Parochienieuws

Week Nr. 7 - 16 februari 2011

LANDELIJKE GILDE
19 februari 2011 om 19u30: Wandelfakkeltocht

Dit is een activiteit die voor iedereen openstaat. Meer info en nschrijven via deze link.

LICHTMIS
Zaterdag vierden we om 18 uur het feest van Lichtmis. Maria en Jozef gingen met hun kindje naar de tempel om het kostbaarste dat ze hadden, hun kindje, aan God toe te vertrouwen. Eeuwen lang deden onze jonge moeders het ook. Ze deden, zo noemden ze dat, hun kerkgang.
Ook nu werden de ouders van onze dopelingen van ’t voorbije jaar uitgenodigd. En het werd een warme kindvriendelijke viering met mooie muziek dank zij onze gitaristen en onze doopcatechisten, Lutgarde en Hilde.
Van harte willen we hen, namens de parochie, danken. ’t Was heel mooi.

MORGENMIS
En ook een nieuwtje uit onze morgenmis, zondag om 8 uur. Dat heel wat mensen er aan houden om een vroege mis te hebben dat kun je elke zondag vaststellen. Van waar komen ze allemaal. Uit de meeste parochies van Geel, maar ook mensen van Olen, Oevel, Eindhout…
En dan dat nieuwsje! Zondag kwam na de misviering iemand zich verontschuldigen bij pastoor Versmissen omdat hij te laat was in de viering. Maar zei hij, het was stormweer en ik had de wind tegen. En op de vraag van Jos Versmissen van waar hij kwam zegde hij: van Mol, en ik kom elke week naar ’t Punt me mijn fiets, want ik heb graag een morgenmis. Straffe kerel. 

KVLV
Aan alle leden
EVENT – Leuven
op zaterdag 21 mei.
Hou zeker deze dag vrij .Dit moet je zeker mee maken, het zal echt de moeite zijn.
Spreek er met uw buurvrouw of vriendin over en spreek af om er een gezellige dag van te maken.
Iedereen mag mee partner, vriendinnen, sympathisanten….( niet-leden) kunnen ook mee.
Wil U al inschrijven dit kan via KVLV bestuursleden. Zeker doen.

Bestuur
Dinsdag 22 februari om 20 uur bestuursvergadering.
Wij hopen hier toch zeker enkele nieuwe bestuursleden te mogen verwelkomen, zodat we terug met een voltallige bestuursploeg het nieuwe werkjaar kunnen organiseren.

Gewestelijke activiteit
U bent het toch niet vergeten : morgen donderdag 17 februari om 20 uur heeft de gewestelijke  infovergadering plaats in Ontmoetingscentrum Logen Geel. Het onderwerp is“ Voeding en Hersenen”
Wij hopen hier een aantal nuttige tips voor onze keuken ( gezonde en slechte vetten, trage en vlugge suikers , ….) te mogen vernemen. WELKOM.
 

PAPIERSLAG KWB
Op zaterdag 26 februari haalt KWB weer papier op. Vanaf 9u30 komt KWB uw papier oppikken. Zet het aub in dozen of goed samengebonden buiten, dit vergemakkelijkt de ophaling. Alvast bedankt.

KWB Punt Papierslagen in 2011
Ook volgend jaar zal KWB nog papier komen ophalen. U kan uw papier dus nog steeds bijhouden ter ondersteuning van onze werking. Ondertussen zijn de ophaaldata voor 2011 bekend. U mag binnenkort een briefje in de bus verwachten met de handige gele plakbriefjes die je op je kalender kan plakken.

Zondag 27 februari
Doopzondag in St.-Dimpna en Punt

KWB QUIZ
De 9e KWB Punt Quiz heeft plaats op zaterdag 5 maart 2011


In 2011 organiseert KWB Geel Punt voor de 9e maal zijn zeer succesvolle quiz. Een multimediale presentatie zorgt ervoor dat iedereen de vragen goed kan volgen. Meestal wordt gewerkt met een gezamenlijk thema waarin alle vragen kaderen. Wij houden de vragen van een gemiddeld moeilijkheidsniveau zodat vooral families en vriendenteams uit de regio Geel Punt het doelpubliek zijn. Er is geen inschrijvingsgeld en er zijn ook geen prijzen te winnen, enkel de winnaar mag gedurende 1 jaar met de wisselbeker pronken. Er kunnen max. 30 teams deelnemen omdat dit de maximum capaciteit van de zaal is. Inschrijven via de website http://www.geelpunt.be/FormulierQuiz.htm.

Kalender Geel Punt 2011: nu verkrijgbaar op het parochiesecretariaat of een KWB bestuurslid
Haal hem nu in huis, de jaarkalender 2011 van Geel PuntDit jaar is het een jubileumeditie. Het is namelijk reeds de 25e uitgave. Daarom kijken we op het voorblad even terug naar de 24 vorige edities vertrekkend bij de eerste uitgave in 1987 toen Sus Vansant de samensteller was.
In 1995 bij de opkomst van de PC nam Johan Jacobs het van hem over en deze is tot op heden nog steeds de samensteller van onze Puntse jaarkalender.

Vergeet geen enkele activiteit meer van een van onze verenigingen want de jaarkalender vermeldt ze allemaal. Elke maand wordt overzichtelijk getoond en bovenaan prijkt telkens een mooie foto van een activiteit uit 2010. Misschien staat u er zelf wel op. De kalender wordt vanaf nu door de bestuursleden van KWB te koop aangeboden aan de zeer democratische prijs van 6 Euro. Je kan de kalender ook op het parochiesecretariaat (pastorij) bekomen.

Er zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar zowel op het parochiesecretariaat als bij Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

BE47.7430.4031.0180
BIC Begunstigde: KREDBEBB
Naam en adres begunstigde: DEK-Z KEMPEN-GEEL ST.AMANDS-PUNT, Kameinestraat 33, BE 2440 Geel
Mededeling: PAROCHIEBLAD 2011 PUNT