Bekerwedstrijd(senioren):

woe 28 aug, 19 h

Geelse – KCOV

 Opstelling:

        Vak A: Hans, Rob, Kathleen en Liese

        Vak B: Maarten, Jan, Dymphna en Marjan

Reserves:

        Els en Koen

Gekwetsten/Afwezigen:

        Mieke, Bart en ikke(Liesbeth)      

*Opmerking:

KCOV is door ons toedoen gedegradeerd naar 4e klasse, terwijl wij nu hun voormalig plaatsje innemen in 3e klasse. Omwille van dit klassenverschil krijgt KCOV 2 doelpunten voorsprong op ons. Deze 2 doelpunten zijn bij het begin van dit verslag erbij geteld.

Verslag:

1e helft

De scheids heeft nog maar net het startsein gegeven of hij mag al terug op zijn fluitje blazen: na 5 sec valt het eerste doelpunt al binnen, het is Hans die de eer krijgt deze wedstrijd te openen, hij doet dit met een doorloper. Terwijl iedereen nog volop aan het najoelen is, valt het 2e doelpunt al. Spijtig, spijtig, maar dit keer is het er eentje van de tegenpartij ,nl. de heer van Maarten met een shot van de middellijn. (daar kon Maarten dus helemaal nix aan doen…) Stand:1-3*.

Het spel gaat vrij vlot, verschillende mooie acties, zowel bij Geelse als bij KCOV. Toch wordt alleen deze laatste hiervoor beloond. Door een vrijworp en door eenshot brengt KCOV de stand op 1-5*.

Oeioeioei, nu moet het tij keren, want anders wordt de achterstand toch wel iets te groot. Zo denkt Kathleen er ook over en met een goeie beweging slaagt ze erin haar tegenstandster op het verkeerde been te zetten. Deze kans werkt ze feilloos af met een doorloper. Stand: 2-5*.

KCOV laat het hier natuurlijk niet bij en brengt de stand dmv een shot van de dame van Dymphna op 2-6*.

Maarten, die deze wedstrijd al vele knappe dingen heeft laten zien (volgens sommigen: ‘da wordt afgezaagd,za,as welle altij “goe,Maarten” mutte roepe’) Tja, toch zullen ze het nu nog eens moeten doen, want met een doorloper verandert hij de stand op het scorebord van 2-6* in 3-6*.

We zijn nu ondertussen al een hele tijd aan het spelen en het lijkt er vaak op dat de scheids een tikkeltje partijdig is (spijtig, spijtig, niet voor de goei partij) Och ja, wat zitten we hier te zagen:we mogen al heel blij zijn dat we deze scheids hebben en niet onze allerdierbaarste vriend, Kurt van Vobako… Om te bewijzen dat deze scheids niet partijdig is, fluit hij een penalty voor Geelse, die knap uitgelokt is door Dymphna. (Mie is opgelucht: ‘alé, hij fluit eindelijk eens voor ons’) Jan krijgt de eer om de penalty te zetten, maar neen… hij mist. Stand is dus nog steeds: 3-6*.

Na weer een hele reeks kansen voor Geelse, is het toch weer KCOV die met de pluimen gaat lopen, of beter gezegd met de doelpunten. Ditmaal was het de dame van Kathleen met een doorloper. Stand: 3-7*.

Plots zijn de 2 Vrouwelijke, Verdedigende KCOV-ers het noorden kwijt en daar maakt Liese natuurlijk gebruik van. Terwijl Liese met een doorloper de stand op 4-7* brengt, staan de 2 VVKCOV-ers erbij en kijken ernaar. 4-7* is tevens ook de ruststand.

2e helft (voorlopig nog geen wissels bij Geelse)

We starten de 2e helft terug met volle moed, want 4-7* kan in een paar minuten 7-7* worden. Maar neen, weer is het KCOV, het geluk lacht hen toe. Met 2 shotjes brengen ze de stand op 4-9*. Nu wordt het terug wat stiller bij Geelse, de moed KCOV alsnog te kunnen verslaan wordt met de minuut kleiner.

Alhoewel, de scheids lijkt medeleven te voelen voor ons en hij fluit een penalty voor Geelse. Jan zet hem, maar mist weer. (ach ja, 3e keer goeie keer?! Als die er nog komt…)

Opnieuw een penalty, maar dit keer voor KCOV. Ze lijken wel wat sympathie te voelen voor Jan, en missen deze strafworp ook.

Dymphna begint er genoeg van te krijgen dat we de simpelere dingen niet kunnen afwerken. Ze gaat een versnellinkje hoger en raakt haar tegenspeelster kwijt: met een doorloper brengt ze dus de stand op 5-9*.(Goal om Jan te troosten, Dymphna?)

Hierna volgt een ietwat ‘arige’ actie: iedereen loopt wat tegen elkaar en uiteindelijk besluit de scheids KCOV en penalty te geven, terwijl dit volgens anderen zuiver verdedigingswerk van Maarten was. Ditmaal werken ze wel af. Stand: 5-10*.

Hans, die nog steeds niet moe begint te worden en die de hoop nog lang niet opgegeven heeft, knalt de bal met een stevig shot de korf in. Stand: 6-10*. Iedereen begint stilletjesaan terug een beetje hoop te koesteren om toch wat achterstand te kunnen inhalen. Maar dat sprankeltje hoop verdwijnt echter snel, want door stom balverlies van Geelse slaagt een volledig vrijstaande KCOV-er erin om te scoren. Stand: 6-11*.

Maria besluit een wissel door te voeren: Koen in, Jan uit. (spijtig Jan, nu zullen we nooit weten of den derde keer de goeie keer was) Koen probeert te redden wat te redden valt. Het enige dat zou moeten vallen is een goaltje bij ons, maar dit blijft uit… Dus Maria zet haar allerlaatst wapen in: Els.(ipv Marjan) Ook Els doet al het mogelijke om de 6 in een 7 te veranderen, maar het is uiteindelijk opnieuw Maarten die de stand op 7-11* brengt. 7-11* is dan ook de eindstand.

Einde 

Liesbeth