Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 48 - 30 november 2011

3 – 4 december: TWEEDE ZONDAG IN DE ADVENT
Dinsdag 6 december: Sinterklaas
Woensdag 7 december: Sint Ambroos
Donderdag 8 december: OLV-Onbevlekt ontvangen


"MAAKT DE PADEN VAN DE HEER RECHT !!!"
“Bij het begin .“, zo klinkt het ook als we het begin van de bijbel lezen. Jezus’ komst ademt nieuw begin, bevrijding, toekomst voor wie wanhoopt. Johannes, gekleed als een profeet, roept ons op: “Maak je paden recht voor de Heer!” Welke kronkelwegen maken het mij moeilijk om Jezus als écht nieuw begin te kunnen zien?
Uit het blauwe bijbeldoosje

18.00 u. Jgt Jules Vermeulen; Zm Josephina Peeters

08.00 u. Morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

FEDERALE ADVENTSWAKE
Zoals al enkele jaren de gewoonte is, nodigen alle Geels parochies ons uit om de advent samen te vieren in een verzorgde gebedsdienst, waarop ook de zangkoren om hun medewerking is gevraagd. Dit jaar komen wij samen op donderdag 8 december om 19.00 u. in de kerk van Zammel. Na de viering is er “soep op de stoep”. Iedereen is van harte welkom én verwacht.

HET BETERE KOORWERK … IN BEL
Nog maar net heeft Bel “in vuur en vlam” gestaan en weer nodigt Bel u uit op een ditmaal muzikaal festijn.
Op zaterdag 10 december zijn wij genodigd in de gezellige kerk van Bel.
Parochieteam, Kerkraad en St.-Lambertuskoor nodigen u uit op een beklijvend Kerstconcert: “En het licht schijnt in de duisternis”. Traditiegetrouw zingt het versterkt St.-Lambertuskoor de opening en laat u verder genieten van een hoogstaand ensemble uit eigen streek. Deze keer brengt ons eigen koor een klein Kerstoratorium (met heel wat solisten) en brengt het koor “Cantago” uit Mol ons in een echte mondiale kerstsfeer.
Mis dit evenement niet! Kaarten in voorverkoop: 8 Euro, tel. 014/58 10 21. Aan de kassa: 10 Euro
Zaterdag 10 december 2011 om 20:00 uur (deuren 19:30).

SPIRITUALITEIT IN POSTEL
Op zaterdag 3 december organiseert het gastenkwartier van de abdij van Postel een spiritualiteitsdag rond het thema “In de heilige Geest, met Maria”. De dag wordt begeleid door de eigen abt van de abdij: Frederic Testaert.
Kostprijs bedraagt €20,- (middagmaal inbegrepen)
Buiten de twee conferenties rond het thema, nemen we deel aan de H. Mis van de abdijgemeenschap. Er is mogelijkheid tot biechten en wij sluiten de dag af met aanbidding van het Allerheiligste.
Iedereen welkom!

GEEL, DEMENTVRIENDELIJKE GEMEENTE
Dialogen “pluk de dag”

Niet meer weten waarvoor een vork dient, verdwalen in eigen huis, honderd keer per dag hetzelfde vragen, eigen kind of echtgenoot niet meer kennen… Wie nauw betrokken is bij iemand met dementie, weet hoe pijnlijk het is voor de betrokkene zelf en voor de omgeving om de greep op de werkelijkheid te verliezen.
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat juiste informatie gegeven wordt en dat erover gepraat kan worden.
Gisteren ging er reeds een eerste namiddagbijeenkomst rond dementie door in ’t Luysterbos, maar ook donderdag 15 december kan je nog komen meedoen !!! Samen kijken wij naar fragmenten uit de afleveringen “Pluk de dag”, onder begeleiding van het expertisecentrum dementie-Tandem uit Turnhout. Achteraf worden dan toestanden en zorgen samen besproken.
Deze namiddagen zijn bedoeld voor iedereen, die meer wil weten over dementie, dus niet uitsluitend voor mensen, die er rechtstreeks bij betrokken zijn. Deelnemen is gratis.
Wat: Pluk de dag - dialogen
Waar: LDC Luysterbos, polymaxi
Wanneer: dinsdag 29 november en donderdag 15 december, telkens om 13.30 en 19.00 uur.
Meer informatie: Luysterbos 014/56 70 70

KERSTMIS IN GEEL
Na Sint en Piet worden de Kerstfiguren opgepoetst. Geel houdt van Kerstmis en van kerstsfeer. Het is hét moment dat de Geelse stadsgidsen zich in hun zondagse pak presenteren om ons allemaal met familie en vrienden de mooiste en gezelligste kerststallen in Geel te laten bewonderen. Daarbij komen natuurlijk ook de klassieke en de nieuwe Geelse streekproducten mee in de kijker.

