Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 04 - 23 januari 2013

28 –29 januari: VIERDE ZONDAG DOOR HET JAAR

31 januari: H. Don Bosco, patroonheilige van de jeugd
2 februari: Maria Lichtmis

" Hij onderwees hen met gezag "

In het evangelie stelt een onreine geest de vraag aan Jezus: “Wat hebben wij met jou te maken, Jezus van Nazareth ? Misschien komt die vraag ook wel eens bij ons op. Of beter: zouden we die vraag niet elke dag opnieuw moeten stellen en dan kijken wat het doet met ons leven, met onze manier van leven
Naar het groene bijbeldoosje

18.00 u. Gezinsviering. Jgt Lievens – Sterckx; Zm Verachtert Heidi, Fien en Frans, Taels Linda, Gust en Ludo Nevelsteen, Germaine Verachtert, Wim Verherstraeten

08.00 u. Morgendienst

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Op zoek naar tekens van God … in Geel … (4)

SPOREN VAN GOD … OP HET INTERNET
Kijk met zo een titel, trek je wel de aandacht. Eigenlijk nooit aan gedacht, maar als God overal is waarom zou hij dan niet te vinden zijn op het wereldwijde web. Laten we eens gaan kijken en zijn naam intikken in de zoekfunctie van Google.

Bijna onmiddellijk vinden we wikipedia – je weet wel die encyclopedie die door iedereen kan aangevuld worden en die menige test doorstaat op gebied van accuraatheid – die de eigenschappen van God opsomt. God is het Hoogste en is persoonlijk. Hij is volmaakt, algoed en alwetend, almachtig en eeuwig en Hij is de Schepper. Hij is de rechter en is eeuwig of tijdloos.

Een mooi voorbeeld van die persoonlijke God vind je iets verder bij Google in het interview met God. www.reata.org/dutch.html
Wees gerust in het Nederlands, maar reeds veelvuldig vertaald. De hoofdvraag is dat de vraagsteller God vraagt wat Hij nu het meest wonderlijke vindt aan de mensheid. Het antwoord zit vol wijsheid en met een glimlach volg je het hele interview. Een aanrader!!
Klik nu maar even op afbeeldingen bij Google en geniet (of erger je ) maar aan de vele afbeeldingen. Niet direct naar mijn smaak met veel hoogvliegers, maar wat Michelangelo schilderde in de Sixtijne kapel met de God die met zijn hand Adam  los laat is weergaloos.

We willen nu eens gaan kijken naar hoe christenen en katholieken omgaan met God. Ze doen dat vaak in kerkverband en door gebed. Het Internet laat ons een ( te ) ruime keuze. Je dreigt het Noorden kwijt te geraken en daarom heb ik een keuze gemaakt. Een sterk ontwikkelde site is die van kerkenwereld (http://www.tijdvoorgod.net). Je vindt er gebeden voor de morgen de avond,( een hele mooie in januari), afbeeldingen die zinvol zijn en je kan ook een gebed beluisteren.

Ik verwijs ook graag naar radio Maria. Misschien je welbekend maar het is een zender  (Nederlandstalig) die uitzendt op middengolf en nu ook zijn website heeft. http://www.radiomaria.nl/ Hij zendt uit voor Nederland en Vlaanderen en ze vertellen het volgende: Radio Maria Nederland & Vlaanderen is een katholiek radiostation voor de Lage Landen en zendt 24 uur per dag, 7 dagen in de week uit op de middengolf (675 AM), in Vlaanderen op FM en kabel en wereldwijd via internet. Radio Maria Nederland & Vlaanderen maakt deel uit van de World Family of Radio Maria, een overkoepelende organisatie voor meer dan 50 Radio Maria stations wereldwijd.

Een heel straffe website is de Thomaswebsite http://www.kuleuven.be/thomas/algemeen/
Het is een zeer stevige site gemaakt met de hulp van heel wat kerkelijke organisaties door de KUL Leuven en is bedoeld voor leerkrachten godsdienst. Maar hij is zo uitgedeind dat iedereen er zijn gading kan in vinden. Ik wil je graag enkele voorbeelden geven.
De vredesboodschap van de Paus, hoe staat het met geloofsleven in het zuiden van het land. Een foto om te gebruiken bij een ritueel. Een tekst om steun te zoeken bij een overlijden. Een “ te Amerikaanse” youtube-film over een steunende vader, enz..Een video over de opwarming van de aarde, over Jezus en het laatste avondmaal. Te veel om op te noemen en erg gebruiksvriendelijk.

