Programma Eurofeesten

Datum Tijd Omschrijving
WOENSDAG
14/08/02
  Aankomst gasten.
Kennismaking gastgezin.
DONDERDAG
15/08/02
VM-NM Daguitstap naar Brussel.
AV. Elke parochie viert feest met de buitenlandse gasten. Gelenaars verbroederen!
VRIJDAG
16/08/02
VM-NM Culturele dag.

Stadswandeling te Geel onder leiding van de Geelse Gidsenbond.

Kennismaking met de Gezinsverpleging

18.15u Gezamenlijk concert van de 12 Geelse Harmonies

OfficiŽle opening Geelse Eurofeesten met voorstelling deelnemende landen.

Optreden Franse soldaten.

Iedere Horecazaak op de Markt organiseert iets in zijn/haar zaak voor het aan hen toegekend land.

Vtm soapband

Boebelparty met optreden van Tony en de Hangmatten en Kate Ryan. DJ: LDD

ZATERDAG 17/08/02 VM Folkloristische rommelmarkt met internationale muzikale intermezzo's.
NM Internationaal Straattheater, Terrastheater

Hush Hush Hush

Met Dancing in the street keert Hush Hush Hush back to the roots. Jaren deden ze er over om straatdansers ťn hun (jong) publiek van de straat naar de theaters en de schouwburgen te lokken. En dat is hen aardig gelukt. Na hun succesvolle optredens in 2001 hebben ze er opnieuw zin in om de zomer van 2002 op te vrolijken. Ze hiphoppen, breakdansen. De energie vliegt als gensters in het rond. Dancing in the street laat u vooral maar eens goed gaan en bouw een lekker zwoel, zomers feestje. Want dat willen ze! Dancing in the street even swingend als een MTV-clip die live op straat gebracht wordt.

Fabula Rasa

Een sympathieke man begeeft zich tussen het publiek.Draagt zijn bewuste kaalheid daar toe bij? Alleszins een ludieke verschijning die om te beginnen alleen al door zijn aanwezigheid de aandacht trekt van alle omstaanders. Maar you ain?t seen nothing yet! In een handomdraai, niet echt het juiste woord, zo verduiveld snel is hij, creŽert hij de ene ballonsculptuur na de andere. Doe geen moeite, je ogen kunnen zijn bliksemsnelle bewegingen toch niet volgen. Als je dan ook nog weet dat hij zijn opleiding kreeg van Thomas Bibo, wereldkampioen in de discipline artistieke ballonsculpturen, bregrijp je hoe het komt dat zowel kinderen als volwassenen met open mond blijven kijken.

Pachuco

Een ietwat vreemde man wandelt de stad, de straat in. Even later stopt hij, kijkt rond en opent ťťn van zijn koffers. Een bizarre verschijning. Voorzichtig haalt hij er iets uit. Het publiek blijft nieuwsgierig staan en wacht op wat komen gaat. Vriendelijk nodigt hij een kind uit om mee te doen. Al goochelend en jonglerend leert hij een heleboel kinderen kennen en dan even geheimzinnig als hij kwam, verdwijnt hij weer. Just passing thru, meer niet. Een korte ontmoeting waarin veel kinderen en een man elkaar met heel veel humor leren kennen en waarbij woorden overbodig zijn.

Orikadabra

Een vrouw in het zwart, met een koffertje, beweegt zich door het publiek. Iemand spreekt haar aan. Ben jij het? Ze gaan er allebei even rustig voor zitten. Dan ontvouwt zich de ware toedracht van haar verschijning. Het koffertje is een minitheater dat ze op haar schoot zet. Het wordt stil, de voorstelling begint. Haar handen zijn de acteurs. Het verhaal zonder woorden wordt gespeeld op het ritme van de muziek. Het is als een dans. Een stuk papier, nog onbeschreven, komt op en wordt in een handomdraai omgetoverd tot een "levend" figuur. Het kunstwerk gaat van hand tot hand. Het theater naar de gast. Einde voorstelling.

Cirque de la luna

Een klein eigentijds circus dat charmeert door zijn eenvoudige opzet met twee "all round" of zeggen we beter "no round" artiesten. Cirque de la lune, de charme en de romantiek van het oude kermisleven, veel lef en eigentijdse nonsens, dolkomisch, ontroerend en meelijkwekkend, maar bovenal: dit alles tegelijk! En wie de tent verlaat, weet niet meer wat hij gezien heeft, maar voelt dat niets nog hetzelfde zal zijn. Opgelet! Kinderen worden enkel toegelaten onder begeleiding van een volwassene.

Boktor speelt Bankzaken

De bank. Open van negen tot vijf. Nauwkeurigheidsgraad: tot ver achter de komma. Zoals u het van de bank verwacht. Zoals u het ook van de twee bankbedienden verwacht. Echte heren zijn het. Heren die hun plaats kennen tussen, die zich door niets of niemand laten afleiden van hun toegewijde arbeid. Heren die bestaan bij de gratie van de orde van uw bank. De orde die bestaat bij de gratie van de heren. Maar als de orde eenmaal ontspoort, is er geen weg terug. Bankzaken, een overval op uw verwachtingspatroon.

Aaron

Misschien ken je hem nog van Man bijt hond. Hij mocht vijf keer zijn kunstjes vertonen. Close-up goochelen is een van zijn specialiteiten. Je kunt alles van heel dichtbij meemaken en wees er maar zeker van dat hij de klassieke dooddoeners zoals Hij werkt met een spiegeltje, een magneetje, een draadje doorprikt, zelfs als hij alles langzaam en duidelijk uitvoert. Toeschouwers worden aanhangers, aanhangers worden fans, fans worden gek en vragen steeds opnieuw: Doe dat nog eens ?!

GVT

Muziekband Blue art, too en jammin' in the kitchen

18u 3-somes, W817
AV Boebel Retro Party met optredens van Frituur X, XL-band, Cirque Atomique, Jan Schepens en Kris Van Tongelen en DJ Harry De Neef
ZONDAG 18/08/02 VM Eucharistieviering
Aperitiefconcert met het Geelse Vocaal Ensemble, Andante Cantabile en Conamus.
Brunch
NM Traditionele dans en muziek van de deelnemende landen
AV Geel zingt!!! Iedereen op de ganse Markt zingt samen superbekende liederen o.l.v. presentator Bart Van Den Bossche en bekende Gelenaars. Muzikaal ondersteund door Geelse troubadours en life-band.

 

MAANDAG 19/08/02   Vertrek Gasten