Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 41 - 10 oktober 2012

13 – 14 oktober : 28ste ZONDAG DOOR HET JAAR

Maandag 15 oktober: H. Theresia van Avilla
Dinsdag 16 oktober: H. Margaretha Maria Alacoque (stichteres van de verering van het H.Hart)
Donderdag 18 oktober: H. Lucas, evangelist

"GA VERKOPEN WAT JE BEZIT"
Alles verkopen wat je hebt … Is dat nu écht nodig ??? Vul zelf in vanuit eigen beleving en ervaring. Geef je aan Hem over en je zult leven vinden.
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u avondmis: Jgt Rita Vanspringel, Inge Neuts, Geert Sauvillers, Sooike Sauvillers, Seppe Baelus, Willy Lemmens; Jgt Tuur Geukens en overleden familie

08.00 u morgenmis: Jgt Wim Lembrechts

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Zijn kruispunten dan knelpunten ?
Wie momenteel in Geel (en ook in onze omstreken) het woord “kruispunten” durft te gebruiken, snijdt meteen een gevoelig punt aan. Er is pas gewerkt aan de “minder hinder kruispunten”, om minder hinder te krijgen, zodra de grote werken eraan komen. Ondertussen was er “grote hinder”. En aan het Punt wordt stilaan één van de grootste viaducten van ons land geboren … zonder kruispunten en met regelmatige hinder!

Zo’n kruispunt is een raar geval. Het thema van de rondvraag in ons bisdom bij de viering van 50 jaar heroprichting ging ook over  “kruispunten” .. die plaatsen, waar wij over ons geloof, onze werking, ons bisdom zijn, ons parochie-zijn konden spreken. Het had niet veel met het verkeersreglement te maken, maar onze bisschop sprak toch over kruispunten.

Een kruispunt is eigenlijk wel speciaal, want aan een kruispunt moet je altijd iets DOEN. Je moet er KIEZEN.

Zou het daarom zijn, dat het verkeer soms hapert aan een kruispunt? Veel kruispunten zijn breder aangelegd dan de gewone weg en toch gaat het er niet vlotjes. Verkeerslichten houden ons tegen en laten ons door en … “rond de pot draaien” blijkt niet goed te zijn, want de zogeroemde ronde punten worden één voor één afgeschaft. En op de Fly-over zal je maar één keer moeten kiezen. Daarna moet je met de grote groep mee.

KRUISPUNT BISDOM ANTWERPEN
Op 21 oktober is de stad Antwerpen het kruispunt voor ons bisdom. Daar zullen mensen van overal elkander tegen komen. Het kruispunt voor de Zuiderrkempen is de kerk van St.-Carolus Borromeus, maar wij trekken de hele stad in. Overal in de Geelse kerken zijn brochures voorhanden, waar je de tientallen en tientallen activiteiten kan vinden. Zelfs een plannetje van de stad is erin opgenomen met álle gevellievervrouwkes die Antwerpen rijk is. Je bent er welkom. Je wordt er mee op sleeptouw genomen. Je kan in de vorige parochiebladen vinden, hoe je in en uit de stad geraakt. De stad zal een kruispunt zijn.

KRUISPUNT GEEL
Ja, een week vroeger op 14 oktober is er in Geel en in alle Belgische gemeenten ook een kruispunt, maar da’s politiek, daar lees je op andere blaadjes over. Maar daar valt ook te kiezen. Zorg dat ook die keuze verantwoord is!

KRUISPUNT GEELSE PAROCHIES
Sinds 1 oktober zitten de Geelse parochies ook op een kruispunt. Enkele mensen willen hun schouders zetten onder 12 parochies tegelijk. Ook dat zal kiezen worden en vooral wennen aan nieuwe gezichten, nieuwe toestanden en nieuwe prioriteiten. De komende weken laten wij U kennis maken met enkele nieuwe figuren. Geven wij dit kruispunt een kans? Kiezen wij? Gaan wij mee? Trekken wij mee vooruit? Denken wij na? Treuzelen wij? Steken wij stokken in de wielen? Leggen wij de zweep erop? … Vooruit met de … !!!

KRUISPUNTEN IN ONS GELOOF
Naar aanleiding van de gesprekken in ons bisdom willen wij in ons parochieblad de komende maanden ook ingaan op de kruispunten, die ons geloof ons aanbiedt. Waar wij ook gaan en waar wij ook gelovig zijn, de dingen doen ons nadenken.

Dit zijn allemaal vragen, waarop wij in de loop van deze jaargang van ons parochieblad hopen terug te komen.
Is dit geen reden om het parochieblad te blijven lezen? Het goedkoopste abonnement in zijn soort.
MDV.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40    

Externe Links