Parochienieuws

Week Nr. 02 - 11 januari 2006

OVERZICHT 2005
In onze parochie werden dit jaar 25 kindjes in het doopboek ingeschreven waarvan 11 meisjes en 14 jongens. Acht waren wan buiten ’t Punt en vier jonge Puntenaren werden elders gedoopt. Weet je dan hoeveel kleine parochianen gedoopt werden?
Er werden twee huwelijken ingezegend in onze kerk. Alle vier zijn ze echte Puntenaren, en ze bleven ook bij ons wonen. Dat ze mogen groeien in nog sterkere verbondenheid is onze wens.
In 2005 hebben 9 medeparochianen ons verlaten. Vier van hen mochten meer dan 90 worden. Maar anderen zijn veel te vroeg ons ontvallen. En allen laten ze een leegte achter en onze families.
Hilde, Nancy en Monique verjongen onze catechistenploeg. Samen met Christiane en Sonja mochten ze 13 jongens en meisjes naar het vormsel begeleiden op 24 april We geloven dat ze flinke christenen zullen worden.
En de ploeg van de gezinsvieringen heeft samen met juf Tinne en de ouders vele jongens en meisjes van het tweede leerjaar dicht bij Jezus gebracht in de eerste heilige communie.

DE OUDSTE PUNTENAREN
Er zijn 4 Puntenaren ouder dan 90 jaar. Zij heten Liesa Van Eynde, Lucie Van Gheel, Vic Dierckx en Mieke Devrindt. Liesa klopt Lucie met 1 maand en is de oudste. Daarna volgen Jul Verachtert, die binnen enkele dagen 90 wordt, Leonie Van de Perre, Marie Van Tongerloo, Marie Vangheel, Marie Claes en Jefke Dens! Hij sluit samen met Gust Nevelsteen en Maria Dams het peloton van 1920 af, dit wil zeggen zij worden er 86 dit jaar.
En pastoor Versmissen? Die ziet er nog goed uit. Maar hij moet nog jaren in zijn hof krabben eer hij mee aan de kop zit!

KERKFABRIEK
Zoals de wet voorziet liet de voorzitter ons een uitnodiging en dagorde in de bus vallen voor de vergadering van vrijdag 13 januari te 20.15 u in de pastorie. Als dat maar geen ongeluk meebrengt.

PAROCHIETEAM
Dinsdag 17 januari om 20.00 u komen we samen in de pastorie. Heb je het artikel “ kerkcrisis en…kansen” al gelezen? We gaan zeker napraten over de samenkomst van alle Geelse P-teams op 11 januari ll.

LANDELIJKE GILDE
Op 12 januari is er een vergadering van de landelijke gilde bij Tom Marrant.

POIELSE KERST
Hebt u het dit jaar gemist, spijtig. Het waren echte sfeervolle dagen. Wat werden er vele bewonderende blikken geworpen naar de mooie kerstverlichting aan de huizen. Dikwijls werden dezelfde vragen gesteld: hoe doen jullie dat? Vanwaar komen de figuren? Echt zelf gemaakt? En dat mini-kerstdorp met zijn mooie kerststal, het gezellig onthaal en zijn vele dieren!
Een kind belt naar zijn tante om haar aan te sporen ook naar “de dierentuin” te komen want er is zoveel te zien. Een ander zegt de ezel weent, ik zal hem gaan troosten, kom kijken de varkens zijn nu wakker, en die lama spuwt echt niet enz…Wat genoten zij van onze mini-dierentuin, een aanrader om zo verder te doen.
Schone liedjes blijven niet duren: de dieren zijn teruggekeerd naar hun eigen stal, de kerstverlichting aan de huizen is weggehaald en de straat is terug in duisternis gehuld.
Wel zullen we ter apotheose het grote licht laten branden op zaterdag 14 januari tijden onze kerstboom verbranding en hiermee deze gezellige periode afsluiten.
Dank aan de vele helpers, stille en luidruchtige maar vooral dank aan u de vele bezoekers, zonder jullie was het zeker niet geslaagd. Laat ons al maar zeggen tot volgend jaar.

KVLV
Receptie: dank aan de vele helpers bij het verzorgen van de nieuwjaarsreceptie.
Kookles: deelnemers denk eraan volgende kookles gaat door op woensdag 10 januari om 19 uur.

KWB JOGGEN VOOR BEGINNERS
KWB Punt sluit zich aan bij de semi-professionele begeleiding voor startende joggers te Tongerlo. De lessen starten op woensdag 18 januari op Sporta te Tongerlo om 19u30. Wij komen samen om 19u15 aan de kerk van ´t Punt om samen er naar toe te rijden. De volgende lessen starten in Tongerlo om 20u gedurende de volgende 9 weken. Doelstelling is om na 10 weken 5km te kunnen lopen en in juni deel te kunnen nemen aan de jogging op Geel Punt. Er is mogelijkheid om nog 10 extra lesweken te volgen om uiteindelijk 10km te kunnen lopen.
Lees er hier alles over. KWB Punt betaalt 10 euro terug aan zijn KWB-leden die na 10 lessen hun 5 km uitlopen

DATA KWB PAPIERSLAGEN IN 2006
Volgende ophaling: zaterdag 11 februari 2006
Noteer de ophaaldata (zaterdagen) alvast op je (KWB)jaarkalender:

Archief

Deze Week Week 52 Week 01

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@advalvas.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 320-0147297-27   Kerk en Leven Geel Zuid
E-mail: j.proost@skynet.be