Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 34 - 22 augustus 2012

25 – 26 augustus : 21STE ZONDAG DOOR HET JAAR

Dinsdag 28 augustus: H. Augustinus
Vrijdag 31 augustus: feest van Maria Middelares.

"NAAR WIE ZOUDEN WIJ GAAN ???"
Jezus spreekt krasse taal, waardoor velen, die hem volgden, afhaken en niet langer mee gaan met Hem.
Wat zouden wij antwoorden op de vraag van Jezus of wij ook willen weggaan?
Naar wie gaan wij in ons leven? Op wat of wie zijn wij gericht ???
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u Zm Gusta Nevelsteen en Alfons Verachtert

08.00 u morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

DE KEMPEN SCHAKELT

Familiefietshappening De schakel gaat weer door op zondag 26 augustus.
Jong en oud schakelen mee! Voor de 24ste keer! sluit de zomer af met het grote fietsfeest De Schakel. Deze recreatieve fietsklassieker garandeert een hele dag ontspannend fietsplezier voor jong en oud.
Talloze unieke en bewegwijzerde lussen sturen je op een verrassende ontdekkingstocht langs al het moois, wat de Kempen te bieden heeft. Onderweg kan je tal van monumenten en bezienswaardigheden bewonderen. Stap af aan een molen, een museum, een kerk, of volg een gratis rondleiding. Toch liever een gezellig terrasje? Alles kan tijdens de Schakel-zuid!
In Retie en in Gierle kan je De Schakel-zuid met De Schakel-noord aan elkaar schakelen.
Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er 8 trajecten van minder dan 30 km uitgestippeld
Ook met de allerkleinste Schakelaars wordt rekening gehouden. In Geel en in Vorselaar kunnen zij samen met mama en papa naar hartelust op de gloednieuwe Hummeltjestrajecten.
Mensen met een handicap of met een mobiele beperking zijn ook meer dan welkom op de Inctvisparcoursen in Dessel, Geel, Herentals, Retie en Vorselaar.
Je kan vrij vertrekken tussen 08.00 en 14.00 u. Je moet vóór 19.00 u arriveren in je vertrekplaats. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 3 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. In ruil hiervoor krijg je een brochure, een fietswimpel, een versnapering, een herinneringsgeschenk, bijstand door Fietsenatelier Mol en door het Rode Kruis, door BLOSO en door CM.
De website www.schakel.be staat boordevol informatie. Daarnaast kan je ook de uitgebreide Schakelbrochure ophalen in alle infokantoren van de Antwerpse Kempen.
Info: Schakelsecretariaat – Markt 1 – 2440 Geel – 014 56 63 80 – deschakel@geel.be

EEN NIEUWE PASTORESPLOEG IN GEEL

Van onze deken, Hans Vanackere hebben wij vernomen, dat de bisschop van Antwerpen tegen 1 oktober een benoeming IN SOLIDUM zal doen voor een pastoresploeg in de parochiefederatie Geel. Nadat Marcel Daems, voor het volgend jaar (augustus) zijn emeritaat heeft voorgesteld, zal hij tot die tijd nog volwaardig pastoor blijven in Zammel en Oosterlo, maar ondertussen zullen 6 pastores samen en solidair canonieke verantwoordelijkheid dragen voor alle parochies van Geel. Zij gaan het werk verdelen in overleg met het federatiebureau en –team. Mogen wij U even voorstellen ???

Proficiat aan allen. Waar en wanneer de aanstelling van dit team zal doorgaan, dat behoort tot de onderdelen van het overleg. Met de redactie van het parochieblad nemen wij ons voor om iedereen tijdens de komende weken aan de lezers voor te stellen.

ONS BLAD VOLGEND JAAR
Tijdens het verlof bereikte ons het goede nieuws van uitgeverij Halewijn. Volgend jaar zal de prijs van het weekblad Kerk & Leven slechts zeer weinig verhogen en onze parochiefederatie Geel wil er het zijne toe bijdragen, om zijn lezers van dienst te zijn …
Hou je vast: Wij betalen in jouw plaats de verhoging !
Volgend jaar blijft onze lezersprijs dus onveranderd op 28,- euro voor een heel jaar. Als dat geen goed nieuws meer is. 

EEN STREEPJESCODE OP JE BLAD
Na de zomeronderbreking van ons blad hebben sommige opmerkzame lezers bemerkt, dat er een streepjescode is verschenen in de rechterbovenhoek op blz. 1… niet getreurd, het maakt niks uit en het gaat er nog op verbeteren. De post gaat onze uitgever verplichten, om elk blad uniek te maken. Nu kan je al een stuk van je abonneenummer vinden in die code, maar binnenkort staat er je volledig adres op. Bij de post zeggen ze, dat er “dan geen enkele vergissing meer mogelijk is”. Wij willen het graag geloven, houden ons hart vast en danken onze postbodes nog maar eens voor hun beste beentje, dat ze iedere week voorzetten, om onze duizenden bladen elke week ter plaatse te bezorgen.
Dank U, postbode.

NOG EEN KEER PREEKSTOEL
In juni hebben wij gemeld, dat iedere dinsdag van juli en augustus een bekend persoon over zijn geloof komt getuigen op de preekstoel van de Waldetrudiskerk in Herentals. Wie volgende week dinsdag in de mogelijkheid is, durven wij de preekstoel nog één keer van harte aanbevelen. Dan komt Jurgen Mettepeninghen aan het woord: bekend theoloog en voormalig woordvoerder van de Belgische bisschoppen en Mgr. Leonard . Zeker een aanrader.

BEZINNINGSDAG IN POSTEL
Op zaterdag 29 september organiseert het gastenkwartier van de abdij van Postel een geloofsdag rond het thema “Credo! Ik geloof in de verrijzenis van het lichaam, en het eeuwig leven. Amen”. Abt Frederic Testaert zal deze dag begeleiden.
Kostprijs bedraagt 20,- euro, middagmaal inbegrepen.
Indien u geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact op met gastenpater Benny Berrens op Tel. 0496 50 12 55

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33        

Externe Links