Liturgische Vieringen - Intenties

Week Nr. 8 - 23 februari 2011

26 – 27 februari: ACHTSTE ZONDAG DOOR HET JAAR
" Maak U niet bezorgd !!! "
Als ik in dienst ben van de mammon, het geld, dan wordt heel mijn aandacht door dit dienstwerk opgeëist. Als de geldzucht mijn leven binnensluipt, kom ik in een spiraal terecht, waarin ik altijd meer zal willen hebben. Als ik mij in dienst stel van God, dan mag ik de obsessie voor het vergaren loslaten. Dan mag ik in zekere zin “zorgeloos” leven. Waartoe voel ik mij aangetrokken?
Naar het rode Bijbeldoosje

18.00 u. jgt Fons Van Geel; jgt Louis De Pooter, Bertha Van Genechten en de Fam. Van Genechten

08.00 u. H. Mis

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Opgelet een misintentie kost nu 13 euro !

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

50 jaar Broederlijk Delen

Woensdag 9 maart
begint de 40-dagentijd of “de Vasten”. Het wordt weer een sterke tijd in het kerkelijk jaar en dit jaar staat de actie BROEDERLIJK DELEN wel onder een zeer sterk daglicht. Het is immers 50 jaar geleden dat de actie voor het eerst gevoerd werd. De eerste jaren was er van een zeer brede actie eigenlijk weinig sprake. Door de schrijnende toestanden in het jonge Congo was kardinaal Van Roey ervan overtuigd, dat er centen moesten zijn voor het Zuiden. Hij besloot daarom een “verplichte omhaling” in de kerken bij te maken voor dit doel en vond de vastentijd een mooie aanleiding.
Door het feit dat er in die tijd strenge vastenregels bestonden, maar dat zowat iedereen ervan was vrijgesteld, had de kardinaal vrij spel, om aan deze sterke tijd een nieuwe betekeneis te geven: een tijd, waarin mensen plaats maken voor de zwakke medemensen. Ondertussen is Broederlijk Delen uitgegroeid tot een geweldige actie met in de loop van de jaren enkele schitterende affiches en roemruchte slogans. Dit jaar houden ze het echter sober en vragen ze:”Maak ons overbodig”. Ze willen er niet mee stoppen, maar ze willen nogmaals benadrukken, dat hulp aan de derde wereld maar volstaat, als er structureel iets wordt opgelost.
Wij vieren die 50 jaar in Geel met een informatie-avond in de zaal van St.-Amands op Aswoensdag 9 maart om 20.00 u. na de gezamenlijke askruisjesviering in de St.-Amandskerk om 19.00 u.

vormselvieringen in Geel
Veel mensen zijn bekommerd om de data van de vieringen van eerste communie en vormsel.
Zopas kregen wij van het bisdom een overzicht van de vormselvieringen in Geel voor het jaar 2011.

HUMOR MET SERIEUZE BIJSMAAK
Op donderdag 3 maart slaan de KWB-St.-Dimpna, het Geelse ACW, de vzw AL-ARM en de organisatie MIN de handen ineen, om een boodschap over armoede in Vlaanderen naar voor te brengen. Zij hebben een poppentheater voor groot en klein uitgenodigd naar de parochiezaal van St.-Dimpna naast de Rijn en spelen er: “In de greep van de FLURK” Over armoede en uitsluiting
Voor 3 euro mag je erin en vrijetijdspassers betalen slechts 1 euro. Het poppenspel bevat heel veel humor, soms zacht, dan weer bijtend en het is op andere momenten dan weer een beetje sentimenteel maar het is in de eerste plaats een ernstige aanklacht tegen het uitsluiten en dumpen van mensen in armoede. Na de vertoning kan er in de zaal nog iets gedronken worden aan een zeer democratische prijs

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07  

Externe Links