Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 49 - 7 december 2011

10 – 11 december: DERDE ZONDAG IN DE ADVENT
13 december: Heilige Lucia
14 december: Johannes van het Kruis

"MIDDEN ONDER U STAAT HIJ, DIE GIJ NIET KENT"
Wij leven in een wereld, waar het geroep van vele stemmen tot ons klinkt. Horen wij nog die stem uit de woestijn? En reageren wij op zijn oproep? Hebben wij de moed, de rechte weg van de Heer te bewandelen, of leggen we bochten om moeilijkheden heen?
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u. Jgt Ludo en August Nevelsteen; Germaine Verachtert, Linda Taels en Wim Verherstraeten

08.00 u. Morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

FEDERALE ADVENTSWAKE
Morgen, donderdag 8 december zijn wij al een serieus stuk gevorderd in de advent van 2011. De actie Welzijnszorg roept ons weer op, om aan de mensen in kansarmoede in onze stad en in ons land ook een mooie Kerst te geven. Een blij feest, maar ook wel een reikende hand om na het feest niet te hervallen. Kinderen staan in de nationale actie centraal. De mensen van MIN hebben hun best gedaan, om in de Geelse parochies een predikatie te verzorgen over armoede in Geel.
Morgenavond, donderdag 8 DECEMBER om 19.00 u. vieren wij de advent in de kerk van Zammel.
Iedereen is welkom en verwacht om mee te vieren. Alle zangkoren zijn hartelijk genodigd.
En … na afloop staat er soep-op-de-stoep voor de actie WELZIJNSZORG.

VERJAARDAGSRECEPTIE VAN ONS BISDOM

In 2012 viert het bisdom Antwerpen een dubbel jubileum: 50 jaar heroprichting en 450 jaar oprichting.
(4)50 jaar bestaan, leven en bloeien, wordt voor een parochie, een dekenaat, een Bisdom, alleen maar realiteit dankzij de inzet en werkkracht van vele mensen, vrijwilligers en professionelen, die zich met hart en ziel hiervoor dag in dag uit willen
Inspannen. Zowel het dekenaat Zuiderkempen als het bisdom Antwerpen zijn er zich terdege van bewust dat deze onbetaalbare en belangeloze inzet alle waardering en respect verdient.
Zij willen dan ook alle andere medewerkers in dit jubileumjaar van harte uitnodigen op vrijdag 6 januari 2012 in de agora van de Katholieke Hogeschool Geel, in de Kleinhoefstraat.
Iedere actieve parochiaan wordt verwacht om 19.00u en het einde is voorzien rond 22.00u. Na een kort welkom door onze bisschop en onze deken hebt u bij een hapje en een drankje ruim de mogelijkheid tot vele warme contacten en gezellige babbels met alle aanwezigen uit uw en alle andere parochies van ons dekenaat.
Om enig zicht te krijgen op het aantal deelnemers vragen we u wel een seintje te geven aan je parochie voor 20 december 2011. Zangkoren en verenigingen schrijven best in groep in.

ZATERDAG KERSTCONCERT IN BEL

Nog maar net heeft Bel “in vuur en vlam” gestaan en weer nodigt Bel u uit op een - ditmaal muzikaal festijn.
Op zaterdag 10 december zijn wij genodigd in de gezellige kerk van Bel.
Parochieteam, Kerkraad en St.-Lambertuskoor nodigen u uit op een beklijvend Kerstconcert: “En het licht schijnt in de duisternis”. Traditiegetrouw zingt het versterkt St.-Lambertuskoor de opening en laat u verder genieten van een hoogstaand ensemble uit eigen streek. Deze keer brengt ons eigen koor een klein Kerstoratorium (met heel wat solisten) en brengt het koor “Cantago” uit Mol ons in een echte mondiale kerstsfeer.
Mis dit evenement niet!
Kaarten in voorverkoop: 8 Euro, tel. 014/58 10 21.
Aan de kassa: 10 Euro
Zaterdag 10 december 2011 om 20:00 uur (deuren 19:30).
En nadien ronden we deze avond af met een hapje en een drankje in de parochiezaal.

