Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 04 - 22 januari 2020

25 – 26 januari: 3de ZONDAG DOOR HET JAAR
" Wij lezen hoe Jezus zijn apostelen roept "

Galilea was in de ogen van de Joden in Jezus’ tijd een “achterlijke streek”. Ze vroegen zich af, wat voor Goeds er uit die kant kon komen. … Jezus’ verlossing dus.
En wij … “Kempenaars” dan ??? Hoe keken de Belgen honderdvijftig jaar geleden naar ons ? Wat voor goeds kon er daar vantussen de heide en de bossen nog wel komen ???
Verlossing komt dikwijls uit onverwachte hoek.
Ook uit de “Stille Kempen” !
Laat God maar roepen !
En gaan wij antwoorden
.

17.30 u. eucharistieviering. Stanske Lievens

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Met onze pastorale eenheid op uitstap naar Brussel - met o.a. bezoek aan de basiliek van Koekelberg

Op zaterdag 21 maart 2020 trekken we voor de tweede keer op uitstap met onze pastorale eenheid. We trekken die dag met z’n allen richting Brussel. De bus wacht ons op, op de parking van Elsum. We verzamelen daar allemaal om 09.30 u. zodat de bus stipt kan vertrekken. Via de E313 en A12 rijden we tot aan de Koninklijke Parklaan en dan via het Koninklijk Paleis en de Kerk van Laken naar de Basiliek van Koekelberg. Wanneer we toekomen is er nog tijd voor toiletbezoek, waarna er een boeiende rondleiding begint om 11.00 u. We kunnen daarna met de lift genieten van het panorama. Hier krijgen we een prachtige blik over Brussel.

Na bezoek van de Basiliek met Panorama worden wij verwacht in het Restaurant 'Le Basilic'. We genieten er van een lekker menu met soep, hoofdschotel “koninginnehapje met sla en frietjes” en als dessert een Dame Blanche met warme chocoladesaus en slagroom en 2 drankjes: vb. water en koffie.

We vertrekken na de maaltijd naar Brussel centrum aan het Brouckčre plein. Hier start de wandeling van Jeanneke Pis naar Manneke Pis.

Op de Hoek van Lombardstraat en de Stoofstraat pikt de bus ons terug op voor een rondrit door Brussel. Via Lombardstraat en Gasthuisstraat naar Kantersteen tot aan Centraal Station dan via Loksumstraat tot aan de Sint - Michiels en Goedelekathedraal. Vandaar naar de Wetstraat voor een rit rond het Warandepark ( paleis van Brussel, Parlement, zicht op Justiepaleis), dan via Koningsstraat naar de Congreskolom . Via Congresstraat – Madou en Kleine ring en Belliardstraat maken we een korte omweg naar het Europees parlement. Van de Belliardstraat rijden we tot aan het kruispunt van de Pascalestraat en dan via het Schumanplein naar de het Jubelpark. Dan keren wij huiswaarts en zullen tussen 18.00 u. en 18.30 u. aankomen aan de parking van Elsum.

Inschrijven kan van 14 januari tot 5 maart 2020.

De prijs voor deze Uitstap bedraagt 45 euro met inbegrip van (bus, restaurant, drinkgeld chauffeur, bezoek panorama en gidsen).

Je kan inschrijven via een gesloten omslag met gepast geld (met naam, adres, telefoon, email en aantal personen) en deze dan bezorgen aan Jan Verheyden, Logen 88 2440 Geel of Lieve Helsen Stationstraat 68 A 2440 Geel of via info@pastoraleeenheidgeel.be (zie volgende nieuwsbrief).

Opgelet: Voor deze uitstap zijn er maar 50 plaatsen beschikbaar!


Bijbelse activiteiten in februari

In februari is er weer een hele waaier aan activiteiten rond de bijbel in onze pastorale eenheid.

* Donderdag 13 februari komt de Bijbelgroep “Bijbel en Leven” samen in het parochiecentrum van St.-Amands en dit van 14.00 u. tot 15.00 u. Zij werken rond de Handelingen van de Apostelen. Je bent van harte welkom.

* Zaterdag 15 februari komt onze kinderbijbelgroep samen van 10.00 u. tot 11.30 u. in het pastoraal huis van Holven. Alle kinderen van de lagere school zijn welkom! Deelname is gratis.

* Donderdag 20 februari is er de leesgroep van de handelingen van de apostelen. Van 14.00 u. tot 16.00 u of van 19.00 u. tot 21.00 u. ben je welkom in het pastoraal huis te Holven voor een boeiende activiteit rond dit mooie boek waar we dit jaar in ons bisdom rond werken. Graag inschrijven vooraf via info@pastoraleeenheidgeel.be

* Donderdag 27 februari is er de Bijbelgroep “Vijf broden en twee vissen” die samenkomt in het pastoraal huis te Holven van 19.30 u. tot 21.30 u. Zij werken deze avond rond de Bergrede. Je bent van harte welkom!


Roemeens restaurant


De kookploeg van KWB St.-Amands verzorgt ook dit jaar het lekkere eten, geholpen door vele vrijwilligers.


vieringen in Geel Punt

Vanaf juli 2019 zal er in de kerk van St.-Gerebernus Punt nog maar om de veertien dagen een viering plaatsvinden.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN


 


Archief

Deze Week Week 52 Week 02 Week 03
         
         

Externe Links