Parochienieuws

Week Nr. 17 -  22 april 2009

DANKJEWEL
Een oprecht ‘dankjewel’ aan iedereen die een steentje bijdroegen tot het welslagen van onze paasvieringen. Onze kosteressen zijn we dankbaar om het alles klaar zetten voor de verschillende vieringen. Het Clemenskoor voor het opluisteren van de viering met Witte Donderdag; Lilian Vannuffellen voor de mooie paasbloemen en Paula voor het versieren van de kerk. De misdienaars en lectoren die op verschillende locaties meegewerkt hebben. De werkgroep gezinsvieringen voor de mooie gezinsviering met Pasen. We mochten in deze viering ook enkele gezinnen begroeten uit de naburige parochies. Er was ook iemand voor de eerste keer en vroeg wanneer de volgende gezinsviering was in onze kerk. Als dat geen pluim is! Natuurlijk ook dankjewel aan alle deelnemers van onze vieringen. We mochten ook veel volk begroeten van Stelen, Oosterlo en St.-Amands in de viering met Witte Donderdag. Zo groeien onze gemeenschappen naar elkaar toe…

SCHOOLFEEST
Nu zaterdag 25 april, zal het schoolfeest doorgaan. Gloob & topf@nfare is de titel en tegelijk de rode draad. Gloob zelf opent het feest te 14.00 uur. Iedereen welkom!

CHIRO FEEST
Chiro Olé Pistolé op 26 april
Chirojeugd Vlaanderen bestaat 75 jaar en dat willen wij niet ongemerkt laten voorbij gaan. Daarom biedt Chiro Punt in samenwerking met de oud-leiding MESA, KWB Punt en de lagere school volgend programma aan op zondag 26 april:

  1. Ontbijt  in de parochiezaal van het Punt van 9.00 u tot 11.30 u. Inschrijving vooraf is niet nodig. Kom je in Chirokledij, dan is er iets speciaals voor jou….

  2. Spelnamiddag voor kinderen tot 17 jaar van 11.30 u tot 15.00 u. We vertrekken met z’n allen vanuit de parochiezaal naar de Chirolokalen aan de jongenssschool waar we een groot spel spelen. Aansluiten op een later uur is mogelijk, maar zorg dat je zeker op tijd bent voor de gratis hotdog. Ben je jonger dan 6 jaar, ook dan mag je voor 1 keertje komen proberen.

  3. Kinderdisco in de Chirolokalen van 15.00 u tot 17.00 u. Ben je jonger dan 12 jaar? Ja, dan mag jij mee deze feestdag knallend afsluiten.

KINDERNAMIDDAG
Op dinsdag 14 april kwamen de eerste communicanten van dit jaar samen voor een heuse kindernamiddag. Ze brachten met Paul een bezoek aan de kerk en leerde over de biechtstoel, het altaar, de kazuifels,… ze mochten zelfs proeven van niet geconsacreerde hosties en ruiken aan de miswijn. “Als je misdienaar wordt, dan mag je van de wijn proeven!” heeft Paul belooft. Ze stelden veel vragen en zongen spontaan de ‘Onze Vader’ toen ze in een kring rond het altaar stonden. Nadien kregen ze een quiz voorgeschoteld en de ‘slimmeriken’ hebben het gehaald van de ‘vriendenclub’. Enkele moeders hadden ondertussen lekkere pannenkoeken en wafels gebakken… wat smaakte dat heerlijk! Nadien werd er nog gespeeld en gezongen. Het was een leuke namiddag onder een stralende zon. Bedankt aan de ouders die ons geholpen hebben.

VORMSELCATECHESE
Op woensdag 29 april komen ons vormelingen van 14.00 u tot 16.00 u samen in de kerk voor een extra catechese met kerkbezoek. Ook de liederen voor de vormselviering worden geoefend. Dit is de laatste catecheseles. Op het programma staan nog de repetities voor het vormsel. Het wordt spannend voor onze vormelingen.

KVLV
Bloemschikken
Dinsdag 28 april om 19 uur hebben we reeds onze laatste bloemschikles van  dit werkjaar. We werken rond het thema “tuinornament” . Wat dit juist zal worden heb je verleden dinsdag reeds kunnen zien op onze ledenvergadering. Hier werden er enkele voorbeelden tentoon gesteld. Zo heb je reeds een gedacht kunnen vormen en hopelijk uw keuze reeds gemaakt.
Zorg dus voor het gepaste materiaal . Bloemschikkers wees op post.

Bestuursleden
Op 18-19 en 20 mei hebben in Oostmalle onze programmadagen plaats. Hierop wordt het programma voor het volgend werkjaar voorgesteld. Tracht u vrij te maken op één van deze dagen om die programmadagen te bezoeken. Wel op voorhand inschrijven.

KWB
Dinsdag 28 april om 20u00 : Wijndegustatie.
Lydia De Laet, van FunWines, zakt die avond af naar Punt om ons een aantal Zuid-Afrikaanse en Chileense wijnen te laten proeven.  In totaal zullen een 10-tal wijnen de revue passeren en hierbij zal zij de nodige toelichting geven.  Na afloop is er uiteraard de mogelijkheid om nog wat na te praten en om je favoriete wijn(en) bij Lydia te bestellen.  Inschrijven dient te gebeuren voor 21 april bij Guy Verhaert, Velveken 102, Tel 0475/658698 of bij één van de KWB bestuursleden.  Voor deelname aan deze activiteit vragen we  2  euro voor KWB-leden en 3 euro voor niet-leden.

LANDELIJKE GILDEN KROEGENTOCHT ANTWERPEN

Zaterdag 9 mei 2009 Culturele kroegentocht te Antwerpen met Gids
Wanneer: Zaterdag 9 mei 2009
Vertrek: 18u45 aan de kerk van Geel – Punt
Terug: 2u00 vertrek in Antwerpen
Hoe: Met de bus
Kostprijs: per deelnemer 13€ (busrit/gids/1ste consumptie) - Overige drank niet inbegrepen
Wie: Voor iedereen die houdt van een mengeling ‘cultuur en ambiance’.
Wat: Met een gids in de hand wandelen we langs de gezelligste kroegen die deze stad rijk is. Natuurlijk komen we ondertussen op een luchtige manier veel te weten over het leven in Antwerpen.
Inschrijven noodzakelijk: Voor woensdag 15 april bij Ludo Bens 014/581184 of ludo_bens@msn.com  

KALENDER PAROCHIE
25/04
Schoolfeest Top@Punt.
26/04 Chirofeest met ontbijt, kindernamiddag en kinderdisco.
29/04 14u Extra catecheseles vormelingen in de kerk.

Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16

Contactinformatie parochieblad

Verantwoordelijke Punts nieuws: Lilian Vannuffelen,  Bell Telephonelaan 20, Tel. 014/581243
E-mail: lilian@pandora.be.

Verantwoordelijke Geel: Jef Vreysen, Opstal 15, Tel. 014/867737 of 0496/220897
E-mail:
Jef.Vreysen@scarlet.be

Website Geel-Punt

Verantwoordelijke: Johan Jacobs,St. Kristoffelstraat 21, 2440 Geel Tel. 014/58.48.15 
E-mail:
Johan.Jacobs@geelpunt.be

Abonnement Parochieblad

Jef Proost, Ploegstraat 6   Tel. 014/86.77.05
Rekeningnummer 001-3507181-28   Kerk en Leven Geel Zuid - Abonnement Geel Punt
E-mail: j.proost@skynet.be