Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 50 - 12 december 2012

15– 16  december :  DERDE ZONDAG IN DE ADVENT

"ER KOMT IEMAND DIE STERKER IS"
Ik moet naar een feest en heb geen schoenen die passen !!! Dat zei de rijke. Ik moet naar school, tien kilometer verder en heb geen schoenen die passen !!! Dat zei de arme. En moeten wij daar ook iets bij zeggen, of alleen maar iets bij denken ???
Naar het groene bijbeldoosje

18.00 u avondmis

Zondag 16 december vallen alle vieringen in de Geelse kerken weg omwille van de aanstellingsviering in de kerk van Elsum.
De parochiale intenties van die dag worden in de viering mee opgenomen.

10.00 u. Zendingsviering van Ann De Ceulaerde aanstelling van Dirk Van den Broeck en aanstelling van de pastoresploeg.
Irena Boeckx. Alfons Sneyers, Dimphna Van Eynde en kinderen. Eugeen Soontjens. Ange Verbist. Frans Dierckx. Julia Verbraeken, Rosa Lavrysen en Jeanne Dilliën. Jgt Josephine Mertens-Clement Janssens, Gustaaf Dhondt en overleden familieleden.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

FEDERALE ADVENTSWAKE
Morgen, donderdag 13 december zijn wij al een serieus stuk gevorderd in de advent van 2012. De actie WELZIJNSZORG roept ons weer op, om aan de mensen in kansarmoede in onze stad en in ons land ook een mooie Kerst te geven. De actie spitst zich dit jaar toe op de “ouderen” onder ons. Een blij feest, maar ook wel een reikende hand om na het feest niet te hervallen. De mensen van MIN hebben hun best gedaan, om in de meeste Geelse parochies een predikatie te verzorgen over armoede in Geel.

Morgenavond, donderdag 13 DECEMBER om 19.00 u. vieren wij de advent in de kerk van het Punt.


Iedereen is welkom en verwacht om mee te vieren. Alle zangkoren zijn hartelijk genodigd.
En … na afloop staat er soep-op-de-stoep voor de actie WELZIJNSZORG.

AANSTELLINGSVIERING IN ELSUM
Onderhand weten wij het al wel: volgende zondag, 16 december om 10.00 u. vieren wij de aanstelling van onze pastoresploeg in de kerk van Elsum. Wie het nog niet weet, heeft de laatste weken niet goed opgelet. Wij verwachten heel veel volk want het gaat om “nieuwe” en “oudere” mensen. Mogen wij U voorstellen ?

Zij zullen er zeker zijn en wij verwachten alle sympathie van alle aanwezigen.
Vanaf januari komen wij gedurende enkele weken uitvoerig terug om kennis te maken met onze pastores.

herabonnering parochieblad
Onze lijsten zijn binnen bij de redactie.
Wie nog moet betalen zal het eerste nummer van januari moeten missen, maar alstublieft !!!! blijf trouw aan ons blad en schrijf vandaag nog over:

Niet wachten tot Nieuwjaar om je abonnement helemaal rond te hebben. Dat moet eerder gebeuren.
Zie, dat wij elkaar niet verliezen, want dan verliezen wij ook het nieuws over elkaar.

U ZIJT WELLEKOME: VLAANDEREN ZINGT KERST
U zijt wellekome” als dat geen mooie uitnodiging is!  Op Tweede Kerstdag, 26 december, kan u op een  honderdtal plaatsen in Vlaanderen komen meezingen. In de gezellige kerk van Bel om 15.00 is het Geelse mannenkoor Conamus ook van de partij en zorgt voor muzikale ondersteuning.
U zijt wellekome’ is natuurlijk een uitnodigende knipoog naar ‘Nu zijt wellekome’, één van de oudste Nederlandstalige kerstliederen. Aan de hand van die liederen wordt het kerstverhaal gereconstrueerd. Samen zingen staat centraal en Paul De Beuckeleer is organist. U krijgt ter plaatse trouwens een zangbundel. Ook de toegang is gratis (met de gekende “vrije bijdrage).
Het goede doel van de dag is De stem van ons geheugen, een project dat mensen met dementie hun geheugen laat trainen door samen te zingen. Wij spreken over een organisatie van het Davidsfonds.
Zing mee, steun het goede doel en herontdek de kerstliederen van vroeger. Na de samenzang is er gezellige babbel met een al dan niet alcoholisch drankjes. Afspraak om 15.00 u. in de kerk van Bel.
Meer info:  www.davidsfonds.be/evenementen of Jeannine Geukens (014/72 02 85).

KERSTSTALLENTOCHTEN EN KESMIS IN DEN DOENKERE
Kerstmis nadert. In het spoor van Sint en Piet Komen Maria en Jozef en (Ja, Benedictus !!! !!! !!!) met de ezel naar de os en de schapen komen op bezoek met herders en “koningen” uit verre streken.
Het is op dat moment dat onze stadsgidsen en Toerisme zich in hun feest- of herderspak presenteren om u en uw familie en vrienden de mooiste en gezellige kerststallen in Geel tonen.

* KERSTSTALLENTOCHTEN op zaterdagen 22 en 29 december, met vertrek telkens te 17.00 u. aan het Toerismehuis – de Waag op de Markt. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (aan 14,- euro voor volwassenen en 7,- euro voor de kinderen) en dan ben je vertrokken voor autobus, gids, hapjes, drankjes en een afsluitende koffietafel. Info : toerisme@geel.be of  014/ 56 63 80.
De eerste 35 kunnen telkens mee!

* KESMIS IN DEN DOENKERE : wandel mee met de gidsen/herders, en luister onderweg naar kerstverhalen en geniet van de muziek, drankjes en hapjes. De zelfde dienst voor Toerisme (zie boven) zal je alle deelnemersprijzen en info bezorgen.

* Bezoek eveneens de tentoonstelling VLAAMSE KERSTSTALLEN van 15 tot 30 december op het Bakkerijmuseum en de Molen van ’t Veld in Ten Aard. Alle dagen van 14.00 tot 20.00 u.

KERSTVIERINGEN IN GEEL

Tijdens de kerstdagen zijn de misvieringen uiteraard op andere uren. Plan je feesten!
Zet de timer van de oven juist! Zorg dat de kalkoen tijdig gaar is! Bestel de Chinees op tijd!

In onze parochies zijn de vieringen:

Maandag 24 december

Dinsdag 25 december

DOOPZONDAG PUNT
Zondag 23 december

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48 Week 49      

Externe Links