Parochienieuws

Week Nr. 01 - 06 januari 2010

ONRUST IN OOST-CONGO


Abbé Pierre (3de van links) was in september bij ons te gast in de kerk en op de school.

Abbé Pierre, de pastoor van Ciriri, die in september nog te gast was op onze parochie heeft ons enkele dagen voor Kerstmis telefonisch gecontacteerd. Hij vertelde over de onrusten in de streek. Enkele dagen voordien was een collega priester op een gruwelijke wijze omgebracht door rebellen alsook een zuster. Rwandese Hutu rebellen maken momenteel de streek daar onveilig. Het geweld is vooral gericht tegen religieuzen en priesters. “J’ai peur,” zei hij aan de telefoon. Tijdens de kerstvieringen hebben we voor hem en zijn gemeenschap gebeden om vrede en bescherming. De Belgische media staat jammer genoeg niet stil bij de gebeurtenissen in Oost-Kongo.
Abbé Pierre wenste langs de telefoon de parochie Punt en de school van het Punt nog uitdrukkelijk te danken voor het warme onthaal in september en de financiële steun. Het parochieteam en de parochieraad hebben ondertussen een financiële steunactie gepland: “Een ton voor Ciriri”. Binnenkort wordt er in het portaal van de kerk een ton geplaatst waar mensen vrijwillig een bijdrage kunnen leveren. Het geld zal onze pastoor Bart Rombouts, persoonlijk overmaken aan Abbé Pierre die er zowel de verdere opbouw van zijn nieuwe kerk alsook de werking van zijn school er mee zal financieren.
Als parochiegemeenschap een steentje bijdragen tot de opbouw van een zustergemeenschap in Afrika is lovenswaardig. Van zodra we meer nieuws krijgen uit Ciriri, zullen we jullie uiteraard op de hoogte brengen.

PUNTENAAR OP AMERIKAANSE TERREURVLUCHT
Tom Smeyers, zoon van Jul Smeyers en Marit Schildermans uit de Poiel zal zijn vlucht naar Detroit op Kerstdag niet vlug vergeten. De Puntenaar zat met zijn vrienden slechts enkel plaatsen achter de Nigeriaan die het vliegtuig dreigde op te blazen. De aanslag werd verijdeld door een Nederlander. Tom en zijn maten waren onderweg voor een weekje vakantie in New York, met een tussenlanding in Detroit.
“Op kerstavond heeft hij naar ons gebeld”, vertellen vader Jules Smeyers en zijn vrouw. “Ze hadden hun aansluitende vlucht naar New York gemist en ze konden pas een dag later doorvliegen omdat er wat tumult geweest was aan boord. Iemand die een paar stoelen voor hen zat, had een kussen of zo in brand gestoken, hij had vlammen gezien, en een andere passagier en een hostess hadden die oproerkraaier kunnen overmeesteren."
Tom en zijn vrienden moesten een dag in Detroit blijven waar ze uitgebreid ondervraagd werden. De reis is verder gewoon doorgegaan. We hopen met de ouders dat hij en zijn vrienden ondertussen ongedeerd weer thuis gekomen zijn.

OVERLEG PT EN KOOR
Op maandag 11 januari staat er weer een overlegvergadering gepland tussen het parochieteam en het koor. Het eerste overleg heeft zijn vruchten opgeleverd in de samenwerking tussen parochie en koor. De mooi gezongen viering, soms ook met samenzang, werden geapprecieerd door onze kerkgangers. Het overleg vindt plaats na de repetitie van het koor in de pastorij.

KVLV

POIELS KERSTDORP
De kerstactiviteiten zijn weer voorbij. De deuren van het kerstdorp worden  gesloten voor een jaar. Degene die het kerstdorp bezocht hebben waren vol lof en zijn zeker van plan om in te toekomst terug te komen. En de ijverige werkers kunnen beginnen om alles voor een jaar terug op te bergen. Dus tot volgende kerstperiode.

KALENDER PAROCHIE

Archief

Deze Week Week 52

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-2Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be