Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 13 - 30 maart 2011

2 – 3 april: VIERDE ZONDAG IN DE VEERTIGDAGENTIJD
HALFVASTEN
" DE GENEZING VAN DE BLINDGEBORENE "
In Jezus is een grote kracht aanwezig waarin ogen geopend kunnen worden. Maar ... wie strandt in eigen gelijk en principes, geeft geen ruimte aan zijn Licht. Jezus wil licht scheppen in een duistere wereld waardoor mensen zich bevrijd kunnen voelen. Als we dit konden toelaten, zien we en kunnen we vrijuit gaan.
Naar het rode Bijbeldoosje

18.00 u. Zm Jul en Remi Dams, Josephina en Karel Bens, Mathilde Molenberghs; zm Jeanne Boeckx, Erna Geudens, Frans Dens; Jgt Bernus Van Gorp, Dimpna Sterckx en overleden kinderen

08.00 u. Morgenmis.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

KOFFIESTOP BROEDERLIJK DELEN
Op vrijdag 18 april trotseerden een tiental vrijwilligers de regen en andere weersomstandigheden, om de klanten van de Colruyt een kopje koffie aan te bieden tegenover een vrije gift voor Broederlijk Delen. Uiteindelijk kon een nettobedrag van 235,00 euro overgeschreven worden aan de nationale actie. Zowel aan de mensen van Colruyt als aan alle milde ‘drinkers” past een geweldig woordje van dank

EERSTE OMHALING BROEDERLIJK DELEN
Het komend weekend gaat in onze parochiekerken de traditionele eerste omhaling voor Broederlijk Delen door. Wij delen met de boeren in Brazilië, een project, dat zich daar richt op de boeren, die vooruit willen. Mensen, die met de handen open staan om te krijgen, die hadden ze daar al genoeg, maar dit jaar is het hoofdproject duidelijk gericht op mensen, die met de handen klaar staan om te wérken. De klemtoon ligt dit jaar dus even anders ! Na Haïti, na tsunami, na Noord-Afrika, komt Burundi. … En NOG zijn wij niet overbodig, om het Zuiden bij te staan !!! Wij (Zij) hebben iedere gift ten zeerste nodig !!!

MESSA DA REQUIEM VAN VERDI
Het Vlaams Symfonisch Orkest komt naar Geel. Muziekliefhebbers mogen zich klaar houden voor zaterdag 9 april. Die dag staat er magniefieke muziek voor de vastentijd zo maar bij ons geprogrammeerd.
Op zaterdag 9 april om 20.30 u. wordt het Requiem van Verdi uitgevoerd in de Sint-Dimpnakerk.
Dit Requiem is theatraal en groots en vereist een grote bezetting: vier koren (waarbij het Geels Vocaal Ensemble) met 140 zangers, vier solisten en een volledig orkest brengen een grandioos concert.
Wij durven dit concert van harte aanbevelen.
Kaarten kunnen bekomen worden bij de koorleden of rechtstreeks op 0476 95 51 72.
In voorverkoop kostgen ze 15,00 euro en aan de kassa: 18,00 euro.

NIEUWS VAN KOGEKA
Deze avond, woensdag 30 maart gaat in het Sint-Aloysiusinstituut een infoavond door voor leerlingen van het zesde leerjaar basisonderwijs en hun ouders. De ouders en leerlingen maken er kennis met de richtingen die in het eerste jaar aan het Sint-Aloysiusinstituut van Geel worden aangeboden. De avond start stipt om 19.00 u. en eindigt om 21.00 u.  

Meer informatie is ook morgen en later nog te bekomen in het Sint-Aloysiusinstituut, Kollegestraat 15, of op 014 56 26 50 of www.kogeka.be

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12  

Externe Links