Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 33 - 15 augustus 2012

18 – 19  augustus:  20ste ZONDAG DOOR HET JAAR
Woensdag 22 augustus: Maria, koningin
Zaterdag 24 augustus; H. Apostel Bartolomeus

"MIJN VLEES IS ECHT VOEDSEL"
Als ik te communie ga, krijg ik te horen: “Lichaam van Christus”. Niet toevallig blijkt een lidwoord te ontbreken. Natuurlijk ontvang ik het lichaam van Christus, maar tegelijk word ik aangesproken als “lichaam van Christus”. Christus tot mij nemen en hem “worden” horen dus samen. Ik word nu al deelgenoot aan Christus’ verrijzenis en opstanding.
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u Jgt Gust Mertens en Dympke Verachtert, Zm familie Varachtert-Verachtert en Mertens-Diels; Zm August Heylen, Germaine Binnemans, Colette Helsen, Julienne Thoumsin

08.00 u morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Europa feest in Geel

Ze komen !!! Morgen zijn ze daar !!! Vanuit alle ’s heren wegen zullen ze er zijn. Zelfs de Fransen komen naar het Punt. De klassiekers uit “la douce France” lieten het afweten, maar anderen hebben hun plaats ingenomen. Met de vlieger, met de bus, de auto … net niet met de fiets of te voet of met de ossenkar, maar Europa komt meefeesten met de mensen van Geel … en de Italianen gaan recht van de bus naar de mis in Stelen ... het wordt ferm en fijn !
Donderdag kan je van 09.00 tot 17.00 u. gaan kijken naar SPEL ZONDER GRENZEN en ’s avonds worden de groepen ontvangen in de gastparochies … een Europese vorm van parochiefeesten.
Vrijdag gaat er een congres over “actief ouder worden” door en trekken sommige groepen naar andere toeristische plaatsen in België. Sommigen zullen het ook rustig in Geel houden. Maar de avond komt iedereen naar de markt om de groepen eens allemaal samen te zien.
Zaterdag opent een internationale markt (die doorloopt tot zondag) en treden verschillende groepen op in de straten van het centrum en op de markt.
En zondag … is iedereen om 11.00 u. welkom in de Europese misviering, waarna de groepen weer optreden op de markt, wat tegen de avond aan overloopt in “Geel Zingt”.
Geel kleurt Europees deze week. Als ’t allemaal meezit, wordt dit een ferme zaak. Hopen zo !!

DE KEMPEN SCHAKELT

Familiefietshappening De schakel gaat weer door op zondag 26 augustus.
Jong en oud schakelen mee! Voor de 24ste keer! sluit de zomer af met het grote fietsfeest De Schakel. Deze recreatieve fietsklassieker garandeert een hele dag ontspannend fietsplezier voor jong en oud.
Talloze unieke en bewegwijzerde lussen sturen je op een verrassende ontdekkingstocht langs al het moois, wat de Kempen te bieden heeft. Onderweg kan je tal van monumenten en bezienswaardigheden bewonderen. Stap af aan een molen, een museum, een kerk, of volg een gratis rondleiding. Toch liever een gezellig terrasje? Alles kan tijdens de Schakel-zuid!
In Retie en in Gierle kan je De Schakel-zuid met De Schakel-noord aan elkaar schakelen.
Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er 8 trajecten van minder dan 30 km uitgestippeld
Ook met de allerkleinste Schakelaars wordt rekening gehouden. In Geel en in Vorselaar kunnen zij samen met mama en papa naar hartelust op de gloednieuwe Hummeltjestrajecten.
Mensen met een handicap of met een mobiele beperking zijn ook meer dan welkom op de Inctvisparcoursen in Dessel, Geel, Herentals, Retie en Vorselaar.
Je kan vrij vertrekken tussen 08.00 en 14.00 u. Je moet vóór 19.00 u arriveren in je vertrekplaats. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 3 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. In ruil hiervoor krijg je een brochure, een fietswimpel, een versnapering, een herinneringsgeschenk, bijstand door Fietsenatelier Mol en door het Rode Kruis, door BLOSO en door CM.
De website www.schakel.be staat boordevol informatie. Daarnaast kan je ook de uitgebreide Schakelbrochure ophalen in alle infokantoren van de Antwerpse Kempen.
Info: Schakelsecretariaat – Markt 1 – 2440 Geel – 014 56 63 80 – deschakel@geel.be

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32

Externe Links