* Op zaterdag 17 december en vrijdag 30 december zijn er weer de kerststallentochten. De bus laadt de mensen op nabij de Markt. De gids gaat mee aan boord. Onderweg zijn er hapjes en drankjes en wij sluiten af met een heerlijke koffietafel. Dit alles aan de vrienden-kerst-prijs van 12,- euro. Kinderen mogen zelfs mee aan de helft van de prijs.
Vooraf inschrijven tot 10 december bij Toerisme Geel, Markt 1, 014/ 65 63 80. - toerisme@geel.be
Er zijn slechts 40 plaatsen op de bus. Dus: wees er snel bij!
Groepen kunnen het programma aanvragen en met eigen bus de toer doen. Ook dan moet je informatie inwinnen bij Toerisme Geel (zelfde telefoonnummer)

* Ook de formule KESMIS IN DEN DOENKERE wordt verlengd omwille van het grote succes. Wandel mee met de herders, luister onderweg naar kerstverhalen en geniet van de muziek, de drankjes en de hapjes!!
Op 16 december wandelen wij Kerst in op KIEVERMONT (vertrek aan de Kiefhoef)
Op 17 december vertrekken wij aan de kerststal van Poiel en beleven een “Puntse” Kerst
En dan nog op 23 en 26 december wandelen wij door het Kerstversierde centrum van Geel. Vertrek aan de Schrijnwerkerij in de Nieuwstraat)
Telkens vertrek te 18.00 u
Deelnemen kost 3 of 4 euro, afhankelijk van de plaats van vertrek.
Zaklamp en stevig schoeisel zijn aan te raden!
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en weer bij de dienst toerisme. Contactgegevens staan hierboven.

* Iedereen weet toch, dat op 10 en 11 december de unieke Geels Kerstmarkt doorgaat. Geen koukleumen meer voor het straattheater, want Luc Stevens brengt in de nieuwe WAAI-zaal een enig spektakel met fragmenten uit MY FAIR LADY. Ook te doen hoor !!!
-Bezoek eveneens de Kerstmarkt– Werft

* En wie er dán nog niet genoeg van heeft ??? Die kan nog naar de Worfthoeven op Ten Aard. Daar loopt de Tentoonstelling Kerstmis in Vlaanderen met UNIEKE kerststallen. Van 17 tot 30 december alle dagen van 14.00 tot 21.00 u. en op afspraak. info : 0495 / 27 06 38.

+23 VOOR ALLEENSTAANDEN
+23 is een groep van zowat 200 leden tussen 23 en 50 jaar die zich richt tot alleenstaanden of singles op zoek naar vriendschap, een relatie of gewoon wat gezelligheid. We komen wekelijks samen met telkens 10 tot 20 mensenvoor ontspanning, cultuur en verdieping. Deelname is vrijblijvend voor gezellig samenzijn, met soms een uitstap, een feestje, een wandel- of fietstocht. Alle activiteiten gebeuren vanuit een christelijke inspiratie in een eenvoudige en gemoedelijke sfeer. We streven geen enkele winst na. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Een greep uit de activiteiten:
* 11 december: Dagje Antwerpen met toneelvoorstelling
* 27-30 december: wandelvierdaagse in het Franse Avesnois
* 31 december oudejaarsavondfeest in Turnhout
* 8 januari: wandeling in het Scheldeland
* 28-29 januari: abdijweekend bij de Benedictinessen in Loppem
* 21-29 juli: +23-reis naar Noorwegen
Alleenstaanden tot 50 jaar die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Marijke en Jozef Bouwens op 0477/57.03.80 of via bouwens.jozef@scarlet.be en www.plus23.be

EERLIJKE GESCHENKENBEURS
Op 2, 3, 4 december is Cultureel Centrum De Werft de ‘place to be’ voor iedereen die leuke eindejaarscadeautjes zoekt. Naar goede gewoonte organiseert Oxfam-Wereldwinkel Geel er weer zijn jaarlijkse Geschenkenbeurs.
Ook dit jaar heeft de wereldwinkel cadeautjes voor ieders smaak en budget. Geef dus fairtradecadeautjes. Zo geef je de producenten in het Zuiden ook een reden om te feesten.
Eén adres: de Geschenkenbeurs van Oxfam-Wereldwinkel Geel in CC De Werft, op vrijdag 2 december van 19.00u tot 22.00u, zaterdag 3 en zondag 4 december van 10.00u tot 18.00u
Tegelijk is er weer een wijnproeverij. Enkele wijnkenners laten u proeven uit een selectie van de beste wereldwinkelwijnen. Deze proeverij gaat ook door in CC De Werft; vrijdag van 19.00u tot 22.00u en zaterdag en zondag van 15.00u tot 18.00u.
Meer info? Oxfam-Wereldwinkel Geel, Kollegestraat 20 2440 Geel 014/58 32 92 geel@oww.be. www.oxfamwereldwinkels.be/eindejaar en een overzicht van alle Geschenkenbeurzen van de wereldwinkels.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47

Externe Links