Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 09 - 26 februari 2020

29/2 – 1/3: 1ste ZONDAG IN DE VEERTIGDAGENTIJD

" de bekoring van Jezus in de woestijn "


Dit is een schrikkelweekend met een schrikkeldag. Laat ons niet schrikken, maar duidelijk genieten van alles, wat die extra dag ons te bieden heeft
Op de eerste zondag, waarin Broederlijk Delen opkomt, zegt Jezus aan de duivel (en zéker ook aan ons): “Een mens leeft niet van brood alleen”.
Waarin kunnen wij delen ? brood ? geld ? lol ? gemoedsrust ? gezelschap ? activiteit ? alleen zijn ? samen zijn ? … ? ? ? ?

17.30 u. geen viering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Start Broederlijk Delen

Leg iets in onze deelkast en neem er zelf iets uit mee!

Vandaag, Aswoensdag start Broederlijk Delen. Ook in onze kerken zal je in de zondagen van de veertigdagentijd weer merken dat we aandacht besteden aan de vastenactie dit jaar. Broederlijk Delen focust zich dit werkjaar niet zozeer op één land maar op het aspect van “Delen” in het algemeen en meer bepaald over ons eigen manier van “Delen”.
Het symbool van Broederlijk Delen is dit jaar een deelkast (of tafel of bak). We hebben thuis allemaal zoveel dingen die we niet meer gebruiken, zodat deze vaak op het stort terecht komen, blijven staan op de zolder, en in het beste geval naar de kringwinkel gaan.
Toch zie je overal in Vlaanderen nieuwe initiatieven ontstaan om dingen met elkaar te delen. Websites en blogs waar mensen met elkaar dingen uitwisselen hebben veel succes. Tweedehands spullen kopen is geen taboe meer, tweede hands kleding is zelfs hip.
Broederlijk Delen speelt hierop in. We willen gedurende de vasten dit thema “delen” centraal stellen. Als christenen hebben we immers naast materiële dingen ook nog veel andere dingen te delen met elkaar, onze waarden, onze openheid naar elkaar, … Jezus gaf zich helemaal aan ons, zelfs letterlijk door te sterven op het kruis. Jezus deelde zichzelf als voedsel voor de armen.
Heb jij thuis iets liggen dat je wil delen met anderen, breng het de volgende zondagen mee naar de kerk en leg het in onze deelkast! We willen deze actie eerder symbolisch zien. Onze kerk-kasten moeten geen opslagplaats worden, maar bijvoorbeeld een mooi boek, een foto, een kaars, een zelfgemaakt potje confituur, … iets dat je niet meer nodig hebt, breng het symbolisch mee en deel het met anderen! Neem ook iets uit de kast dat jij kan gebruiken, het mag, helemaal gratis, want delen doet leven! Veel succes!


Gospel in St.-Dimpnakerk

The Gospel Wings is een gospelkoor volgens de aloude negro-spiritual-tradities, met een hedendaagse Afro-Amerikaanse toets. De groep werd opgericht door Didier Likeng, een grote naam binnen de Europese gospelwereld. Als schrijver-componist, arrangeur en artistiek producer, beschikt deze tenor ook over een groot rechtvaardigheidsgevoel binnen een wereld die worstelt met zijn waarden. In Geel zullen The Gospel Wings een kleurrijk spektakel brengen, met meeslepende songs, traditionals en moderne gospel, met een knipoog naar de Afrikaanse folksong. De vocale kracht van deze set zal exploderen in een emotie die niemand onverschillig laat. Afspraak op 21 maart 2020 voor een onvergetelijk concert! Didier Likeng, professor aan de ESMUC te Barcelona , wordt als Koormeester en Stagemeester wereldwijd aangesproken om Masterclasses en Workshops van Gospelzang te geven. Yellowtime biedt je de mogelijkheid een Masterclass van hem bij te wonen op zaterdag 21/3/2020 van 9:30 tot 16:00……GRATIS (excl. drank en food) De deelnemers aan de Masterclass worden opgenomen in het avondconcert van 19:40 – 20:10u. We vragen enkel om een inkomticket te kopen en je deelname te bevestigen via mail aan info@yellowtime.be 
Na het concert is er mogelijkheid nog gezellig na te kaarten in onze pop-up café in de refter van het St-Dimpnacollege te Geel.
kaarten VVK/kassa: €20/€25 (incl. gratis drankje)
Kaarten zijn te koop via op bankoverschrijving: BE24 7310 0980 3338 - Yellowtime vzw
Je kan ook via internet kaarten kopen: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-negro-gospel-met-didier-likeng-en-zijn-gospel-wings-86177277557


