Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 8 - 22 februari 2012

25 – 26 februari: EERSTE ZONDAG IN DE VEERTIGDAGENTIJD
2 maart: Zalige Karel de Goede

"JEZUS IN DE WOESTIJN"
Het verblijf van Jezus in de woestijn was een tijd van bekoringen en keuzes maken. Telkens probeert de duivel het vertrouwen uit zijn hart weg te halen. Is deze veertigdagentijd ook voor ons een periode om onze keuzes te toetsen? Kiezen we voor vertrouwen in de toekomst, in elkaar, in onszelf, in een God die liefde en toekomst is?
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u. Avondmis

08.00 u. morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Deze avond Aswoensdag begin van de veertigdagentijd
Zoals is ons nummer van vorige week uitgebreid verteld, vieren wij deze avond, woensdag 22 februari het begin van de vasten. Nadat verschillende parochies overdag reeds askruisjes hebben gegeven, komen wij om 19.00 u. met alle parochies van Geel samen in de kerk van St.-Amands. Wij laten ons tekenen met het askruisje en kunnen daarna de overstap maken naar de zaal, waar Mieke Cleymans ons komt vertellen over Guatemala. Wij kijken er ook naar de themafilm rond de winning van ertsen in Zuid-Amerika, waardoor “moeder aarde” wordt verminkt, maar waardoor ook de plaatselijke bevolking allerlei ziektes oploopt. Dit is een doordringende film die sporen nalaat op je hart en je geweten. Deze avond is een mooie start voor een 40-daagse tocht naar Pasen toe.

EN VERDER IN DE VASTEN
Uiteraard komen wij volgende weken nog terug op de veertigdagentijd, maar alvast vandaag geven wij een klein overzicht:

TEN AARD VERLICHT
Op Ten Aard zijn tientallen vrijwilligers bezig met de voorbereiding van ‘Ten Aard verlicht’ dat georganiseerd wordt op 25 februari vanaf 19.00 uur. Ze zullen ervoor zorgen dat de wandelpaden feeëriek verlicht zijn en dat er vanalles te beleven is. Het thema deze keer is ‘Ten Aard op de wereldkaart’. Kom ontdekken wat dit in petto heeft. De deelname is gratis en iedereen is welkom.

JUBILEUMCONCERT 2012 GEELS VOCAAL ENSEMBLE
Het Geels Vocaal Ensemble bestaat 25 jaar, en nodigt iedereen uit op haar jubileumconcert op zondag 11 maart om 15:00 u. in de St.-Dimpnakerk. Het wordt voor liefhebbers van koorzang een heuse muzikale snoepreis. Het koor zingt hoogtepunten uit vroegere successen en uit nieuwer repertoire. Bart Wuilmus aan het orgel heeft hierbij een belangrijke inbreng: hij begeleidt het koor en speelt eigen improvisaties. Op het programma staan werken van Heinrich Schütz, Felix Mendelssohn, Jules Vannuffel, PeterisVasks, Flor Peeters, Sergei Rachmaninoff en Johan Michael Bach.
Kaarten zijn te bekomen bij de koorleden of 0476/95 51 72. Zij kosten in voorverkoop 15,- euro en aan de kassa 18,- euro.
Uw inkomkaart is tevens een waardebon voor één consumptie op de aansluitende receptie.
Noteer ook alvast ook in uw agenda het tweede jubileumconcert van GVE op 16 december om 15:00 u. in Sint-Dimpnakerk. Dan wordt de Messiah van Händel uitgevoerd met als solisten oudkoristen die ondertussen een professionele zangcarrière hebben opgebouwd.
Meer info in het secretariaat op 014/58 76 24 of op www.geelsvocaal.be

NIEUW BIJ VZW KREATIEF GEEL
De mensen van kreatief Geel zetten alweer een nieuwe cursus op:“De natuur digitaal fotograferen”.
Dit gaat door op dinsdag 13 maart van 13.30 tot 17.00 u. in “de Belse bossen”
De workshop start met een korte inleiding met tips van een ervaren fotograaf. Samen met hem trekken we een mooi natuurgebied in en tijdens de wandeling is er ruimte voor vragen. Nadien ontvang je feedback op een selectie uit de foto’s die je maakte.
De workshop is een beginnerscursus, bedoeld voor iedereen met een digitale compact camera of basis spiegelreflex.
Wij komen samen om 13.30 uur in de Volmolen te Geel-Bel. Prijs: 5,00 euro.
Inschrijven voor 5 maart, via kreatief.geel@skynet.be of 014/ 56 05 95

Oud-leerlingenavond Sint-Maria-Instituut Geel
De oud-leerlingenbond van St. Maria organiseert een oud-leerlingenavond op 23 maart 2012 voor de afdelingen: 6BI, 6IB, 6HA, 6ST, Moderne Talen, 6VE, 7WE. Wie meedoet, bevestigt zijn deelname door overschrijving van €5. Je kan inschrijven bij voorkeur via de website http://www.sintmariainstituut.be, oud-leerlingen ofwel telefonisch op het nummer van de school: 014 58 86 72en dit vóór 10 maart.  Het gezellig samenzijn met een drankje aan democratische prijzen start om 19u30 en eindigt om 23u. We hopen jou te ontmoeten in de refter van de school (Pas 110). Voor de €5 inschrijvingsgeld krijg je alvast 2 drankbonnen.
Zie je nog oud-klasgenoten, spreek af en maak er een fijne avond van vol herinneringen.
Rekeningnummer: IBAN BE29 0015 8331 8064.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07  

Externe Links