Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 42 - 19 oktober 2011

22 – 23 oktober: DERTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR
MISSIEZONDAG
"DE HEER BEMINNEN MET HEEL UW HART"
Wie is dat: ‘mijn naaste’? Je bedoelt toch zeker niet mijn eigenwijze buur? Of die lawaaierige bende jongeren op de tram? Of die collega waar je toch nooit goed voor kan doen? Of die vreemdelingen waarvoor ik ‘s avonds een straatje omga? Of...Ze zijn zo anders dan ikzelf! God, help mij om mijn naaste graag te leren zien!

Naar het rode bijbeldoosje

18.00 u. Jgt Lisa Verachtert, Zm Fam Verachtert-Verachtert en Mertens –Diels; Jgt Victor Seyen, Bertha Appels en Annie Seyen

08.00 u. Zondagsmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Een nieuw parochiefederatieteam in Geel

Sedert de laatste woensdag van september hebben wij een nieuwe vergadering in Geel, of toch een “meer uitgebreide” vergadering. … Vele jaren kwamen de pastoors op de vierde woensdag samen in de grote zaal van de zusters van het moederhuis, om het reilen en zeilen van de Geelse parochies te bespreken. Volgens sommige legendes is dit ooit een vergadering geweest met dikke sigaren en een slokje wijn, waar iedereen zowat met zijn zorgen en vooral met zijn verhalen naartoe kon, want elke pastoor of onderpastoor had thuis wel zijn katten en katjes te geselen, maar kon erg goed zijn plan trekken bij “zijn mensen”. Ja, “die van ons parochie, die zijn helemaal apart, mijnheer den deken”.

Deze tijd behoort al vele jaren tot het verleden, want stilaan waren er al wat minder onderpastoors, er kwam hier en daar al een leek opdagen, die zich kon vrij maken op woensdagmiddag en die toch enkele taken van de pastoors overnam. Pastoors kregen ook al twee parochies onder zich en stillekesaan groeide een samenwerking, die vertrok vanuit deze belangrijke vergadering. De vergadering werd soms wat groter door een nieuwe leek en werd vooral regelmatig kleiner door pastoors die op pensioen gingen. Het werd aanpassen en aanpassen was moeilijk.

In mei 2010 kwam er dan plots een kink in de kabel en de vergadering werd geschorst. Ze kwam een hele tijd niet samen en probeerde daarna een nieuwe adem te vinden, die nog niet echt gevonden werd. De vergadering kwam haast enkel samen rond het thema:”Hoe moet het verder met deze vergadering (en met de Geelse parochies) ???”

Vanaf 28 september 2011 werd het een avondvergadering, om de zaak open te trekken, te verbreden en te verjongen en het doet zich voor, alsof dit moet lukken. Met Kim Daems, Marcel Daems, Lieve Davignon, Jan Dekoninck, Marcel De Vries, Mon Dilliën, Jean Dreesen, Herman Driesen, Chris Geens, Lieve Helsen, Genievičve Martens, Leen Saelen, Mia Schoofs, Hans Vanackere, Jan Vandecruys, Irene Vandenbergh, Ludo Van Reusel, Francis Van Sande, Tinne Verhesen, Jan Verheyden, Maria Verwimp, Frans Wouters en Maria Wuyts gaan ze er voor. Zij waren er allemaal, behalve drie, die zich lieten verontschuldigen.

Zij staan voor een dubbele taak: in de eerste plaats willen zijn een team gaan vormen en om met zo een groep, waarvan sommigen elkaar voor het eerst in hun leven zagen, zal dat ook de nodige moeite kosten. Anderzijds moeten zij ook stilaan het heft in handen nemen voor onze 12 parochies. De leden van de groep komen wel uit alle twaalf onze parochies, maar niemand hoeft zijn parochie permanent te “vertegenwoordigen”. Wij dromen van mensen, die over ’t muurtje durven en willen loeren en over dat muurtje ook een handje durven uitsteken. Dit vereist vertrouwen, geloof hoop en liefde … en daar kwam het voor Jezus ook op aan !!!

Wij horen er nog van !

herabonnering
In al onze parochies is momenteel gestart met de herabonnering op ons blad voor het komende jaar. Doordat de parochies vorig jaar een kleine bijdrage hebben geleverd, konden wij vorig jaar nog leveren aan een prijs, die onder de markt lag. Dit jaar gaan wij naar 28,- euro, wat nog steeds buiten alle concurrentie is. Eén van de grootste oorzaken van deze voordelige prijs ligt hem juist dáárin, dat elk gedrukt nummer ook aan de man wordt gebracht, want nergens blijven er stocks liggen. Wij vragen voorlopig aan alle abonnees, om zich aan te sluiten via hun parochie, en wie buiten Geel woont, zal wel gecontacteerd worden.
Dikwijls horen wij een roep:”Waarom krijgen wij geen parochieblad van heel Geel?” Maar, beste mensen, om technische redenen, moet de plaatselijke inhoud op 4 bladzijden kunnen en dát is toch wel weinig voor 12 parochies. Of de inhoud van elke parochie nu even onmisbaar is ??? Daarover beslist elke parochie zelf en eigenlijk hebben wij daar geen klagen over. Vele vrijwilligers zijn dagelijks in de weer, om uw blad verzorgd in de uitgeverij te krijgen en dáár zijn er dan weer erg professionele mensen, die de vormgeving en de technische kanten verzorgen. Allemaal voor jou, beste lezer !
Wij hopen iedereen terug te kunnen abonneren en vragen, om dit liefst te doen voor eind november.
Wie wil er ons nieuws eigenlijk nog missen ??? Nu al dank.

VZW KREATIEF GEEL: ITALIAANSE CONVERSATIELESSEN
Je spreekt en begrijpt al een beetje Italiaans? Maar je wil dit verder oefenen in een kleine groep mensen?
Iedere donderdagvoormiddag, van 09.30 tot 11.30 u. In ACV vergaderzalen, Stationsplein te Geel.
Wij starten op donderdag, 10 november 2011.
Interesse of meer info ?
014 56 05 95 – www.vzwkreatief.be of  kreatief.geel@skynet.be

KOMPAS WANDELDE IN WESTERLO
Bijna 100 sportievelingen van de 3 vestigingsplaatsen (Pas, Stelen en Diestseweg) namen deel aan de vierde herfstwandeling van het oudercomité van Kompas. Dit jaar met echt herfstweer! Dat weerhield niet dat zij allen genoten van de bossfeer in de Beeltjens te Westerlo. Zowel groot als klein, jong als oud beleefden een toffe zondagnamiddag. Samen met “Jumpy het konijn” deden de kinderen spelletjes, werd er halverwege even bijgepraat met een tas warme chocomelk of koffie en werd nadien nog even samengekomen in het boswachtershuisje.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41  

Externe Links