Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 19 - 11 mei 2011

14 – 15 mei:VIERDE PAASZONDAG
FEEST VAN ST.-DIMPNA
"IK BEN DE DEUR VAN DE SCHAPEN"
In het Oude Testament ontmoet Mozes een stem in een brandende struik die hem zijn naam onthult: Ik ben er voor jou”... Het Nieuwe Testament leert ons Jezus kennen als iemand, wiens stem de schapen vertrouwd in de oren klinkt. Hij brengt Gods “er zijn voor jou” in de praktijk. Hoe vertrouwd klinkt zijn stem ons vandaag in de oren ???
Naar het rode bijbeldoosje

18.00 u. Zm Vanspringel Rita, Baelus Seppe

08.00 u. Morgenmis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

HOOGFEEST VAN ST.-DIMPNA
Volgende zondag vieren wij onze Geelse heiligen in de kerk van St.-Dimpna. Wij verwachten veel échte Geelse mensen en wij rekenen natuurlijk ook op heel wat gasten. Laat er dan dit jaar géén Gheelamania en geen ommegang zijn, onze heiligen, onze gezinsverpleging, onze mensen: zij rekenen op ons en het moet een “feest van harte” worden. Voor de voorzang zorgt het gregoriaans koor van St.-Dimpna en het zangkoor van de parochie rekent op versterking vanuit de kerk en vanuit de andere koren. Achteraf kan de reliek van onze Geelse heilige vereerd worden.
Paul Sannen, pastoor van Holven en bijna ere-pastoor gaat voor, samen met andere Geelse pastores en wij hoorden, dat het een “hartelijke preek” zal worden.
We zullen er zijn !!! de mis begint om 10.30.

acw zevende dag
Reeds enkele keren richtte het Geelse ACW rond het feest van Rerum Novarum (Hemelvaartdag) een eigen interpretatie in van de ZEVENDE DAG op tv. In een zaal op zondagvoormiddag verzamelen heel wat mensen rond een bepaald thema en ons ACW nodigt voor hen mensen uit, die nuttig en aangenaam kunnen mee pratern om de zaak uit te diepen.
Op zondag 5 juni staat de Geelse zevende dag in het teken van de kinderopvang. Heel wat Geelse mensen, die op dit thema betrokken zijn, komen in kleine werkgroepen spreken over hun aandeel in dit gebeuren en er wordt zelfs over gesproken, dat de minister zelf (Jo Van Deurzen) langs komt.
Plaats van het gebeuren: het ontmoetingscentrum van Winkelomheide.
Ontbijt is voorzien en je komt maar af. Je bent welkom en je mag meepraten.

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18

Externe Links