Parochienieuws

Week Nr. 26-27-28 - 28 juni 2006

VAKANTIEREGELING “ PAROCHIEBLAD “

Het groot verlof staat voor de deur en dat vraagt bijzondere aandacht!!!

Wie voor volgende periodes misintenties of berichten wil doorgeven aan hun plaatselijke correspondent
dient er tijdig bij zijn:

***Op donderdag 28 juni verschijnt nummer 26 met inhoud voor drie weken***
***Al deze berichten dienen binnen te zijn voor woensdag 21 juni 10u***

***Op donderdag 19 juli verschijnt nummer 29 met inhoud voor drie weken***
***Al deze berichten dienen binnen te zijn voor woensdag 28 juni 10u***
 

GEZINSVIERING
Zaterdag l.l. sloot de werkgroep gezinsvieringen het jaar af. En met wat voor een viering ! Alle vormelingen en eerste communicantjes waren uitgenodigd. En ze waren er bijna allemaal. De werkgroep, de leerkrachten en de gitaristen waren in grote doen. Samen hebben we Jezus en zijn Vader gedankt om alle goede gaven die we ontvangen hebben zowel in de eerste communie als in het vormsel. De werkgroep gezinsviering wil ik danken en proficiat wensen voor wat ze dit jaar met, voor en door kinderen rond Jezus’ tafel lieten gebeuren. We wensen hen een goed verlof toe

TOP@PUNT
Ook de leerkrachten, de leerlingen, het oudercomité en ieder die bij onze parochieschool betrokken is willen wij proficiat wensen voor het voorbije schooljaar. En dat de zon mag schijnen in het verlof.

VAKANTIE
Vakantie is niet niks doen. Wel anders gaan leven. Ieder heeft de kans om te doen wat best is voor aan ander.En als je onze parochiekalender ziet dan vergadert Ziekenzorg, BBQt Poiel, wordt het chirokamp voorbereid, zal de Velveken BBQen, KVLV fietsen, KWB vissen, Boonen de groen trui versieren, OKRA (KBG) besturen, de korfbal zijn balans maken, de Vlaamse leeuw wapperen…en de chiro dansen! Genoeg om de dagen door te brengen als het maar zomeren wil! Prettig verlof aan iedereen. En elke zondag zijn we er nog.. in de kerk.

HUWELIJKEN
In onze kerk zullen na de vakantie twee koppeltjes in het huwelijk treden. Op 2 september trouwen Inge Verachtert en Jef De Busser. Ze wonen in Elsum, maar zijn echte Puntenaren gebleven. En op 28 oktober huwen Evi Verboven en Geert Heyninckx. Ze wonen in Bocholt maar Evi is een echte Geelse die met haar ouders dikwijls op het Punt naar de mis kwam. Mogen we vragen om uw gebed tot zegen en geluk voor deze jonge mensen.

PAROCHIEFEESTEN
Onze parochiefeesten komen eraan: restaurantdag op zondag 3 september, mosselen op zaterdag 23 september. Ook hebben we weer de jaarlijkse tombola bij onze restaurantdag. U mag eerdaags dus onze vrijwillige lotenverkopers weer aan uw deur verwachten. Ontvang hen met een glimlach, wees mild en koop vele loten. De opbrengst komt ten goede aan u allen want iedereen maakt wel eens op één of andere manier gebruik van onze parochiezaal. Noteer ook reeds volgende vergadering: maandag 21 augustus om 20.30 uur om de laatste afspraken te maken voor onze restaurantdag.

KVLV
De drukke planningsvergadering voor het opstellen van ons jaarprogramma heeft reeds plaats gehad. Er kwam heel wat mooie initiatieven uit de bus. We zullen trachten voor elk wat wils te programmeren en hopen dan dat er voldoende interesse is om de activiteiten te laten doorgaan. Onze eerste activiteit heeft reeds plaats op dinsdag 1 augustus: dan fietsen we naar Scherpenheuvel. Ook is onze zomeractiviteit reeds gestart. Elke dinsdagavond wordt er gefietst. Vertrek om 19.30 u aan de hoek van de Vogelzang – Steenovens. Enkele jongeren geven het sein en geven het parkoers aan; Bent u sportief en wil u graag fietsen, sluit bij hen aan. Ook wensen wij allen een prettige, veilige vakantie.

LANDELIJKE GILDE
In Geel loopt het project "Dorp in de Kijker". Eén van de activiteiten is de "Foto-wandel-zoektocht" in hartje Geel met een knipoog naar het platteland onder het thema"Den boerenbuiten in 't centrum".
Misschien ook iets voor jullie!? Wanneer? Van maandag 29 mei tot en met dinsdag 15 augustus 2006. Wandeling over 6 km langs onbetreden kerkpaadjes en verloren gewaande steegjes. Een enig vakantie-idee voor wie deze zomer het hart van Geel wil ontdekken. Voor een waarde van 2.000 euro aan prijzen
Deelnameformulieren - 3 euro - alleen te koop bij ,Toerisme Geel, Markt 33 te Geel (014 57 09 50) met openingsuren 9-12 & 13-15,30 u, zat 9-12,30, zon en feest 10-14 uur. Prijsuitreiking zondag 3 september tijdens Prom.in. Ant met gratis toegangskaart. Een mooie ontspanning en verder veel succes

BELASTINGGROEP ACW
Zoals ieder jaar komt de belastinggroep van het ACW weer rond in de parochies, om iedereen een dienst te bewijzen. Zij willen – met kennis van zaken – uw belastingbrief invullen en reeds berekenen, wat je te verwachten hebt, tegen dat volgend jaar de aanslagbrief toekomt. Je moet dan wel met je brief naar één van de locaties komen en de nodige documentatie meebrengen.

Wat mag je zeker niet vergeten ! ! !

Wij beginnen er telkens om 19.00 u.
Woensdag  28 juni: Holven (parochiezaal)
Donderdag  29 juni: Larum (parochiezaal)
Maandag  03 juli: St.-Dimpna (ontmoetingscentrum)
Dinsdag  04 juli: Zammel (parochiezaal)
Donderdag  06 juli: St.-Amands (ACV-lokalen)

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be