Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 32 - 7 augustus 2013

10 – 11 augustus :  19DE ZONDAG DOOR HET JAAR
Woensdag 14 augustus: Heilige Pater Kolbe (slachtoffer van Auschwits).
Donderdag 15 augustus: Hoogfeest van Maria Hemelvaart.

" WEEST OOK GIJ BEREID "

Jezus zegt ons dit weekend:”Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn”.  Bekende reclamejongens hebben dit ook gelezen en slaan ons vandaag rond de oren met een variatie op deze uitspraak. Maar willen wij ons erover bezinnen ? Waar zijn wij met ons hart ? Wie is onze schat ? Waar vinden wij onze schat ? Voor wie willen wij een schat zijn ? Een “ster” kan soms een antwoord geven !!!

Naar het groene bijbeldoosje

08.00 u. Morgenmis : eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Een brug van 6 weken
Ja, beste lezer, 6 weken hadden wij vakantie en 6 weken konden wij niets schrijven in uw blad. Dus doen wij het dan nu maar.

ONS FEDERATIETEAM RONDDE EEN WERKJAAR AF
De laatste woensdag van juni sloten wij weerom een werkjaar af met ons federatieteam. Aangezien de boog niet altijd gespannen moet staan, kozen we deze keer niet voor een vergadering in Winkelomheide, maar wel voor een ontspannen avonduitstap in Bel. We begonnen met een mooie wandeling naar het kapelletje van de Stilte. Deze wandeling werd geleid door Mon Dilliën, die ons met mooie teksten inspireerde. Nadien konden we aanschuiven voor een gezellig samenzijn bij de plaatselijke Horeca, waar we een lekker ijsje en drankje nuttigden. Op deze manier zonden we alle leden van het federatieteam in een deugddoende vakantie en dankten voor hun inzet. We starten in september terug vol goede moed! 

Ons PASTORESTEAM trok het zich aan
Op dinsdag 9 juli, jawel tijdens de vakantie, ging onze pastoresploeg in Conclaaf. We trokken naar de abdij van Postel waar we een planningsdag hadden voor het volgende werkjaar. Na de ontvangst door Pater Benny met een tas koffie, gingen we aan de slag. We begonnen met een bezinning, daarna pakten we stap voor stap alle vragen en punten aan die vanuit de parochies naar voor werden gebracht het voorlaatste federatieteam. De harde nootjes werden op een rustige manier gekraakt en om 12.30 u. konden we dan ook rustig aanschuiven aan het middagmaal, met een overheerlijk dessert op het einde. Na een kleine wandeling gingen we terug aan de slag en tot onze grote verbazing waren we om 17.00 u. klaar, hoewel de planning pas 17.45 had voorzien. We genoten daarom des te meer van de lokale streekproducten op het terras... Je ziet beste lezers, uw pastores zitten niet stil... Op de foto kijkt de vrouwelijke kant van de ploeg al uit naar volgend werkjaar, ...  

en twee keer was er feest
Wij hadden op drie keer gehoopt, maar het gouden priesterjubileum van Theo Mandonx werd een uitvaart. Daarover hebben wij in ons vorig nummer nog net kunnen berichten. Op 30 juni was het de beurt aan Jan Mertens, om met zijn vroegere parochie te vieren. Jan had gerekend op de “bijstand” van zijn “mede-oud-soldaat-in-Geel”, Rik Aegten, maar die sneuvelde een paar dagen eerder in de heuvels van de Voerstreek. Op het laatste moment werd toch nog Bart Rombouts opgetrommeld en samen maakten ze er een fijne viering van met anex-receptie, waar Rosa en heel haar ploeg een schitterende indruk nalieten. 14 juli stond het Zuiden van Geel dan op zijn kop, want daar werd pastoor Marcel Daems gevierd voor liefst 192 jaar: 75 jaar oud, 50 jaar gewijd, 35 jaar Zammel en 32 jaar Oosterlo. Met paard en kar (en wát voor een paard !!!) werd de herder van de ene parochie naar de andere gereden en overal was een stralende zon, 2 parochies, 2 fanfares, tientallen parochieverantwoordelijken en een fantastische retorica aanwezig. Een goed mens werd uitgewuifd en het was hem gegund ! Wij willen met zijn allen onze schouders zetten, onder het werk, dat pastoor Marcel achter laat. Het ga je goed !!!

MOEDERDAGONTBIJT ACW

Moederdag komt eraan !!! Dat geeft ieder jaar weer de gelegenheid aan de mensen van ACW, om de moeders in de bloemekes te zetten en de families een ontbijt aan te bieden, waarmee meteen ook de start gegeven wordt voor de grote ACW-quiz van december. Iedereen is welkom voor een zéér uitgebreid ontbijtbuffet in de grote feestzaal van Elsum op 15 augustus van 08.30 tot 11.00 u. Volwassenen betalen 12,- euro, kinderen tussen 4 en 6 jaren betalen halve prijs en de kleintjes eten gratis. Ambiance en sfeer is er altijd genoeg. Eten en drinken in overvloed maar inschrijven doe je best op voorhand. Contactadressen; Ria Caers, Larumsebrugweg 106, 014 / 58 20 07 caers.ria@telenet.be Jozef Goebels, Technische Schoolstraat 22, 014 / 58 71 97 jozef.goebels@skynet.be Wij zijn welkom. De opbrengst wordt onder “goede doelen” verdeeld tijdens de ACW-quiz in december.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31  

Externe Links