Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 40 - 3 oktober 2012

6 – 7 oktober : 27STE ZONDAG DOOR HET JAAR
Donderdag 11 oktober: St.-Gummarus (met zijn zomerke)

"WAT GOD VERBONDEN HEEFT, MAG EEN MENS NIET SCHEIDEN"
Ook dit weekend wijst Jezus op de moraal van het hart en niet op de hardheid van de wet. Uit de echt gescheiden mensen worden vandaag nog vaak met de vinger gewezen. Achter hun rug wordt geoordeeld en veroordeeld. De barmhartigheid van God roept ons op om in deze menselijke mislukking en gebrokenheid ‘bij elkaar te staan’ en ‘elkaar bij te staan’. Zo kunnen mensen iets van die ‘warm-hartigheid’ van God ervaren, van God die mensen in hun mislukking niet veroordeelt maar verwelkomt zodat ze in staat zijn hun mislukking te aanvaarden en eruit te groeien.
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u avondmis: gedachtenisviering Petra en Gerry Wuyts; jgt Alfons – Anna – August Nevelsteen – Taels; jgt Elise Verellen, Rita Vanspringel

08.00 u morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Niet zo maar Janneke en Mieke !!!
UNIVERSITEIT DERDE LEEFTIJD START EEN NIEUW JAAR
De aanwezigheid van de K.H.Kempen in Geel heeft op veel gebieden een invloed op het leven in onze stad. Laat ze de namen maar veranderen in zeer veel beroemdheden (Tomas More …) in de volksmond weet iedere Gelenaar waar de gebouwen van “Den HIK” zich bevinden. Zelfs de Lijnbus rijdt er nog steeds naartoe …

Nu is het al heel wat jaren de gewoonte, dat op dinsdagnamiddagen heel wat gerenommeerde sprekers naar Geel komen in het kader van de “Universiteit Derde Leeftijd”. Je hoeft echt niet hoogbejaard of hoog intellectueel te zijn, om te mogen deelnemen, maar elke dinsdag komen mensen van kilomdeters in het rond naar Geel, om beroemde en minder beroemde mensen (meestal professoren van verschillende universiteiten) aan het woord te horen over de meest diverse onderwerpen.

Dit jaar zijn 25 mensen te gast en geloof het of niet: er zijn mensen die er geen namiddag van overslaan. Inschrijven hoeft écht wel niet, maar het kán op UDL – K.H.Kempen, Kleinhoefstraat, 4. Je mag je natuurlijk ook ter plaatse aanmelden. Je betaalt om de hele reeks te volgen slechts 150,- euro en als je kiest voor 10 willekeurige lezingen betaal je 65,- euro, 5 lezingen kosten 35,- euro en als je elke keer afzonderlijk betaalt, kost het je 8,- euro per keer. Telkens zijn een drankje tijdens de pauze en de tekst van de lezing inbegrepen.

Voor meer info kan je steeds terecht op UDL@khk.be of www.khk.be/UDL.

Wij beloven, om U via ons weekblad zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de lezingen die doorgaan en geven alvast een jaaroverzicht.

Van harte aanbevolen.

GEZINSWEEKEND IN POSTEL
Van vrijdag 2 tot zondag 4 november organiseert de abdij van Postel een gezinsweekend rond het thema "De 7 hoofdzonden". Hoe betere christenen worden". Pater Gert Verbeken zal deze dag begeleiden. Er is catechese en opvang voor de kinderen en je hoeft niet in gezinsverband te komen.
Voor wie op zoek is naar meer; wie dieper wil kennismaken met andere jonge gezinnen; wie met andere jonge gezinnen wil bidden; wie gezellig wil napraten... is er de mogelijkheid om het hele weekend te komen.
Inlichtingen en inschrijven bij pater Benny Berrens  Abdijlaan 16 2400 Mol – Postel op 0496 50 12 55 of gastenkwartier@abdijpostel.be

JUBILEUMVIERING BISDOM ANTWERPEN
Zondag 21 oktober viert ons bisdom.   
Om 10.00 u. feestelijke TV-mis vanuit de kathedraal met bisschop Bonny. Wie wil kan deze viering in de kathedraal bijwonen. Wel zorgen dat u dan tijdig aanwezig bent.
Van 13.00 tot 17.00 u. allerlei feestactiviteiten op diverse plaatsen in Antwerpen. De parochies van ons dekenaat (Zuiderkempen) vertrekken vanuit de St..-Carolus Borromeuskerk.
Je zal ze gemakkelijk vinden, als je met de trein gaat, want dan word je al opgewacht in het Centraal station. Onze mensen wijzen je de weg wel.
Vertrek met de trein vanuit Geel om 1 minuut na 12.00, na 13.00 en na 14.00 u.
Een weekendbiljet voor de trein kost slechts 7,50 euro, +65-biljet kost 5.30 euro. Je rijdt ervoor heen en terug naar Antwerpen.
De treinbiljetten dien je zelf aan te kopen.
In de St.-Carolus Borromeuskerk en op verschillende plaatsen in Antwerpen zijn er allerlei activiteiten die men vrij of begeleid kan bezoeken: zang en muziekgroepen — animatie — wandelingen en rondleidingen—historische evocaties — informatieve stands— gebed — korte lezingen... Zuster Jeanne Devos komt naar St.-Carolus en andere activiteiten worden nog bekend gemaakt.
Er zullen ook toeristentreintjes rijden tussen de verschillende locaties.
Om 18.00 u.: Slotmanifestatie op het Theaterplein met muziek en dans, samenzang, een woord van de bisschop... Er is ook gelegenheid tot ontmoeting bij een tas soep...
De treinen terug naar Geel vertrekken vanuit Antwerpen om 19.19 u. en verder 19 minuten na het volle uur.
In Antwerpen zijn er voldoende eetgelegenheden

muzikale vormingsavond
Nog even herinneren aan woensdag 17 oktober om 20.00 u. in de kerk van de Molekens, Olmenlaan 8 in Herentals.
Gedurende twee uur neemt Jos Bielen ons mee langs een heleboel tips die je kunnen helpen om met kinderen en jongeren te zingen tijdens de vieringen. We verkennen zinvolle materialen en staan stil bij de problemen die daarbij opduiken.
Er wordt - uiteraard - ook gezongen, zodat je een aantal liederen rijker bent als je terug naar huis gaat.
Ieder is welkom! Maar zeker al wie betrokken zijn bij zang tijdens kinder- en gezinsvieringen, eerste communie en vormselvieringen, de godsdienstleerkrachten…
* Dit is een initiatief van het dekenaat Zuiderkempen.
** Een melding van je deelname zou aangenaam zijn (bij jos.van.loon@telenet.be, emilia.kuppens@skynet.be of bij rachelvanhoof@telenet.be)

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39      

Externe Links