Parochienieuws

Week Nr. 34 - 25 augustus 2010

IN MEMORIAM
Op 14 augustus is Frans Dens overleden in Heusden, waar hij al jaren woonde als lid van de Bouworde. Wij zullen Frans, die voor de Bouworde meehielp om Oost-Europa op te bouwen na WO II, en die later vele jaren in Congo verbleef, steeds blijven herinneren als een zeer minzaam, lachende man. Zo heeft onze parochie vele jaren, o.m. via de ton in de ingang van de kerk, Kananga gesteund, waar hij gewerkt heeft.
Wij betuigen onze christelijke deelneming aan zijn vele vrienden en familieleden die hij nog heeft op onze parochie.

KVLV
KVLV bestuursleden: Wij verwachten U deze avond om 20 uur op onze bestuursvergadering.
Mogen wij U vragen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn, zodat een goede planning kunnen opmaken voor het tweede deel van ons jaarprogramma.

PAROCHIENIEUWS
Parochiefeesten
Het laatste weekend van de vakantie dus nu volgend weekend houden wij onze jaarlijkse parochiefeesten. Nu vrijdag 27 augustus mosselavond van 17 tot 21 uur kan je onze lekkere mosselen met frieten komen proeven. Voor hen die geen mosselen lusten serveren we kip.
Zondag 29 augustus restaurantdag van 11.30 tot 14 uur serveren wij U de heerlijkste gerechten aan democratische prijzen. U kan er smullen van verse soep, videe- stoofvlees- koude schotel met frieten tot rijstpap, chocomousse en ijs toe.
U hoeft dus zelf die dag niet te koken. Kom bij ons lekker eten en steun zo onze parochiegemeenschap.
Wij hopen U te mogen ontmoeten tijdens onze parochiefeesten.
Iedereen van harte welkom.
Tombola
Door omstandigheden kan het zijn dat U nog geen loten kunnen kopen hebt.
Misschien was U niet thuis of is men bij U niet kunnen langs komen.
Geen nood . Je kan nog altijd loten aanschaffen in onze zaal tijdens de parochiefeesten.
Tuiniers
Geef ons een seintje als je groenten hebt voor onze parochiefeesten.
Dank op voorhand.

UIT DE OUDE DOOS 1980 (DEEL 3)
Tijdens de zomermaanden willen we u even meenemen terug in de tijd, meer bepaald 30 jaar geleden. Hoe zag de parochie Punt er toen uit? En was is er van 30 jaar geleden overgebleven? We nemen daarbij het boek van oud-pastoor Jos Versmissen bij de hand “Dagboek van 50 jaar parochieleven”.
1980
“Schoolnieuws: Omdat de zaal toch zo klein is voor het feest van de grootouders ontruimen we de kerk, bouwen er een podium en onze kinderen speelden er hun toneeltjes. Het feest eindigde met een eucharistieviering mooi gemaakt door een ritmisch uitbeelden van de gloria, sanctus en Onze Vader. Daarna trok men naar de zaal waar alles klaar stond voor een hapje en een drankje.
Het grote schoolnieuws was echter dat Maria Peeters op pensioen ging. Zij kon nog profiteren van een wet die bepaalde dat vrouwelijke leerkrachten met zoveel dienstjaren op 50 jaar op pensioen konden gaan. Op vraag van de leerkrachten werd Ward Vandecruys voorgedragen als kandidaat en ’t bisdom benoemde hem. In zijn plaats kwam een pas afgestuurde jonge onderwijzer, Eric Van Roy. Maria zou op 1 januari 1981 op pensioen gaan.”
2010
Dit schooljaar eindigde met de grote infrastructuurwerken aan onze school. Jammer genoeg verliep dit niet allemaal even vlot voor de campus van de vroegere meisjesschool. Een nieuwe vloer die niet recht lag, ramen die verkeerd gemeten waren,… Op een dag waren alle klassen op de dool, meester Eric zat met zijn handen in het haar. Op de andere campus verliepen de werken vlot. Het stadspersoneel werkte vlot en efficiënt de nieuwe ramen in het gebouw. De werken zullen wellicht ook nog begin van het nieuwe schooljaar domineren. De optredens van het schoolfeest vonden afgelopen schooljaar plaats in de parochiezaal. Dit was een betere opzet. De ouders, grootouders, broers en zussen en alle familieleden en vrienden keken met meer aandacht naar de mooie optredens van onze kinderen. De andere festiviteiten zoals de barbecue, de tentoonstelling, volkspelen, e.d. vonden wel plaats in de school. De jonge leerkracht van 1980 is nu directeur van de school. Meester Eric en zijn team zorgen voor een goede schoolsfeer. Een doorlichting enkele jaren geleden bewees dat het Punt als school het niet slecht doet, zelfs tot de betere basisscholen behoort van de regio. Daar mogen we best fier over zijn! Gelukkig heeft onze school nog steeds de traditie om bij het begin en het einde van het schooljaar een leuke schoolviering te doen in onze kerk. We mogen natuurlijk ook niet de goede samenwerking tussen de parochie en de school vergeten wat betreft de eerste communie en het vormsel. Dat is in andere parochies niet meer zo evident. We wensen het personeel en de leerlingen alvast een mooie en boeiend 2010-2011 toe!

PAPIERSLAGEN KWB
Data dat we papier komen rondhalen : Zaterdag 11 september en Zaterdag 27 november.
Gelieve deze data te noteren en het papier voor ons bij te houden ... bedankt op voorhand!

KALENDER PAROCHIE
Parochiesecretariaat in augustus enkel geopend op dinsdag tussen 15u30 en 16u30.
Vrijdag 27/08  
Parochiefeesten: mosselfestijn in de parochiezaal.
Zondag 29/08  Parochiefeesten: restaurantdag in de parochiezaal.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-2Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be