Parochienieuws

Week Nr. 2 - 11 januari 2012

KERSTSTAL


De Kerststal wordt op zaterdag voormiddag 14 januari 2012 afgebroken.  We starten om 8.00u. Onze oproep voor extra helpers voor het opstellen van de kerststal leverde een geweldig resultaat op.  Bijna 20 werkwilligen daagden op.  Het resultaat was dat de stal nog nooit zo snel opgebouwd werd; omstreeks 10u30 stond hij al recht.  Bij een afsluitend borreltje beaamde iedereen dat Kerstmis zonder kerststal aan de kerk van Geel-Punt niet kan. Pastoor Jos was dan ook uiterst tevreden. Hopelijk kunnen wij ook nu rekenen op talrijke helpende handen om de stal op een veilige manier af te breken en weer op te bergen voor volgend jaar want de dakonderdelen die weer en wind getrotseerd hebben dienen nu weer op het oksaal getrokken te worden.

VOORZITTERWISSEL KWB

Nieuwe voorzitter Guido Verhaert veel succes, Jan Buyens aftredend voorzitter hartelijk bedankt voor 8 jaar voorzitterschap
Tijdens de bestuursverkiezingen werd het huidige dagelijks bestuur unaniem herverkozen en aangevuld met René Heylen.
Daar Jan Buyens zijn volledige termijn van 4 opeenvolgende bestuurstermijnen heeft volgemaakt werd een nieuwe voorzitter gekozen.
Guido Verhaert was bereid om deze taak op zich te nemen. Wij danken hem alvast om deze uitdaging aan te gaan en wensen hem veel succes bij het verder uitbouwen van onze vereniging met speciale aandacht om de verjonging van onze beweging verder te zetten en nieuwe impulsen te geven, samen met ondervoorzitters Kurt De Cnodder en Johan Jacobs, secretaris Jan Buyens, penningmeester Jos Drijkoningen, feestverantwoordelijke René Heylen en uiteraard alle andere bestuursleden van KWB Geel Punt. Tevens houden we eraan om Jan Buyens van harte te bedanken voor zijn 8 jaar voorzitterschap. We zetten hem en zijn vrouw Inge trouwens al uitgebreid in de bloemetjes tijdens onze laatste familiale bestuursvergadering en zoals jullie hierboven reeds lazen heeft Jan terug de taak van secretaris op zich genomen zodat de continuïteit verzekerd blijft.

GELUKKIG NIEUWJAAR
Ook ik wens jullie een gelukkig Nieuwjaar. 10 jaar geleden ging ik op pensioen. Jan Mertens kwam en ging, Bart Rombouts en Paul Renders kregen een andere plaats, en ’t Punt bleef zonder pastoor. Gelukkig ben ik kerngezond en jong van hart en kan ik onze parochie een beetje depanneren; Ik ben er blij om want wat vroeger moest mag ik nu. Er ligt een groot verschil tussen moeten en mogen. Zeker als het heel graag doet.

En je voelt hoe meer en meer toffe parochianen een tandje bijsteken om “die ouwe sassa van 84 jaar” bij te springen. Zo kan ik hopelijk, nog lang dienstbaar zijn.

Ik ben dan ook heel wat toffe mensen dankbaar. Helpers in de weekendvieringen, kosters, lectors, collectanten, ’t zangkoor, misdienaars, de werkgroep gezinsvieringen, enthousiaste catechisten voor eerste communie en vormsel en wie vergeet ik niet! Helpers om de zaal zo mooi te maken, een fijne groep die het zaalcomité vormt. De school die nog een echte parochieschool is. Die kan rekenen op schoolhoofd Eric, toegewijde leerkrachten en een oudercomité dat bruist van activiteiten. Om nog te zwijgen van goed samenwerkende organisaties, jeugd- sport- en volwassen organisaties.

Als ik de beelden zie op TV van het jaaroverzicht dan denk ik: “wat een miserie overal”. Laat mij maar op ’t Punt met zijn fabrieken en handelszaken, met zijn moordende wegen maar met mensen en organisaties die van ’t Punt een beetjes “een hemel op aarde” maken. Ik ben heel, heel dankbaar want zoveel mensen maken van mij een oude man met een heel jong hart.
 

NIEUWJAARSRECEPTIE
Vergeet onze nieuwjaarsreceptie op 14 Januari 2012 in de parochiezaal niet!  We starten om 15.00u en eindigen 19.00u.
Iedere Puntenaar heeft een rode uitnodiging in de bus gekregen.  Op vertoon van deze uitnodiging krijgt u een gratis hapje en drankje aangeboden.  Puntenaren die de brief per vergissing niet zouden ontvangen hebben zijn natuurlijk ook welkom.
 

BUURTWERKING
De boekjes “”Zo is en zo leeft ’t Punt” zijn bijna gedrukt.
Daarom komen wij met de buurtwerkers bijeen op donderdag 19 januar om 20 uur.
Opgelet: dit is niet de datum die in de jaarkalender van de KWB staat.
 

KVLV
Kookliefhebbers
Dinsdag 17 januari om 19 uur  starten we met onze kooklessen.

Eerste les heeft als thema “ Verleidelijke vis”.
Kies je meestal ook voor een gestoomde zalmmoot, tongrolletjes of fishsticks als je vis klaar maakt? Er zijn nochtans ontzettend veel soorten vis en je kunt er enorm meer variëren. Denk maar aan stomen, bakken, grillen, bereiden ‘en papillote’ en als onderdeel van een quiche of ovenschotel. Vis is bovendien gezond , lekker en lijnvriendelijk. Hoog tijd om meer vis op tafel te zetten.
Er zal weer wat lekkers op tafel getoverd worden.
Heb je interesse voor onze kooklessen, schrijf u dan dringend in via een KVLV bestuurslid.

Lachyoga
Dinsdag 24 januari om 20 gewestelijke activiteit in Geel- Larum.

Hiervoor dient er wel op voorhand ingeschreven te worden.
Iedereen ontving een uitnodiging in de bus voor de Nieuwjaarsreceptie op ’t Punt op zaterdag 14 januari.
Laten we trachten hierop aanwezig te zijn, zodat we onze beste wensen aan elkaar kunnen doorgeven.
Dus tot dan.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT