Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 2 - 11 januari 2012

14 15 januari: TWEEDE ZONDAG DOOR HET JAAR
17 januari: H. Antonius, Abt: patroon van armen, herders, veeziekten en varkenshoeders
20 januari: Sint-Sebastiaan: patroon van schutters en soldaten.

"JEZUS ROEPT ZIJN EERSTE LEERLINGEN"
Het Johannes evangelie begint met een vraag van Jezus. Jezus is niet begonnen met een oproep, hij hield geen toespraak, hij gaf geen vermaningen. Hij vroeg wel aan twee mannen, die hij achter zich aan zag komen, of ze iets zochten. Ze wilden weten waar hij woonde. Hij gaf zijn adres niet, hij zei gewoon: kom maar kijken.
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u. Zm Tuur Geukens

08.00 u. Jgt Gaston Krieckemans, Marie Claes

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Familiequiz van K.W.B. St.-Amands
Volgende zondag gaat in de namiddag de jaarlijkse ontmoetingsquiz van KWB-St.-Amands door in de grote zaal van het parochiecentrum. Dit is al meer dan tien jaar een vaste ontmoetingsplaats van families en vriendenclubs van overal, die niet voor de harde knikkers willen quizzen, maar wl voor de gezelligheid. Alle kinderen verdienen er een medaille en de grote mensen een pannenkoek. En toch een aanrader !!!
Wil je nog meedoen met een ploeg van maximaal 7 mensen, bel dan als de gesmeerde bliksem naar Rudy Belmans, 0478 53 09 91. Hij zal wel iets voor je regelen !!!

100 JAAR PAROCHIECENTRUM LARUM
In Larum vieren ze volgende zaterdag een honderdjarige de zaal.
Inderdaad, er moeten nog enkele stenen zijn, die honderd jaar geleden het begin betekende, van wat tegen vandaag een uitgebreid en pas vernieuwd parochiecentrum moest worden. Bij de noeste werkers is maar n vinger gebroken maar het enthousiasme is niet kapot te krijgen. In de avondmis wordt gedankt voor de afloop van de werken en voor honderd jaar zaalwerking. Daarna trekt de massa naar de zaal, om ook daar te vieren.

EEN WEEK NA DE RECEPTIE
Feesten kan deugd doen, ook na weken van gezellige Kerst- en Nieuwjaarsfeesten, waren honderden mensen ingeschreven voor de verjaardagsreceptie van ons bisdom. Ondanks concurrentie van vele andere recepties, was de agora van de K.H.Kempen vol gelopen met genodigden, die met de bisschop het glas wilden heffen op 50 jaar bisdom Antwerpen. De harmonie van Larum speelde ten welkom en het zangkoor van Ramsel zorgde voor de zang. Iedereen was gelukkig. En de rest ??? Vraag het aan hen, die er bij waren. 

ACTIE VREDESEILANDEN
Onder het thema: boeren verdienen meer heeft de jaarlijkse Actie van Vredeseilanden weer plaats op  13, 14 en 15 januari. Zoals ieder jaar kan men deze Actie steunen door iets van vredeseilanden te kopen aan de ingang van de kerk. Vrijwilligers van de werkgroep zullen daar voor zorgen.  Wij bevelen deze aktie warm aan!!! 

VOORGANGERS IN DE WEEKENDVIERINGEN
Momenteel wordt elke week met man en macht gewerkt aan de opvulling van de kalender voor de voorgangers in de vele weekendvieringen, die onze parochiefederatie nog rijk is. Wij blijven ons best doen, om het schema vol te houden tot het einde van dit werkjaar en danken de voorgangers nu reeds voor de onmogelijke vragen, die wij hen elke week weer blijven stellen.

RIJBEWIJS CURSUS VOOR BEGELEIDERS
Je eigen dochter of zoon leren autorijden is nog steeds de goedkoopste wijze om een rijbewijs te behalen. Dat kan naargelang de formule tot 1.000 euro besparing opleveren. Bovendien bewijzen de verkeersstatistieken dat jongeren die met ma of pa hebben leren rijden het cht wel goed doen. Dus verhouding prijs kwaliteit is zeer goed.
Vandaag krijgen de jongeren hun theorie op de school. De begeleiders (ma en pa) maken gebruik van hun eigen kennis en ervaring. Om deze kennis te koppelen aan de wettelijke voorschriften en verkeersreglementen organiseren de KWBs van Geel twee lesavonden. Voor de begeleiders is een speciaal lespakket ontwikkeld, want begeleider zijn is toch wat anders dan zelf met de auto rijden.
Tijdens twee avonden worden de begeleiders theoretisch en praktisch bijgeschoold.
Ben je al gestart met het oefenen op de baan? Geen erg: dan heb je al gemerkt dat je met vragen komt te zitten waarvan je het antwoord niet zeker weet. Een reden te meer om deel te nemen.
De eerste avond praten wij over alles, wat de leerling moet knnen: zowel de verkeersregels als de nodige technische kennis.
De tweede avonds staan wij stil bij het rijden zelf. De parcours in Geel Oevel Olen en Herentals wordt onder de loep genomen. De kleine en grote valkuilen worden grondig doorgenomen. Verder nog een heleboel praktische tips om uw dochter of zoon goed te begeleiden. Zodoende worden ma en pa betere begeleiders.
Ook dochter of zoon zijn welkom en nemen gratis deel.
Een genformeerd team verhoogt de slaagkansen.
Wij ontmoeten elkaar op 17 en 24 januari in het ACW-huis (2de verdieping), Stationstraat 158. en KWB-leden betalen 12,5 euro. Niet-leden mogen er bij aan 17,5 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan op 0475 85 62 29 (Bart) of via info@somepro.be.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01    
         

Externe Links