Parochienieuws

Week Nr. 13 - 29 maart 2006

JAAR VAN HET GEBED
Bidden is praten met God,
met of zonder woorden.
Samen met anderen
bijvoorbeeld in de kerk,
of juist alleen…
Maar altijd samen met Hem.

DOOPSEL
Vorige zondag werd Justine Kenis gedoopt. Zij is het kindje van Tom en Cindy De Locht. Met groot gevolg kwam ze de kerk binnen voor de doopviering. Het was een intens gebeuren, want Justine is het tweede kindje . Zij heeft een zus, Bo, in de hemel. Daarom hebben we twee beertjes op het bord gehangen. Na de doop was de zon door de grijze wolken gebroken en werd het een echt feest. Wij vertrouwen erop dat Justine onder de bescherming van alle aanwezigen de weg van Jezus zal gaan. Een weg van zon en zegen.

GEBOORTE
In de brievenbus viel de geboortekaart van Silvy Van Herck binnen. Zij is het dochtertje van Kim en Cindy Van herck – Janssens. We wensen hen alle goeds toe op de Antwerpseweg.

ZIEKENZORG
Op woensdag 12 april viert ziekenzorg haar jaarlijks paasfeest met ziekenzalving. Wie geen lid is van ziekenzorg maar graag wil deelnemen aan de ziekenzalving kan contact opnemen met een ziekenbezoeker of met de pastorie.

VERSLAG 4de KWB PUNT QUIZ
Op zaterdag 11 maart 2006 liep de parochiezaal van Geel-Punt nog eens afgeladen vol. Toen we de vorige jaren dachten dat de zaal goed vol zat, hadden we nooit kunnen vermoeden dat we er nog 50% meer mensen konden binnenkrijgen. Er namen immers niet minder dan 150 deelnemers deel verdeeld over 24 ploegen. Rond half acht gingen we van start voor 4 uur amusant vertier.
KWB had weer gezorgd voor een uitermate verzorgde multimediapresentatie zodat iedereen alles goed kon volgen. Moeilijke vragen werden afgewisseld met gemakkelijkere. Regelmatig kon er eens goed gelachen worden (zeker met de filmpjes, heel plezant maar niet gemakkelijk!). Het werd een aangename, leerrijke en amusante avond onder vrienden. Iedereen, van de eerste tot de laatste, was daarvan overtuigd. Volgend jaar is iedereen zeker weer op post voor een avond vol plezier waar mee doen nog steeds belangrijker is dan winnen.
Rond 12 uur was de winnaar bekend. De wisselbeker gaat dit jaar naar Tijgertje die bij hun eerste deelname er in slaagden de wisselbeker voor een jaar binnen te halen. In de top van de rangschikking vinden we de vorige winnaars nog terug met Stelenbaan (4) en Peperclips (6) en ook 3 teams vanuit de Leeks nl. Brainlow(2), De Woonkorrel (3) en Jos, Smos en de Martino´s (5).
Proficiat aan de winnaars maar zeker ook aan al de andere aanwezige teams! Wij vinden meedoen alleszins belangrijker dan winnen. Wij doen ons best om volgend jaar nog beter te doen! Tot dan. Bekijk de foto´s.

Onthaalouder worden…Misschien niet zo'n gek idee…
Om aan de grote vraag naar degelijke kinderopvang te kunnen voldoen zijn we in Geel op zoek naar gemotiveerde onthaalouders.
Zou je als mama of papa graag zelf voor je kindje(s) zorgen…
Ben je uitgekeken op je huidige job en zoek je een nieuwe uitdaging…
Dan kan je overwegen of onthaalouder worden iets voor jou is.
Met het nieuwe sociaal statuut heb je naast de belastingsvrije onkostenvergoeding
(nu 14.84 euro per dag per kind) en de startpremie (nu 388.93 euro) ook een sociale bescherming.
Je kan zelfs met twee onthaalouders samenwerken onder één dak.
Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact met de Marije Verhaegen op het secretariaat te Olen-centrum, Drogebroodstraat 22, tel. 014/26.26.59 op woensdag en donderdag van 15u-17.30u of e-mail naar dogwesterlo@kvlv.be

BALLETSCHOOL VAN CZESTOCHOWA
De balletschool van het Poolse Czestochowa danst voor de Landelijke Gilde en KVLV van St.-Dimpna op de tonen van Vivaldi’s vier seizoenen. Dit is zeker een aanrader.
Volgende maandag, 3 april, in Cultuurcentrum De Werft
. Alle inlichtingen aan de balie.

MOGELIJK TWEE MENSEN GEHOLPEN …
Iemand heeft materiaal in huis, dat zij vroeger omwille van haar handicap goed kon gebruiken, maar momenteel gaat het echt niet meer.
Mogelijk kan iemand anders er nog wel weg mee, zodat beiden tegen een overeen te komen prijs elkaar kunnen helpen.
Het gaat om een driewielige scooter op herlaadbare elektrabatterijen (merk Booster) en een parafinebad van 40°.
Meer inlichtingen: 014/59.29.53.

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2006
Volgende ophaling: zaterdag 6 mei 2006
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender of via de stickertjes die je in je brievenbus vond op je IOK-kalender.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be