Parochienieuws

Week Nr. 24 -  10 juni 2009

VADERDAGONTBIJT
Onze school Top@Punt organiseert op zondag 14 juni een vaderdag ontbijt aan huis. Verras jij graag je papa met een lekker ontbijt op bed? Zet jij je man en je gezin die dag eens graag in het zonnetje? Dan hebben we ook dit jaar voor jullie de oplossing! De ouderraad van onze school brengt dan ontbijt aan huis. Het ontbijt bestaat uit voor volwassenen (aan 7,50 euro): Fruitsap, croissant, 2 pistolets, chocoladebroodje, confituur, boter, kaas, hesp en yoghurt. Een kinderontbijt bestaat uit (aan 5 euro): Fruitsap, croissant, sandwich, chocoladebroodje, choco, confituur en yoghurt. Je kan de inschrijving en het te  betalen bedrag voor 9 juni meegeven met je pupil of op het secretariaat van de school bezorgen. Het ontbijt kan geleverd worden tussen 8.00 u – 8.45 u; 9.00 u - 9.45 u; 10.00 u – 10.45 u; 11.00 u – 11.30 u. De opbrengst is bestemd voor de verfraaiing van de speelplaats. Namens de kinderen alvast bedankt!

OPROEP

Wanneer Ziekenzorg Geel-Punt samenkomt, worden de leden telkens opnieuw op een sympathieke wijze welkom geheten door onze goede vriend Eddy Roodhooft. Eddy wordt op 22 juni 50 jaar. Ziekenzorg wil hem voor deze gelegenheid in de bloemetjes zetten met een speciale oproep. We weten immers dat Eddy graag van kaartjes houdt en nu dacht Ziekenzorg Punt eraan om aan alle Puntenaren of lezers van Kerk en Leven Geel-Zuid te vragen om voor deze gelegenheid een verjaardagskaartje te sturen naar Eddy. Zijn adres: Eddy Roodhooft, Velveken 79, 2440 Geel. Alvast bedankt namens Ziekenzorg Punt!

SACRAMENTSDAG
Op donderdag 11 juni viert de kerkgemeenschap “Sacramentsdag” ter ere van het H. Lichaam en Bloed van Christus. Vroeger gingen er op die dag processies uit met het sacrament en werd er een “lof’ gehouden. Om deze traditie een beetje in ere te houden zal er in de weekendvieringen van 13 en 14 juni een aanbidding van het sacrament plaats vinden. We willen even bidden tot Jezus die onze bron van leven is en nog steeds vele mensen in beweging zet voor een wereld waar liefde, gerechtigheid en vrede heerst.

TOMBOLA ZIEKENZORG
Ziekenzorg Punt heeft weer een winnaar met de nationale solidariteitstombola van Ziekenzorg. Het winnend lot heeft als nummer 151940. Uit goede bron hebben wij vernomen dat dit lot toebehoort aan Treske Janssens uit de Vogelzang. Proficiat Treske! Zij wint een aankoopcheque van Sodexo van 25 euro.

PAROCHIETEAM
Het parochieteam komt woensdag 17 juni om 20.00 u samen met de andere P.T.’s van Geel – Zuid. Na het gezamenlijke gedeelte zal het parochieteam vergaderen over o.a. onze parochiezaal, de uitstap met het P.T. van Stelen en het reilen en zeilen van de parochie.

CLEMENSKOOR EN PT
Op maandag 15 juni hebben het Clemenskoor en het parochieteam een overlegvergadering. De programmatie van liederen en vieringen worden o.a. besproken. Het optreden op de vooravond van Pinksteren werd gesmaakt door onze kerkgangers. Een welgemeend dankjewel vanwege de pastores en parochieteam voor jullie inzet!

BRIL GEVONDEN
In de omgeving van onze kerk werd op dinsdag 2 juni een zwarte leesbril gevonden in een brillenetui. In het etui zit ook een brildoekje van “De volksmacht”. De wettige eigenaar van deze bril kan hem ophalen in de pastorij.

EERSTE COMMUNIE

Op donderdag 21 mei namen 18 jongens en meisjes voor de eerste keer deel aan de feesttafel van Jezus. Op de foto poseren 10 stoere jongens: Seppe Braekmans, Arne Cools, Niel Dekort, Rob Himoul, Stef Peeters, Kobe en Brent Schildermans, Maarten Van Dingenen, Kobe Vandeperre, Elias Wouters en 8 flinke meisjes: Amber Aerts, Ophélie Bens, Celien Ennekens, Shani Hendrickx, Anne Liekens, Mitze Moelants, Lies Swolfs en Ine Van Reusel. Het verhaal van de wensbol, dat ze prachtig opgevoerd hebben, leerde ons dat delen met anderen belangrijk is. Ook Jezus liet dit merken toen Hij met slechts vijf broden en twee vissen zo’n 5000 mensen te eten gaf. Een pluim ook aan onze werkgroep eerste communie en de leerkrachten van onze school. Iedereen heeft van de viering genoten!

KVLV
Fietsen:
Onze jonge KVLV leden zijn reeds gestart met hun zomeractiviteit. Elke dinsdagavond wordt er  vertrokken voor een wekelijkse sportieve fietstocht . Zij fietsen aan een matig tempo. Dus iedere sportieveling die graag fiets kan er bij aansluiten.  Ze verzamelen om 19 uur op de hoek van de Steenovens- Vogelzang. Dus fietsers allen op post.
Voor iedereen: Noteer reeds de datum voor onze jaarlijkse fietstocht naar Scherpenheuvel.
Op dinsdag 4 augustus is deze uitstap gepland.

Bijeenkomst afgevaardigden van onze verschillende organisaties: Voor enkele weken zijn we samengekomen in een vergadering met de afgevaardigden van onze verschillende organisaties.
Er was heel wat te bespreken. Hoe zit het met de financiën van onze zaal ??  Wat doen om de inbrekersplaag af te remmen ???  Extra beveiligen en hoe ??? Er wordt extra aandacht gevraagd van iedereen ivm met de inbraken .Afspraken te maken om de reparaties en herstellingen aan de zaal uit te voeren .. Enz
Bespreking volgende activiteiten. Eerst volgende activiteit is Onze Restaurantdag op zondag 30 augustus  met hieraan verbonden onze jaarlijkse tombola. Daarom noteer reeds de datum volgende vergadering op donderdag 18 juni om 20 uur.

KALENDER PAROCHIE
10/06
Bedevaart Scherpenheuvel Ziekenzorg.
14/06 Vaderdagontbijt Top@Punt.
15/06 Overlegvergadering P.T. en Clemenskoor.
17/06 Vergadering P.T.’s Geel-Zuid in Winkelomheide.
18/06 Invullen belastingsformulieren in de parochiezaal
18/06 Vergadering zaalcomité
19/06 20u Kerkfabriek in de pastorij.
20/06 18u Dankviering Vormsel en E.C.
24/06 Schoolviering Top@Punt in de kerk.
28/06 Doopzondag

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be