Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 26-27-28 - 24 juni 2020

27 JUNI – 17 JULI : 13 – 14 – 15 DE ZONDAG DOOR HET JAAR

Maandag 29 juni: H.H. Petrus en Paulus
Woensdag 1 juli: St.-Rombouts patroonheilige van Mechelen
Zaterdag 4 juli: H. Elisabeth van Hongarije en van de ziekenhuizen
Maandag 6 juli: H.H. Maria Goretti en Godelieve martelaressen

" Jezus geeft zijn boodschap van de Vader. "


Jezus leert ons over zijn relatie met zijn Vader en de derde week vat Hij samen, wat er zal van blijven: de parabel van de zaaier.
In de meeste verhalen van de bijbel, moeten wij ons kunnen voorstellen, wat wij met het verhaal kunnen DOEN. Bij de Zaaier moeten wij alleen nog “grond” zijn.
Welke grond?
Op de weg?
Op de rots ?
Tussen de struiken?
Goede grond ?

Alleen maar “GROND” zijn !!!


17.30 . jgt Stanske Lievens

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Een parochieblad voor 3 weken

Vandaag, 24 juni loopt het werkjaar 2019-2020 op zijn laatste benen.
Wij zijn er met onze scholen doorgeraakt.
Weer een andere vorm van vakantie breekt aan.

Werknemers en werkgevers tellen af naar het GROOT VERLOF en ook jouw parochieblad – beste lezer – zal zoals ieder jaar een korte pauze nemen.

Na de Corona-tijd sukkelen wij verder. September zal de nieuwe uitdaging zijn en voor die activiteiten zijn heel wat mensen dringend aan het plannen.

Dit blad telt voor drie weken en over drie weken zijn wij er weer.

Ons volgend nummer komt op 15 juli. Wij doen ons beste best, om dan de gepaste informatie te bieden.

Daarna zal je ons weer niet zien tot 5 augustus, maar wij zijn er zeker van, dat je onze informatie  dan zal verslinden.

En die hele parochiebladploeg is dankbaar dat ze iedere week weer welkom zal zijn.
 

 


Wij mochten weer naar de kerk

Wie iets met pastoraal in België te maken heeft, zal zich zijn leven lang 14 juni 2020 herinneren. Na drie volle maanden mochten wij weer vieren in onze kerken.
Niet iedereen kon of durfde de stap in het onbekende zetten. Risicogroepen bleven thuis en ook de onzekerheid over de manier van vieren hield mensen tegen.

Wie naar de kerk kwam, keek vragend rond, ontsmette zijn handen en zocht vragend de blik van een bekende.
Waar mag ik plaats nemen? Mét of mondmasker? Ieders blik was onzeker. Wat mag en wat mag niet? Zou ik wel te communie gaan?

In elke parochie waren mensen aangeproken om ons gerust te stellen. De weg was duidelijk. Iedereen vond makkelijk zijn plaats en niemand moest “kruisen”.
Het maximum aantal werd nergens overschreden (zij het soms op ’t nipperke). Niemand moest weggezonden worden.
De drang om te blijven napraten aan de deur, die was er wel. Maar naar huis gaan en volgende week terug komen. Dat was het beste voor iedereen.

Nogmaals dank en … Tot volgende week ???


Vakantie … anders of toch niet?

Nu de vakantie aanbreekt, maken veel mensen grote plannen om zoveel mogelijk in te halen wat ze in de Lock-down hebben moeten missen. We gaan terug op uitstap, we gaan vele mensen ontmoeten, we gaan op bezoek bij vrienden en familie, die we lang niet meer zagen,… niets mis mee, maar soms bekruipt me toch de angst dat we dreigen te vergeten, dat het corona-virus nog steeds aanwezig is.

Nu de maatregelen zoveel soepeler zijn, dreigen we te vergeten dat zorgverleners, winkelbedienden, stadsmedewerkers, … kortom iedereen die de afgelopen maanden applaus kreeg, ook nu nog aan het werk is, zonder applaus!

Nu de maatregelen zoveel soepeler zijn, dreigen we te vergeten dat die duizenden mensen die de afgelopen maanden niet konden werken zoals zelfstandigen, horecamedewerkers, … het niet eenvoudig hebben om terug op te starten. Ook zij die de afgelopen maanden geduldig getracht hebben om ondanks de moeilijkheden die ze hadden rustig te blijven zorgen voor elkaar, zijn helden!

Laat de komende vakantie voor u niet zoveel anders zijn dan gewoonlijk. Ik wens je toe dat je rustig mag opstarten, rustig mag verder gaan op de weg van het leven… Laat de komende vakantie niet spectaculair zijn, maar geniet van de mooie kleine dingen rondom jou!

Daarom, een fijne vakantie voor iedereen, jong en oud, op reis of op kamp of thuis,… Geniet met volle teugen en blijf, net zoals in de vorige maanden zorg dragen voor elkaar, aandacht hebben voor iedereen, ook degene die je anders wel eens zou vergeten! Veel zon en af en toe een deugddoende regenbui, dat wens ik je toe!

(Dirk)


Vakantie kapellekes

Priorij O.L.V. ten Troon in Grobbendonk… een fietstochtje waard!

De zomer is begonnen! Doen jullie weer mee aan onze Kapellekestocht? We willen op onze website weer zoveel mogelijk zomer kapellekes (en kerken) uit binnen en buitenland!
We willen zo onze verbondenheid met elkaar uitdrukken ook in de vakantie! Vertel er zeker bij waar je het kapelleke vond!

Stuur ze zoals elk jaar weer door naar dirkvandenbroeck2@gmail.com of naar Kapelstraat 20a, 2440 Geel.
Uit alle inzendingen trekken we op het einde van de zomer weer een winnaar voor een heerlijk flesje zomerse wijn! Veel succes!


Na de corona fietsen we nu naar “ZOMER ZOEKTOCHTEN”

Je hebt het kunnen volgen in de parochiebladen van de laatste weken.
Onze verenigingen hebben een tijdje moeten stil liggen terwijl een groot deel van de bevolking door het goede weer en een stuk door het thuiszitten de fiets herontdekte.

Al deze tochten hebben heel wat mensen geïnspireerd om volk tijdens de komende zomer uit zijn KOT te lokken. Wij voorspellen mensen op de fiets, op wandel, met de wagen en wat nog meer, op zoek naar bekende en onbekende beelden. Sommigen zijn belust op de prijzen, andere zijn belust op de tocht en de meesten: belust op de spanning en de kleine concurrentie.

Op de toeristische dienst op de markt kan je formulieren afhalen maar ook heel wat opgaven kan ze zo maar downloaden, of afhalen bij de bestuursleden in de parochies


 


Archief

Deze Week Week 52 Week 02 Week 03 Week 04
Week 05 Week 06 Week 07 Week 08 Week 09
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25        

Externe Links