Parochienieuws

Week Nr. 27-28-29 -  1 juli 2009

IN MEMORIAM
Op zaterdag 13 juni overleed Louis Geukens (°1929), echtgenoot van Josephine Mertens, woonachtig in de Poiel. De uitvaartdienst vond plaats op vrijdag 19 juni in onze kerk. De vreugde is zijn metgezel… (Pr. 8, 15)
Waar Louis was, werd gelachen en plezier gemaakt. Josephine kan heel wat straffe verhalen vertellen die ze met hem beleefd heeft. Het is niet te verwonderen dat Louis overal vrienden maakte. Hij zat alle dagen in zijn hof en als de buurvrouw de was ging ophangen kon dat wel een uur duren omdat Louis haar in de klap hield. Als handelsreiziger in veevoeders heeft hij over de hele Kempen heel wat vrienden gemaakt. Maar ook in de Poiel zagen ze Louis graag bij onder andere de opbouw van de kerststal. Louis ging ook graag op reis met vrienden en ze beleefden samen de gekste dingen. Hij had graag mensen rondom hem en ze konden ook op hem rekenen. Elke zondag ging hij samen met Josephine en vrienden op uitstap.
Louis was een goede vader en grootvader. De klein- en achterkleinkinderen waren zijn oogappels. Hij was een echte pater familias. Elke dag schilde hij voor hen een appel, ging meekijken naar de korfbal of trok hij met hen naar een volkscafé met volksspelen. In de meimaand trok hij samen met de klein- en achterkleinkinderen met de fiets naar Scherpenheuvel. Ze konden altijd op hem rekenen.
Hij was een levensgenieter en hield veel van zijn gezin, daarom werden er plannen gemaakt voor een groot feest ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag, maar het heeft niet mogen zijn. Een mislukte operatie aan het hart werd hem fataal. Wij betuigen onze deelneming aan Josephine, de kinderen en kleinkinderen.
Dat de God van licht en liefde Louis nu mag opnemen in zijn eeuwige liefde, dat wensen wij van harte.

PAROCHIESECRETARIAAT
Tijdens de maand juli is het parochiesecretariaat gesloten. U kan er weer terecht vanaf dinsdag 4 augustus, enkel tussen 15.30 u en 16.30 u.

KVLV
Fietsen:
Zijn er sportievelingen die graag fietsen sluit dan aan . Elke dinsdagavond wordt er een tochtje gemaakt. Vertrek om 19.00 u aan de Steenovens-Vogelzang. Kom dus tot daar, u bent van harte welkom om mee te fietsen.
Voor iedereen: De eerste dinsdag van de maand augustus is het onze jaarlijkse gewoonte dan fietsen we naar Scherpenheuvel. Dit is dus nu op dinsdag 4 augustus. Wij verwachten dus alle sportievelingen, die willen mee fietsen om 9.00 u aan de kerk.

KWB FIETSTOCHT
Vrijdag 24 juli om 19.00 u
: Avondfietstocht. Naar jaarlijkse gewoonte gaan we ook nu weer een stukje van de Geelse omgeving verkennen.  Deze fietstocht staat open voor iedereen.  Ook kinderen kunnen mee op deze ongeveer 30 km lange tocht met verscheidene rustpauzes. 

PAROCHIEFEESTEN
De eerste voorbereidende vergaderingen hebben reeds plaats gehad. Hierop werden de volgende geplande activiteiten voor onze parochiefeesten besproken. Wij willen terug parochiefeesten houden gespreid over een weekend.  Vrijdag 28 augustus mosselen en zondag 30 augustus restaurantdag. Noteer dus reeds deze data.

Tombola: Dankzij de steun van Garage Verellen Beerens   Geel Antwerpseweg werden de nodige loten voor onze tombola gedrukt. Bedankt .
Deze loten werden reeds overhandigd aan de lotenverkopers. Zij kunnen dus reeds vanaf nu bij U langs komen om u loten aan te bieden. Ontvang ze met een glimlach,  wees mild en koop loten. Zo steun u onze parochiezaal en U kan  er ook nog een prijsje mee winnen.
Moest er toch niemand bij U langs gekomen zijn om U loten aan te bieden, dan kan U er ook nog kopen op onze mosseldag en restaurantdag.

Mosselen: Na overleg zal de mosseldag terug gehouden worden op vrijdag voor de restaurantdag.
Deze zullen dus kunnen gegeten worden op vrijdag 28 augustus vanaf 17 uur

Restaurantdag: Op zondag 30 augustus vanaf 11.30 u tot 14 u kan je in onze parochiezaal dus lekker komen eten.
Zonder vrijwilligers kunnen we deze parochiefeesten niet laten doorgaan. Daarom er zijn hiervoor nog vele vrijwillige handen nodig. Geef eens een seintje aan  Josfine( 014 586436  of Maria 014 587879 als U enkele uurtjes kunt vrijmaken om te komen helpen. Dank bij voorbaat.

Oproep:  Aan de vertegenwoordigers van onze Puntse organisaties en aan iedereen die wil komen helpen. Wij zouden nog eens graag bijeenkomen om de laatste afspraken en werkverdeling te bespreken. Als datum werd vooropgesteld donderdag 13 augustus om 20 uur.

KALENDER PAROCHIE
Parochiesecretariaat gesloten tijdens de maand juli
04/07 Folkbal oud-leiding Chiro

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be