Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 12 - 20 maart 2013

23 – 24 maart :  PALMZONDAG

Donderdag 28 maart: WITTE DONDERDAG
Vrijdag 29 maart: GOEDE VRIJDAG
Zaterdag 30 maart: STILLE ZATERDAG

" Wij lezen het lijdensverhaal en wijden palmtakken "

De belijdenis van de heidense honderdman komt pas aan de voet van het kruis, wanneer Jezus dood is en alles schijnbaar achter de rug is. Jezus’ optreden, zijn spreken en zijn handelen, leidden zelden of nooit tot zo een duidelijke (h)erkenning door een buitenstaander. Wanneer (h)erkennen wij Jezus als Gods gezondene? Wie noemen wij rechtvaardig?

Naar het groene bijbeldoosje

08.00 u. Gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Welkom Franciscus

Vandaag klinkt er “Hosanna” en morgen “Kruisig Hem”
Ben je van Geel ??? Of van Jerusalem ???
Op beide plaatsen is Palmzondag een belangrijke dag: de dag van de intocht. Wij kunnen spreken van een kantelmoment in het leven van Jezus. Drie jaar lang had hij op de zenuwen gewerkt van iedereen die macht uitstraalde. De gevestigde orde rilde. De ene dag van woede, de andere dag van schrik. Op zo’n moment kwam die Jezus, die vervelende timmermanszoon, de stad binnen en veel mensen herkenden Hem. Zij juichten Hem toe. Het was de man die bij hen in het dorp was geweest. Hij was rondgetrokken om mensen op te zoeken, daar waar ze woonden, waar ze ziek waren of rouwden, waar ze verlamd of blind langs de weg zaten, waar hun kinderen speelden en zongen, waar een tollenaar en een soldaat hun werk deden, waar een zondares werd verstoten en een bedelaar gemeden. Waar Hij ook kwam, deed Hij twee dingen: Hij verkondigde het Evangelie en deed het goede waar mensen sinds lang op wachtten. (zoals Mgr Bonny het schreef. Die Jezus vieren wij met zang en palmtakken in onze kerken op Palmzondag. En in Geel is dat een GROOT FEEST voor iedereen, gelovig of ongelovig, met palmtakje achter het kruis of een ander soort PALM op een andere plaats. Zalige feestdag! Denk in de vieringen aan de tweede omhaling voor Broederlijk Delen en Oeganda.

DEFTIG VOLK OP BEZOEK in ELSUM
Op maandag 4 maart keken we even verrast op in de kapel van Elsum toen ineens een grote groep studenten onze kapel binnenkwam voor de avondviering van 19.00. We moesten zowaar stoelen bijzetten voor een weekdagviering. Dit werd natuurlijk met alle plezier gedaan door onze koster Willy. Na een leuke babbel en wat navraag bleek dat de studenten van de studentenvereniging 'Agro'  kwamen en zij vertegenwoordigen dus de land- en tuinbouwsector in Geel. Ze hielden hun “deftige week” en daar hoorde een viering bij. We vierden samen eucharistie en het werd echt een deugddoend half uur. De mensen van het zangkoor, die na de viering in de kapel kwamen oefenen, keken dan ook even verrast op toen er zoveel jonge mensen uit de kapel kwamen. De deftige week was in elk geval goed ingezet en we hopen dat de studenten er nog veel plezier aan gehad hebben. Achteraf hoorden wij, dat er nog andere weken op komst zijn … die niet in ’t parochieblad komen. …

DEFTIG VOLK OP BEZOEK in ST.-AMANDS
En twee dagen later was het prijs in de centrumkerk. Omdat er een Ierse werkmakker was gestorven, hadden enkele vrienden en familieleden gevraagd, om samen te mogen vieren op de vooravond van zijn repatriëring. Daar, waar de kerk (en de Markt) om vijf voor zeven nog maar amper leven vertoonde, zat ze vijf minuten later gevuld met meer dan 300 sympathisanten uit alle landen en stammen en talen, die samen hun steun wilden betuigen. De mensen van de KWB, die toevallig ook aanwezig waren, konden hun ogen niet geloven

EERSTE CHIRO-OPROEP UIT ZAMMEL
Wij kregen een briefje van Ann en de Chiro van Zammel. Voor één keer mogen die het algemeen deel van het parochieblad halen, omdat ze de eerste zijn. Zij hebben een goedkope en originele manier gevonden om hun kamp te sponsoren. Wij geven hun vraag hier weer maar … ’t is een uitzondering en omdat we goed gezind zijn!!!
Na al maanden van goe spelen is er weer heel wat materiaal verdwenen of stuk geraakt. Daarom zijn we op zoek naar:

Jullie mogen het materiaal allemaal afleveren bij Ann in de St.-Gerebernusstraat 4a. Wanneer ze weeral niet thuis is mag je het allemaal in haar garage zetten ze zal het dan wel vinden. Ook al is het nog lang geen bivak, toch willen we nu al de mensen hun medewerking vragen. Via de firma Joyvalle: kunnen we gratis AA melk op kamp bekomen. En of we melk nodig hebben: denk maar melk bij de koffie, warme chocomelk, pudding, pannenkoeken, puree, witte saus, .... allemaal zo lekker maar melk hebben we nodig. Hoe kunnen we dit verdienen: jullie mogen bij ann in haar brievenbus flapjes van de joyvalle melkbussen stoppen. Dit kan tot 31 mei.
Per 10 flapjes krijgen wij 1 bus melk gratis. Nu, vertel dit zeker ook verder tegen alle familie, vrienden van je ouders, alle oma’s ...
Alvast ’n dikke merci en sparen maar. Super groetjes van de leidingsploeg en leden van chiro Zammel.
 

KREATIEF GEEL IS OP ZOEK
De vzw Kreatief Geel is al járen bekend voor zijn breed cursusaanbod voor volwassenen. Zij willen er echter nog een schepje bovenop doen en hun cursusaanbod te verruimen. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers, die hun kennis willen doorgeven aan anderen.
Voor het werkjaar 2013-2014 zijn zij dringend op zoek naar lesgeefsters/lesgevers  Frans voor beginners, Engels voor beginners, kleding maken,  tuinieren (een hof is tof), schilderen, kreatieve activiteiten, yoga, BBB-oefeningen, nieuwe multimedia,  elektriciteit (Repareren kan je leren), Ennog veel meer. Wil jij je kennis en vaardigheden doorgeven aan anderen in een aangename en ongedwongen sfeer? Dan ben je bij vzw Kreatief Geel aan het Stationsplein nr. 4 aan het juiste adres. Wij zorgen voor de nodige ondersteuning, vorming en omkadering. Interesse of meer informatie bij Chris of Leen 014 56 05 95 of  kreatief.geel@skynet.be . Zij hopen op uw seintje! 

Voordracht OKRA
regio Kempen te WESTERLO
Donderdag 28 maart 2013:  “KANKER: de vijand binnenin”, door Christiaan Thoen, bioloog, ondervoorzitter van de vzw Bio-MENS, co-auteur van MeNS en wetenschappelijk medewerker van de UA. 

Laat een “MENS” op je los en ontfutsel hem de antwoorden! Iedereen van harte welkom !
Locatie:  Zaal “  ’t Rietje”  Verlorenkost 22 te Westerlo (Centrum)
Inkom:  € 6  -  € 4 (OKRA-leden) – Koffie/thee inbegrepen
Aanvangsuur:  14.00 uur tot 16.30 uur

De berichten over de Goede Week en Pasen stonden uitgebreid in ons nummer 9 en zullen volgende week herhaald worden.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10      

Externe Links