In Geel is er ook veel interesse voor Medjugorje. www.bedevaart.net/multimedia.html. Een mooie multimedia site die je vlug in sfeer brengt. Het is bij bedevaartsites echt de moeite om eens te kijken hoe er inhoudelijke verschillen ontstaan op de verschillende sites. Google biedt je ze aan.

Ik wil eindigen met nog een straffe namelijk die van de Vlaamse Kerk (http://www.kerknet.be) Hier vind je ongelooflijk veel. Je kan de meest recente bedenkingen van de Romeinse curie lezen over de aanstelling van een kardinaal. Maar ook te weten komen wanneer en om hoe laat er een mis op TV is. Je vindt adressen van je parochie en je leest en je kijkt honderduit over roepingen en toerisme en duidingen bij de homilie.
Ik heb persoonlijk enorm genoten van het interview van Thierry Bizot een Franse TV producer die vertelt aan de luisteraar hoe hij  ( terug)  het geloof gevonden heeft. Het eindigt met deze twee zaken. Zijn herwonnen geloof in Jezus Christus maakt dat hij zijn angsten kwijt is geraakt en geeft hem terug smaak in zijn leven. Hij is 43 jaar en vertelt het op een ontroerende wat grappige manier die maakt, dat je meer dan 7 minuten blijft kijken. Schitterend!! Zulke getuigenissen  vind je via het internet (Youtube bisdom Gent). Zulke parels zijn er te rapen zonder veel moeite in je eigen taal met slechts enkele  klikken. Ik wens je van harte een rijke en boeiende zoektocht toe.
 
Jan Lembrechts

GASTGEZINNEN GEZOCHT door KVLV-Landelijke Gilde St.-Dimpna
Van 9 tot 14 april
komt de Poolse balletgroep van Czestochowa naar Geel. Zij treedt voor de twaalfde keer op in de Kempen ten voordele van het kinderziekenhuis ter plaatse.

Wij zoeken gastgezinnen voor 5 overnachtingen ook buiten Sint-Dimpna. Wie heeft er plaats en tijd en is gastvrij?
Wie zich aangesproken voelt kan zich wenden tot Monique Caeyers tel. 014/75 36 82 en Jos Moons tel. 014/58 70 85

Voordracht OKRA-Academie regio Kempen te WESTERLO
Donderdag 07 februari 2013:  “Als liefde zoveel jaren kan duren”, door Alfons Vansteenwegen, relatietherapeut, prof. Em.
Tijdens  deze voordracht beschrijft relatietherapeut Vansteenwegen heel eerlijk en rechtuit de belangrijkste uitdagingen voor een relatie na je vijftigste. Wat doe je als je na een leven lang werken plotseling weer dag in dag uit samen bent? Hoe kun je op dat moment samen werken aan een andere intimiteit, aan duurzame liefde? Hoe blijf je origineel en ‘verschillig’ voor elkaar? Een onmisbare lezing voor allen die het beste voorhebben met hun relatie! Iedereen van harte welkom!
Locatie:  Zaal “  ’t Rietje”  Verlorenkost 22 te Westerlo (Centrum)
Inkom:  6 euro -- "4 euro OKRA-leden" – Koffie/thee inbegrepen
Aanvangsuur:  14.00 uur tot 16.30 uur

Oud-leerlingenavond Sint-Maria-Instituut Geel
De oud-leerlingenbond van St. Maria organiseert een oud-leerlingenavond op 01 maart 2013 voor de afdelingen: 6JGZ, 6STW, 6VZ, 6GS, BF, 6OH, 7OA, 7TBZ, 7KZ. Wie meedoet, bevestigt zijn deelname door overschrijving van €5. Je kan inschrijven bij voorkeur via de website  http://www.sintmariainstituut.be, oud-leerlingen ofwel telefonisch op het nummer van de school: 014 58 86 72 en dit vóór 22 februari.  Het gezellig samenzijn met een drankje aan democratische prijzen start op 01 maart om 19u30 en eindigt om 23u. We hopen jou te ontmoeten in de refter van de school (Pas 110). Voor de 5 euro inschrijvingsgeld krijg je alvast 2 drankbonnen.
Zie je nog oud-klasgenoten, spreek af en maak er een fijne avond van vol herinneringen. Rekeningnummer: IBAN BE29 0015 8331 8064.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03

Externe Links