Parochienieuws

Week Nr. 10 - 8 maart 2006

TOP - HARTJES
De grootouders van Rob hebben destijds zélf aangeboden om te zorgen voor een veilige oversteekplaats aan de Herentalseweg. Ze volgden een cursus en werden officiële gemachtigde verkeerstoezichters. Sindsdien zijn ze meermaals per dag trouw op post in weer en wind.
Dat dat enorm geapprecieerd wordt door alle betrokken ouders spreekt voor zich. Maar dat kinderen die daar voorbij komen hun dank willen uitspreken, is toch eerder uitzonderlijk. En toch is dit op ’t Punt weer gebeurd: namens alle kinderen hebben Joren, Hanne en Julie onderstaand gedicht voor hen gemaakt. Grootouders én (klein)kinderen die hun ‘goed hart’ laten zien, prachtig toch ?!

Bedankt!

Elke dag in weer en wind
en altijd even goed gezind,
staan Angèle en Staf voor ons paraat,
aan die veel te drukke straat.

Want zoals ik je net al zeg,
helpen ze ons over deze drukke weg.
Daarom willen we ze met mooie klanken
voor hun goede werk toch eens bedanken.

Angèle en Staf, het is echt fijn
dat jullie er voor onze veiligheid willen zijn.
Dankjewel, hier is een zoen (X)
voor het prachtig werk dat jullie doen!

Van de kinderen van top@punt

TOPPUNTSCHOOL
Nog meer nieuws van onze school: in een muzische namiddag werd het schoolfeest al voorbereid. Je kan de eerste beelden al zien op www.vbstoppunt.be.

OUDERS VORMELINGEN
Niet alleen onze jongens en meisjes groeien naar het vormsel toe. Zij hebben hun naam al laten horen in de kerk. Maar ook de ouders voelen het kriebelen. Naast veel praktische vragen, stellen ze zich ook de vraag: hoe kan ik mijn kinderen voorgaan nu ze groter worden? Opvoeden is vandaag een zaak van respect, vertrouwen en echte liefde. Gelovig opvoeden is dat evenzeer; Op woensdag 22 maart worden de ouders van de Geelse vormelingen om 20.00 u  verwacht in de P-zaal van St-Amands aan de Werft om daarover in gesprek te gaan.
Op 8 maart komt de werkgroep van de gezinsvieringen bij Juf Tinne samen om de derde en laatste voorbereidende eucharistie samen te stellen. Onze kinderen worden zo thuis, in de school en de parochie voorbereid om de lange weg naar hun eerste communie te gaan.

BIDDEN
Bidden is stilstaan in deze jachtige wereld en omzien naar wat geweest is.
Bidden is vooruitkijken naar wat nog gaat komen. Bidden is danken voor al wat is.

PAROCHIETEAM
Met bovenstaand gebed begonnen we het parochieteam van 21 februari. Na bezinning en verslag gingen we in op de werking van onze parochiezaal; Na een gesprek met Rob Taels van Stelen en Maurits Hendrickx van Geel bleek voor het zaalcomité dat Stelen ons kan inspireren en dat er enkele praktische ingrepen op korte of lange termijn noodzakelijk zijn. Onze parochiezaal is een mooie zaal maar kan best wat hulp en reclame gebruiken. De nieuwe wetgeving op de v.z..w. verplicht de parochiezaal ook tot een dubbele boelhouding. Niemand van het comité is specialist. Maar ondertussen zijn Jan en Sonja Verhaert uit de Leeks bereid als boekhouders ons te helpen. Samen met Maria en Ingeborg gaat dat in orde komen.
Ook over de vastentijd werd er gesproken. Onze vormelingen en chiro gaan op 11 maart deelnemen aan dan een solidariteitsdag voor heel Geel. Het wordt zeker de moeite. Laar het Punt maar horen !
Tenslotte willen wel Christel Vleugels bedanken. Zij is vanaf het begin bezig als doopcatechiste. Na vele jaren heeft ze zich teruggetrokken. Samen met Lutgart Spruyt gaan we op zoek naar enkele kandidaten om Christel te vervangen als doopcatechiste. Iets voor jou? Bel eens naar Lutgart. Met zijn 20 à 30 dopen per jaar hebben we toch minstens 3 à 4 doopcatechisten nodig.
Ge ziet: zo is en werkt ons P-team. We komen terug samen op dinsdag 21 maart in de pastorie. En dan is het lente.

KWB QUIZ

Inschrijven is niet meer mogelijk (150 quizzers zijn ingeschreven!) maar kom gerust eens kijken en een pintje drinken.

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2006
Volgende ophaling: zaterdag 6 mei 2006
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender of via de stickertjes die je in je brievenbus vond op je IOK-kalender.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be