons jaarlijks mosselfestijn op 11 februari in de voetbalkantine van FC Punt-Larum en op 12 februari in het parochiecentrum te Larum. Naast onze overheerlijke mosselen zijn er dit jaar ook stoofvlees, vidé en curryworsten te verkrijgen. Ons restaurant zal telkens geopend zijn van 11h30 tot 14h00 en van 16h30 tot 19h00. Telefonisch kan er ook gereserveerd worden via Bart Heylen op het nummer 0475/62.82.84. Tot dan…

KVLV
Morgen donderdag 26 januari om 20 uur in CC ’t Schaliken te Herentals de voordracht plaats “Waarom we 2 oren hebben en maar 1 mond” door Frederik Imbo. Voor de ingeschrevenen we spreken af om samen te rijden.

Ledenvergadering
Onze eerste ledenvergadering van  het nieuwe werkjaar heeft plaats op dinsdag 31 januari om 19 uur.
Dit is onze startvergadering met als jaarthema “Talent in actie”.
Zit je soms ook te denken: “Als ik zou kunnen wat zij kan, dan…? Zo vaak kijken we naar buiten en dromen ons leven.
Maar heb je al eens naar binnen gekeken, naar wat jij goed kan en wat dat betekent voor jouw omgeving? Durven kijken naar je talent en het riskeren om dat talent in actie te brengen, daarover gaat het in KVLV.
Durven aanvaarden dat er nu eenmaal zaken zijn die je niet goed kunt. Kiezen voor “Talent in actie” is kiezen voor duurzaamheid, toegepast op jezelf, is duurzaamheid op maatschappelijk vlak.

Op deze bijeenkomst gaan we ook het hele jaarprogramma van KVLV voorstellen. Zo kan iedereen eens kennismaken met de mogelijkheden die ons aangeboden worden door de redactie van KVLV. Dus allen op post op onze bijeenkomst

Koken
We noteren reeds de datum van onze volgend kookles dinsdag 7 februari om 19 uur. Met als thema”Workshop: koken met 5 ingrediënten”. Hebt u de vorige kookles gemist en zou je graag nu deelnemen. Dat kan. Neem dan wel dringend contact op met Maria 014 58 78 78 of 0494 400 724 oj Josfine 014 58 64 36.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT