Parochienieuws

Week Nr. 53 - 30 december 2009

KWB PUNT WINT ACW QUIZ

Bij de derde deelname aan de ACW Quiz in Geel wist KWB Geel Puntt na een 7e en een 3e plaats in de vorige uitgaven de eindwinst binnen te halen tegen 29 andere deelnemende teams. Daarvoor diende vooral KWB Larum aan de kant gezet te worden want dit team bleef het langste aanklampen. Hiervoor zorgde een uitgebalanceerd team van KWB´ers (Jos, Jan, Johan en Kurt) aangevuld met 2 echtgenotes (Josette en Mieke) en dochter Els. Deze mooie overwinning leverde ons een cheque op ter waarde van €250 voor de G-Korfbal (Avalympics team) van de Geelse Korfbal Clubt daar elk team in deze quiz voor een goed doel speelt. We kunnen ons geen betere reclame indenken voor onze eigen quiz (8e editie van onze KWB Punt quiz), die doorgaat op zaterdag 6 maart. Inschrijven hiervoor kan via het inschrijvingsformulier op de website van onze parochie. (Johan Jacobs -  0473.94.72.51)

KESMIS IN DEN DOENKERE
Deze kerstwandeling op zaterdag 19 december was een initiatief van de stad Geel. De wandelaars startten aan het Kerstdorp in Poiel en passeerden langs onze kerststal aan de kerk als tussenstop waar een opwarmertje kon genuttigd worden terwijl er accordeonmuziek weerklonk. Tijdens de wandeling kon je luisteren naar de verhalen van de kerstverteller. Twee grote groepen van ongeveer 35 wandelaars namen deel ondanks de grote kou (-11°C). Zij zagen tevens de passage van niet minder dan 94 mooi met lichtjes versierde tractoren passeren in de Vogelzang. Na de mis en tussen de wandelingen door kreeg de KWB bezoek van enkele groepjes om een hartversterkend drankje te komen drinken. Bekijk de foto´s

KVLV
Helpers
: We kunnen nog steeds helpers gebruiken voor het organiseren van de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 8 januari . Deze gaat door in het Cultureel Centrum te Geel. Hebt u uw naam nog niet doorgegeven; neem dan vlug contact op met uw bestuurslid.
Beste wensen voor het nieuwe jaar!

POIELS KERSTDORP
Reeds vele kinderen kwamen met hun ouders of grootouders langs om de talrijke dieren te bezichtigen in ons kerstdorp. Ze uiten steeds hun verwondering over de vele dieren. Ze lopen van de ene omheining naar de andere. Om eens bij de kleine paardjes stil te staan, om vervolgens naar de ezels, geitjes, koetjes, ganzen  te gaan .Ze vergeten ook niet de lama’s en kippen; zelfs de varkens vinden ze mooi. Het is hier een klein dierenpark is hun mening.
Ook mochten we vele mensen verwelkomen in ons kerstdorp, die gewoon langs komen om vrienden te ontmoeten en er te genieten van de gezellige sfeer. Bent u nog niet langs geweest. Dan vlug doen het kan nog tot 6 januari; daarna verdwijnt het weer voor een jaar.

PAROCHIEZAAL
Mag ik uw aandacht vragen. Want je zou er moedeloos van worden. Wij dachten dat iedereen het toch goed voor heeft met onze parochiezaal. Dus blijkbaar niet.
Er is maar weer eens -voor de zoveelste keer dit jaar- ingebroken in onze parochiezaal,ondanks de veiligheden die getroffen werden. Daarom graag een vraag aan de omwonenden van onze parochiezaal om mede eens een oogje in het zeil te houden. Extra aandacht geven langs de schoolkant, want langs daar gebeuren de meeste inbraken. Met velen zien we toch meer dan alleen. Zo hopen we een einde te kunnen maken aan deze inbraken .
Bedankt op voorhand.

GELUKKIG NIEUWJAAR
We willen ieder alvast een mooie overgang toewensen van oud naar nieuw. St.-Sylvester sluit het burgerlijk jaar af. Op nieuwjaarsdag gedenkt de kerkgemeenschap het eerste dogma van de kerk: Theotokos, wat betekent: Moeder Gods. Elk jaar mogen we het nieuwe jaar ook toevertrouwen aan onze hemelse moeder. Zij is nog steeds de steun en toeverlaat voor vele gelovigen. Wij hopen dat het nieuwe jaar u veel vreugde, geluk en vrede mag brengen!

DRIEKONINGEN
Op 6 januari viert de kerkgemeenschap ‘Openbaring des Heren’ of Driekoningen genoemd in de volksmond. Omdat dit feest dit jaar niet op een zondag valt, vieren we het al op zondag 3 januari. Eén jaar geleden werd onze bisschop Mgr. Johan Bonny gewijd in de Antwerpse kathedraal. De bisschop wil graag met alle gelovigen terugblikken op zijn eerste jaar als bisschop. Dit weekend wordt er niet gepreekt in onze kerk, maar lezen we voor uit de brief van onze bisschop. We hebben Mgr. Bonny al mogen ervaren als een harde werker. Hij is druk bezig met nieuwe beleidsnota’s en visies op de toekomst van ons bisdom. Hij gelooft dat onze kerkgemeenschap nog toekomst heeft.

DANKJEWEL
Dankjewel aan alle mensen die een steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van onze kerstvieringen. Het waren telkens sfeervolle en stemmige vieringen.

KALENDER PAROCHIE

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26 Week 27-28-29 Week 30-31-32 Week 33
Week 34 Week 35 Week 36 Week 37 Week 38
Week 39 Week 40 Week 41 Week 42 Week 43
Week 44 Week 45 Week 46 Week 47 Week 48
Week 49 Week 50 Week 51 Week 52

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/58.12.43
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-2Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be