Kerkelijk ontbijt, broederlijk profijt

Op zondag 8 maart nodigt de St.-Laurentiusparochie u allen uit in de zondagsviering om 9.00 u. in de kerk van Zammel.
De viering staat in het teken van Broederlijk Delen. Na de viering kan iedereen aanschuiven voor een overheerlijk solidair ontbijt.
Een vrije bijdrage voor Broederlijk Delen wordt zeer gewaardeerd. Meer info over dit ontbijt kan je krijgen bij het parochieteam via Ludo Verwimp op ludo.verwimp@telenet.be 
Wij hopen u weer met velen te mogen verwelkomen op onze jaarlijkse mooie traditie!


Overlijden Eddy Peeters

Hij heeft zijn leven geleefd
Het op zijn manier gedaan
Een uniek mens is van ons heengegaan.

Op 12 februari hebben meer dan 400 familieleden, vrienden, collega’s en kennissen in de Sint-Jozefkerk van Holven afscheid genomen van Eddy Peeters. Hij werd geboren op 15 juni 1966 en overleed zachtjes in het AZ Turnhout op 5 februari, gesterkt door de ziekenzalving.
Eddy was jarenlang de trouwe organist voor de parochies Sint-Franciscus Elsum, Sint-Jozef Holven, en Sint-Laurentius Zammel. Ontelbare keren heeft hij voor deze parochies eucharistievieringen opgeluisterd en koren begeleid met zijn fantastisch orgelspel. Met veel passie kon hij alle mogelijke klanken, beats, ritmes, … laten horen die je met een beetje ervaring uit een Hammond orgel kan halen. Maar even graag maakte hij tijd voor een praatje over zijn hobbies, over zijn werk bij stad Geel, over het weer, …
We hebben afscheid genomen van Eddy in een stemmige en ingetogen uitvaart. De koren van Holven, Elsum en Zammel vormden één koor onder leiding van zuster Wiske en orgelbegeleiding van Paul De Beukelaar. Organiste Els uit Kasterlee speelde tijdens de viering enkele liedjes op een orgel van Eddy dat speciaal hiervoor naar de kerk werd gebracht. In zijn preek vertelde pastoor Jan dat het orgelspelen bij Eddy er al in zat van toen hij 7 jaar was en hij van de sint een orgeltje kreeg. Door zelfstudie en door af en toe eens raad te vragen bij collega’s organisten, heeft hij zich geleidelijk ontwikkeld tot de begaafde organist die we kenden. Wat weinigen wisten is dat Eddy een motard was en er zo kon van genieten om met een groep vrienden uitstappen te maken met de moto en dat hij zich onlangs alles had aangeschaft om vogelpik te spelen.
Helaas heeft het niet mogen zijn! Eind januari werd Eddy onwel tijdens het werk. Alle inspanningen ten spijt moesten de specialisten Eddy los laten.
Eddy, bedankt voor de zovele vieringen en voor alle mooie herinneringen die je ons nalaat.
We zullen je hard missen…!

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN - VAN ZUID TOT NOORD

LEVENSLOOP NETELAND

Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker.
Na eerdere edities in onder andere Aalst, Beveren, Brugge, Edegem, Genk, Hasselt, Koksijde, Kortrijk, Leuven, Lommel, Sint-Truiden,… is het binnenkort de beurt aan onze regio.

Levensloop strijkt neer in Olen op 18 en 19 april, op het domein Teunenberg en wil in 24 uur actie voeren voor alle leeftijden.

Bedoeling is het gemeenschapsleven van verschillende gemeenten te verenigen, zonder competitie maar met als doel:

Alle info is te bekomen bij Levensloop Neteland, gsm 0468 24 59 60, LLneteland@outlook.be, www.facebook.com/levensloopneteland


KEMPENSE DUIVENWIJDING

Kempense duivenliefhebbers vragen Gods zegen over het komende seizoen.

Zij nodigen alle duivenliefhebbers uit op zondag 1 maart om 13.30 u. in de St. Lambertuskerk te Grobbendonk.
Zij stellen zich onder de bescherming van hun patrones, de heilige Catharina Labouré. Iedereen welkom, vanwaar je ook komt of bent!
Breng alstublieft enkele duiven mee! Nodig ook vrienden duivenliefhebbers uit.


 


Archief

Deze Week Week 52 Week 02 Week 03 Week 04
Week 05 Week 06 Week 07 Week 08  
         

Externe Links