Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 51 - 21 december 2011

24 - 25 december:  HOOGFEEST VAN KERSTMIS
26 december: St.-Stefanus, eerste martelaar
27 december: H. Johannes, apostel en evangelist
30 december: feest van de Heilige familie 

"ZOALS EEN HERDER EEN SCHEIDING MAAKT"
Zouden wij niet allen dolgraag eens God zien, Hem waarachtig kennen. Laten we kijken naar Jezus, in wie God zelf ons tegemoet is gekomen en die het ons mogelijk maakte een blik te werpen in zijn binnenste. Daar ontdekken we dat God een gebeuren van liefde is: Vader en Zoon zijn één in dezelfde Geest van geven en liefhebben.
Uit het rode bijbeldoosje

18.00 u. Avondmis

08.00 u. Jgt Jos Luyten, Jul en Marcel d’Joos, Leonie Engelen, Gust en Jefke De Ceuster, Gonda Verwimp; Zm Maria Vanuytven

11.00 u. Jgt Lou Vandenbussche

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Hartelijk Kerstfeest !!!
’t Is feest in Geel … Kerstfeest
. Veel adventskransen zien wij niet meer hangen in het straatbeeld. Het paars van de liturgische kledij in onze liturgie toont veel ingetogener, dan het rood en het wit van de Kerstversiering. … Advent is dromen, dat Jezus zal komen … Maar dromen van een kind, dat geboren gaat worden … in verwachting zijn, is dit niet het mooiste, wat er is ??? Wij maken ons op voor Kerst … in de familie … met de vrienden … in de kerk. Laat ons met velen zijn en “vrede bouwen” ook in al hetgeen ons ter harte gaat en bij de mensen, die ons ter harte gaan.

De redactie van het parochieblad.

Misvieringen op Kerstavond en Kerstmis

boeteviering
Voor de parochies Sint-Dimpna, Elsum, Ten Aard, Bel
is er op woensdag 21 december om 19.00 u. in de kerk van Elsum boeteviering ter voorbereiding op het feest van Kerstmis. De mensen van Sint-Dimpna, Elsum, Ten Aard en Bel worden hier speciaal op uitgenodigd maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Doorheen gebed, bezinning en zang, willen wij ons klaar maken, om het licht van het Kerstkind te ontvangen. Aansluitend op de boeteviering vieren wij samen eucharistie.

VERJAARDAGSRECEPTIE VAN ONS BISDOM

In 2012 viert het bisdom Antwerpen een dubbel jubileum: 50 jaar heroprichting en 450 jaar oprichting.
(4)50 jaar bestaan, leven en bloeien, wordt voor een parochie, een dekenaat, een Bisdom, alleen maar realiteit dankzij de inzet en werkkracht van vele mensen, vrijwilligers en professionelen, die zich met hart en ziel hiervoor dag in dag uit willen inspannen. Zowel het dekenaat Zuiderkempen als het bisdom Antwerpen zijn er zich terdege van bewust dat deze onbetaalbare en belangeloze inzet alle waardering en respect verdient.
Zij willen dan ook alle andere medewerkers in dit jubileumjaar van harte uitnodigen op vrijdag 6 januari 2012 in de agora van de Katholieke Hogeschool Geel, in de Kleinhoefstraat.
Iedere actieve parochiaan wordt verwacht om 19.00u en het einde is voorzien rond 22.00u. Na een kort welkom door onze bisschop en onze deken hebt u bij een hapje en een drankje ruim de mogelijkheid tot vele warme contacten en gezellige babbels met alle aanwezigen uit uw en alle andere parochies van ons dekenaat.
Om enig zicht te krijgen op het aantal deelnemers vragen we u wel een seintje te geven aan je parochie voor 20 december 2011 via een mailtje naar secretariaat.zuiderkempen@skynet.be. Zangkoren en verenigingen schrijven best in groep in.

KERSTKALENDER VAN GEEL
Kerstmis is in “het wereldse Geel” ook een hele gebeurtenis.
Lees ons nummer van vorige week nog eens na:
* vrijdag 30 december : Kerststallentocht met de bus.
* 23 en 26 december Késmis in den Doenkere aan de Schrijnwerkerij van de Nieuwstraat
* Van 17 tot 30 december alle dagen van 14.00 tot 21.00 u. en op afspraak tentoonstelling Kerstmis in Vlaanderen met unieke kerststallen in de Worfthoeven op Ten Aard.

HERABONNERING PAROCHIEBLAD
Onze lijsten zijn binnen bij de redactie. Wie nog moet betalen zal het eerste nummer van januari moeten missen, maar alstublieft !!!! blijf trouw aan ons blad en schrijf vandaag nog over:

Niet wachten tot Nieuwjaar om je abonnement helemaal rond te hebben. Dat moet eerder gebeuren. Zie, dat wij elkaar niet verliezen, want dan verliezen wij ook het nieuws over elkaar.

RIJBEWIJS CURSUS VOOR BEGELEIDERS
Je eigen dochter of zoon leren autorijden is nog steeds de goedkoopste wijze om een rijbewijs te behalen. Dat kan naargelang de formule tot 1.000 euro besparing opleveren. Bovendien bewijzen de verkeersstatistieken dat jongeren die met ma of pa hebben leren rijden het écht wel goed doen. Dus verhouding ‘prijs kwaliteit’ is zeer goed.
Vandaag krijgen de jongeren hun theorie op de school. De begeleiders (ma en pa) maken gebruik van hun eigen kennis en ervaring. Om deze kennis te koppelen aan de wettelijke voorschriften en verkeersreglementen organiseren de KWB’s van Geel twee lesavonden. Voor de begeleiders is een speciaal lespakket ontwikkeld, want begeleider zijn is toch wat anders dan zelf met de auto rijden.
Tijdens twee avonden worden de begeleiders theoretisch en praktisch bijgeschoold.
Ben je al gestart met het oefenen op de baan? Geen erg: dan heb je al gemerkt dat je met vragen komt te zitten waarvan je het antwoord niet zeker weet. Een reden te meer om deel te nemen.
De eerste avond praten wij over alles, wat de leerling moet kénnen: zowel de verkeersregels als de nodige technische kennis.
De tweede avonds staan wij stil bij het rijden zelf. De parcours in Geel – Oevel – Olen en Herentals wordt onder de loep genomen. De kleine en grote valkuilen worden grondig doorgenomen. Verder nog een heleboel praktische tips om uw dochter of zoon goed te begeleiden. Zodoende worden ma en pa betere begeleiders.
Ook dochter of zoon zijn welkom en nemen gratis deel.
Een geďnformeerd team verhoogt de slaagkansen.
Wij ontmoeten elkaar op 17 en 24 januari in het ACW-huis (2de verdieping), Stationstraat 158. en KWB-leden betalen 12,5 euro. Niet-leden mogen er bij aan 17,5 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan op 0475 85 62 29 (Bart) of via info@somepro.be.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48 Week 49 Week 50    

Externe Links