KERSTKALENDER VAN GEEL
Kerstmis is vin “het wereldse Geel” ook een hele gebeurtenis.
Lees ons nummer van vorige week nog eens na:
* zaterdag 17 december en vrijdag 30 december : Kerststallentochten met de bus.
* 16 december Késmis in den Doenkere op Kievermont
* 17 december Késmis in den Doenkere in Poiel en Punt.
* 23 en 26 december Késmis in den Doenkere aan de Schrijnwerkerij van de Nieuwstraat
* 10 en 11 december Kerstmarkt met My Fair Lady
* Van 17 tot 30 december alle dagen van 14.00 tot 21.00 u. en op afspraak tentoonstelling Kerstmis in Vlaanderen met unieke kerststallen in de Worfthoeven op Ten Aard.

HERABONNERING PAROCHIEBLAD
Ja, de parochies zijn zo veel als klaar met hun lijsten. Toch kan je nog aansluiten maar dan dringt de tijd. Stort dan 28,- euro op onze rekening en vermeld OOK IN DE MEDEDELING naam en adres van diegene, voor wie het abonnement bestemd is.
Voor Geel Zuid (St.-Amands, Punt, Stelen, Winkelomheide, Zammel en Oosterlo) kan je altijd 28,00 euro storten op 320-0147297-24 van “Kerk en Leven Geel Zuid”.
Voor Geel Noord (St.-Dimpna, Holven, Bel, Larum, Elsum en Ten Aard) schrijf je dan weer 28,00 euro over op 833-5301921-62 van “Parochiefederatie Geel Noord”.
Niet wachten tot Nieuwjaar om je abonnement helemaal rond te hebben. Dat moet eerder gebeuren.
Nog een beetje geduld, volg de aanwijzingen van je eigen parochie en alles komt in orde, maar … zie, dat wij elkaar niet verliezen, want dan verliezen wij ook het nieuws over elkaar.

RIJBEWIJS CURSUS VOOR BEGELEIDERS
Je eigen dochter of zoon leren autorijden is nog steeds de goedkoopste wijze om een rijbewijs te behalen. Dat kan naargelang de formule tot 1.000 euro besparing opleveren. Bovendien bewijzen de verkeersstatistieken dat jongeren die met ma of pa hebben leren rijden het écht wel goed doen. Dus verhouding ‘prijs kwaliteit’ is zeer goed.
Vandaag krijgen de jongeren hun theorie op de school. De begeleiders (ma en pa) maken gebruik van hun eigen kennis en ervaring. Om deze kennis te koppelen aan de wettelijke voorschriften en verkeersreglementen organiseren de KWB’s van Geel twee lesavonden. Voor de begeleiders is een speciaal lespakket ontwikkeld, want begeleider zijn is toch wat anders dan zelf met de auto rijden.
Tijdens twee avonden worden de begeleiders theoretisch en praktisch bijgeschoold.
Ben je al gestart met het oefenen op de baan? Geen erg: dan heb je al gemerkt dat je met vragen komt te zitten waarvan je het antwoord niet zeker weet. Een reden te meer om deel te nemen.
De eerste avond praten wij over alles, wat de leerling moet kénnen: zowel de verkeersregels als de nodige technische kennis.
De tweede avonds staan wij stil bij het rijden zelf. De parcours in Geel – Oevel – Olen en Herentals wordt onder de loep genomen. De kleine en grote valkuilen worden grondig doorgenomen. Verder nog een heleboel praktische tips om uw dochter of zoon goed te begeleiden. Zodoende worden ma en pa betere begeleiders.
Ook dochter of zoon zijn welkom en nemen gratis deel.
Een geďnformeerd team verhoogt de slaagkansen.
Wij ontmoeten elkaar op 17 en 24 januari in het ACW-huis (2de verdieping), Stationstraat 158. en KWB-leden betalen 12,5 euro. Niet-leden mogen er bij aan 17,5 euro.
Inschrijven is noodzakelijk en kan op 0475 85 62 29 (Bart) of via info@somepro.be.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48        

Externe Links